In dit artikel

Een open laptop toont diverse WordPress-websites omringd door kantoorbenodigdheden en technologiefoto's.

Alles wat je moet weten over WordPress-abonnementen: De complete gids

In dit artikel

Het opzetten van een digitale aanwezigheid kan knap lastig zijn. Veel mensen denken dat het bouwen van een website complex en tijdrovend is. Hier komt Martijn Meeuwis in beeld. Met jaren ervaring in het adviseren over diverse abonnementen, kent Martijn de ins en outs van WordPress.com als geen ander.

Zijn expertise is jouw gids door de wirwar van opties.

WordPress is meer dan alleen een platform om blogs te maken; het is een veelzijdige tool die je helpt om een krachtige website te bouwen. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van WordPress-abonnementen.

Ontdek welk abonnement het beste past bij jouw digitale dromen. Blijf lezen.

Samenvatting

 • WordPress – abonnementen variëren van gratis opties tot pakketten voor bedrijven, inclusief functies als webhosting, beveiliging en ondersteuning.
 • Het upgraden van je abonnement is mogelijk op elk moment, wat flexibiliteit biedt om te groeien naarmate je behoeften veranderen.
 • Alle betaalde abonnementen hebben toegang tot klantensupport, met meer gepersonaliseerde hulp in de hogere pakketten.
 • Je kunt met WordPress – abonnementen je eigen domeinnaam gebruiken, wat belangrijk is voor een professionele online aanwezigheid.
 • Beveiliging is een topprioriteit voor WordPress, en alle betaalde pakketten bevatten sterke beveiligingsmaatregelen om je site veilig te houden.

Wat zijn WordPress-abonnementen?

WordPress-abonnementen bieden verschillende mogelijkheden om jouw blog of website te beheren en te laten groeien. Ze variëren van gratis opties tot pakketten die ontworpen zijn voor bedrijven, elk met unieke functies zoals webhosting, beveiliging en ondersteuning.

Gratis

Je krijgt bij een kosteloos abonnement van WordPress.com een sterke websitebouwer zonder iets te betalen. Dit is perfect voor bloggers en freelancers die net beginnen. Hiermee maak je eenvoudig pagina’s aan en post je jouw ideeën online.

Je hebt veel opslagplaats, maar er staan wel advertenties op jouw site waarover je geen controle hebt.

Deze versie laat je niet toe eigen reclames te tonen of te verdienen aan de advertenties die WordPress plaatst. Je krijgt basis hulp via e-mail van happiness engineers als je vragen hebt.

Voor wie vrijheid in webontwerp zoekt zonder direct te investeren, biedt dit niveau een goed startpunt.

Starter

Het Starter-abonnement op WordPress.com is perfect voor jou als je net begint. Je krijgt er ondersteuning voor je webpagina zonder dat je meteen hoeft te betalen. Zo maak je gemakkelijk kennis met de basisfuncties van WordPress.com.

Deze ondersteuning komt vooral via e-mail, wat handig is als je vragen hebt. Ook kun je als Starter gebruikmaken van andere functies zoals back-ups en beveiliging tegen spammerij. Dit helpt jouw webstek veilig en up-to-date te houden.

Met dit abonnement host WordPress.com jouw site, waardoor je niet zelf naar een hostingdienst hoeft te zoeken. Dit maakt het eenvoudiger om jouw online aanwezigheid te beginnen en te groeien zonder je zorgen te maken over de technische kant van het hosten van een webpagina.

Bovendien helpt de mogelijkheid om eenvoudig gevonden te worden via zoekmachines je om meer bezoekers te trekken. Het Starter-pakket is dus een solide basis voor iedereen die met zijn digitale avontuur begint, zonder direct een bankpas te hoeven trekken.

Explorer

Het Explorer-abonnement geeft je 13 GB aan opslag voor al je mediabestanden. Dit is ruim voldoende voor een grote verzameling afbeeldingen, filmpjes, geluidsopnamen en documenten. Met deze hoeveelheid ruimte kun je jouw website flink uitbreiden zonder je zorgen te hoeven maken over het snel vollopen van je opslag.

Dit abonnement is ideaal als je meer functionaliteiten zoekt dan het Starter-pakket biedt, maar nog niet klaar bent voor de geavanceerdere opties van hogere pakketten. Je krijgt ondersteuning via e-mail en live chat, wat betekent dat hulp altijd binnen handbereik is.

Bovendien, met het gratis domein voor een jaar, begin je sterk op het web. Dit alles maakt het Explorer-abonnement een uitstekende keuze voor wie zijn online aanwezigheid wil vergroten.

Creator

Het Creator-abonnement bij WordPress is meer dan alleen basis. Je krijgt alles van de gratis en Starter-versies, plus extra’s. Dit plan is perfect voor mensen die serieus zijn over hun website.

Het biedt krachtige functies voor het bouwen en beheren van een site. Met dit abonnement kun je gemakkelijk een professionele uitstraling geven aan je online aanwezigheid.

Je profiteert ook van live chat ondersteuning. Dit betekent snelle hulp wanneer je het nodig hebt. Voor iedereen die zijn websites naar een hoger niveau wil tillen, is dit plan een slimme keuze.

De prijs reflecteert de waarde die het biedt, waardoor je investering de moeite waard is.

Entrepreneur

Het Entrepreneur-abonnement tilt je webwinkel naar een hoger niveau dankzij de integratie met WooCommerce. Je krijgt niet alleen ondersteuning en alle mogelijkheden van het Creator-pakket, maar ook toegang tot extra plugins, diverse webthema’s, SEO-tools en veilige back-ups.

Dit pakket staat garant voor een machtige en winstgevende online winkel waar je onbeperkt producten kunt aanbieden, of ze nu tastbaar zijn of niet.

Daarnaast laat dit pakket je toe om je online zaak grondig te optimaliseren voor zoekmachines. Zo trek je meer bezoekers via platforms zoals Facebook. Ga verder naar het Enterprise-abonnement om te ontdekken hoe je jouw zakelijk succes nog verder kunt uitbreiden.

Enterprise

Het Enterprise-abonnement is ontworpen voor grote bedrijven die een krachtige online aanwezigheid vereisen. Dit pakket biedt geavanceerde mogelijkheden zoals uitgebreide beveiligingsopties, prioritaire ondersteuning en aangepaste integraties die essentieel zijn voor ondernemingen.

Bedrijven krijgen de vrijheid om hun website volledig aan te passen aan hun behoeften, waardoor ze zich kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Ondernemingen profiteren ook van onbeperkte opslagruimte en bandbreedte, wat betekent dat de website altijd snel en betrouwbaar is, zelfs onder zware belasting. Met deze bundel kunnen bedrijven zonder zorgen groeien, wetende dat hun online platform is gebouwd om te schalen.

Laten we nu de verschillen tussen de abonnementen eens nader bekijken om te zien welke het beste bij jou past.

Een persoon werkt op een laptop in een modern kantoor met uitzicht op een bruisende stad.

Vergelijken van de abonnementen: Wat past het beste bij jou?

Het kiezen van het juiste WordPress-pakket is cruciaal voor jouw online succes. Elk pakket heeft unieke eigenschappen. Hieronder vergelijken we ze, zodat jij een geïnformeerde keuze kunt maken.

AbonnementFacturatiecyclusOndersteuningBeveiligingSnelheid
GratisGeen kostenCommunity forumsStandaardBasis
StarterMaandelijks of jaarlijksE-mailVerbeterdGemiddeld
ExplorerJaarlijksLive chatHoogSnel
CreatorJaarlijksLive chat + Directe hulpUitstekendHoogste
OndernemersJaarlijksPrioriteitsondersteuningTop-notchExtreem snel
OndernemingOp maat24/7 persoonlijkOp maat beveiligingOp maat snelheid

Kies het abonnement dat jouw behoeften het beste ondersteunt. Of je nu een blogger, een kleine ondernemer of een groot bedrijf bent, er is een optie die past. Elk heeft zijn eigen voordelen, van kostenbesparing tot premium functies. Vergelijk zorgvuldig. Jouw keuze bepaalt de toekomst van jouw website.

Website eigenaren vergelijken abonnement plannen in modern kantoor met stadsgezicht.

Belangrijke kenmerken van de abonnementen

Ontdek hoe de facturatiecyclus, ondersteuning, veiligheid en performance van elk WordPress-plan jou kan helpen slagen.

Facturatiecyclus

Je kunt kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse betaling voor je WordPress-abonnement. Dit besluit heeft invloed op hoe vaak je betaalt en kan ook de kosten van je website beïnvloeden.

Bij een jaarlijkse betaling krijg je vaak korting, wat aantrekkelijk is als je op de lange termijn denkt.

Verschillende abonnementen bieden verschillende voordelen, zoals webhosting en klantenservice, afhankelijk van de gekozen facturatiecyclus. Bedenk goed wat belangrijk is voor jou en je website.

Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw behoeften en budget.

Ondersteuning

WordPress-abonnementen bieden verschillende niveaus van ondersteuning. Het Starter-abonnement helpt je een krachtige website of blog te bouwen. Dit niveau van ondersteuning is ideaal voor beginners die stap voor stap willen leren hoe ze hun online aanwezigheid kunnen versterken.

Voor diegenen die meer controle willen over hoe hun site verschijnt in zoekresultaten, biedt het Creator-abonnement geavanceerde opties. Dit abonnement gaat verder dan basisassistentie door extra mogelijkheden aan te bieden voor het finetunen van je website.

Met deze ondersteuning kun je ervoor zorgen dat je website niet alleen goed werkt, maar ook opvalt in de digitale menigte.

Beveiliging

Onze experts werken hard om je website veilig te houden. Ze zorgen ervoor dat alle WordPress bestanden up-to-date zijn. Dit helpt bij het voorkomen van ongewenste toegang en houdt je site veilig.

Regelmatig updates uitvoeren is cruciaal voor de veiligheid van je site.

Brute force-bescherming is een belangrijk onderdeel van onze beveiligingsmaatregelen. Dit voorkomt dat kwaadwillenden meerdere keren achter elkaar kunnen proberen in te loggen. Zo blijft je website beschermd tegen ongeautoriseerde toegangspogingen.

Het optimaliseren van je site is ook nodig voor een sterke beveiliging.

Snelheid

Snelheid speelt een cruciale rol voor elke website. Een trage site kan bezoekers wegjagen, wat negatief is voor het conversiepercentage en de algehele gebruikerservaring. Verschillende WordPress-abonnementen bieden verschillende niveaus van snelheidsoptimalisatie.

Het is essentieel om de juiste keuze te maken die past bij jouw behoeften en die van je website.

Er zijn hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen de snelheid van je site te meten en te verbeteren. Deze tools geven inzicht in welke aspecten van je site aandacht nodig hebben om sneller te functioneren.

Ook is er een specifieke training over snelheid optimalisatie, waar je kunt leren hoe je jouw website zo efficiënt mogelijk kan maken. Het kiezen van het juiste WordPress-abonnement en het gebruiken van deze hulpmiddelen kunnen een wereld van verschil maken voor de snelheid van je site.

Extra functies per abonnement

Elk WordPress-abonnement heeft unieke pluspunten die jouw website kunnen verbeteren. Ontdek welke geavanceerde mogelijkheden het beste aansluiten bij jouw online doelen.

Starter-abonnement

Het Starter-abonnement van WordPress is ideaal voor je als je net begint. Het omvat webhosting en alle functies die de kosteloze versie biedt. Dit plan helpt je om zonder grote kosten een blog of eenvoudige site op te zetten.

Je vindt de tarieven op de website van WordPress.com. Hierdoor kun je makkelijk beslissen welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen.

Met dit abonnement krijg je een solide basis voor je website. Je kan altijd later upgraden als je meer functies nodig hebt. Kijk nu naar de volgende stap: het Explorer-abonnement.

Creator-abonnement

Met het Creator-abonnement kun je een unieke WordPress-website bouwen. Je krijgt toegang tot plugins, verschillende thema’s van andere makers en speciale functies. Dit abonnement is perfect voor jou als je meer persoonlijkheid en functionaliteit aan je site wilt toevoegen.

Je kunt je website echt laten opvallen.

Je profiteert ook van extra mogelijkheden om je website te verbeteren. Denk aan het toevoegen van contactformulieren, het personaliseren van je ontwerp en het optimaliseren voor zoekmachines.

Met dit abonnement maak je niet alleen een website; je bouwt een krachtig platform voor jouw ideeën of bedrijf.

Veelgestelde vragen over WordPress-abonnementen

WordPress-abonnementen roepen vaak vragen op. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen die je helpen bij het kiezen van het juiste abonnement.

 1. Kan ik beginnen met de gratis versie van WordPress en later upgraden? Ja, je kunt beginnen met de gratis variant en op elk moment besluiten om naar een betaald abonnement te gaan. Dit maakt het flexibel voor jouw behoeften.
 2. Wat is het verschil tussen de Starter en Explorer abonnementen? Het Starter-abonnement biedt basis hostingdiensten en toegang tot standaard WordPress-functies. Het Explorer-pakket bevat daarnaast meer aanpassingsopties en geavanceerde functies voor een betere website.
 3. Biedt elk abonnement ondersteuning? Alle betaalde abonnementen hebben toegang tot klantenondersteuning. De mate van ondersteuning verschilt echter per pakket, waarbij hogere niveaus meer gepersonaliseerde hulp krijgen.
 4. Zijn er verborgen kosten bij de abonnementen? Nee, WordPress streeft naar transparantie in hun prijzen. Echter, bepaalde plugins of thema’s kunnen extra kosten met zich meebrengen buiten je abonnementsprijs.
 5. Hoe belangrijk is beveiliging bij deze abonnementen? Beveiliging is cruciaal voor WordPress, en alle betaalde pakketten bevatten sterke beveiligingsmaatregelen om je site veilig te houden.
 6. Kan ik mijn eigen domeinnaam gebruiken met WordPress-abonnementen? Absoluut, vanaf het Starter-pakket kun je je eigen domeinnaam gebruiken, wat helpt bij het bouwen van een professionele online aanwezigheid.
 7. Wat gebeurt er als ik mijn abonnement niet verleng? Je website blijft toegankelijk in zijn basisvorm, maar je verliest de extra functies en voordelen die bij het betaalde pakket horen totdat je besluit te verlengen of te upgraden.
 8. Is er een limiet aan hoe vaak ik kan upgraden of downgraden tussen abonnementen? Je hebt de vrijheid om te wisselen tussen plannen zo vaak als nodig is om aan jouw eisen te voldoen zonder restricties.

Conclusie

Na het doorlopen van de meest gestelde vragen, begrijp je nu beter hoe WordPress-abonnementen in elkaar zitten. Elk abonnement biedt unieke voordelen, van de basismogelijkheden tot aan de complexere functies voor grote ondernemingen.

Het kiezen van het juiste pakket hangt af van jouw specifieke wensen en de grootte van je project. Dit overzicht helpt je een weloverwogen keuze te maken. Met dit inzicht kun je jouw digitale reis op WordPress beginnen of voortzetten, gewapend met kennis over wat elk abonnement te bieden heeft.

Meer informatie over WordPress-abonnementen

Voor iedereen die meer wil leren over WordPress-abonnementen, is er genoeg informatie beschikbaar. WordPress biedt verschillende pakketten aan, zoals het Starter-pakket met 6 GB opbergruimte.

Dit maakt het eenvoudig om de juiste keuze te maken, afhankelijk van je behoeften. Elk abonnement bundelt hosting, domeinen en beveiliging in een voordelig tarief. Dit helpt je om je website snel en veilig online te krijgen.

Het kiezen van het juiste WordPress-abonnement hangt af van wat je met je website wil bereiken. Wil je een blog starten, een online tijdschrift publiceren of een zakelijke website opzetten? WordPress maakt dit allemaal mogelijk met zijn gebruiksvriendelijke platform en snelle hostingdiensten.

Hierdoor is WordPress het meest gebruikte contentbeheersysteem ter wereld en de eerste keuze voor meer dan 34 procent van alle websites op het internet.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe start ik een WordPress-abonnement?

Je kunt een WordPress-abonnement starten door je aan te melden op de WordPress-website en een abonnementsplan te kiezen dat bij je past.

2. Kan ik mijn WordPress-abonnement op elk moment wijzigen?

Ja, je kunt je WordPress-abonnement op elk moment wijzigen via je accountinstellingen.

3. Wat zijn de voordelen van een betaald WordPress-abonnement?

Een betaald WordPress-abonnement biedt extra functies zoals meer opslagruimte, toegang tot premium thema’s en plugins, en persoonlijke ondersteuning.

4. Is het mogelijk om een WordPress-abonnement te annuleren?

Ja, je kunt je WordPress-abonnement op elk moment annuleren via je accountinstellingen.

5. Hoeveel kost een WordPress-abonnement?

De kosten van een WordPress-abonnement variëren afhankelijk van het gekozen plan, met opties die passen bij zowel kleine blogs als grote bedrijven.

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.