In dit artikel

Een persoon annuleert een Snelstart abonnement op de computer.

Hoe snel een Snelstart abonnement opzeggen en gegevens wijzigen

In dit artikel

Het wijzigen of beëindigen van een abonnement klinkt vaak ingewikkelder dan het is. Dit geldt ook voor het aanpassen van gegevens bij de boekhoudsoftware van SnelStart. Met mijn achtergrond als oprichter van BesteAbonnementen.nl en mijn passie voor het adviseren over diverse abonnementsvormen, deel ik graag mijn kennis over hoe je dit snel en effectief kunt doen.

Meer dan 130.000 ondernemers vertrouwen op SnelStart voor hun administratie, wat aantoont hoe essentieel een soepel proces voor wijzigingen of annulering is.

Dit artikel loodst je door het eenvoudige proces van het opzeggen van je SnelStart abonnement en het aanpassen van je gegevens. Met praktische tips maak ik het eenvoudiger dan ooit.

Lees verder.

Samenvatting

 • E – mail de klantenservice van SnelStart op klantenservice@snelstart.nl om je abonnement op te zeggen. Vermeld je naam, relatienummer en de reden van opzegging duidelijk in de mail. Zorg dat je dit 14 dagen voor het einde van de maand doet.
 • Gebruik het opzegformulier op 123opzeggen om jouw SnelStart abonnement te beëindigen. Vul al jouw gegevens correct in, waarna 123opzeggen de brief voor je naar SnelStart stuurt. Je krijgt een bevestiging via e-mail.
 • Volg het stappenplan om je SnelStart abonnement op tijd en zonder problemen stop te zetten. Markeer de datum, stuur een mail, vermeld specifieke informatie over het pakket of dienst die je wilt stopzetten, en vraag om een bevestiging.
 • Voor het wijzigen van je SnelStart abonnementsgegevens, log in op Mijn SnelStart. Hier kun je persoonlijke gegevens zoals e-mailadres en wachtwoord wijzigen, abonnementsdetails aanpassen, en facturen bekijken.
 • Veranderingen in jouw abonnementsgegevens via Mijn SnelStart gaan direct in, wat zorgt voor een altijd actuele versie van jouw accountinstellingen. Dit maakt het beheer van administraties en financiën efficiënt en gebruiksvriendelijk.

Hoe kan ik mijn Snelstart abonnement opzeggen?

Het stopzetten van je Snelstart contract vereist enkele eenvoudige stappen. Je kunt dit zelf regelen via de online omgeving of direct contact opnemen met de klantenservice.

Het opzeggen van Snelstart abonnement via e-mail

Je kunt je Snelstart abonnement eenvoudig opzeggen door een e-mail te sturen. Gebruik hiervoor het e-mailadres klantenservice@snelstart.nl. Vermeld in je bericht duidelijk je naam, het relatienummer en de reden van opzegging.

Zorg ervoor dat je dit uiterlijk 14 dagen voor het einde van de kalendermaand doet, zodat je verzoek op tijd verwerkt kan worden.

Stuur je mail direct vanuit het e-mailaccount waarmee je geregistreerd bent bij Snelstart. Dit maakt de procedure vlotter, omdat de klantenservice je informatie meteen kan verifiëren.

Na het verzenden van je e-mail, houdt je inbox in de gaten voor een bevestiging van opzegging.

Het gebruik van het opzegformulier

Voor het stopzetten van je SnelStart abonnement kun je een opzegbrief gebruiken via 123opzeggen. Dit gereedschap regelt het proces voor je. Vul het formulier volledig in met jouw gegevens.

Zorg ervoor dat je naam, adres en het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat duidelijk zijn. Daarna verstuurt 123opzeggen de brief naar SnelStart.

Na het versturen van het formulier, handelt SnelStart jouw verzoek af. Zij stoppen jouw abonnement volgens de gegeven instructies. Ook ontvang je een bevestiging per mail. Zo zorg je ervoor dat alles correct en op tijd geregeld is zonder onverwachte problemen.

**Stappenplan voor het opzeggen van een Snelstart abonnement**

Het opzeggen van je Snelstart abonnement hoeft niet moeilijk te zijn. Volg deze eenvoudige stappen en zorg ervoor dat je abonnement tijdig wordt stopgezet.

 1. Markeer de datum: Zorg ervoor dat je twee weken voor het einde van je contract opzegt. Dit geeft Snelstart genoeg tijd om jouw verzoek te verwerken.
 2. Stuur een mail: Richt jouw opzegmail aan klantenservice@snelstart.nl. Vergeet niet je gegevens zoals accountnaam en reden van opzegging duidelijk te vermelden.
 3. Vermeld specifieke informatie: In de mail moet duidelijk staan welk pakket of dienst je wilt beëindigen. Dit maakt het voor de klantenservice makkelijker om jouw verzoek snel af te handelen.
 4. Vraag om bevestiging: Instructeer in de mail dat je een bevestiging van opzegging wenst te ontvangen. Zo heb je bewijs dat het proces in gang is gezet.
 5. Controleer automatische incasso’s : Kijk na of er geen toekomstige betalingen meer gepland staan na de beëindiging van je abonnement.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, kun je eenvoudig jouw Snelstart abonnement stopzetten zonder onnodige problemen of delays.

Een persoon annuleert een Snelstart abonnement op de computer.

Het wijzigen van uw Snelstart abonnementsgegevens

Om uw Snelstart abonnementsinformatie bij te werken, start u in Mijn Snelstart. Daar vindt u opties om uw persoonlijke gegevens, zoals e-mailadres en wachtwoord, eenvoudig te wijzigen.

Het inzien en aanpassen van abonnementsgegevens via Mijn Snelstart

Het beheren van je Snelstart account en de daarbij horende gegevens is gemakkelijk via Mijn Snelstart. Je hebt de controle over jouw informatie en kunt deze op elk moment aanpassen.

 1. Log in op Mijn Snelstart met je e-mailadres en wachtwoord. Dit geeft je toegang tot jouw persoonlijke omgeving.
 2. Kies het tabblad ‘Abonnement’ voor een overzicht van je huidige pakketten en diensten.
 3. Bekijk hier welke abonnementsdetails je wilt wijzigen. Dit kan variëren van het type pakket tot het aantal extra gebruikers.
 4. Klik op ‘Gegevens wijzigen’ om updates aan te brengen zoals naamswijzigingen, adreswijzigingen of wijzigingen in contactinformatie.
 5. Pas de hoeveelheid gebruikte diensten aan als dat nodig is, bijvoorbeeld het toevoegen of verwijderen van online administraties.
 6. Voor het bekijken van facturen, selecteer je ‘Facturen’. Hier zie je een lijst met alle rekeningen die verbonden zijn aan jouw account.
 7. Als je klaar bent met het wijzigen van gegevens, vergeet dan niet om de veranderingen op te slaan door op ‘Opslaan’ te klikken.
 8. Verlaat Mijn Snelstart niet zonder te controleren of alle aangepaste informatie correct is weergegeven in jouw profieloverzicht.
 9. Veranderingen in abonnementsgegevens gaan direct in, zodat jij altijd werkt met de meest actuele versie van jouw accountinstellingen.

Elke stap in dit proces geeft jou als hoofdgebruiker de macht om jouw Snelstart ervaring helemaal naar wens in te richten. Alles wat je nodig hebt, vind je binnen handbereik in Mijn Snelstart, waardoor het beheren van administraties en financiën soepel verloopt.

Een persoon update abonnement op laptop met stad achtergrond.

Conclusie

Je Snelstart abonnement stoppen en jouw informatie aanpassen is simpel. Met Mijn Snelstart pas je makkelijk gegevens aan. Vind op de webpagina alle details over hoe je dit doet. Onthoud, je hebt altijd controle over jouw abonnement en factuur.

Gebruik deze tips om jouw Snelstart ervaring te beheren.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Snelstart abonnement opzeggen?

Je kunt je abonnement bij Snelstart opzeggen door in te loggen in onze online omgeving, ga naar het tabblad administratie, en volg de bovenstaande stappen om opzegging te voltooien. Zorg ervoor dat je dit uiterlijk 14 dagen voor afloop van de kalendermaand doet.

2. Hoe wijzig ik mijn gegevens in Snelstart?

Gegevens wijzigen kan gemakkelijk via Mijn Snelstart. Log in, selecteer de betreffende administratie die je wilt openen, en je kunt direct je gegevens aanpassen.

3. Kan ik mijn facturatiegegevens wijzigen?

Ja, je kunt jouw facturatiegegevens wijzigen door ingelogd naar het tabblad administratie te gaan en de instructies te volgen om de gewenste wijzigingen aan te brengen.

4. Wat gebeurt er met mijn data als ik mijn Snelstart abonnement opzeg?

Na het opzeggen van je Snelstart abonnement wordt jouw data uit onze cloud verwijderd. Echter, je hebt de mogelijkheid om je administratie te downloaden naar lokaal voordat je definitief opzegt.

5. Kan ik mijn abonnement pauzeren of tijdelijk stopzetten?

Snelstart biedt niet direct de optie om een abonnement tijdelijk te stoppen of te pauzeren. Het abonnement wordt stilzwijgend verlengd tenzij het wordt opgezegd volgens de aangegeven procedure.

6. Wat moet ik doen als de persoon wie het abonnement heeft aangevraagd is overleden?

In het geval dat de persoon die het abonnement heeft aangevraagd is overleden, kan het abonnement door een contactpersoon worden opgezegd of stopgezet. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice voor de juiste stappen.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.