In dit artikel

Een persoon onderzoekt verschillende abonnementsopties op een laptop in een moderne thuiskantooromgeving.

Hoe verkoop je succesvol WooCommerce abonnementen met WooCommerce?

In dit artikel

Het verkopen van abonnementen online kan een uitdaging lijken. Echter, met de juiste aanpak en hulpmiddelen, zoals de WooCommerce Subscriptions plug-in, wordt het een stuk eenvoudiger.

Ik, Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, heb door mijn ervaring in de wereld van abonnementen geleerd dat succes binnen handbereik ligt als je weet hoe je deze instrumenten effectief inzet.

Mijn achtergrond en passie voor voeding, sport en mindset hebben me een uniek inzicht gegeven in hoe we als consumenten denken en beslissen, wat essentieel is voor het succesvol verkopen van abonnementen met WooCommerce.

Wist je dat de WooCommerce Subscriptions-uitbreiding één van de krachtigste hulpmiddelen is om een duurzaam inkomen met je WooCommerce-winkel te creëren? Het stelt je in staat om een breed scala aan abonnementsopties met automatische verlenging aan te bieden, waardoor jouw klanten continu van jouw producten of diensten kunnen genieten zonder onderbreking.

Blijf lezen voor waardevolle tips. Ontdek hoe.

Samenvatting

 • Begin met het installeren van de WooCommerce Subscriptions uitbreiding om eenvoudig abonnementen aan je webshop toe te voegen. Deze tool maakt het mogelijk om zowel fysieke als digitale producten op abonnementsbasis te verkopen.
 • Stel je e – mailinstellingen in WooCommerce goed in. Dit zorgt ervoor dat je klanten altijd op de hoogte zijn van hun abonnement, zoals vernieuwingen of andere belangrijke updates.
 • Koppel WooCommerce Subscriptions aan WooCommerce Memberships voor nog meer functionaliteit. Dit stelt je in staat om exclusieve toegang en content aan te bieden aan leden, wat je abonnementen waardevoller maakt.
 • Overweeg alternatieven zoals MemberPress en YITH WooCommerce Subscription als je naar andere manieren zoekt om abonnementen te verkopen. Elke optie heeft unieke functies die beter bij jouw specifieke behoeften kunnen passen.
 • Maak gebruik van kortingscodes om jouw abonnementen aantrekkelijker te maken. Dit kan nieuwe klanten trekken en bestaande klanten belonen, wat uiteindelijk leidt tot een hogere verkoop van jouw abonnementen.

Wat is WooCommerce-abonnementen?

WooCommerce-abonnementen is een uitbreiding die je webwinkel de kracht geeft om abonnementen te verkopen. Met deze tool kunnen jouw klanten zich abonneren op producten of diensten en regelmatig betalen.

Denk aan maandelijkse betalingen voor tijdschriften of wekelijkse leveringen van verse groenten. Het werkt naadloos samen met je webshop, waardoor terugkerende inkomsten eenvoudiger te beheren zijn.

Je kunt met deze uitbreiding verschillende soorten abonnementen aanbieden, waaronder handmatige verlenging of automatische incasso. Dit geeft flexibiliteit aan zowel jou als de afnemer.

Bovendien ondersteunt het cookies, waardoor de ervaring voor terugkerende klanten op je site verbetert. Klanten kunnen hun inschrijving zelf beheren, wat zorgt voor een positieve ervaring en mogelijk minder storneringen voor jou.

Een verzameling abonnementsdozen met verse producten in een levendige tuin.

Hoe voeg je abonnementen toe aan WooCommerce

Om succesvol abonnementen aan je WooCommerce winkel toe te voegen, heb je de uitbreiding WooCommerce Subscriptions nodig. Dit gereedschap maakt het mogelijk om zowel fysieke als digitale producten op abonnementsbasis aan te bieden. Volg deze stappen om abonnementen effectief in te stellen:

 1. Installeer eerst de WooCommerce Subscriptions uitbreiding op jouw WordPress site. Ga naar de plugin-sectie, zoek naar ‘WooCommerce Subscriptions’ en klik op ‘Nu installeren’. Activeer de plugin na het downloaden.
 2. Stel vervolgens algemene instellingen van de plugin in. Ga naar WooCommerce, kies ‘Instellingen’ en selecteer daarna ‘Subscriptions’. Hier kun je basisinstellingen zoals hernieuwingsperiodes en geannuleerde abonnementen configureren.
 3. Creëer een nieuw product door naar Producten > Nieuw toevoegen te gaan. Kies onder Productgegevens voor het dropdown-menu ‘Abonnement’. Dit maakt jouw product een abonnementsproduct.
 4. Voeg belangrijke details over je abonnementsproduct toe, zoals prijs, factureringsinterval (bijv., elke maand) en duur van het abonnement (bijv., 12 maanden).
 5. Configureer optionele functies zoals proefperiodes of aanmeldkosten om jouw aanbod aantrekkelijker te maken.
 6. Stel Mollie Recurring in als betaalmethode voor automatische betalingen van jouw abonnees. Ga hiervoor naar WooCommerce > Instellingen > Betalingen en activeer Mollie Payments for WooCommerce.
 7. Publiceer ten slotte jouw product en test de checkout – procedure om zeker te zijn dat alles soepel verloopt en dat er geen problemen zijn met de betaling of inschrijving van nieuwe abonnees.

Door deze stappen te volgen, kan je eenvoudig beginnen met het verkopen van abonnementendiensten via jouw eCommerce platform, waardoor je terugkerende inkomsten genereert en een loyale klantenkring opbouwt.

Een bedrijfseigenaar die een abonnementsproduct opzet in een gezellig thuiskantoor.

De WooCommerce Subscriptions uitbreiding verder uitgelegd

Nadat je hebt geleerd hoe je abonnementen toevoegt aan je webshop, is het tijd om dieper in te duiken op de uitbreiding van WooCommerce Subscriptions. Deze krachtige plugin maakt het mogelijk om terugkerende betalingen eenvoudig te beheren.

Klanten kiezen hoe vaak ze willen betalen en jij ontvangt automatisch geld op jouw rekening. Met meer dan 25 betalingsdiensten kun je de perfecte optie voor jouw bedrijf vinden. Dit zorgt voor flexibiliteit in hoe en wanneer je klanten voor jouw diensten betalen.

Het gebruik van WooCommerce Subscriptions biedt ook de mogelijkheid om bestaande abonnementen gemakkelijk aan te passen met hulpprogramma’s zoals de Enhancer for WooCommerce. Dit betekent dat als je besluit de prijs van jouw abonnement te veranderen, bestaande klanten niet achterblijven.

Ze kunnen blijven genieten van jouw diensten zonder onderbreking, terwijl jij jouw bedrijf verder ontwikkelt en optimaliseert voor succes.

Hoe configureer en gebruik je de WooCommerce Subscriptions-uitbreiding.

Om de WooCommerce Subscriptions-plugin te gebruiken, moet je deze eerst activeren in je WordPress-dashboard. Daarna kun je verschillende soorten abonnementsplannen instellen voor jouw online winkel, zodat klanten kunnen kiezen wat het beste bij ze past.

WooCommerce Subscriptions instellen

Het instellen van WooCommerce Subscriptions is de eerste stap naar het succesvol verkopen van online abonnementen via je website. Deze uitbreiding maakt het eenvoudiger om terugkerende betalingen te ontvangen voor jouw premium content, producten of diensten. Volg deze stappen om te starten:

 1. Koop de WooCommerce Subscriptions – uitbreiding op de WooCommerce website. Je vindt hier een betrouwbare software om je online winkel te upgraden.
 2. Installeer en activeer de plugin in je WordPress – dashboard. Dit geeft je toegang tot nieuwe mogelijkheden voor abonnementsbeheer.
 3. Maak een nieuw abonnementsproduct aan door naar Producten > Nieuw toevoegen te gaan in je dashboard. Selecteer ‘Abonnement’ als producttype.
 4. Stel de prijs van het abonnement in en kies hoe vaak klanten moeten betalen – bijvoorbeeld elke maand of elk jaar. Dit helpt klanten te weten wat ze kunnen verwachten.
 5. Configureer belastinginstellingen indien nodig, zodat alles wettelijk correct verloopt met de verkoop van jouw abonnementen.
 6. Kies uit meer dan 25 betaalproviders die compatibel zijn met WooCommerce Subscriptions voor het verwerken van betalingen. Zo kun je klanten meerdere betaalopties bieden.
 7. Activeer ondersteuning voor SEPA – incasso indien gewenst, vooral nuttig voor Europese klanten die automatische afschrijving prefereren.

Na deze stappen heb je een solide basis ingericht om abonnementsservices aan te bieden via jouw WooCommerce webshop. Het is nu tijd om na te denken over hoe je deze abonnementsopties optimaal kunt presenteren aan potentiële klanten en hoe je ze kunt combineren met andere extensies zoals WooCommerce Memberships voor nog meer functionaliteit en betrokkenheid bij jouw doelgroep.

Laten we vervolgens kijken hoe we WooCommerce Subscriptions kunnen configureren voor geavanceerd beheer en optimalisatie van jouw abonnementsservices.

WooCommerce Subscriptions plugin configureren

Het configureren van de WooCommerce Subscriptions plugin is een belangrijke stap om te starten met het verkopen van abonnementen. Deze plugin helpt je met het instellen van betalingsschema’s, waardoor jij controle hebt over hoe vaak en hoeveel jouw klanten betalen.

 1. Koop en installeer eerst de WooCommerce Subscriptions plugin op jouw WordPress – website. Dit maakt het mogelijk om diverse soorten abonnementen aan te bieden.
 2. Ga naar de instellingen van WooCommerce Subscriptions via WooCommerce > Instellingen > Abonnementen (of ‘Subscriptions’). Hier pas je algemene opties aan zoals afgeschreven termijnen en e-mailherinneringen.
 3. Stel een betaalschema in dat past bij jouw product of dienst. Je kunt kiezen voor dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse betalingen.
 4. Configureer e – mailnotificaties die automatisch naar klanten worden verzonden bij belangrijke gebeurtenissen, zoals vernieuwing van hun abonnement of annulering.
 5. Verbind jouw voorkeurs – betaaldienst, zoals Mollie of PayPal, om moeiteloos terugkerende betalingen te accepteren. Zorg ervoor dat deze service herhaalbetalingen ondersteunt.
 6. Beveilig je betaalproces door tokens en foutafhandeling correct in te stellen. Dit vermindert de kans op mislukte transacties en verbetert de gebruikerservaring.
 7. Test je abonnementsopties grondig voordat je deze live zet voor klanten. Maak testabonnementen aan om het volledige proces, inclusief aankoop en vernieuwing, te doorlopen.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zorg je ervoor dat jouw WooCommerce-webshop klaar is om succesvol abonnementen te verkopen en hiermee een gestage inkomstenstroom op te bouwen.

E-mailinstellingen van WooCommerce Subscriptions

E-mailinstellingen zijn cruciaal voor het succes van je WooCommerce abonnementen. Ze zorgen ervoor dat je klanten op de hoogte blijven.

 1. Open eerst de WooCommerce instellingen in je dashboard.
 2. Klik daarna op ‘E-mails’ om alle e-mailopties te zien.
 3. Zoek naar secties specifiek voor abonnementen, zoals ‘Nieuw abonnement’ en ‘Abonnement verlenging’.
 4. Pas de inhoud aan volgens jouw behoeften. Voeg bijvoorbeeld jouw logo toe en verander de tekst zodat deze past bij jouw merk.
 5. Vergeet niet om ook de afzender te personaliseren: kies een naam en e-mailadres dat klanten herkennen.
 6. Stel prioriteiten in voor welke e – mails belangrijk zijn door ze hoger in jouw lijst te plaatsen.
 7. Maak gebruik van variabelen om automatisch namen of productdetails in e – mails in te vullen.
 8. Test elke e – mail grondig voordat je deze live zet, om foutjes te voorkomen.
 9. Houd rekening met het feit dat je deze instellingen elk moment kunt wijzigen als feedback van klanten daarom vraagt.

Dit proces helpt je niet alleen bij het behouden van transparantie met je abonnees maar stimuleert ook hun betrokkenheid door regelmatige updates en gepersonaliseerde communicatie.

Hoe gebruik je WooCommerce Subscriptions samen met WooCommerce Memberships

WooCommerce Subscriptions laat jou toe om terugkerende betalingen te ontvangen voor jouw producten of diensten. Combineer je dit met WooCommerce Memberships, dan kun je een krachtig systeem opzetten voor betaalde inhoud.

Dit systeem geeft je de mogelijkheid om exclusieve toegang te bieden aan leden voor speciale content, cursussen of kortingen. Je configureert eerst WooCommerce Subscriptions om de abonnementen te beheren.

Daarna koppel je WooCommerce Memberships aan deze abonnementen. Zo stel je in welke inhoud beschikbaar is voor welk abonnement.

Het integreren van beide plugins is ideaal voor websites die zowel eenmalige aankopen als lidmaatschappen willen aanbieden. Zo kun je eenvoudig een lidmaatschap verkopen waarbij leden automatisch betalen per periode, terwijl ze genieten van voordelen zoals premium artikelen of video’s.

De sleutel tot succes is het nauwkeurig instellen van toegangsregels binnen WooCommerce Memberships, zodat elke klant precies krijgt wat hem of haar beloofd is. Dit maakt jouw aanbod aantrekkelijker en stimuleert klanten om zich te abonneren op je dienst.

WooCommerce Subscriptions vs WooCommerce Memberships

Het kiezen tussen WooCommerce Abonnementen en WooCommerce Lidmaatschappen hangt af van wat je wilt bereiken met je online winkel. Hieronder zie je een overzichtelijke vergelijking.

KenmerkWooCommerce AbonnementenWooCommerce Lidmaatschappen
DoelVoor het aanbieden van online abonnementen op producten.Geeft exclusieve toegang tot content of producten.
GebruikIdeaal voor terugkerende betalingen.Perfect voor het beheren van leden en hun voordelen.
IntegratieWerkt goed alleen of samen met WooCommerce Lidmaatschappen.Kan gecombineerd worden met WooCommerce Abonnementen voor extra functionaliteit.
CommunicatieBelangrijk om duidelijk het verschil tussen abonnees en leden te communiceren.Vereist ook heldere communicatie over lidmaatschapsvoordelen.

Elk heeft zijn unieke voordelen en kan afzonderlijk of samen gebruikt worden, afhankelijk van de behoeften van je online business. Laten we nu verder gaan naar de alternatieven voor WooCommerce Abonnementen.

Alternatieven voor WooCommerce Subscriptions

Er zijn verschillende andere opties beschikbaar als je naar manieren zoekt om abonnementen te verkopen zonder WooCommerce Subscriptions te gebruiken. Deze opties bieden unieke functies en prijsplannen die beter bij jouw behoeften kunnen passen.

WooCommerce MemberPress

WooCommerce MemberPress is een koppeling die lidmaatschappen aanbiedt via je WooCommerce winkel. Deze samenvoeging geeft je de kracht om makkelijk lidmaatschappen te verkopen en beheren.

Je krijgt toegang tot functies zoals prijzen stellen, betaalde inhoud beveiligen en automatische facturering. Deze tools maken het mogelijk om een succesvolle lidmaatschapswebsite te bouwen.

Het gebruik van MemberPress met WooCommerce opent nieuwe deuren voor ondernemers. Je kunt stap voor stap leren hoe je abonnementen verkoopt met behulp van duidelijke handleidingen.

Dit platform maakt het gemakkelijker om terugkerende inkomsten te genereren met jouw premium content. Door deze integratie gebruik je efficiënt de betalingsverwerking en klantenbeheer van WooCommerce samen met de flexibele lidmaatschapsopties van MemberPress.

YITH WooCommerce Subscription

YITH WooCommerce Subscription biedt een eenvoudige oplossing voor het verkopen van abonnementen in je digitale winkel. Met deze premium WordPress-plugin kun je gemakkelijk abonnementsproducten aanmaken.

Klanten kunnen dan periodieke betalingen doen, wat zorgt voor een stabiele inkomstenstroom. Deze plugin maakt het ook mogelijk om toegang te geven tot exclusieve inhoud voor mensen die betalen.

Het instellen van de plugin is gebruiksvriendelijk en vereist geen technische kennis. Je kunt snel starten met het aanbieden van betaalde content, zoals cursussen of premium artikelen, door terugkerende betalingen te ontvangen via methodes zoals creditcards.

Dit maakt YITH WooCommerce Subscription een ideale keuze voor iedereen die zijn WooCommerce website wil gebruiken om abonnementen te verkopen.

Verkoop abonnementen met “WooCommerce Subscriptions”

Met WooCommerce Subscriptions maak je gemakkelijk een facturatieschema. Dit betekent dat je klanten automatisch betalen voor hun abonnementen op jouw webshop. Je stelt één keer in hoe vaak je betalingen wilt ontvangen en het systeem doet de rest.

Dit werkt perfect voor zowel fysieke als digitale producten.

Dit gereedschap helpt ook bij het beheren van terugkerende betalingen met Mollie. Klanten blijven hierdoor langer aan je webshop verbonden omdat ze niet elke keer opnieuw hoeven te betalen.

Ze waarderen het gemak van automatische betalingen. Zo bouw je een stabiele inkomstenstroom op met je webwinkel, dankzij WooCommerce Subscriptions.

Verkoop van cursussen met MemberPress

MemberPress maakt het verkopen van online leerprogramma’s en lidmaatschappen makkelijk. Deze plugin werkt goed samen met WooCommerce. Zo kun je MemberPress-lidmaatschappen aanbieden via je webwinkel.

Dit is ideaal voor wie naast abonnementen ook fysieke artikelen wil verkopen. Het combineren van deze twee tools biedt veel mogelijkheden.

Je kunt met MemberPress eenvoudig cursussen opzetten en beheren. Denk hierbij aan het instellen van toegangsniveaus en content dripping, waarmee je leerstof geleidelijk vrijgeeft. Dit houdt studenten betrokken en stimuleert voortdurende interactie met jouw materiaal.

MemberPress biedt ook ondersteuning voor affiliate programma’s, waardoor je bereik via platforms zoals facebook en youtube kanaal kan groeien.

Abonnementen aanmaken in WooCommerce

Het aanmaken van abonnementen in WooCommerce is eenvoudig, leer hoe je dit doet om je verkopen te verhogen.

Simple subscription (Simpel abonnement)

Een simpel abonnement opzetten in WooCommerce is gemakkelijk. Eerst bepaal je de kosten en hoe vaak je klant moet betalen. Dit kan maandelijks, jaarlijks of elk ander interval zijn dat je kiest.

WooCommerce maakt dit proces eenvoudig met duidelijke stappen.

Vervolgens koppel je jouw webshop aan één van de meer dan 25 betalingsdienstaanbieders die werken met WooCommerce Subscriptions. PayPal is een populaire optie, maar er zijn veel andere diensten beschikbaar.

Zo zorg je ervoor dat klanten moeiteloos kunnen betalen en hun abonnement actief blijft zonder problemen.

Variable subscription (variabel abonnement)

Variabele abonnementen in WooCommerce laten klanten kiezen uit meerdere opties, net als bij variabele goederen. Je kunt deze opties instellen zodat ze passen bij wat je bezoekers zoeken.

Denk hierbij aan verschillende niveaus van lidmaatschap of pakketten die je aanbiedt. Dit geeft meer flexibiliteit aan jouw online winkel en maakt het gemakkelijker om aan de unieke behoeften van elke klant te voldoen.

Met deze functie kun je een breed scala aan keuzes bieden zonder dat je pagina te vol wordt. Klanten kunnen eenvoudig selecteren wat het beste bij hen past, waardoor de kans groter wordt dat ze een abonnement nemen.

Het toevoegen van variabele abonnementen aan je WooCommerce site is een effectieve manier om meer gepersonaliseerde opties te bieden en je inkomsten te verhogen.

Kortingsbonnen voor abonnementen

Je kunt in WooCommerce kortingscodes maken om abonnementen te promoten. Deze tactiek trekt nieuwe klanten aan en beloont trouwe shoppers. Gebruik deze codes slim om je verkoop te verhogen.

Klanten houden van korting en zullen waarschijnlijk sneller een langlopende relatie met je webwinkel aangaan als ze voelen dat ze een goede deal krijgen.

Het instellen van deze actiecodes is simpel en biedt diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een percentage van de prijs of een vast bedrag als korting. Ook kun je bepalen hoe lang de promotie geldig is.

Dit maakt het makkelijk om speciale acties te houden tijdens feestdagen of andere belangrijke verkoopperiodes.

Abonnementen beheren in WooCommerce

Nadat we hebben gezien hoe kortingsbonnen een rol spelen, gaan we verder met het beheer van abonnementen in WooCommerce. Het effectief managen van je abonnementsservice is cruciaal voor succes.

 1. Ga naar het WooCommerce – dashboard. Dit is waar je alles vindt wat je nodig hebt.
 2. Klik op ‘Abonnementen’ om alle actieve abonnementen te zien. Dit geeft een helder overzicht.
 3. Gebruik filters om specifieke abonnementen snel te vinden. Filters maken het makkelijk om door data te navigeren.
 4. Pas de status van een abonnement aan als dat nodig is. Veranderingen houd je zo simpel.
 5. Voeg nieuwe abonnementsproducten toe rechtstreeks vanuit het dashboard. Dit houdt het proces snel en efficiënt.
 6. Bekijk betalingsgeschiedenis voor elk abonnement apart. Zo blijf je altijd op de hoogte.
 7. Stuur handmatig herinneringen voor hernieuwing naar klanten via e – mailinstellingen in WooCommerce Subscriptions.
 8. Behandel verzoeken tot annulering persoonlijk om klantrelaties sterk te houden.
 9. Monitor de financiële prestaties van al je abonnementsproducten via rapportages in WooCommerce.

Een strak beheersysteem zorgt dat je winkel soepel loopt en klanten tevreden blijven.

WooCommerce abonnementen met Mollie Recurring

WooCommerce biedt een naadloze integratie met Mollie voor terugkerende betalingen. Ontdek hoe je met Mollie Recurring moeiteloos abonnementen kunt beheren in je webwinkel.

Wat is Mollie Recurring?

Mollie Recurring is een dienst die het mogelijk maakt om automatisch terugkerende betalingen te verwerken. Deze dienst werkt perfect met SEPA-incasso‘s, waardoor bedrijven gemakkelijk abonnementen en lidmaatschappen kunnen aanbieden op hun WooCommerce-website.

Voor Nederlandse klanten is het zelfs mogelijk om deze herhaalbetalingen via iDeal te laten lopen. Met Mollie Recurring krijg je ook toegang tot professioneel ontworpen betaalformulieren en duidelijke inzichten in je betalingsprestaties, wat essentieel is voor het beheren en optimaliseren van je terugkerende inkomstenstromen.

Deze tool stroomlijnt het hele betalingsproces en zorgt ervoor dat jouw bedrijf efficiënter draait. Automatische betalingen nemen de last van handmatige facturering weg en verbeteren de klantervaring door een soepele transactie te garanderen.

Laten we nu kijken wanneer herhaalbetalingen vooral handig zijn.

Wanneer zijn herhaalbetalingen handig?

Herhaalbetalingen zijn ideaal voor bedrijven die abonnementen verkopen. Ze zorgen ervoor dat je automatisch betalingen ontvangt zonder dat je elke keer de klant hoeft te herinneren.

Dit maakt het voor jou als verkoper makkelijker en voor de klant comfortabeler. Denk aan diensten zoals gym lidmaatschappen of online cursussen. Je stelt eenmaal de terugkerende betaling in en de rest gaat vanzelf.

Voor klanten die niet steeds opnieuw willen betalen, biedt dit een oplossing. Ze regelen één keer hun betalingsgegevens en kunnen dan zonder onderbreking van jouw dienst of product genieten.

Dit verbetert hun gebruikerservaring en kan helpen bij het behouden van klanten op lange termijn. Door gebruik te maken van Mollie Recurring met SEPA-incasso zorg je bovendien voor een professionele afhandeling van de betalingen, wat het vertrouwen van de klant in jouw bedrijf vergroot.

Wat heb je nodig voor herhaalbetalingen in WooCommerce

Nu je weet wanneer herhaalbetalingen handig zijn, laten we eens kijken wat je nodig hebt om dit succesvol in te stellen in je WooCommerce webshop. Om alles vlot te laten verlopen, is een goede voorbereiding cruciaal. Hieronder vind je de essentiële benodigdheden.

 1. WooCommerce Subscriptions Plugin: Dit is de kern van het systeem voor herhaalbetalingen. Deze uitbreiding maakt het mogelijk abonnementen aan te bieden op jouw website.
 2. Een WooCommerce compatibele thema: Zorg ervoor dat jouw website een thema gebruikt dat goed werkt met WooCommerce en de Subscriptions uitbreiding. Dit helpt bij het voorkomen van technische problemen.
 3. Mollie Recurring-account: Voor het automatisch incasseren van betalingen heb je een account bij Mollie Recurring nodig. Dit zorgt ervoor dat betalingen veilig en zonder veel moeite verlopen.
 4. Mollie Payments for WooCommerce plugin: Installeer deze plugin om Mollie als betaalmethode in je webshop te integreren. Zo kunnen klanten eenvoudig betalen op de manier die zij prefereren.
 5. SSL-certificaat: Een must voor elke online winkel, maar vooral belangrijk voor websites die herhaalbetalingen hanteren om klantgegevens veilig te houden.
 6. Goede internetverbinding: Hoewel dit voor zich spreekt, is een stabiele verbinding essentieel om problemen tijdens het betaalproces te vermijden.

Elk van deze componenten speelt een belangrijke rol in het soepel laten lopen van herhaalbetalingen op jouw platform. Door deze goed in te stellen, zorg je niet alleen voor een naadloze ervaring voor jouw klanten, maar ook voor minder hoofdpijn bij het beheren van abonnementen op lange termijn.

Beste Praktijken voor het Verkopen van WooCommerce Abonnementen

Bied duidelijke waardeproposities aan. Dit betekent dat je moet uitleggen waarom jouw abonnement de investering waard is. Klanten houden van duidelijkheid over wat ze krijgen. Zorg ervoor dat je de voordelen van jouw abonnementenpromotie goed communiceert.

Gebruik aantrekkelijke beelden en krachtige beschrijvingen om je punt over te brengen. Een goede presentatie trekt de aandacht en maakt het verschil.

Maak het afsluiten van abonnementen simpel. Niemand houdt van ingewikkelde processen. Verminder het aantal stappen om een abonnement te starten. Dit verhoogt de kans dat bezoekers klanten worden.

Gebruik WooCommerce Subscriptions om dit proces te stroomlijnen. Dit gereedschap helpt je om herhaalbetalingen en lidmaatschappen gemakkelijk te beheren. Vergeet niet altijd duidelijke annuleringsbeleid te communiceren.

Transparantie bouwt vertrouwen op met je publiek.

Laten we nu kijken naar hoe we ons kunnen richten op het concluderen van onze gids.

Conclusie

Verkopen van abonnementen met WooCommerce maakt je webshop sterker. Deze tools zijn makkelijk te gebruiken en zeer doeltreffend. Ze kunnen je omzet flink verhogen. Voor meer succes, kijk ook naar alternatieven zoals MemberPress.

Laat deze kans niet liggen en start vandaag nog met het verkopen van abonnementen!

Veelgestelde Vragen

1. Wat heb ik nodig om te beginnen met het verkopen van WooCommerce-abonnementen?

Je hebt een WordPress-website met de WooCommerce-plugin en de WooCommerce Subscriptions-extensie nodig.

2. Hoe stel ik abonnementsproducten in op mijn WooCommerce-site?

Ga naar het productgedeelte in WooCommerce, maak een nieuw product aan en kies ‘Abonnement’ als producttype.

3. Kan ik verschillende abonnementsopties aanbieden aan mijn klanten?

Ja, je kunt meerdere abonnementsopties aanbieden door variabele producten te gebruiken en verschillende abonnementsvoorwaarden in te stellen.

4. Hoe beheer ik de abonnementen van mijn klanten?

Je kunt de abonnementen van je klanten beheren via het WooCommerce > Abonnementen gedeelte in je WordPress-dashboard.

5. Is het mogelijk om kortingen op abonnementen aan te bieden?

Ja, je kunt kortingscodes of speciale promoties instellen die specifiek voor je abonnementsproducten gelden.

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.