In dit artikel

Een moderne kantoorwerkplek met computer, notitieboek en stadsfotografie.

Zoom Pro abonnement afsluiten: Hoe doe je dat?

In dit artikel

In de wereld van thuiswerken en digitaal vergaderen, stuiten velen op een veelvoorkomend probleem: beperkingen van gratis videobeldiensten. Ik, Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan met verschillende abonnementsdiensten.

Mijn kennis komt goed van pas bij het adviseren over de beste keuzes voor softwarepakketten voor videoconferenties tijdens de coronacrisis en daarbuiten. Een Pro abonnement op Zoom biedt uitkomst voor velen die zoeken naar betrouwbaarheid en uitgebreidere mogelijkheden.

Het kiezen voor een betaalde variant, zoals het Pro-abonnement van Zoom, kan je helpen om langer en met meer mensen te vergaderen zonder onderbreking. Met een prijs vanaf slechts 13,99 euro per maand levert het aanzienlijke voordelen op die de productiviteit binnen je team of bedrijf kunnen verbeteren.

Dit artikel geeft je alle benodigde informatie om deze stap te maken. Blijf lezen.

Samenvatting

  • Met een Zoom Pro – abonnement kun je onbeperkt vergaderen zonder onderbreking, wat perfect is voor teams die effectief op afstand willen werken.
  • Voor slechts €14 per maand (of €170 per jaar als je jaarlijks betaalt) krijg je toegang tot geavanceerde functies zoals wachtwoordbeveiliging, uitgebreide beheersopties en de mogelijkheid om grote groepen mensen te beheren.
  • Je kunt op elk moment besluiten je Zoom Pro – abonnement op te zeggen, wat de keuze flexibel maakt en aanpast aan jouw behoeften en wensen.
  • Extra’s zoals de Zoom Rooms licentie en Polycom Studio-systemen verbeteren je vergaderervaring door high-quality videoconferenties en makkelijke bediening mogelijk te maken.
  • Door te kiezen voor een Zoom Pro – abonnement bespaar je geld, verbeter je de productiviteit en maak je jouw online vergaderingen veiliger en efficiënter.

Wat is een Zoom Pro-abonnement?

Een Zoom Pro-abonnement is een betaalde versie van Zoom. Dit platform laat mensen videoconferenties houden. Je kunt kiezen om maandelijks of jaarlijks te betalen. Dit abonnement geeft je meer mogelijkheden dan de gratis versie.

Je kunt bijvoorbeeld langere vergaderingen houden.

Als je meer opties wilt of grotere vergaderruimtes nodig hebt, kun je gemakkelijk upgraden. Dit doe je vanuit een gratis of Meeting Pro-abonnement naar de Pro-versie. Het biedt ook toegang tot extra functies zoals webinars en trainingssessies.

Laten we nu kijken naar de voordelen die het met zich meebrengt.

Moderne vergaderruimte met professionele videoconferentiesetup en strak meubilair.

Voordelen van een Zoom Pro-abonnement

Een Zoom Pro-abonnement tilt jouw online vergaderingen naar een hoger niveau. Je bespaart niet alleen geld, maar krijgt ook toegang tot krachtige functies die jouw werk makkelijker maken.

Beter videovergaderen

Met een Zoom Pro-abonnement verbeter je jouw videoconferenties aanzienlijk. Je krijgt de kans om langer dan 40 minuten te praten, wat standaard is bij de gratis versie. Dit betekent dat je zonder onderbrekingen diepe duiken kunt maken in onderwerpen tijdens online ontmoetingen, leerprogramma’s en seminars.

Het gebruik van tools zoals schermdeling en het delen van documenten wordt ook eenvoudiger en efficiënter. Deze functies zijn cruciaal voor teams die op afstand werken en willen samenwerken alsof ze in dezelfde ruimte zijn.

Bovendien biedt Zoom met het Pro-abonnement geavanceerde mogelijkheden om je virtuele conferenties te personaliseren. Je kunt wachtwoordbeveiliging instellen voor je meetings, wat zorgt voor meer veiligheid.

Ook heb je toegang tot bestuursfuncties waarmee je kunt bepalen wie deelneemt aan je gesprekken. Dit is vooral handig als je gesprekken voert met gevoelige inhoud of als je een grote groep mensen beheert.

Door deze extra functies zijn jouw videovergaderingen niet alleen langer, maar ook veiliger en meer gestroomlijnd.

Grotere besparingen per jaar

Naast het verbeteren van je videovergaderingen, helpt een Zoom Pro-abonnement je ook flink te besparen. Je bespaart zo $43 per jaar per gebruiker. Dit is vooral handig als je vaak online meetings houdt via browsers zoals Chrome of Firefox.

Voor teams die regelmatig gebruikmaken van tools zoals Office 365 en Google Docs, is dit abonnement een slimme keuze. Het kost €14 per maand, maar als je kiest voor de jaarlijkse betaling, betaal je slechts €170.

Dit maakt het niet alleen voordeliger op lange termijn, maar zorgt ook voor minder gedoe met maandelijkse betalingen.

Extra functies

Zoom Pro biedt meer dan alleen langere vergaderingen. Je krijgt toegang tot gedetailleerde rapportages en analyses. Zo zie je precies hoe je vergaderingen presteren. Ook kun je Zoom koppelen aan CRM-systemen zoals Salesforce.

Dit maakt het volgen van klantinteracties een stuk makkelijker.

Verder voeg je met add-ons speciale mogelijkheden toe, zoals internationale telefoongesprekken in HD-kwaliteit. Chatfuncties tijdens vergaderingen verhogen de interactie. Je kunt zelfs andere apps integreren, wat samenwerken soepel maakt.

Een gestroomlijnde laptop met Zoom Pro-logo in een opgeruimde en moderne werkruimte.

Soorten Zoom-abonnementen

Zoom biedt verschillende pakketten aan, waardoor je altijd een abonnement vindt dat bij jou past. Ontdek meer over elke optie en maak de beste keuze voor je behoeften.

Basis (gratis)

Het gratis Basic abonnement van Zoom biedt gebruikers de kans om videobijeenkomsten te houden zonder iets te betalen. Je kunt hiermee korte vergaderingen organiseren. Elke sessie mag echter niet langer dan 40 minuten duren als er meer dan twee deelnemers zijn.

Dit maakt het een prima optie voor snelle besprekingen of kleine teams die niet veel tijd nodig hebben.

Met dit abonnement krijg je toegang tot functies zoals videoconferenties, het delen van je scherm en instant messaging binnen het programma. Maar let op, de mogelijkheden zijn beperkter vergeleken met de betaalde abonnementen.

Het is ideaal voor persoonlijk gebruik of voor starters die nog aan het verkennen zijn hoe videobijeenkomsten hun werk of contacten kunnen verbeteren. Je hoeft geen bankgegevens of Ideal-transacties uit te voeren om aan de slag te gaan, wat het een zorgeloze start maakt.

Pro

Na het bekijken van de basisversie, is het tijd om de Pro-optie onder de loep te nemen. Deze versie is perfect voor teams die meer uit hun vergaderingen willen halen. Voor slechts €14 per maand krijg je toegang tot langere sessies zonder onderbreking en kun je gebruikmaken van geavanceerde bedrijfsfuncties.

Dit maakt het gemakkelijk om efficiënt met je team te werken, ongeacht waar iedereen zich bevindt.

Met een Pro-abonnement hoef je je geen zorgen te maken over tijdslimieten tijdens belangrijke discussies of presentaties. Je kunt onbeperkt vergaderingen houden, wat betekent dat je nooit midden in een gesprek wordt afgesneden.

Dit abonnement is ideaal voor kleine tot middelgrote teams die op zoek zijn naar betrouwbare en hoogwaardige communicatietools.

Zakelijk

Zakelijke abonnementen helpen je flink besparen. Elk jaar kun je met dit abonnement $43 per gebruiker minder uitgeven. Je krijgt toegang tot lange vergaderingen die wel 30 uur kunnen duren.

Ook kunnen er tot 300 mensen meedoen. Daarnaast biedt het functies zoals een digitaal bord, teamgesprek, elektronische post en planningstools.

Met dit pakket maak je elke vergadering efficiënter en interactiever. Of je nu op afstand werkt of samenkomt met klanten van over de hele wereld, de tools voor samenwerking en communicatie staan voor je klaar.

Dit maakt het makkelijker om jouw bedrijf te runnen en te groeien zonder dat technologie een barrière vormt.

Zakelijk Plus

Zakelijk Plus is een abonnement voor bedrijven die lange vergaderingen tot 30 uur per maand moeten houden. Het laat tot 300 mensen tegelijk deelnemen. Dit abonnement voegt handige extra’s toe zoals een digitaal whiteboard, teamchat en hulpmiddelen voor mail en agenda.

Dit maakt het gemakkelijk om alles op één plek te beheren.

Deze optie is perfect voor bedrijven die meer uit hun online vergaderplatform willen halen. Met Zakelijk Plus verlopen vergaderingen soepel en blijft iedereen makkelijk in contact.

Dit draagt bij aan een efficiëntere samenwerking binnen teams.

Onderneming

Onderneming richt zich op bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde communicatietools. Dit abonnement komt met functies die speciaal ontworpen zijn om te voldoen aan de complexe vraag van grote organisaties.

Je krijgt toegang tot uitgebreide beheer mogelijkheden, waarmee je eenvoudig gebruikers kunt toevoegen en beheren. Daarnaast biedt het integraties met andere bedrijfssystemen zoals Microsoft Outlook en Google Agenda, wat de planning van vergaderingen vereenvoudigt.

Dit pakket is ideaal voor grote ondernemingen die hun communicatie willen stroomlijnen en efficiënter willen maken. Met Onderneming genieten bedrijven van onbeperkte cloudopslag voor hun vergaderopnames, wat cruciaal kan zijn voor het bewaren van belangrijke conversaties en presentaties.

De mogelijkheid om tot 500 deelnemers per vergadering te hosten, onderstreept de schaalbaarheid die nodig is voor uitgebreide ondernemingen.

Hoe sluit je een Zoom Pro-abonnement af?

Om een Zoom Pro-abonnement af te sluiten, bezoek je eenvoudig de website van Zoom en volg je daar de stappen. Ontdek hoe dit jouw vergaderingen naar een hoger niveau kan tillen.

Kiezen voor maandelijkse of jaarlijkse betaling

Je hebt de optie om je Zoom Pro-abonnement maandelijks of jaarlijks te betalen. Een maandelijkse betaling geeft je de vrijheid om op elk moment te stoppen. Dit kan handig zijn als je niet zeker weet hoe lang je het nodig hebt.

Kies je voor een jaarlijkse betaling, dan profiteer je vaak van een korting. Dit is voordelig als je van plan bent Zoom langere tijd te gebruiken.

Denk goed na over hoe lang je Zoom wilt gebruiken voordat je een beslissing neemt. Maandelijkse betalingen houden je opties open, terwijl jaarlijkse betalingen minder kosten over de hele periode.

Beide keuzes hebben hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw situatie en behoeften.

Mogelijkheid tot opzeggen per maand

Nadat je beslist hebt tussen maandelijkse of jaarlijkse betaling, is het goed om te weten dat je elk moment kunt stoppen met je Zoom Pro-abonnement. Dit betekent dat als je niet zeker weet of je het programma voor een lange tijd wilt gebruiken, je de vrijheid hebt om per maand te beoordelen en te beslissen.

Voor €14 elke maand biedt Zoom Pro flexibiliteit zonder lange verplichtingen. Dit is ideaal voor iedereen die op zoek is naar vrijheid en controle over hun uitgaven. De optie om maandelijks op te zeggen vermindert het risico en de druk, waardoor je met gemak kunt kiezen voor wat het beste werkt voor jou en je zakelijke behoeften.

Extra’s bij een Zoom Pro-abonnement

Ontdek hoe een Zoom Pro-abonnement jouw vergaderervaring verbetert met exclusieve toegangen zoals geavanceerde videovergaderapparatuur.

Zoom Rooms licentie

Een Zoom Rooms licentie biedt een simpele en kostenefficiënte manier om jouw vergaderzalen te veranderen in interactieve videoconferentieplekken. Het werkt goed met zowel oude als nieuwe softwarepakketten, wat het schaalbaar maakt voor elke bedrijfsgrootte.

Gebruikers kunnen met deze licentie genieten van besparingen van €25,- per jaar als ze besluiten de aankoop te doen via MeetingStore.nl, wat een slimme zet is om kosten binnen je organisatie te verminderen.

Daarnaast zorgt een Zoom Rooms licentie ervoor dat bedrijven eenvoudig kunnen koppelen met belangrijke videobellen diensten zoals Google Meet, Microsoft Teams en Webex zonder extra kosten.

Dit gebeurt allemaal rechtstreeks vanuit de Tap-interface, waardoor het een naadloze ervaring biedt voor het plannen en uitvoeren van vergaderingen. Dit systeem staat gebruikers toe om hun vergaderruimtes efficiënter te beheren, ongeacht de omvang van de bijeenkomst of de gekozen softwaretool.

Polycom Studio X30 inclusief TC8 touchpanel

De Polycom Studio X30 is jouw alles-in-een oplossing voor kleine vergaderruimtes. Dit systeem heeft een camera, luidspreker en microfoon ingebouwd. Je hebt geen extra computer nodig om Zoom of Teams te gebruiken.

Dat maakt vergaderen echt eenvoudig.

Het TC8 touchpanel laat je alles bedienen vanaf de vergadertafel. Dit paneel is niet alleen handig, maar ziet er ook nog eens futuristisch uit. Met de Touchback-functionaliteit kun je zelfs Zoom beheren door de X30 aan een touchscreen-TV te koppelen.

Zo houd je de controle over je vergadering, zonder op te staan.

Polycom Studio X50 inclusief TC8 touchpanel

Het Polycom Studio X50 systeem maakt videovergaderen makkelijker en werkt perfect met Zoom en Microsoft Teams. Je hebt geen computer nodig omdat je alles regelt via het TC8 aanraakscherm.

Dit maakt het heel gebruiksvriendelijk. Het pakket bevat een videoconferentie soundbar en het TC8-bedieningsscherm voor een complete oplossing in vergaderruimtes tot 10 personen.

Met de mogelijkheid om twee displays aan te sluiten, biedt het Polycom Studio X50 pakket een flexibele oplossing voor elke vergaderruimte. Het is ook compatibel met andere conferentiesoftware, zoals Google Meet Rooms, waardoor het een veelzijdige keuze is voor bedrijven.

Ontdek nu de vele voordelen van dit systeem voor jouw team.

Veelgestelde vragen over Zoom Pro-abonnement

Mensen vragen vaak of ze Zoom ook in hun internetbrowser kunnen gebruiken zonder iets te downloaden. Ja, dat kan zeker. Je hoeft niet per se de app te installeren om Zoom te gebruiken.

Een ander veelvoorkomend vraagstuk gaat over de kosten van een Zoom Pro-abonnement. Dit start vanaf 13,99 euro per maand, waardoor het toegankelijk is voor verschillende gebruikers.

Veel gebruikers willen weten hoe flexibel het abonnement is, vooral als het gaat om opzeggen. Gelukkig kun je je Zoom Pro-abonnement op elk moment stopzetten. Dit maakt het gemakkelijk om te beslissen zonder langdurige verplichtingen.

Nu we dit weten, laten we eens kijken naar de extra’s die bij een Zoom Pro-abonnement komen.

Aanverwante abonnementen en opzegmogelijkheden

Ontdek welke andere softwarepakketten passen bij jouw behoeften en hoe je deze gemakkelijk kunt beheren. Leer hoe je flexibel blijft met opzegmogelijkheden die je controle geven over je abonnementen.

Overzicht van andere software-abonnementen

Naast Zoom zijn er meerdere opties voor video-overleg die goed werken voor bedrijven. Microsoft Teams, GoToMeeting en Cisco WebEx bieden ook abonnementen aan. Elk van deze platforms heeft zijn eigen voordelen.

Ze helpen je om efficiënt online te communiceren. Denk goed na over wat jouw team nodig heeft voordat je een keuze maakt.

Deze diensten verschillen in prijs en functies. Sommige zijn meer geschikt voor grote ondernemingen terwijl anderen beter passen bij kleinere teams. Het is belangrijk om de tarieven en mogelijkheden te vergelijken.

Zo zorg je ervoor dat je de beste tool voor jouw situatie kiest. Hierna gaan we in op hoe je abonnementen opzegt, mocht dat nodig zijn.

Informatie over het opzeggen van abonnementen

Het opzeggen van je abonnement bij Zoom is eenvoudig. Ga eerst naar de Zoom webportaal. Klik daar op Accountbeheer en daarna op Facturering om het proces te starten. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice als je hulp nodig hebt.

Voor het annuleren van je abonnement geldt meestal een opzegtermijn van maximaal één maand. Zorg ervoor dat je dit binnen de termijn doet om extra kosten te vermijden. Als je online hebt ingeschreven, mag je ook online opzeggen.

Dit maakt het proces voor jou als gebruiker makkelijker en sneller.

Conclusie

Zoom Pro afsluiten is makkelijk en voordelig. Je kiest zelf of je per maand of per jaar betaalt. Dit abonnement laat vergaderingen tot 24 uur duren. Je krijgt meer functies, zoals opnemen.

Zoom Rooms en Polycom opties verrijken je ervaring. Start vandaag nog voor beter overleggen met je team.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Zoom Pro abonnement?

Een Zoom Pro abonnement biedt geavanceerde functies voor videobellen en vergaderingen, zoals langere vergadertijden en meer deelnemers, ideaal voor professionals en bedrijven.

2. Hoe kan ik een Zoom Pro abonnement afsluiten op Windows?

Om een Zoom Pro abonnement op Windows af te sluiten, bezoek je de officiële Zoom-website, kies je het Pro-abonnement en volg je de instructies om je te registreren en te betalen.

3. Zijn er extra voordelen bij het kiezen van een Zoom Pro abonnement?

Ja, met een Zoom Pro abonnement krijg je toegang tot uitgebreide vergaderfuncties, betere beheeropties voor gesprekken, en de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen.

4. Kan ik mijn Zoom Pro abonnement opzeggen wanneer ik wil?

Ja, je kunt je Zoom Pro abonnement op elk moment opzeggen via de accountinstellingen op de Zoom-website, waardoor je flexibiliteit hebt in het beheren van je abonnement.

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.