In dit artikel

Een selectie van studentenkortingskaarten en abonnementsdozen op een rommelig bureau met stadsgezichten op de muur.

Voordelige Studenten Abonnementen met Korting

In dit artikel

Het leven als student staat bekend om zijn financiële uitdagingen. Martijn Meeuwis, de oprichter van BesteAbonnementen.nl, begrijpt dit maar al te goed. Met een passie voor voeding, sport en mindset, en een achtergrond die hem een expert op het gebied van productabonnementen maakt, biedt Martijn waardevolle inzichten voor iedere student die op zoek is naar manieren om geld te besparen zonder in te leveren op kwaliteit of gemak.

Dankzij zijn ervaring weet hij precies hoe je de beste deals vindt die jouw studentenleven niet alleen goedkoper, maar ook eenvoudiger maken.

Een belangrijk feit dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat studenten korting kunnen krijgen bij tal van winkels en dienstverleners, wat de kosten voor levensonderhoud aanzienlijk kan verlagen.

Dit artikel gaat dieper in op hoe je deze voordelen optimaal kunt benutten. Lees verder.

Samenvatting

 • Studenten krijgen korting op veel diensten zoals Spotify, Adobe Creative Cloud en Squla, wat helpt geld te besparen.
 • Door gebruik te maken van speciale apps en websites voor studentenkortingen vind je gemakkelijk de beste deals.
 • Het is mogelijk om abonnementen op elk moment op te zeggen of te wijzigen, waardoor je flexibel blijft in je financiën.
 • Voordeel halen uit studentenkortingen maakt essentiële diensten zoals bankieren bij Bunq en websitebouwen met JouwWeb betaalbaar.
 • Studenten kunnen profiteren van kortingen op studiegerelateerde software en online cursussen, wat leren voordeliger maakt.

De voordelen van studentenabonnementen

Studentenabonnementen helpen je geld te besparen. Ze maken diensten zoals muziekstreaming, online cursussen en cloudopslag betaalbaar.

Besparingen op verschillende diensten

Met een studentenpas krijg je korting op belangrijke diensten zoals vervoer, software en online cursussen. Deze kortingen maken het leven als student een stuk voordeliger. Je betaalt minder voor het reizen met de OV-chipkaart, voor creatieve software zoals Adobe Creative Cloud en voor leerplatforms zoals Duolingo.

Dit helpt je geld over te houden voor andere belangrijke zaken.

Bedrijven bieden speciale deals aan studenten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een lager bedrag onbeperkt muziek streamen op Spotify Premium of voordelig bellen en data gebruiken met een ‘ sim only abonnement voor studenten‘.

Door slim gebruik te maken van deze aanbiedingen, maximaliseer je je besparingen. Dit maakt het aanschaffen van een abonnement voor mobiele telefonie of internetdiensten extra aantrekkelijk voor studenten.

Hoe je de beste deals kunt vinden

Nu je weet hoeveel je kunt besparen, laten we kijken hoe je de beste deals vindt. Het vinden van de juiste kortingen vereist een beetje speurwerk, maar het is zeker de moeite waard. Hier zijn enkele tips:

 1. Gebruik studenten apps zoals Knaek. Deze app kost 25 euro per jaar en geeft toegang tot veel kortingen.
 2. Bezoek websites voor studentenkortingen regelmatig. Websites als BesteAbonnementen.nl bieden een overzicht van waar je kunt besparen.
 3. Controleer of je recht hebt op een OV – abonnement voor korting op reizen. Dit kan veel geld schelen bij dagelijks vervoer.
 4. Bekijk aanbiedingen van mobiele providers speciaal voor studenten sim only abonnementen. Deze zijn vaak flexibel en voordelig.
 5. Vraag in winkels naar studentenkorting met jouw collegekaart, vooral bij aankoop van leerboeken of software zoals Adobe Creative Cloud.
 6. Online cashback sites gebruiken kan ook helpen om extra te besparen bij online aankopen.

Zorg ervoor dat je jouw abonnement op tijd aanpast of opzegt als je het niet meer gebruikt of nodig hebt om nog meer te besparen!

Een groep studenten studeert met laptops in een gezellig café.

Populaire studentenabonnementen met korting

Studenten halen voordeel uit kortingen op software en muziekdiensten. Ze besparen geld terwijl ze genieten van hun favoriete apps en diensten.

Adobe Creative Cloud

Met Adobe Creative Cloud pak jij als student flinke korting. Meer dan 65% korting staat klaar voor studenten en docenten op alle apps. Je krijgt toegang tot programma’s zoals Fotobewerkingssoftware, Vectorgrafiek software, Digitale donkere kamer programma, Webontwikkeling tool en Paginaopmaak tool.

Dit aanbod is geldig voor jou als je studeert aan mbo, hbo of universiteit. Zo bespaar je flink op tools die je nodig hebt voor je studie.

Een educatieve licentie met extra veel korting is beschikbaar. Hiermee kun je als student tot wel 65% besparen op alle Creative Cloud apps. Dit maakt het ideaal voor je projecten, huiswerk of zelfs het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Begin direct en haal het maximale uit je studietijd met deze professionele tools zonder te veel te betalen.

Spotify Premium

Studenten halen voordeel uit Premium Student bij Spotify. Ze krijgen 50% korting, waardoor ze maar €5,99 per maand betalen. Dit aanbod geldt maximaal vier jaar. Elk jaar moet het abonnement vernieuwd worden.

Een bankrekening is nodig om het studententarief te gebruiken.

Je kunt je Spotify Premium-abonnement op elk moment stopzetten. Dit geeft flexibiliteit aan je financiën. Denk eraan, muziek streamen zonder advertenties maakt studeren en ontspannen aangenamer.

Volgende, ontdek hoe een Simpel Sim Only abonnement studenten nog meer bespaart.

Simpel Sim Only abonnement

Simpel biedt een speciale Sim Only abonnement aan met aantrekkelijke kortingen voor studenten. Je geniet van lage maandelijkse kosten die beginnen bij slechts €2,50. Dit maakt het extra makkelijk om geld over te houden voor andere leuke dingen.

Bovendien regel je het behoud van je huidige nummer helemaal gratis en kun je jouw nieuwe abonnement binnen 5 minuten actief hebben. Dat noemen we pas service.

Met Simpel kies je niet alleen voor een goedkope manier om bereikbaar te zijn, maar ook voor kwaliteit. Het bedrijf maakt gebruik van een bekroond mobiel netwerk. Dit betekent dat je altijd en overal goede dekking hebt.

Daarnaast profiteer je tot een heel jaar lang van 50% korting op bepaalde bundels. Of je nu veel belt, sms’t of internet, Simpel heeft altijd een bundel die bij jou past. Plus, als student krijg je maandelijkse kortingen die je budget vriendelijk stemmen.

Squla

Naast het besparen op je mobiele netwerk met een Simpel Sim Only abonnement, kun je ook educatieve voordelen plukken met een Squla-lidmaatschap. Squla biedt een breed aanbod aan leerzame quizzen en games, specifiek ontwikkeld voor kinderen.

Met meer dan 70.000 opties helpen ze je kinderen hun kennis te vergroten op een leuke manier.

Voor studenten die geld willen overhouden voor de leuke dingen, is Squla een uitkomst dankzij kortingscodes waarmee je tot €19,60 kunt besparen op je abonnement. Bovendien kun je het lidmaatschap voordelig verlengen via je ouderaccount, wat Squla niet alleen educatief maar ook nog eens extra goedkoop maakt.

Duolingo

Duolingo maakt het leren van nieuwe talen makkelijk en toegankelijk, helemaal gratis via de website of mobiele app. Studenten profiteren van extra kortingen op betaalde abonnementen, wat leren nog aantrekkelijker maakt.

De optie om een abonnement te delen met vrienden verlaagt de kosten verder, waardoor samen studeren voordeliger wordt.

Volg Duolingo op sociale media voor exclusieve aanbiedingen en kortingsacties. Websites zoals Studentenkorting.nl en de Knaek-app bieden ook voordelen voor Duolingo gebruikers. Met de speciale bedrijfsapplicatie kun je tot wel 1.000 accounts voordelig regelen, ideaal voor studiegroepen of kleine klassen.

Dit maakt Duolingo een slimme keuze voor iedere student die een nieuwe taal wilt leren.

Exact Online

Exact Online maakt leven van studenten makkelijker met speciale kortingen op hun abonnementen. Met een eenvoudige opstartgids kunnen studenten zonder problemen beginnen. Het platform geeft real-time updates over prestaties, wat heel handig is.

Gratis trainingen helpen snel vertrouwd te raken met het systeem van Exact Online. Dit betekent dat je efficiënter kunt werken aan je projecten of studie. Kortingen maken het afsluiten van een abonnement nog aantrekkelijker.

Zo houd je geld over voor andere dingen.

Denksport

Van boekhoudsoftware naar ontspanning met je brein, schakelen we nu over naar Denksport. Dit platform biedt een breed scala aan puzzeltijdschriften aan die niet alleen entertainend zijn, maar ook je geest scherp houden.

Als student kun je genieten van tot 20% korting op jouw abonnement. Dit maakt het een slimme keuze voor zowel ontspanning als mentale oefening.

Denksport maakt het ook gemakkelijk om een puzzelbundel als cadeau te geven. Op de website vind je antwoorden op veelgestelde vragen en ontdek je de beste manieren om je hersenen te trainen zonder dat het ten koste gaat van je studiebudget.

Kies uit een verscheidenheid aan puzzels en daag jezelf uit met verschillende niveaus van complexiteit terwijl je profiteert van de studentenkorting.

OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)

OBA maakt studeren en ontspannen betaalbaar voor studenten tussen de 19 en 26 jaar door 25% korting op lidmaatschappen aan te bieden. Met een OBA Basis lidmaatschap kunnen studenten voor slechts €29,95 per jaar genieten van het lenen van boeken, e-books, strips, spellen en nog veel meer.

Deze bibliotheek heeft 28 locaties door de stad, waardoor er altijd een vestiging dichtbij is voor iedereen.

Studenten profiteren ook van korting op alle activiteiten die OBA organiseert. Ze krijgen óf gratis toegang óf 50% korting. Dit maakt de OBA de perfecte plek voor zowel studie als ontspanning.

Naast boeken biedt de OBA ook een rustige studieomgeving en toegang tot diverse culturele evenementen. Laten we dan nu kijken naar Twinfield en wat het studenten te bieden heeft.

Twinfield

Twinfield staat bekend als een boekhoudplatform. Voor studenten lijkt het geen speciale korting aan te bieden. Dit betekent dat het niet in de lijst van voordelige studentenabonnementen staat.

Het biedt geen tariefplannen die specifiek op studenten zijn gericht.

Het onderzoek toont aan dat Twinfield buiten de scope van typische studentenkortingen valt. Hierdoor vinden we het niet terug bij de aanbiedingen voor goedkopere diensten voor studenten.

Dit kan belangrijk zijn om te weten voordat je besluit een boekhoudservice te selecteren.

Moneybird

Moneybird heeft zijn abonnementsdienst verbeterd. Nu kun je meerdere abonnementen tegelijk nemen en korting krijgen. Dit maakt het makkelijker om je financiën te beheren. Je kunt ook de korting op het subtotaal van een factuur laten berekenen na het toevoegen van de factuurregels.

Dit bespaart tijd en geld.

Deze boekhoudsoftware legt duidelijk uit wat abonnementen zijn, hoe je ze gebruikt en hoe je ze verwerkt in je administratie. Het is een handige tool voor studenten en ondernemers die hun financiën zelf willen beheren.

Met Moneybird maak je makkelijk overzichten van je inkomsten en uitgaven.

Laptop met populaire studentenabonnementsapps in studiehoek.

Extra voordeel: Abonnementen voor studie en werk efficiëntie

Kies voor abonnementen die je studeren en werken makkelijker maken, en ontdek hoe deze je dagelijks leven kunnen verbeteren.

JouwWeb voor het bouwen van websites

JouwWeb maakt het eenvoudig om jouw eigen website te bouwen, zelfs als je een complete beginner bent. Ze bieden een gratis pakket aan dat inclusief een gratis .NL-domeinnaam komt, ideaal voor studenten die geld willen besparen maar toch online aanwezig willen zijn.

De interface van JouwWeb is gebruiksvriendelijk, waardoor je snel je weg kunt vinden in het bouwen van jouw site met snelle laadtijden en een veilig SSL-certificaat.

Als je meer functies wilt voor jouw website of webshop, laat JouwWeb je kiezen tussen een gratis account en verschillende betaalde abonnementen. Met de JouwWeb Keuzehulp vind je gemakkelijk het abonnement dat bij jou past, afhankelijk van wat je nodig hebt, zoals meer opslagruimte of geavanceerdere designopties.

Bovendien kun je voorbeelden van websites bekijken om inspiratie op te doen en de mogelijkheden van JouwWeb echt te ontdekken. JouwWeb geeft elke student de tools die nodig zijn om een professionele website te maken zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

e-Boekhouden voor financieel beheer

E-Boekhouden maakt financieel beheer makkelijk voor ondernemers. Met meer dan 500.000 gebruikers in Nederland biedt het diverse abonnementen aan. Dit programma helpt je sneller en met minder stress boekhouden.

Het zet automatisch jouw cijfers op een rijtje. Zo werk je efficiënter en houd je overzicht over je geldzaken.

Door online boekhouden krijg je meer grip op je cashflow. De software heeft handige functies en een goede klantenservice. Gebruikers geven e-Boekhouden positieve beoordelingen. Dit helpt jou vertrouwen te hebben in de accurate cijfers van je onderneming.

Voor slimme bankoplossingen lees je verder over Bunq.

Slimme bankoplossingen met Bunq

Bunq maakt bankieren voor studenten gemakkelijk en voordelig. Voor slechts €9,99 per maand krijg je een Easy Money account. Studenten tot 25 jaar profiteren extra. Zij kunnen namelijk 10 rekeningen en 1 betaalkaart gratis openen.

Dit biedt jou de kans om je geld beter te beheren en te besparen.

Daarnaast geeft Bunq je de keuze om ethisch te investeren via hun app. Jij kiest waar jouw geld naartoe gaat. Dit kan bijvoorbeeld naar groene energie of sociale projecten zijn. Zo doe je niet alleen wat goed is voor jouw portemonnee, maar ook voor de wereld.

Bunq brengt bankieren naar een hoger niveau met slimme, flexibele opties die passen bij jouw leven als student.

Hoe abonnementen op te zeggen of te wijzigen

Het veranderen van je studentenabonnement of dienst is makkelijker dan je denkt. Je hebt de controle om je pakket elke maand aan te passen of te stoppen, zodat je geld overhoudt voor andere dingen.

Tips voor het opzeggen van jouw abonnement

Het opzeggen van jouw abonnement hoeft geen hoofdpijnklus te zijn. Met deze tips regel je het snel en eenvoudig.

 1. Controleer de opzegtermijn in je contract. Dit is vaak maximaal 1 maand.
 2. Gebruik de Instellingen – app of website van de aanbieder om jouw abonnement online op te zeggen. Dit werkt vaak sneller dan andere methoden.
 3. Bel de klantenservice als je hulp nodig hebt bij het opzeggen. Zij kunnen je door het proces leiden.
 4. Stuur een e – mail naar de dienstverlener als er geen online optie is. Vermeld duidelijk dat je jouw abonnement wilt stopzetten.
 5. Houd rekening met eventuele retentie – aanbiedingen die ze kunnen doen om je als klant te houden. Wees vastberaden als je besloten hebt te annuleren.
 6. Vraag een bevestiging van de opzegging, per e-mail of brief, zodat je iets hebt om op terug te vallen mocht er discussie ontstaan.
 7. Check of er kosten verbonden zijn aan het opzeggen en zo ja, hoeveel dit is.
 8. Pas indien nodig jouw budget aan nadat het abonnement is stopgezet, zodat je jouw financiën up-to-date houdt.

Door deze stappen te volgen, voorkom je onnodige stress en zorg je ervoor datje overgang naar een leven zonder dat specifieke abonnement soepel verloopt.

Hoe te profiteren van studentenkortingen

Gebruik apps en websites die speciaal voor studenten zijn. Hier vind je kortingen op veel zaken, zoals boeken, kleding en zelfs knipbeurten. Kijk bijvoorbeeld naar UNiDAYS of StudentBeans.

Zij bieden toegang tot exclusieve aanbiedingen voor studenten. Dit bespaart geld en laat je meer genieten van je studententijd.

Vraag altijd naar studentenkorting wanneer je iets koopt of een dienst afneemt. Veel winkels en dienstverleners bieden korting, maar adverteren hier niet altijd mee. Door simpelweg te vragen kun je vaak flink besparen.

Zo krijg je misschien korting op je nieuwe laptop of telefoonabonnement.

Conclusie

Studenten kunnen flink besparen door slim te kiezen voor speciale abonnementen. Merken als America Today en ASOS bieden aantrekkelijke kortingen. Dit maakt het leven een stukje makkelijker.

Met een pasje krijg je ook nog eens korting op veel producten en diensten. Jouw portemonnee zal je dankbaar zijn. Kortom, voordelige abonnementen openen deuren naar meer vrijheid en minder zorgen over geld.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een studenten abonnement?

Een studenten abonnement is een speciaal ontworpen abonnement voor studenten, vaak met korting, dat hen helpt geld over te houden voor andere dingen. Dit kan variëren van sim only abonnementen tot speciale reisproducten zoals het studentenreisproduct.

2. Hoe kan ik een abonnement voor studenten afsluiten?

Je kunt eenvoudig een studenten abonnement afsluiten door onze sites en apps te gebruiken. Selecteer het abonnement dat bij jou past, bestel, en ontvang je simkaart of activeer je studentenreisproduct.

3. Biedt het studenten abonnement ook voordelen op reizen?

Ja, met bijvoorbeeld het studentenreisproduct kun je voordelig of soms zelfs gratis reizen met het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er abonnementen zoals NS Flex met Dal Voordeel waarbij je korting krijgt tijdens daluren en samenreiskorting.

4. Kan ik mijn studenten abonnement aanpassen?

Zeker! Je kunt je abonnement aanpassen via onze sites en apps. Dit biedt de vrijheid om bijvoorbeeld je internetbundel te vergroten of te verkleinen, afhankelijk van jouw behoeften.

5. Wat gebeurt er na 1 jaar met mijn studenten abonnement?

Na 1 jaar kun je jouw studenten abonnement opnieuw beoordelen en besluiten om het te verlengen, aan te passen, of een ander aantrekkelijk aanbod te kiezen dat past bij jouw actuele situatie.

6. Hoe zit het met privacy en toestemming?

Wij nemen jouw privacy serieus. Bij het afsluiten of aanpassen van jouw abonnement, vragen wij altijd eerst om jouw toestemming voor zaken zoals cookies, advertentiemetingen en doelgroepenonderzoek om onze diensten te ontwikkelen en te verbeteren.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.