In dit artikel

Wat tips om minder geld uit te geven en te leren sparen

Wat tips om minder geld uit te geven en te leren sparen

In dit artikel

Tijd voor actie! Want nu je weet wat je uitgeeft, kun je aan de slag. We geven je 7 tips om vandaag nog van start te gaan.

Bespaar op eten en drinken

Bespaar flink op je uitgaven voor eten en drinken! Door slimme boodschappen te doen en verspilling te verminderen, kun je tientallen euro’s per maand besparen. Maar laten we ook eens kritisch kijken naar je uitgaven buitenshuis. Is het echt noodzakelijk om dat broodje op het station te halen? Met een beetje planning en bewuste keuzes kun je jouw budget aanzienlijk verlagen. Wil je een lekker kopje koffie? Bedenk echter dat koffie in een café een stuk duurder kan zijn. Ook is het belangrijk om te realiseren dat snacks bij tankstations aanzienlijk prijziger zijn dan in de supermarkt. Het is vaak niet nodig om buiten de deur te eten of drinken. Neem gewoon je eigen (thermos)fles met drinken mee en maak thuis wat smakelijke broodjes klaar. Zo bespaar je flink wat geld en kom je de dag voordeliger door.

Winkel altijd met een plan

Zorg ervoor dat je niet zomaar gaat winkelen zonder een plan. Als je niet van tevoren weet wat je nodig hebt, loop je het risico om verleid te worden tot impulsaankopen. Winkeliers weten precies hoe ze jou meer spullen kunnen laten kopen dan eigenlijk nodig is. Bepaal daarom voorafgaand aan je winkelbezoek wat je echt nodig hebt. Maak gewoon een simpel lijstje en plan voor je gaat winkelen. Zorg ervoor dat je weet wat je nodig hebt en hoeveel je bereid bent uit te geven. Als je gericht te werk gaat, is de kans veel kleiner dat je impulsieve aankopen doet die eigenlijk niet nodig zijn.

Doe het zelf

Wil je geld besparen op reparaties? Dan kan je zelf proberen om kapotte dingen te fixen. Het is vaak veel goedkoper dan het te laten doen. Een lekke band plakken of een gaatje in je trui herstellen? Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Niet alleen reparaties, maar ook sommige andere klusjes kun je best zelf aanpakken.Het huis schilderen of meubels in elkaar zetten: door het zelf te doen, houd je een hoop geld in je zak. Met dat bespaarde geld, kan men al snel een nieuwe hobby of bezigheid vinden zoals wedden op paarden of wielrennen.

Koop niet altijd nieuw

Je zult versteld staan van wat je allemaal kunt vinden! Bijna alles wat je nodig hebt, is waarschijnlijk te vinden. En het beste is nog dat de prijzen vaak veel lager zijn dan in de winkel. Dus voordat je gaat winkelen, check altijd even of het ook tweedehands verkrijgbaar is. Op die manier kun je geld besparen en toch iets nieuws (voor jou) kopen. Let er wel op dat je goed checkt wat de staat is van het product, want er zit natuurlijk geen garantie op. Koop op die manier bijvoorbeeld ook cadeaus voor de kinderen. Het maakt hen niet uit dat anderen er al eerder mee speelden. Voor hen is het nieuw, dus net zo leuk als iets dat je in de winkel koopt. Als je tweedehands winkelt, kun je gemakkelijk de helft of zelfs meer besparen. Dat is zeker de moeite waard, toch? Probeer ook eens tweedehands winkelen voor nieuwe kleding, of bezoek een kledingruil. Het is niet alleen heel duurzaam, maar ook veel vriendelijker voor je portemonnee. Op deze manier kun je telkens iets nieuws dragen zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

Zorg dat je niet rood staat

Een ding waar veel mensen geen rekening mee houden als kostenpost: rood staan. Het is iets waar je meestal niet aan denkt, maar eigenlijk is het gewoon een schuld bij de bank. En voor elke dag dat je rood staat, moet je rente betalen.. Meestal is het slechts een klein bedrag per dag, maar op jaarbasis kan dit flink oplopen. Daarom is het slim om zo min mogelijk – of nog beter: helemaal niet – in het rood te staan. Bij veel banken kun je de optie om in het rood te kunnen staan uitzetten.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat tips om minder geld uit te geven en te leren sparen

Laat een reactie achter