In dit artikel

Een minimalistische werkruimte met laptop en smartphone, met een Wix website op het scherm.

Hoe een Wix abonnement op te zeggen in Nederlandse taal

In dit artikel

Veel mensen denken dat het opzeggen van een online abonnement ingewikkeld is. Maar met de juiste gids is het makkelijker dan je denkt. Ik ben Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl.

Met jarenlange ervaring in de wereld van digitale services, help ik je door het proces van het opzeggen van je Wix abonnement heen. Dit advies komt rechtstreeks van iemand die dagelijks te maken heeft met verschillende soorten abonnementen en diensten.

Het is belangrijk om te weten dat het stopzetten van een Wix abonnement altijd mogelijk is. Dit inzicht geeft je de controle terug over je digitale ruimte en financiën. In dit artikel delen we specifieke stappen die je kunt volgen om dit proces soepel te laten verlopen.

Lees verder.

Samenvatting

  • Je kunt eenvoudig je Wix Premiumpakket of app – abonnement opzeggen door in te loggen op je account en de instructies te volgen.
  • Voordat je een abonnement annuleert, biedt Wix je de optie om over te stappen op een goedkoper of eenvoudiger pakket.
  • Als je besluit je Wix – account te sluiten, zorg dan dat je eerst alle Premiumpakketten en diensten annuleert en je websites naar de prullenbak verplaatst.
  • Er is een mogelijkheid voor automatische terugbetaling op je creditcard, afhankelijk van de voorwaarden van het terugbetaalbeleid van Wix, na het annuleren van je pakket.
  • Je kunt altijd overschakelen naar de kosteloze variant van Wix en je website blijven gebruiken, zelfs nadat je je Premiumpakket hebt opgezegd.

Hoe een Wix Premiumpakket op te zeggen

Heb je besloten dat het tijd is om je Wix Premiumpakket op te zeggen? Het proces is eenvoudiger dan je denkt.

Stap 1: Ga naar Premiumpakketten in je Wix-account

Log in op je Wix-account en zoek de sectie ‘ Mijn Premiumpakketten‘. Dit is je eerste stap naar het opzeggen van je abonnement. Je ziet hier alle abonnementen die je hebt, van website sjablonen tot ecommerce platformen.

Elk pakket heeft zijn eigen instellingen die je kunt beheren. Kies het pakket dat je wilt annuleren.

Klik nu op het pakket om meer opties te zien. Hier bereid je jezelf voor op de volgende actie: het annuleren van je pakket.

Stap 2: Klik op ‘Pakket annuleren’

Nadat je op ‘ Pakket annuleren‘ hebt geklikt, start het proces om je Wix Premiumpakket te stoppen. Dit is een belangrijke stap als je besluit dat je de geavanceerde webontwikkeling, mobiele app of andere diensten van Wix niet langer nodig hebt.

Je kunt dit op elk moment doen, maar vergeet niet dat als je na 14 dagen annuleert, de automatische verlenging uitgeschakeld wordt.

Zodra je deze keuze maakt, leidt Wix je door enkele stappen om te bevestigen dat je echt wilt annuleren. Ze kunnen zelfs vragen of je wilt overstappen op een goedkoper of eenvoudiger pakket.

Maar als je besluit om helemaal te annuleren, volg dan gewoon de aangegeven stappen. Dit zorgt ervoor dat je mogelijk in aanmerking komt voor automatische terugbetaling op je creditcard, afhankelijk van de voorwaarden van hun terugbetaalbeleid.

Een strak ontworpen Wix-website wordt weergegeven op een laptop in een moderne kantooromgeving.

Het opzeggen van een Wix App-abonnement

Om een Wix App-abonnement op te zeggen, moet je eerst inloggen op je account. Daarna zoek je naar de sectie waar je app-inschrijvingen beheert en kies je voor ‘App annuleren’.

Stap 1: Ga naar App abonnementen in je Wix-account

Log in op je Wix-account en zoek het gedeelte voor App abonnementen. Dit is de plek waar je al jouw huidige apps kunt zien. Je vindt hier tools en functies die je hebt toegevoegd aan jouw website of blog website.

Kijk goed en klik op het Meer weergeven-pictogram naast de app die je niet meer nodig hebt. Dit is jouw eerste stap naar het opzeggen van een ongewenst abonnement. Elk van deze stappen brengt je dichter bij een meer gestroomlijnd en efficiënt gebruik van Wix voor jouw dienstverlenende bedrijf of inspiratie voor webdesign.

Stap 2: Klik op ‘App annuleren’

Vind je de app niet meer handig of past deze niet bij je website basis? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Kies ‘ App annuleren‘ onder App abonnementen in je Wix-account. Dit stopzetten zorgt ervoor dat je niet verder betaalt voor iets wat je niet gebruikt.

Na het klikken op ‘App annuleren’, moet je een belangrijke stap niet overslaan: selecteer ‘ Automatisch verlenging annuleren‘. Hiermee voorkom je dat dienstverlenende bedrijven onverwacht kosten in rekening brengen in de toekomst.

Klik daarna op ‘ Verzenden‘ om de annulering officieel te maken. Jouw beslissing helpt je om alleen te betalen voor wat echt waarde toevoegt aan jouw online aanwezigheid.

Een strak vormgegeven smartphone toont de Wix app op een kantoorbureau.

Hoe een Wix-account te sluiten

Om je digitale voetafdruk te verkleinen, kun je besluiten je Wix-account definitief te sluiten. Volg een paar eenvoudige stappen om dit proces zonder problemen te doorlopen.

Stap 1: Verwijder alle Premiumpakketten en -diensten van je account

Log in op je Wix-account en zoek naar de sectie ‘Mijn Premiumpakketten’. Hier zie je een lijst van alle premiumpakketten die je hebt gekocht, zoals website templates of domeinen. Kies voor elk pakket de optie ‘Verwijderen’ of ‘Annuleren’.

Dit moet je één voor één doen. Zorg ervoor dat je dit zorgvuldig doet, zodat er geen pakketten achterblijven.

Na het verwijderen van alle premiumpakketten, is het tijd om te controleren of er geen actieve abonnementen meer zijn. Dit doe je door te navigeren naar ‘Mijn abonnementen’ binnen je account.

Als je account vrij is van premiumpakketten en abonnementen, ben je klaar voor de volgende stap: het verplaatsen van je websites naar de prullenbak.

Stap 2: Verplaats je websites naar de prullenbak

Nadat je alle Premiumpakketten en -diensten van je account hebt verwijderd, is het tijd om je websites op te ruimen. Je kunt meerdere sites tegelijk in de Prullenbak-map zetten. Dit maakt je ‘Mijn websites’-pagina overzichtelijker.

Selecteer de websites die je niet meer nodig hebt en verplaats ze naar de prullenbak. Dit is een belangrijke stap voordat je jouw Wix-account sluit. Het zorgt ervoor dat al je online eigendommen netjes geordend zijn voordat je afscheid neemt.

Stap 3: Sluit je account

Nu je alle Premiumpakketten en diensten hebt stopgezet en je webpagina’s naar de prullenmand hebt verplaatst, is het tijd om je profiel definitief te sluiten. Ga in je Wix-profiel naar de instellingen.

Zoek daar naar de optie om je gebruikersprofiel te sluiten. Volg de stappen die Wix je geeft. Dit zorgt ervoor dat je account volledig verwijderd wordt.

Het is belangrijk dat je weet dat dit een onomkeerbare actie is. Als je account eenmaal gesloten is, kun je niet meer terug. Zorg ervoor dat je een backup hebt van alle belangrijke informatie of inhoud die je wilt bewaren.

Dit proces zorgt ervoor dat alle gegevens veilig verwijderd worden volgens de voorschriften. Je zult geen toegang meer hebben tot je Wix-blog of domein na deze stap.

Meer informatie over het opzeggen van een Wix abonnement

Voor extra details over het stopzetten van je Wix-abonnement, bezoek het dashboard van je internetpagina. Hier kun je alle nodige stappen vinden. Klanten hebben ook de vrijheid om zelf hun abonnementen te beëindigen.

Ze kunnen dit doen via hun persoonlijke Mijn abonnementen-overzicht.

Het behouden van toegang tot je site na het opzeggen van je Premiumpakket is mogelijk. Je kunt overschakelen naar de kosteloze variant en verder gaan met het gebruiken van jouw internetpagina.

Wil je jouw domeinnaam bij Wix niet meer? Dan is het ook haalbaar om deze te annuleren binnen je Wix-account. Dit maakt het proces transparant en eenvoudig voor iedere gebruiker. Laten we nu overgaan naar de volgende sectie.

Conclusie

Het opzeggen van een Wix abonnement blijkt eenvoudig te zijn. Je volgt een paar stappen om je Premiumpakket of app-abonnement stop te zetten. Denk na, hoe gemakkelijk zou dit je online ervaring kunnen verbeteren? Extra hulp nodig? Er zijn altijd meer bronnen beschikbaar.

Laat deze kans niet liggen en maak vandaag nog de verandering.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Wix abonnement opzeggen?

Om je Wix abonnement op te zeggen, log je eerst in op je account. Vervolgens navigeer je naar de instellingen van je abonnement waar je de optie vindt om het opzeggen te starten.

2. Kan ik mijn domein ook opzeggen bij Wix?

Ja, je kunt je domein opzeggen. Dit doe je door naar het domeinbeheer gedeelte van je account te gaan en de instructies voor het opzeggen van je domein te volgen.

3. Wat gebeurt er met mijn Wix blog als ik mijn abonnement opzeg?

Wanneer je jouw Wix abonnement opzegt, zal je Wix blog niet langer toegankelijk zijn voor jou of je bezoekers. Zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie of inhoud bewaart voordat je opzegt.

4. Is het mogelijk om mijn Wix abonnement later weer te activeren nadat ik het heb opgezegd?

Ja, het is mogelijk om je Wix abonnement te reactiveren na het opzeggen. Je moet hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Wix, die je zal begeleiden bij het heractiveren van je abonnement.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe een Wix abonnement op te zeggen in Nederlandse taal

Laat een reactie achter