In dit artikel

Een laptop met een Zoom-vergaderingsinterface omringd door kantoorbenodigdheden en drukte op de achtergrond.

Zoom Abonnement: Verschillende soorten abonnementen voor Zoom meetings

In dit artikel

In de digitale wereld van vandaag is videocommunicatie essentieel geworden. Veel mensen denken dat alle videobeldiensten hetzelfde zijn, maar dat is niet waar. Ik, Martijn Meeuwis, heb door mijn ervaring met BesteAbonnementen.nl ontdekt dat Zoom unieke voordelen biedt dankzij zijn diverse abonnementsopties.

Met een achtergrond in productabonnementen help ik mensen de beste keuzes te maken voor hun behoeften.

Zoom heeft iets bijzonders voor iedereen, van gratis diensten tot premium pakketten voor bedrijven. Het meest interessante feit? Met het Zakelijk abonnement kunnen gebruikers vergaderingen houden die tot 30 uur duren met wel 300 deelnemers.

Dit artikel duikt dieper in de wereld van Zoom-abonnement en. Ontdek het zelf.

Samenvatting

 • Zoom biedt verschillende abonnementsopties aan, waaronder een gratis Basis abonnement voor korte vergaderingen met maximaal 100 deelnemers, en betaalde opties zoals het Zakelijk Plus abonnement voor langere vergaderingen met tot 300 mensen.
 • Het Zakelijk Plus abonnement van Zoom laat gebruikers tot 30 uur lang vergaderen en biedt geavanceerde functies zoals digitale whiteboards en teamberichten, waardoor samenwerking gestroomlijnd wordt.
 • Voor iedereen die zijn vaardigheden in digitale fotografie wil verbeteren, is er het Jaarabonnement Zoom Academy, waarbij je toegang krijgt tot meer dan 70 cursussen van topfotografen tegen een jaarlijkse of maandelijkse betaling.
 • Met een Zoom – abonnement krijg je verbeterde vergadermogelijkheden zoals langere bijeenkomsttijden zonder onderbrekingen en de mogelijkheid om meer deelnemers uit te nodigen, wat leidt tot productievere meetings en een soepelere samenwerking.
 • Het kopen van een Zoom – abonnement is simpel en snel; je kunt het online doen via de website van Zoom door het gewenste abonnement te kiezen, je gegevens in te vullen, en te betalen met methodes zoals creditcards of PayPal.

Overzicht van verschillende Zoom-abonnementen

Duik in de wereld van Zoom en ontdek een abonnement dat bij jouw behoeften past. Van gratis opties tot meer geavanceerde pakketten, er is voor ieder wat wils.

Basis (gratis) abonnement

Het Basis abonnement van Zoom is helemaal gratis. Je kunt er vergaderingen mee houden tot 40 minuten lang. Ook laat het je toe om tot 100 personen uit te nodigen per meeting. Dit maakt het een ideale keuze voor kleine teams of persoonlijke gesprekken zonder dat je iets hoeft te betalen.

Met dit abonnement hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten. Je downloadt de app gewoon van Google Play of de App Store, afhankelijk van of je een Android-telefoon of een iOS-toestel gebruikt.

Zo blijf je verbonden met collega’s, vrienden en familie, waar je ook bent.

Zakelijk Plus abonnement

Het Zakelijk Plus abonnement verandert de manier waarop je digitaal vergadert. Met dit abonnement kun je tot 30 uur lang vergaderen zonder onderbreking, waardoor lange sessies of intensieve workshops geen probleem meer zijn.

Het ondersteunt ook tot 300 deelnemers, wat het perfect maakt voor grote teams of bedrijfsevenementen. Daarnaast krijg je toegang tot geavanceerde functies zoals een digitaal whiteboard, teamberichten, e-mailintegratie en planningstools, waardoor samenwerking soepeler verloopt.

Gebruik deze extra functies om jouw vergaderingen productiever te maken en zorg ervoor dat elk teamlid kan deelnemen, ongeacht waar ze zich bevinden. Maak notules op het digitale whiteboard en plan vervolgvergaderingen direct in de app.

Dit abonnement is ontworpen om aan de behoeften van moderne bedrijven te voldoen, die flexibiliteit en efficiëntie hoog in het vaandel hebben staan. Het biedt een alles-in-één oplossing voor communicatie en samenwerking.

Laten we nu eens kijken naar wat het Jaarabonnement van de Zoom Academy te bieden heeft.

Jaarabonnement Zoom Academy

Met het Jaarabonnement Zoom Academy krijg je onbeperkte toegang tot meer dan 70 volledige cursussen. Deze zijn gemaakt door topfotografen en -kunstenaars. Je leert stap voor stap hoe je betere afbeeldingen maakt.

Ze behandelen allerlei categorieën, van landschappen tot portretten. Dit abonnement is perfect voor iedereen die zijn vaardigheden in digitale fotografie wil verbeteren. Het kost 99,99 euro voor een heel jaar.

Als je per maand wilt betalen, is het 9,99 euro.

Je kunt dit abonnement gebruiken op verschillende apparaten. Zo blijf je leren, waar je ook bent. De cursussen zijn makkelijk te volgen dankzij duidelijke instructies en praktische tips.

Verbeter je vaardigheden met Photoshop en andere vormgevingstools. Dit abonnement biedt alles wat je nodig hebt om een betere fotograaf te worden.

Een moderne kantooromgeving met elektronische apparaten en monitors.

Voordelen van een Zoom-abonnement

Een Zoom-abonnement verbetert jouw online ontmoetingen op vele manieren. Je krijgt toegang tot functies die jouw gesprekken langer en interactiever maken.

Vergaderingen tot 30 uur per vergadering

Met een Zoom.nl abonnement voor Workplace kunnen jij en je team tot 30 uur lang vergaderen zonder onderbreking. Dit betekent dat zelfs de langste strategische planningssessies of uitgebreide trainingen zonder problemen doorgaan.

Je hoeft niet bang te zijn dat je gesprek automatisch stopt, wat vaak gebeurt bij gratis services. Zo blijf je gefocust en productief.

Dit abonnement laat ook tot 300 personen per bijeenkomst toe. Dat is genoeg ruimte voor bijna elk team of elke organisatie. Of je nu een klein bedrijf runt of deel uitmaakt van een grote onderneming, iedereen vindt gemakkelijk een plekje in de digitale vergaderruimte.

Geen gedoe meer met het beheren van gastenlijsten of wie wel of niet kan deelnemen. Met Zoom zorg je dat elke stem telt.

Aantal deelnemers per vergadering

De gratis versie van Zoom laat je tot 100 mensen uitnodigen voor je online bijeenkomst. Elk gesprek mag maximaal 40 minuten duren. Dit maakt het een goede keuze voor kleine teams of groepen die snel iets willen bespreken.

Heb je meer mensen in je team of duren je vergaderingen langer? Kies dan voor een zakelijk account. Hiermee kun je tot 300 deelnemers tegelijk verwelkomen en zijn er geen beperkingen qua tijd.

Je kunt gesprekken dus zo lang laten doorgaan als nodig is, tot wel 30 uur.

Het is belangrijk om te weten dat het aantal genodigden en de duur van een bespreking impact hebben op de keuze van je abonnement. Na deze overweging is het ook nuttig om naar andere voordelen te kijken, zoals toegang tot digitale platforms voor het delen van bestanden en ontvangen van feedback.

Toegang tot digitale leesplatforms

Een Zoom Academy abonnee krijgt onbeperkte toegang tot alle cursussen. Dit omvat een breed scala aan onderwerpen en vaardigheden die je online kunt leren. Je hoeft niet extra te betalen voor nieuwe cursussen die tijdens je abonnement worden toegevoegd.

Dit maakt het makkelijk om altijd bij te blijven met de nieuwste trends en vaardigheden.

Je kunt cursussen volgen op je eigen tempo en op elk moment dat het jou uitkomt. Er is geen limiet aan hoeveel je kunt leren. Na het voltooien van een cursus, ontvang je vaak een certificaat, wat handig kan zijn voor je professionele ontwikkeling.

Laten we nu kijken naar de mogelijkheden om foto’s te delen en feedback te ontvangen.

Mogelijkheid om foto’s te delen en feedback te ontvangen

Met een Zoom-abonnement kun je makkelijk foto’s uitwisselen met anderen. Dit is handig voor iedereen die zijn werk wil laten zien en tips wil krijgen. Je krijgt regelmatig extra’s zoals gratis presets voor fotobewerking en raw-foto’s met workflows.

Deze functie maakt het eenvoudiger om je vaardigheden te verbeteren, door de directe lijn met experts en andere gebruikers.

Het delen van foto’s en ontvangen van feedback via Zoom stimuleert samenwerking en groei. Gebruikers kunnen hun creaties tonen tijdens digitale bijeenkomsten of in aparte ruimtes binnen Zoom.

Dit zorgt voor een omgeving waarin iedereen van elkaar kan leren. Dankzij deze mogelijkheid ontdek je nieuwe technieken en ideeën die je direct kunt toepassen.

Een laptop met een Zoom-vergaderingsinterface omringd door kantoorbenodigdheden en drukte op de achtergrond.

Hoe een Zoom-abonnement aan te schaffen

Een Zoom-abonnement kopen is eenvoudig en snel. Je volgt gewoon deze stappen, en je kunt direct aan de slag met het organiseren van langere vergaderingen.

 1. Bezoek de Zoom – website op je computer of telefoon. Je vindt hier alle informatie over de verschillende soorten abonnementen.
 2. Vergelijk de abonnementsopties om te zien welk pakket het beste bij jouw behoeften past. Denk aan het aantal deelnemers dat je verwacht en hoe lang je vergaderingen meestal duren.
 3. Klik op ‘Abonneren’ zodra je hebt besloten welk abonnement je wilt kopen. Je wordt nu gevraagd om in te loggen of een nieuw account aan te maken.
 4. Vul je gegevens in als je een nieuw account maakt, of log in met bestaande gegevens als je al lid bent.
 5. Voer daarna betaalinformatie in om je aankoop af te ronden. Zoom accepteert diverse betaalmethodes, waaronder creditcards en PayPal.
 6. Controleer nogmaals alle details voordat je de aankoop bevestigt om er zeker van te zijn dat alles klopt.
 7. Nadat je betaling is verwerkt, ontvang je een bevestiging per email met instructies voor het gebruiken van jouw nieuwe abonnement.

Je bent nu klaar om onbeperkt toegang tot Zoomvergaderingen te hebben!

Meer informatie over Zoom-abonnementen

Zoom heeft een scala aan plannen die passen bij zowel individuele gebruikers als bedrijven. Elk plan biedt verschillende capaciteiten, zoals de hoeveelheid personen die kunnen deelnemen en de duur van de bijeenkomsten.

De Basic versie is kosteloos en laat tot 100 mensen toe voor een maximale tijd van 40 minuten per sessie. Voor langere samenkomsten en meer deelnemers zijn er betaalde opties beschikbaar.

Wil je alle functies ontgrendelen, dan zijn er abonnementen zoals Zakelijk Plus en Jaarabonnement Zoom Academy die meer bieden. Deze plannen vergroten de limiet van je groepsbesprekingen tot 30 uur en staan tot 300 mensen toe in één bijeenkomst.

Ze bevatten ook extra’s zoals het delen van afbeeldingen, feedback ontvangen, en integraties met e-mails en kalenders. Het kiezen van het juiste plan hangt af van je specifieke behoeften, het aantal teamleden en de frequentie van je online bijeenkomsten.

Conclusie

Kiezen voor het juiste abonnement maakt bijeenkomsten makkelijker. U vindt wat past bij uw behoeften, van gratis opties tot geavanceerde pakketten. Deze abonnementen verbeteren de samenwerking via video’s en bieden tools zoals mail en agenda voor efficiëntere planning.

Het betalen voor functies zoals langere tijdslimieten en meer deelnemers verhoogt de productiviteit. Ontdek het ideale pakket en haal meer uit uw meetings.

Veelgestelde Vragen

1. Wat gebeurt er als mijn Zoom abonnement automatisch stopt?

Als je Zoom abonnement automatisch stopt, verlies je toegang tot de betaalde functies. Je kunt nog steeds de gratis versie van Zoom gebruiken of je abonnement opnieuw activeren.

2. Kan ik apps gebruiken met alle soorten Zoom abonnementen?

Ja, je kunt apps gebruiken met alle soorten Zoom abonnementen, maar sommige geavanceerde functies zijn mogelijk alleen beschikbaar voor betaalde abonnementen.

3. Hoe kan ik van abonnementstype veranderen bij Zoom?

Je kunt eenvoudig van abonnementstype veranderen door in te loggen op je Zoom-account, naar de instellingen te gaan en het gewenste abonnement te selecteren.

4. Zijn er verschillende soorten abonnementen voor Zoom meetings?

Ja, Zoom biedt verschillende soorten abonnementen aan, elk met zijn eigen set functies en prijzen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Zoom Abonnement: Verschillende soorten abonnementen voor Zoom meetings

Laat een reactie achter