In dit artikel

Een stapel educatieve boeken op een rustieke houten tafel in een gezellige studeerkamer.

Handleiding: Squla Abonnement Opzeggen in 5 Simpele Stappen

In dit artikel

Het opzeggen van een abonnement klinkt vaak als een hoop gedoe. Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, weet als geen ander hoe lastig dit kan zijn. Met jarenlange ervaring in het adviseren over diverse abonnementsdiensten, inclusief educatieve platforms zoals Squla, staat Martijn klaar om jou door dit proces te leiden.

Zijn deskundigheid is jouw gids.

In dit artikel onthullen we een eenvoudige methode om je Squla lidmaatschap te stoppen, zonder hoofdpijn. We delen inzichten die je nergens anders vindt, zoals het feit dat Squla lidmaatschappen doorlopend zijn, tenzij anders aangegeven.

Blijf lezen. Ontdek hoe makkelijk het kan zijn.

Samenvatting

 • Log in op je Squla – account met je ouderaccount om je abonnement te kunnen beheren en opzeggen.
 • Navigeer naar ‘Lidmaatschappen’ in het menu van je account om te zien welke abonnementen je hebt en om het lidmaatschap dat je wilt opzeggen te selecteren.
 • Volg de optie ‘Opzeggen’ die naast het betreffende lidmaatschap staat aangegeven en vul indien nodig de reden van opzegging in.
 • Je kunt gebruikmaken van diensten zoals 123opzeggen of Dyme om het opzegproces te vergemakkelijken als je direct en efficiënt je Squla-abonnement wilt stopzetten.
 • Raadpleeg de FAQ – sectie op de website van Squla voor meer informatie over de opzegtermijn van 1 maand en de bedenktijd van 14 dagen, mocht je extra vragen hebben.

Stap 1: Log in op je Squla-account

Om je Squla-abonnement op te zeggen, moet je eerst inloggen op je account. Dit doe je via je ouderaccount, waarmee je toegang hebt tot alle benodigde instellingen en opties voor het beheer van het abonnement.

 1. Ga naar de website van Squla.
 2. Klik rechtsboven op de knop ‘Inloggen’.
 3. Vul je e – mailadres en wachtwoord in die horen bij je ouderaccount.
 4. Klik op de knop ‘Inloggen’ om toegang te krijgen tot je account.

Nadat je succesvol bent ingelogd, kun je verder gaan naar de volgende stap om meer te leren over hoe je door het menu navigeert om jouw lidmaatschapsopties te bekijken.

Een laptop op een bureau met boeken en natuur foto's.

Stap 2: Navigeer naar ‘Lidmaatschappen’

Je hebt ingelogd op je Squla-account. Nu is het tijd om naar ‘Lidmaatschappen’ te gaan. Hier ga je zien hoe je jouw abonnement kunt beheren. Dit deel is belangrijk want het helpt bij het wijzigen van je lidmaatschap. Volg deze stappen om door te gaan:

 1. Zoek de knop ‘ Mijn Account‘ bovenaan de pagina na inloggen. Dit brengt je naar een overzicht van je accountinstellingen.
 2. Klik op ‘Lidmaatschappen’. Deze optie vind je meestal aan de linkerkant van het scherm onder ‘Mijn Account’.
 3. Je ziet nu een lijst met alle huidige lidmaatschappen die actief zijn op jouw account, inclusief maandelijkse en jaarlijkse abonnementen.
 4. Bekijk welk lidmaatschap je graag wilt stopzetten of wijzigen. Elk type heeft toegang tot verschillende quizzen en games, dus kies verstandig.
 5. Maak gebruik van de informatie die Squla biedt over elk lidmaatschap om een geïnformeerde beslissing te maken.
 6. Als er meer dan één lidmaatschap onder jouw ouderaccount valt, moet je misschien elk lidmaatschap apart bekijken en kiezen waarop dit van toepassing is.

Dit proces zorgt ervoor dat jij volledige controle hebt over hoe jij Squla gebruikt en geniet van alle vakken voor basisschool leerlingen op dit educatieve platform.

Nu ben je klaar voor de volgende stap: Selecteer het lidmaatschap dat je wilt stoppen.

Een stapel kleurrijke educatieve boeken op een houten bureau in een goed verlichte studeerkamer.

Stap 3: Selecteer het lidmaatschap dat je wilt opzeggen

Je bent nu ingelogd op je ouderaccount. Het is tijd om het lidmaatschap te kiezen dat je niet meer nodig hebt.

 1. Kijk naar de menubalk bovenaan de pagina na het inloggen. Hier vind je verschillende opties.
 2. Klik op het onderdeel ‘Lidmaatschappen’. Dit brengt je naar een overzicht van alle abonnementen die je hebt.
 3. Je ziet hier een lijst met alle lidmaatschappen die actief zijn voor jouw account.
 4. Vind het abonnement dat je wilt stopzetten. Let goed op de details, zoals de einddatum en de soort dienst.
 5. Naast elk lidmaatschap staat er een optie ‘Opzeggen’ of iets soortgelijks. Klik hierop om verder te gaan.
 6. Er kan gevraagd worden waarom je wilt opzeggen. Vul dit eerlijk in als dat helpt bij het verbeteren van hun service.
 7. Controleer of er een bevestiging is dat je keuze is geregistreerd.

Na deze stappen heb je succesvol aangegeven welk lidmaatschap je niet langer wenst voort te zetten.

Meer informatie over het opzeggen van een Squla-abonnement

Nu je weet hoe je een lidmaatschap selecteert om op te zeggen, laten we dieper ingaan op het proces zelf en hoe je dat aanpakt. Het is belangrijk te weten dat het afmelden voor Squla via je ouderprofiel gebeurt.

Dit is een directe methode en geeft je meteen toegang tot al je accountinstellingen. Mocht je ergens tegenaan lopen of extra vragen hebben over de opzegtermijn van 1 maand of de bedenktijd van 14 dagen, dan kun je altijd de uitgebreide FAQ-sectie op onze webpagina bekijken.

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen en krijg je helderheid over specifieke situaties, zoals wanneer je lidmaatschap wordt omgezet naar een nieuwe periode.

Verder is het mogelijk om gebruik te maken van diensten zoals 123opzeggen of Dyme voor het beëindigen van je Squla-abonnement. Deze platforms bieden vaak een opzegbrief sjabloon die je eenvoudig kunt invullen met jouw gegevens.

Zodra ingevuld, verzorgen zij de verzending naar Squla. Het is een handige optie als je zoekt naar een snelle en efficiënte manier om je abonnement stop te zetten zonder zelf door het proces te hoeven navigeren.

Dit geeft direct zekerheid over jouw opzegging en zorgt ervoor dat alles volgens de juiste procedure verloopt.

Conclusie

Je kent nu de stappen om je Squla lidmaatschap te stoppen. Via je ouderaccount regel je alles snel. Met onze gids wordt het proces helder en eenvoudig. Bel Squla als je vragen hebt of meer hulp nodig hebt.

Dit maakt het opzeggen van jouw abonnement zorgeloos.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Squla abonnement opzeggen?

Je kunt je Squla abonnement op elk moment opzeggen door in te loggen op je ouderaccount, de gevraagde gegevens in te vullen en de opzegging te verzenden naar klantenservice@squla.nl of via ons contactformulier.

2. Wat is de opzegtermijn voor mijn Squla abonnement?

Squla hanteert een opzegtermijn van 30 dagen. Zorg ervoor dat je minstens 1 maand voor het einde van je eerste contractperiode of de verlenging laat weten dat je wilt opzeggen.

3. Kan ik mijn Squla lidmaatschap direct na aanmelding annuleren?

Ja, als je niet tevreden bent over Squla, kun je binnen 14 dagen na het afsluiten van je abonnement opzeggen en ontvang je het volledige aankoopbedrag terug.

4. Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van mijn Squla abonnement?

Nee, er zijn geen extra kosten verbonden aan het opzeggen van je Squla abonnement. Je kunt gebruikmaken van onze opzegservice zonder extra kosten.

5. Hoe weet ik zeker dat mijn opzegging is verwerkt?

Na het verzenden van je opzegging ontvang je een bevestiging van Squla per e-mail met daarin de datum waarop je lidmaatschap wordt beëindigd.

6. Wat gebeurt er als mijn Squla abonnement automatisch is verlengd?

Als je abonnement automatisch is verlengd, kun je nog steeds opzeggen. Houd rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Na bevestiging van je opzegging wordt je lidmaatschap niet verder verlengd.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.