In dit artikel

Een smartphone toont een levendige Snapchat-verhaal van stadslandschappen en architecturale details.

Hoe je je kunt abonneren en afmelden voor Verhalen op Snapchat: Alles wat je moet weten over Snapchat abonnementen verhaal

In dit artikel

Snapchat is meer dan alleen een platform voor het delen van snapshots; het heeft zich ontwikkeld tot een gemeenschap waar abonnementen op verhalen centraal staan. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, door de jaren heen gezien hoe digitaal abonnementenbeheer mensen helpt om verbonden en geïnformeerd te blijven binnen hun netwerken.

Met mijn ervaring op het gebied van abonnementen, voeding, sport en mindset, bied ik inzichten die gemakkelijk te begrijpen en toe te passen zijn.

Dit artikel werpt licht op hoe je je kunt abonneren en afmelden voor verhalen op Snapchat, een essentiële vaardigheid voor elke moderne social media gebruiker. Met Snapchat kun je verhalen delen die 24 uur beschikbaar blijven, een unieke functie die onze interacties met vrienden levendig en actueel houdt.

Blijf lezen voor bruikbare informatie. Ontdek het zelf.

Samenvatting

 • Om je te abonneren op een verhaal op Snapchat+, zoek je eerst naar het profiel van de gebruiker en tik je op de ‘Abonneren’ knop. Dit laat je hun updates volgen zonder dat je vrienden hoeft te zijn.
 • Als je een abonnement op een Snapchat – verhaal wilt opzeggen, open je Snapchat, ga je naar het scherm met verhalen, houd je het account vast, en kies je ‘Abonnement opzeggen‘. Je kunt elk moment beslissen om weer te abonneren.
 • Snapchat+ is een betaalde versie die toegang geeft tot exclusieve functies die niet beschikbaar zijn voor standaardgebruikers. Abonneren doe je via je profiel en afmelden kan op elk moment om toekomstige betalingen te stoppen.
 • Een ‘Abonneer’ knop in plaats van ‘Toevoegen als Vriend’ wijst erop dat iemand een openbaar profiel heeft. Dit maakt het mogelijk om hun verhalen te volgen zonder directe vriendschap, waardoor je privacy behouden blijft.
 • Het beheren van abonnementen op Snapchat helpt bij het personaliseren van jouw sociale media-ervaring door alleen content te ontvangen die jij interessant vindt. Regelmatig controleren van abonnementen helpt onverwachte kosten en toegangsproblemen te voorkomen.

Wat houdt het in om je te abonneren op iemand op Snapchat?

Je abonneren op iemand op Snapchat betekent dat je besluit hun Verhalen actief te volgen. Je doet dit door het Verhaal van die persoon lang ingedrukt te houden. Daarna tik je op ‘Toevoegen (accountnaam)’ om hun updates niet meer te missen.

Dit zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van wat zij delen, net zoals je zou doen met een vriend op een ander platform, zoals Instagram of TikTok.

Dit proces maakt het ook mogelijk om bepaalde Verhalen te verbergen of juist zichtbaar te maken in de sectie Verkennen, door simpelweg op het betreffende Verhaal te tikken. Door je te abonneren, laat je de andere persoon weten dat hun content waardevol is voor jou.

Het ondersteunt interacties en bouwt een soort virtuele relatie op, vergelijkbaar met hoe je influencers volgt op YouTube of updates bekijkt van vrienden op Telegram.

Een flat design met een open Snapchat-app op een mobiele telefoon.

Hoe abonneer je je op een verhaal op Snapchat?

Om je te abonneren op een verhaal op Snapchat, moet je eerst het profiel van de gebruiker vinden. Daarna tik je gewoon op de ‘Abonneren’ knop.

Het profiel van een gebruiker openen

Een profiel vinden is de eerste stap. Zoek naar de naam van de gebruiker in de zoekbalk op Snapchat. Dit is hoe je begint met het ontdekken van hun verhalen en eventuele publieke content.

Gebruikers van 18 jaar en ouder hebben vaak een openbaar profiel om gemakkelijker gevonden te worden. Dit maakt het makkelijk om nieuwe interessante verhalen te ontdekken en te volgen.

Zodra je het profiel gevonden hebt, kun je het openen door erop te klikken. Dit geeft je toegang tot hun verhalen, foto’s en meer. Hier zie je ook de ‘Abonneren’ knop waarmee je begint met het volgen van hun dagelijkse updates.

Het is een eenvoudige manier om op de hoogte te blijven van wat vrienden of interessante contentmakers delen.

Tikken op de ‘Abonneren’ knop

Nadat je het profiel van een gebruiker hebt geopend, zie je de knop “Abonneren”. Door hierop te tikken, begin je dat Snapchat+ verhaal te volgen. Dit betekent dat je updates van dit account in je feed krijgt zonder dat je vrienden hoeft te zijn.

Het is een eenvoudige manier om inhoud van mensen of organisaties te ontvangen die je interesseren.

Door op ‘Abonneren’ te tikken, kun je ook toegang krijgen tot exclusieve en pre-release functies als je Snapchat+ gebruikt. Dit maakt het mogelijk om meer uit je snapchat-ervaring te halen, zonder extra kosten voor het volgen van verhalen.

Het proces is rechttoe rechtaan en vereist slechts één actie van jou: een tik op de knop. Dit maakt Snapchat een handig platform om op de hoogte te blijven van de accounts die voor jou belangrijk zijn.

Een persoon houdt een smartphone vast met de Snapchat-app open, omringd door sociale media pictogrammen, stedelijke skyline op de achtergrond.

Wat betekent het als je een abonneerknop ziet in plaats van de optie om iemand als vriend toe te voegen?

Als je een abonneerknop ziet, heeft de persoon een openbaar profiel op Snapchat. Dit betekent dat iedereen zijn of haar verhalen kan volgen zonder vrienden te hoeven zijn. Het is een manier voor mensen om hun avonturen te delen met meer dan alleen hun directe vriendenkring.

Je kunt simpelweg op de ‘Abonneren’ knop klikken en beginnen met het volgen van hun updates. Het maakt de interactie eenvoudig en snel, perfect voor die momenten waarop je gewoon wilt kijken wat anderen meemaken.

Het abonneren op openbare accounts is een eenrichtingsrelatie. Jij kunt hun verhalen zien, maar tenzij ze jou ook als vriend toevoegen, kunnen ze jouw verhalen niet bekijken. Dit biedt een niveau van privacy voor jou terwijl je nog steeds geniet van het content van anderen.

Zo blijf je betrokken bij wat er gebeurt in de wereld van mensen die je interessant vindt, zonder dat je persoonlijke informatie hoeft te delen. Dit aspect van Snapchat maakt het uniek en aantrekkelijk voor gebruikers die graag verhalen ontdekken buiten hun directe netwerk.

Hoe zeg je een abonnement op een Snapchat-verhaal op?

Je hebt je geabonneerd op een Snapchat-verhaal, maar nu wil je het opzeggen. Het is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen om dit voor elkaar te krijgen:

 1. Open Snapchat en ga naar het scherm waar al je verhalen staan.
 2. Zoek het abonnement dat je wilt opzeggen in de lijst.
 3. Houd de naam van het account vast tot er een menu verschijnt.
 4. Kies de optie ‘Verhaalinstellingen‘ of iets soortgelijks, afhankelijk van je apparaat.
 5. Tik op ‘Abonnement opzeggen’. Dit verwijdert het verhaal uit je lijst.
 6. Bevestig je keuze als daarom wordt gevraagd.

Merk op dat na het opzeggen van een abonnement, updates van dat verhaal niet meer automatisch verschijnen in jouw feed. Je kunt altijd besluiten om weer te abonneren als je van gedachten verandert.

Het proces is ontworpen om snel en zonder gedoe te zijn, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen beheren waarop ze geabonneerd zijn. Misbruik of illegale content kan ook direct worden gerapporteerd wanneer men zich afmeldt, waardoor Snapchat een veiliger platform blijft voor iedereen.

Zijn abonnementen op Snapchat gratis?

Abonnementen op Snapchat zijn niet zonder kosten. Voor een Snapchat+ abonnement moet je betalen. Hiermee krijg je toegang tot speciale functies die niet beschikbaar zijn voor gewone gebruikers.

Denk hierbij aan exclusieve, experimentele functies en toegang tot dingen voordat anderen dat kunnen.

Als Snapchat+ abonnee geniet je van meer mogelijkheden om jouw ervaring op de app te verbeteren. Dit kan jouw manier van het delen van verhalen en interactie met vrienden aanzienlijk veranderen.

Laten we nu kijken naar wat Snapchat-abonnementen inhouden.

Alles over Snapchat-abonnementen

Snapchat+ is een betaalde versie van de populaire app die je meer functies biedt. Je kunt je hierop abonneren door naar je profiel te gaan en op de speciale bannerkaart te tikken. Dit geeft je toegang tot exclusieve functies die niet beschikbaar zijn voor standaardgebruikers.

Je zegt ‘ja’ tegen periodieke betalingen zolang je abonnement loopt. Zorg dus dat je echt van deze extra’s wilt genieten voordat je je aanmeldt.

Als je besluit dat Snapchat+ toch niet is wat je zoekt, is afmelden eenvoudig. Je hoeft alleen maar aan Snapchat door te geven dat je je abonnement wilt stopzetten. Dit zorgt ervoor dat er geen toekomstige betalingen meer worden gedaan voor de upgrade.

Het is altijd belangrijk om in gedachten te houden dat online diensten vaak om herhalende betalingen vragen. Wees dus attent en controleer regelmatig je abonnementen, vooral als je merkt dat je account onverwachts vergrendeld raakt of als je vermoedt dat iemand anders toegang heeft gehad tot jouw account.

Conclusie

Abonneren op en afmelden voor Verhalen op Snapchat is eenvoudig. Deze stappen maken je sociale media-ervaring beter. Ze helpen bij het beheren van wat je ziet en deelt met vrienden.

Verken meer tips om van Snapchat een leuk deel van je dag te maken. Laat deze gids je motiveren om jouw Snapchat-ervaring te personaliseren.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe meld ik misbruik of illegale content op Snapchat?

Als je misbruik of illegale content tegenkomt, kun je dit direct in de app rapporteren. Kies de content die je wilt melden, tik op de drie puntjes en volg de instructies om het rapport te voltooien.

2. Wat moet ik doen als mijn account is vergrendeld of gehackt?

Als je account vergrendeld is, controleer dan of je de regels van Snapchat hebt overtreden. Voor een gehackt account, wijzig onmiddellijk je wachtwoord en neem contact op met de ondersteuning van Snapchat voor verdere hulp.

3. Hoe kan ik me abonneren op een Verhaal op Snapchat?

Om je te abonneren, zoek je naar het kanaal of de persoon waarop je je wilt abonneren, open hun verhaal en tik op ‘Abonneren’. Zo blijf je altijd up-to-date met hun nieuwste posts.

4. Hoe meld ik me af voor een Verhaal op Snapchat waarop ik geabonneerd ben?

Ga naar het Verhaal of kanaal waarop je geabonneerd bent, tik op hun profielicoon en selecteer ‘Afmelden’. Hierdoor stop je met het ontvangen van updates van dat specifieke Verhaal of kanaal.

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.