In dit artikel

Netjes gestapelde rekeningen op een modern bureau met georganiseerde kantoorbenodigdheden.

Snelstart abonnementen: gemakkelijk factureren met periodieke pakket- en verbruikskosten

In dit artikel

Het runnen van een onderneming vraagt om efficiëntie, vooral als het aankomt op facturering. Veel ondernemers worstelen met het regelmatig versturen van rekeningen, wat kostbare tijd kost.

Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl en bekend als een expert in productabonnementen, kent de uitdagingen die hierbij komen kijken. Met zijn achtergrond in het adviseren over abonnementsservices, weet hij hoe belangrijk het is om voor een systeem te kiezen dat zowel tijd bespaart als fouten vermindert.

SnelStart abonnementen bieden een oplossing voor dit probleem met hun gemakkelijke facturatiemethoden voor periodieke pakket- en verbruikskosten. Dit systeem stelt ondernemers in staat om automatisch facturen te genereren en te versturen, wat een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite bespaart.

Eén van de sleutelfuncties van SnelStart is het pakket inBalans, dat abonnees de mogelijkheid biedt om met één druk op de knop herhaalde facturen te versturen. Blijf lezen om meer te ontdekken.

Samenvatting

 • Met SnelStart kun je automatisch facturen genereren en versturen, wat je veel tijd en moeite bespaart.
 • De kosten voor SnelStart pakketten variëren van €8,00 tot €45,00 per maand, zodat je gemakkelijk een plan kunt kiezen dat bij jouw boekhoudbehoeften past.
 • Extra verbruikskosten betaal je alleen voor diensten die je daadwerkelijk gebruikt, wat ervoor zorgt dat je niet te veel betaalt.
 • Prijswijzigingen in abonnementsorders zijn eenvoudig door te voeren in SnelStart 12, waardoor je altijd actuele informatie hebt voor jouw klanten.
 • SnelStart abonnementen staan bekend om hun flexibiliteit; je kunt op elk moment opzeggen zonder vast te zitten aan lange contracten.

De pakket- en verbruikskosten van SnelStart

Bij SnelStart betaal je voor het gebruik van verschillende pakketten en de extra services die je nodig hebt. De prijs hangt af van welk pakket je kiest en hoeveel extra functies je toevoegt aan jouw administratie.

De pakketkosten

De kosten voor elk pakket bij SnelStart variëren. Je betaalt tussen de €8,00 en €45,00 per maand, afhankelijk van welk abonnement je kiest. Dit maakt het makkelijk om het juiste plan te vinden dat past bij jouw boekhoudbehoeften.

Elk pakket biedt verschillende functies aan, van basis boekhouden tot uitgebreide opties voor online administratie.

Het instappakket is al beschikbaar vanaf €18,00 per maand. Dit geeft toegang tot essentiële boekhoudfuncties die je nodig hebt om jouw financiën in kaart te brengen. Je kunt hiermee eenvoudig facturen maken en versturen, wat helpt om je administratie gestroomlijnd te houden.

Voor bedrijven die meer nodig hebben, zijn er pakketten met extra mogelijkheden voor online samenwerken en extra gebruikers.

De verbruikskosten

Verbruikskosten zijn wat je betaalt voor extra diensten bovenop je standaard SnelStart abonnement. Stel, je hebt meer online administratieplekken of extra gebruikers nodig, dan komen deze kosten er maandelijks bij.

Elk bedrijf is anders. Jij kiest dus zelf welke extra’s je gebruikt om je onderneming soepel te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt en niet voor ongebruikte mogelijkheden.

Je krijgt maandelijks een overzicht van deze extra kosten. Het is simpel: als je een extra digitaal administratievlak of een nieuwe medewerker toevoegt, zie je dit terug op je volgende factuur.

Het systeem berekent automatisch wat je moet betalen. Dit maakt het makkelijk om jouw uitgaven in de gaten te houden en te controleren of alles klopt met wat jij verwachtte. Er is altijd een duidelijk beeld van de verbruikskosten, zonder verrassingen achteraf.

Een georganiseerd kantoor met SnelStart pakketten en moderne meubels.

Periodiek factureren (abonnementen) in SnelStart 12

Met SnelStart 12 maak je eenvoudig een facturatieplan voor jouw klanten. Je verstuurt de rekeningen automatisch, waardoor je tijd bespaart.

De abonnementsorder maken en versturen

Het maken en versturen van een abonnementsorder in SnelStart 12 is makkelijk en efficiënt. Vanaf het pakket inBalans kun je snel starten met periodiek factureren naar jouw klanten. Hier volgt een duidelijke handleiding:

 1. Kies het juiste pakket voor jouw behoeften. InBalans laat je toe om met één klik periodieke facturen te creëren.
 2. Open SnelStart 12 en ga naar de module waar je abonnementsorders kunt maken.
 3. Maak een nieuwe order aan door de optie ‘Nieuwe Abonnementsorder’ te selecteren.
 4. Voer alle nodige gegevens in, zoals klantinformatie, factuurperiode en het product of dienst dat je periodiek wilt factureren.
 5. Bepaal de frequentie van de factuurperiode, bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal, afhankelijk van wat het beste past bij jouw service of product.
 6. Stel de prijs in die gefactureerd moet worden voor elke periode. Dit kan een vast bedrag zijn of variëren afhankelijk van verbruikskosten.
 7. Zorg ervoor dat alle informatie correct is ingevuld en controleer dit goed om fouten te voorkomen.
 8. Na het invullen sla je de abonnementsorder op in SnelStart 12.
 9. Ga nu naar ‘Facturen’ en kies voor ‘Verstuur Factuur’ om de abonnementsfactuur naar jouw klant te verzenden.

Met deze stappen kun jij gemakkelijk je abonnementsorders aanmaken en versturen in SnelStart 12, waardoor het beheren van terugkerende betalingen veel efficiënter wordt voor zowel jou als jouw klant.

Een prijswijziging doorvoeren in de abonnementsorder

Prijswijzigingen in een abonnementsorder zijn makkelijk uit te voeren. SnelStart 12 maakt dit proces efficiënt voor zowel de boekhouder als de gebruiker.

 1. Open SnelStart en ga naar je abonnementsorders.
 2. Zoek de specifieke order waarin je een prijswijziging wilt doorvoeren.
 3. Kies het artikel of de dienst waarvoor je de prijs wilt aanpassen.
 4. Voer de nieuwe prijs in. Zorg dat je deze correct berekent en invoert.
 5. Bevestig de wijziging zodat deze wordt opgeslagen in het systeem van SnelStart.
 6. Informeer je klant over de prijswijziging via een bericht of update.
 7. Controleer of de wijziging correct is doorgevoerd in alle administratieve systemen, inclusief facturatie.

Dit stappenplan laat zien hoe eenvoudig het is om veranderingen aan te brengen. Gebruik altijd actuele informatie om fouten te vermijden.

Een geavanceerd geautomatiseerd factureringssysteem met digitale factuurmeldingen en naadloze workflow-integratie.

Vergelijking van SnelStart Abonnementen met Andere Software Abonnementen

Laten we kijken hoe SnelStart abonnementen zich verhouden tot andere software abonnementen. We gebruiken overzichtelijke tabellen voor een duidelijke vergelijking. Dit helpt jou bij het kiezen.

KenmerkSnelStartAdministratieNL
Aantal boekhoudpakketten64
Flexibiliteit in pakketkeuzeHoogGemiddeld
GebruiksgemakUitstekendGoed
OndersteuningUitgebreidBeperkt
Prijs-kwaliteitverhoudingGoedVoldoende
Extra functiesVeelEnkele

SnelStart biedt meer keuzes in boekhoudpakketten dan AdministratieNL. Dit geeft jou meer vrijheid om een pakket te kiezen dat past bij jouw bedrijf. Ook qua gebruiksgemak en ondersteuning scoort SnelStart beter. Dit maakt het eenvoudiger om jouw boekhouding efficiënt te beheren. De prijs-kwaliteitverhouding van SnelStart is goed. Dit betekent dat je veel waarde krijgt voor jouw geld. Met meer extra functies biedt SnelStart ook meer mogelijkheden tot aanpassing en uitbreiding. Hierdoor kun je het pakket laten meegroeien met jouw bedrijf. Deze vergelijking laat zien dat SnelStart een sterke keuze is voor jouw boekhoudsoftware behoeften.

Het Opzeggen van SnelStart Abonnementen

Na de vergelijking met andere softwareabonnementen, is het helder dat flexibiliteit bij SnelStart voorop staat. Je hebt de vrijheid om je abonnement maandelijks op te zeggen. Dit doe je eenvoudig als je besluit dat het niet meer bij je past.

Het enige wat nodig is, is dat je jouw beslissing voor de 15e van de maand doorgeeft. Zo voorkom je dat er voor een extra maand kosten in rekening worden gebracht.

Ondernemers waarderen deze mogelijkheid hoog, omdat ze niet vastzitten aan lange contracten. Het proces om op te zeggen is simpel en zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen als je bedrijfsbehoeften veranderen.

Dit geeft je de controle terug over jouw financiën en stelt je in staat om met vertrouwen beslissingen te nemen over de gereedschappen die je gebruikt om jouw onderneming te beheren.

Conclusie

SnelStart maakt factureren simpel met zijn abonnementen. Je hebt vaste pakketkosten en flexibele verbruikskosten. Dit systeem past bij elke ondernemer. Met SnelStart stuur je snel facturen voor periodieke diensten of producten.

Ook het aanpassen van prijzen in je abonnement gaat moeiteloos. Voor ondernemers is dit een krachtige tool om efficiënt te werken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van Snelstart abonnementen voor mijn administratie?

Snelstart abonnementen bieden het gemak van online administraties met de mogelijkheid om gemakkelijk te factureren. Elk pakket bevat een online administratie en één gebruiker, waardoor u efficiënt kunt samenwerken met uw accountant of boekhouder.

2. Hoe worden de kosten voor extra online administraties of gebruikers berekend?

De kosten voor extra online administraties of extra gebruikers worden maandelijks bovenop uw vaste pakketkosten berekend. Deze verbruikskosten zijn afhankelijk van het aantal extra’s dat u gebruikt en worden achteraf gefactureerd.

3. Kan ik de Snelstart abonnementen eerst uitproberen?

Ja, u kunt profiteren van een proeflicentie die u 30 dagen gratis toegang geeft tot onze diensten. Dit stelt u in staat om de functionaliteiten van Snelstart te verkennen zonder directe kosten.

4. Wat gebeurt er als ik een extra gebruiker of online administratie niet meer nodig heb?

Als u besluit dat u een extra gebruiker of online administratie niet meer nodig heeft, kunt u deze eenvoudig verwijderen. De kosten voor de extra gebruiker of administratie worden dan niet meer in rekening gebracht.

5. Zijn er kosten verbonden aan het aanleveren van gegevens aan mijn Snelstart accountant?

Nee, het aanleveren van gegevens aan uw Snelstart accountant is inbegrepen in uw pakket. Dit maakt het eenvoudig om online samen te werken en uw administratie up-to-date te houden.

6. Hoe kan ik meer informatie vinden over de verschillende pakketten en hun kosten?

Voor meer informatie over de beschikbare pakketten en de bijbehorende kosten, kunt u klikken op “klik hier voor meer informatie” op onze website of contact opnemen met een van onze adviseurs via 0222 36 30 62. Zij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.