In dit artikel

Een gebroken hart omringd door gescheurde Tinder Plus en Gold abonnementen, met natuur op de achtergrond.

Tinder abonnement opzeggen: Alles wat je moet weten over het opzeggen van je Tinder Plus of Gold lidmaatschap

In dit artikel

Het stopzetten van een Tinder Plus of Tinder Gold abonnement lijkt soms op een doolhof zonder uitgang. Gelukkig ben ik, Martijn Meeuwis, hier om je door dit proces te leiden. Met mijn achtergrond als oprichter van BesteAbonnementen.nl en mijn ervaring met abonnementsdiensten, weet ik precies hoe je snel en effectief kan opzeggen.

Dit artikel geeft je de nodige stappen en adviezen.

Wist je dat het noodzakelijk is je Tinder abonnement op te zeggen voordat je jouw account verwijdert? Deze stap wordt vaak over het hoofd gezien. Ik help je om niet in deze val te trappen.

Lees verder voor inzichten die je tijd en geld besparen. Ontdek hier hoe.

Samenvatting

 • Je moet je Tinder Plus of Gold abonnement opzeggen voor je jouw account verwijdert om ongewenste kosten te vermijden.
 • Het opzeggen van je abonnement kan op verschillende manieren: via de Tinder website, de iOS of Android app, en zelfs met hulp van externe diensten zoals Dyme.
 • Als je opzegt, blijft je lidmaatschap actief tot het einde van de betaalperiode, dus je kunt nog steeds genieten van de voordelen tot die tijd.
 • Automatische verlenging van je abonnement wordt gestopt na het opzeggen, wat betekent dat je niet meer onverwacht zult betalen voor een nieuwe periode.
 • Het is cruciaal om op tijd op te zeggen om te voorkomen dat je voor een nieuwe periode betaalt, zelfs als Tinder geen terugbetalingen doet voor de resterende tijd van je abonnement.

Wat is Tinder Plus en Gold lidmaatschap?

Tinder Plus en Gold zijn betaalde abonnementen van de datingapp. Met Tinder Plus geniet je van onbeperkte vind-ik-leuks en meer controle over je zichtbaarheid. Dit lidmaatschap geeft je ook de mogelijkheid om mensen die je al eens hebt afgewezen, opnieuw te overwegen.

Tinder Gold gaat nog een stapje verder. Het laat je zien wie jou al leuk heeft gevonden voordat jij beslist of je terug interesse toont.

De kosten voor deze abonnementen variëren, dus het is slim om eerst te kijken welke betalingsmethoden geaccepteerd worden. Elk lidmaatschap biedt unieke voordelen die je datingervaring kunnen verbeteren.

Kies het abonnement dat het beste bij jou past en begin met het ontdekken van nieuwe mensen.

Een smartphone met de Tinder app omringd door verschillende betaalmethoden en stadsgezichten, benadrukkend diversiteit en bruisende stedelijke omgeving.

Stappen om Tinder Plus of Gold lidmaatschap op te zeggen

Wil je je Tinder Plus of Gold lidmaatschap niet meer? Het proces om dit te doen is eenvoudiger dan je denkt. Je kunt je abonnement op Tinder, of het nu via de app is of via de website van Tinder, snel stopzetten.

Je hebt controle over je eigen account en met een paar stappen kun je stoppen met betalen.

Via de website van Tinder

Je kunt je Tinder Plus of Gold abonnement gemakkelijk opzeggen via de website van Tinder. Dit proces is direct en eenvoudig, volg deze stappen:

 1. Ga naar tinder.com op je computer of mobiele apparaat.
 2. Log in met je accountgegevens.
 3. Vind het gedeelte ‘Instellingen’ of ‘Accountbeheer’ in het menu.
 4. Zoek de optie ‘ Beheer jouw abonnement‘ of iets soortgelijks.
 5. Kies voor ‘ Abonnement Opzeggen‘ of selecteer een button die laat zien dat je niet langer wilt verlengen.
 6. Volg de instructies om de opzegging te bevestigen.

Na deze stappen zal je lidmaatschap niet meer automatisch verlengd worden, maar blijf je toegang houden tot Tinder Plus of Gold tot het einde van de betaalperiode.

Zorg ervoor dat je dit doet voordat jouw nieuwe betaalperiode begint om ongewenste kosten te voorkomen.

Laten we nu kijken hoe het proces werkt als je opzegt via iOS of Android app.

Via iOS of Android app

Het opzeggen van je Tinder Gold of Plus lidmaatschap kan eenvoudig via je mobiele apparaat. Of je nu een iPhone gebruikt of een toestel met het Android-besturingssysteem, hier volgen de stappen die je moet doorlopen.

Voor gebruikers van iOS-apparaten (zoals iPhones):

 1. Open de “Instellingen” app op je toestel.
 2. Scroll naar beneden en tik op “iTunes & App Store.”
 3. Tik bovenaan op je Apple ID/e – mailadres.
 4. Kies voor “Toon Apple ID.” Mogelijk moet je inloggen.
 5. Scroll naar “Abonnementen” en tik hierop.
 6. Zoek Tinder in de lijst en tik erop.
 7. Kies “Abonnement opzeggen” om het proces te voltooien.

Voor Android-gebruikers:

 1. Open de Google Play Store app op je toestel.
 2. Tik op het menu – icoontje (drie horizontale lijnen) linksboven.
 3. Ga naar “Abonnementen.”
 4. Zoek naar Tinder en selecteer deze optie.
 5. Tik op “Abonnement opzeggen.”
 6. Volg de instructies om de annulering af te ronden.

Deze stappen zorgen ervoor dat jouw abonnement niet meer automatisch verlengd wordt na de huidige betaalperiode. Controleer altijd of de annulering correct is verwerkt door een bevestigingsmail af te wachten of door jouw betaalrekening in de app te bekijken.

Na het annuleren blijft jouw abonnement actief tot het einde van de betaalperiode die al is ingegaan, wat betekent dat je nog steeds tijdelijk kunt genieten van alle voordelen die bij het abonnement horen tot aan die datum.

De bovengenoemde stappen vereisen geen technische kennis en kunnen gemakkelijk worden gevolgd door iedereen die zijn Tinder-abonnement wil beëindigen via hun mobiele telefoon of tablet, ongeacht het besturingssysteem van het apparaat dat ze bezitten.

Het belangrijkste is om deze actie bewust uit te voeren, gezien dit invloed heeft op hoe jij Tinder ervaart en mogelijk bepaalt welke functies niet meer beschikbaar zijn nadat je abonnement is geëindigd.

Een persoon ontvangt een annuleringsbevestiging op hun telefoon in een gezellige thuisomgeving.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Tinder Plus of Gold lidmaatschap

Veel lezers vragen zich af hoe ze hun Tinder Gold of Plus abonnement kunnen stopzetten. Je kunt dit eenvoudig regelen via de instellingen van je smartphone of tablet. Zorg dat je de automatische verlenging uitzet voordat het te laat is.

Als je besluit je Tinder-profiel te verwijderen, vergeet dan niet eerst je lidmaatschap op te zeggen. Het alleen verwijderen van de app doet dit namelijk niet.

Sommigen willen weten of ze hun geld terug kunnen krijgen na het opzeggen. Hoewel Tinder geen terugbetalingen doet voor de tijd die nog over is op je lidmaatschap, kun je voorkomen dat je voor een nieuwe periode betaalt door op tijd op te zeggen.

Voor hulp bij het beheren van je betaalmethode of het versturen van een opzegbrief, zijn er online hulpmiddelen beschikbaar die het proces binnen 2 minuten kunnen voltooien. Nu ben je klaar om meer te leren over hoe je precies je Tinder abonnement kunt stopzetten in onze volgende sectie.

Hoe je Tinder abonnement opzeggen – Uitgebreide Gids

Je wilt je Tinder Plus, Gold of Platinum lidmaatschap stopzetten. Dat kan! Er zijn vijf manieren om dit te doen. Je kunt via Tinder Online, de app op iOS of Android, Google Play, of zelfs met hulp van Dyme je abonnement beëindigen.

Zorg ervoor dat je dit doet voordat je je Tinder-profiel verwijdert. Dit voorkomt onverwachte kosten.

Eerst, open de Tinder-app of website. Zoek naar de sectie waar je jouw abonnementen beheert. Tik op het pictogram voor accountinstellingen. Kies dan voor ‘Lidmaatschap beheren’ of ‘Abonnement opzeggen’.

Volg de stappen die daar staan. Op iOS en Android werkt het iets anders, maar het idee blijft gelijk. In Google Play ga je naar ‘Mijn abonnementen’. Daar vind je Tinder en kun je stopzetten.

Dyme kan ook helpen met deze stappen als je er niet uitkomt. Elk platform heeft zijn eigen weg, maar uiteindelijk bereik je hetzelfde: geen automatische verlenging meer van je Tinder-abonnement.

Nu weet je hoe je jouw abonnement op verschillende manieren kunt opzeggen. Laten we verder gaan naar de veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Conclusie

Je abonnement op Tinder Plus of Gold stopzetten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg de stappen en gebruik de platforms zoals Google Play of de App Store. Het is belangrijk om dit te doen voordat je besluit je Tinder-profiel te verwijderen.

Op die manier zorg je ervoor dat er geen onverwachte kosten meer zijn. Zo blijf je baas over je eigen budget en kun je zonder zorgen verder.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Tinder Plus of Gold lidmaatschap opzeggen?

Je kunt je Tinder Plus of Gold lidmaatschap opzeggen via de app store waar je de app hebt gedownload, zoals Google Play of de App Store. Ga naar je accountinstellingen en volg de stappen om je abonnement te beëindigen.

2. Stopt mijn Tinder-abonnement automatisch met verlengen als ik opzeg?

Ja, als je je Tinder-abonnement opzegt, stopt het automatisch met verlengen. Je moet dit wel doen voor de verlengingsdatum om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht.

3. Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik mijn Tinder-abonnement opzeg?

Het is afhankelijk van waar en hoe je het abonnement hebt afgesloten. Als je bijvoorbeeld een aankoop hebt gedaan op tinder.com en met creditcard hebt betaald, kun je mogelijk een terugbetaling krijgen, maar dit is niet gegarandeerd.

4. Wat gebeurt er met mijn Tinder-account als ik mijn abonnement opzeg?

Je Tinder-account blijft actief, zelfs nadat je je abonnement hebt opgezegd. Je kunt nog steeds gratis gebruikmaken van Tinder, maar zonder de extra functies die Tinder Plus of Gold biedt.

5. Moet ik de Tinder-app verwijderen om mijn abonnement op te zeggen?

Nee, het verwijderen van de app zorgt er niet voor dat je abonnement wordt opgezegd. Volg de juiste stappen in de app store of via je betaalrekening om je abonnement correct te beëindigen.

6. Hoe beheer ik mijn betaalrekening voor Tinder-abonnementen?

Je kunt je betaalrekening beheren via de app store waar je je hebt geabonneerd, zoals Google Play of de App Store. Daar kun je jouw abonnementen bekijken en beheren, inclusief het opzeggen van je Tinder-abonnement.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.