In dit artikel

Skala Review Ervaringen en Test!

Skala Review (2024) | Ervaringen en Test!

In dit artikel

Skala is een bedrijf dat zich richt op de verhuur van apparatuur, waaronder witgoed en elektronica. Het bedrijf is opgericht met als belangrijkste doel: het voor consumenten en mensen met een kleiner budget mogelijk maken om goede apparatuur in huis te halen. Skala speelt hiermee uitstekend in op een belangrijk knelpunt, want omdat alles duurder wordt, is het voor meer en meer mensen minder goed mogelijk om in één keer grote bedragen neer te leggen. Deze abonnementen op machines en apparatuur zijn écht van de toekomst. Het grootste voordeel is dat je als klant zorgeloos gebruikmaakt van het artikel. Reparatie of vervanging is tevens helemaal gratis en na afloop van de termijn wordt je machine gratis opgehaald. Ik ben fan van Skala en in dit artikel ontdek je waarom!


Klik hier voor de beste deal

Over Skala

Skala is begonnen als een klein familiebedrijf en is uitgegroeid tot een specialist in het aanbieden van hoogwaardige apparatuur aan particulieren. Het assortiment van Skala is ontzettend breed en omvat heel veel verschillende soorten apparaten, waaronder witgoed, televisies en audioapparatuur. Bij Skala huur je een apparaat voor een vast bedrag per maand, waardoor je een gloednieuwe machine kunt aanschaffen zonder een grote uitgave te doen.

Bij Skala staat klanttevredenheid heel hoog in het vaandel. Het bedrijf streeft ernaar om klanten te voorzien van het beste advies en de beste service. Daarnaast worden producten geleverd met uitgebreide garantie en wordt er gewerkt met professionele installateurs die zorgen voor een goede aansluiting en installatie van het apparaat.

Skala hecht ook veel waarde aan duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Zo werkt het bedrijf onder andere met energiezuinige apparatuur en is het actief bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien houdt Skala rekening met de wensen en behoeften van de klant door ook mogelijkheden voor maatwerk aan te bieden. Al met al is Skala dus een betrouwbare partner voor het huren van hoogwaardige apparatuur, met een uitgebreid assortiment, professionele service en oog voor duurzaamheid.

Skala Review  Ervaringen en Test!

De Skala abonnementen

Skala biedt veel verschillende abonnementen aan, waaronder voor game-beeldschermen, computers, witgoed machines, en audio apparaten. Uniek aan Skala, is dat je hier ook combideals en refurbished abonnementen terugziet. Bij combi deals kun je denken aan een wasmachine én droger samen. Of een televisie én audiosysteem. Refurbished abonnementen zijn over het algemeen wat voordeliger en dus vriendelijker voor je portemonnee. Over de kwaliteit van de producten valt echter niet te twisten: die is gewoon keigoed, ook bij refurbished artikelen. Hieronder beschrijf ik van de belangrijkste abonnementen kort wat je mag verwachten. 

Skala witgoed abonnement

Een huishouden zonder witgoed gaat niet, maar deze machines kosten vaak enkele honderden euro’s als je ze in één keer afrekent (en dan heb ik het nog maar over een enkele machine). Door de kosten te spreiden over 3 tot 5 jaar, betaal je maandelijks een veel kleiner bedrag en dat maakt het voor veel huishoudens ineens wél haalbaar om nieuwe witgoed apparaten aan te schaffen. Bij Skala vind je witgoed abonnementen voor wasmachines, drogers, koelvriescombinaties, koelkasten, vriezers, vaatwassers, fornuizen en combi deals. 

Skala wasmachine abonnement

Bij Skala een wasmachine huren? Dan heb je de keuze uit heel veel verschillende modellen. Op dit moment kun je kiezen uit 25 verschillende artikelen, dus er zit altijd wel een geschikt wasmachine abonnement voor je bij. Je hebt al een Skala wasmachine abonnement voor nog geen €20 per maand, maar er zijn ook vaak hele leuke acties gaande. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk gebruikmaken van een korting op de eerste 6 maanden van je abonnement. De wasmachines hebben een minimaal vulgewicht van 7 kilogram en zijn dus stuk voor stuk uitermate geschikt voor middelgrote huishoudens. 

Hoe een Skala wasmachine huren? Je sluit je abonnement heel snel digitaal af en daarna word je gebeld over de aanvraag. Zo weet je zeker dat wat je uiteindelijk afsluit ook echt bij je past. De machine wordt vervolgens gratis bij je thuis geleverd en aangesloten en na afloop weer gratis opgehaald. Je bent ervan verzekerd dat alles naar behoren werkt. Periodiek onderhoud, reparaties en vervanging zitten bij je wasmachine abonnement inbegrepen. Handig, want dan weet je dus dat je machine altijd juist blijft werken. 

Skala Review  Ervaringen en Test!

Skala koelkast abonnementen

Een Skala koelkast abonnement heb je al voor nog geen €30 per maand. Je kunt hierbij kiezen uit 3 modellen: 1 Liebherr en 2 Bosch koelkasten. Beide Bosch koelkasten hebben energielabel E en zijn daarmee de meest energiezuinige. De goedkoopste koelkast (€29,95 per maand) heeft een inhoud van 290 liter. De tijdelijke actie voor Skala koelkast abonnementen is twee maanden gratis huur! De Liebherr koelkast heeft energielabel F en verbruikt dus iets meer energie. Ook bij dit koelkast abonnement krijg je twee maanden gratis huur. 

Het huren van een koelkast bij Skala, biedt diverse voordelen. Door te kiezen voor huur, hoef je bijvoorbeeld niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar betaal je maandelijks een klein bedrag. Dit is erg handig, vooral omdat een koelkast op afbetaling later onverwachte kosten met zich mee kan brengen. Wanneer je koelkast onverwachts stuk gaat, kan dit bijvoorbeeld resulteren in extra reparatiekosten en voorrijkosten. Bovendien kan het reparatieproces lang duren. Bij Skala hoef je je hier geen zorgen over te maken, omdat de kosten voor reparatie en vervanging zijn inbegrepen. Daarnaast staat Skala binnen 24 uur bij je op de stoep om de koelkast te repareren als hij kapot gaat. Deze snelle service is natuurlijk vooral bij koelkasten heel belangrijk. 

Skala vriezer abonnementen

Mogelijk heb je aan 1 koelvriescombinatie niet genoeg en wil je er een vrijstaande vriezer bij. Dan kun je dus ook kijken naar een Skala vriezer abonnement. Die heb je overigens al voor €22,95 per maand. Dit tafelmodel vriezer van Liebherr is uitstekend geschikt voor huishoudens die nét een beetje extra vriesruimte nodig hebben. Met 3 lades en 98 liter inhoud is deze vriezer prima geschikt voor in de schuur. Het duurste vriezer abonnement van Skala kost €34,95 per maand en dan heb je een fantastische Bosch vriezer met een minimale inhoud van 200 liter. Je kunt op dit moment kiezen voor 5 vrijstaande vriezers met of energielabel E of energielabel F. 

Om je vriezer abonnement te activeren, vul je via de Skala site een aanvraagformulier in. Je abonnement is dus nog niet direct actief. Na een paar dagen word je door een Skala expert gebeld over je aanvraag om te controleren of alles klopt (en om je eventueel op een betere optie te wijzen). Is alles akkoord, dan maak je een afleverafspraak. Reparatie of vervanging van onderdelen (of de hele vriezer), zijn overigens inbegrepen. Dat is dus echt zorgeloos je vriezer huren.

Skala Review  Ervaringen en Test!

Skala abonnementen vaatwasser

Ook als je op zoek bent naar een nieuwe, vrijstaande vaatwasser, ben je bij Skala aan het juiste adres. Je hebt al een Skala vaatwasser abonnement vanaf €22 per maand. Je krijgt dan de Bosch ExtraDry vaatwasser, die ruimte biedt voor 12 couverts. Met een geluidsniveau van 48 dB is hij 2 dB luider dan de andere vaatwasser; de Bosch EXCLUSIV (€27,95 per maand). Beide vaatwassers hebben energielabel E. Bij de Bosch EXCLUSIV krijg je nu overigens een mooie korting: betaal de eerste 6 maanden slechts €1 per maand.

Net als bij de andere abonnementen, vul je een aanvraagformulier in om het vaatwasser abonnement te activeren. Je spreekt enkele dagen later met een deskundige alles door; zo kun je eventueel aanpassingen maken aan je abonnement. Vervolgens maak je een afleverafspraak en komen de Skala experts je vriezer afleveren. Na afloop van je abonnement halen zij je vaatwasser ook weer op!

Skala droger abonnement

Heb je wel al een vaatwasser, maar nog geen droger? Dan is een droger abonnement wellicht geschikt voor jou. En die vind je bij Skala in overvloed. Op dit moment kun je namelijk kiezen uit 15 verschillende wasdroger abonnementen. Er zit dus zeker een abonnement bij dat past bij jouw wasroutine. Het goedkoopste droger abonnement kost je €27,95 per maand. Je krijgt dan een Bosch EXCLUSIV droger met een vulgewicht van 7 kilogram. Deze condensdroger heeft energielabel B en is daarmee ook gelijk de minst zuinige in het aanbod. De andere drogers hebben namelijk energielabels die lopen van A tot A+++. Bij je keuze voor een droger abonnement is het belangrijk om onder andere te kijken naar het soort droger dat je wilt. Naast een condensdroger kun je namelijk ook kiezen voor een warmtepompdroger. Ze werken net even iets anders. 

Weet je niet precies wat je zoekt, dan kun je de experts van Skala om hulp vragen. Je droger abonnement is nog niet actief als je een aanvraag hebt ingevuld. Een Skala specialist neemt nog contact met je op om alles door te spreken en als er toch een betere optie is, dan kun je die altijd nog kiezen. 

Skala Review  Ervaringen en Test!

Skala fornuis abonnementen

Ook als je een nieuw fornuis nodig hebt, kun je bij Skala terecht. Je kunt kiezen uit werkelijk alle type kookplaten: gas, inductie en elektrisch. Het huidige aanbod fornuis abonnementen bestaat uit 14 artikelen, waarbij het goedkoopste fornuis abonnement €17,95 kost. Het duurste fornuis abonnement kost €34,95 per maand en daarmee is er voor de meeste budgetten wel een geschikt fornuis abonnement. Ieder fornuis heeft energielabel A en is dus een hele zuinige optie. Waar je zelf goed op moet letten, is wat voor type fornuis je thuis kunt aansluiten. Heb je bijvoorbeeld geen gasaansluiting meer, dan valt een gasfornuis dus af. 

Je abonnement activeren doe je via de Skala website. Vul het aanvraagformulier in en na een belletje van Skala is je abonnement actief. De monteurs komen je fornuis vervolgens op de afgesproken datum afleveren en aansluiten. En na afloop van je abonnement halen zij je fornuis ook weer op. 

Skala koelvriescombinatie abonnement

Skala biedt een wijde variëteit aan koelvriescombinaties aan van toonaangevende merken zoals LG, Samsung, Bosch en Whirlpool. Bij elk model staan de kwaliteiten en specificaties uitgebreid beschreven, zoals de inhoud van de koelruimte en vriesruimte, de energieklasse, de afmetingen en de aanwezigheid van speciale functies zoals no-frost, superkoelen en supervriezen.

Voor het goedkoopste koelvriescombinatie abonnement betaal je slechts €26 en voor het duurste abonnement betaal je net geen 4 tientjes per maand. De vulinhoud van de combinaties varieert van 195 liter tot 248 liter voor het koelvak en 89 liter tot 112 liter voor het vriesvak. Niet zeker welke koelvriescombinatie het beste bij je past? Je kunt bij Skala ook terecht voor aankoopadvies voordat je een abonnement afsluit. 

Zodra je het formulier hebt ingevuld, krijg je nog een belletje van een Skala expert om door te nemen of je het beste abonnement voor jouw situatie hebt gekozen. Deze maatwerkoptie kenmerkt Skala echt – net als de fantastische service, want als er iets stukgaat gedurende het abonnement, is reparatie of vervanging helemaal gratis! 

Skala beeld en geluid abonnementen

Als een van de weinigen biedt Skala ook beeld en geluid abonnementen aan. Zo schaf je bijvoorbeeld een Skala tv aan in combinatie met een abonnement. Maar ook een televisie én audiosysteem; dat zijn 2 vliegen in 1 klap! Een Skala tv huren doe je zo: vul het online formulier in en klik op versturen. Je krijgt dan een belletje van een expert om je aanvraag door te nemen. Is alles akkoord, dan komt je televisie jouw kant op! Deze Skala tv verhuur is ideaal voor starters en mensen die thuis gelijk een goede beeld en geluid ervaring willen. Een tv huren Skala doe je al vanaf €32,95 per maand. 

Skala Review  Ervaringen en Test!

Skala computer abonnementen

En zelfs als het aankomt op computers zijn er bij Skala heel veel computer abonnementen te vinden. Op dit moment zijn er maar liefst 31 computers die je in combinatie met een abonnement kunt kopen. Een Skala laptop huren kan al voor slechts €32,95 per maand. Deze manier van een Skala laptop huren maakt het voor bijvoorbeeld studenten heel fijn om snel en zonder hoge aanschafwaarde een nieuwe laptop aan te schaffen. En na afloop van de studie lever je je laptop weer in. Handig, toch? Vul online het aanvraagformulier in en bespreek je aanvraag met de Skala expert. Is alles akkoord, dan wordt je nieuwe computer zo snel mogelijk bij je bezorgd. 

Skala combideal abonnementen

Speciaal voor klanten die bijvoorbeeld een wasmachine én droger nodig hebben, of een televisie én audioapparatuur, biedt Skala combideal abonnementen aan. Deze combideals worden tegen een lager tarief aangeboden, omdat je in één klap meerdere apparaten afneemt. Andere combinatie abonnementen zijn een televisie samen met een spelcomputer en een koelkast met vriezer. Op dit moment kun je kiezen uit maar liefst 53 combideal abonnementen.

Skala refurbished abonnementen

Ben je gebonden aan een krap budget, maar wil je toch een abonnement? Dan kun je eens kijken bij de refurbished abonnementen. Deze artikelen hebben al een eerder leven gehad bij iemand anders en zijn na het abonnement volledig gecheckt en gerepareerd. Ze functioneren dus nog net zo goed als nieuwe apparaten, maar worden tegen een gereduceerd maandbedrag aangeboden. Je ontvangt op deze artikelen dezelfde garantie en service als op de nieuwe varianten. 

Refurbished abonnementen zijn overigens ook een hele duurzame keuze! Je geeft een product namelijk een tweede leven en redt het daarmee van de schroot. 

Skala Review  Ervaringen en Test!

Skala reviews en ervaringen

Hieronder vat ik de Skala ervaringen samen. Hiervoor heb ik onder andere reviewplatform Kiyoh gebruikt. 

In de reviews wordt Skala overwegend positief beoordeeld. Klanten zijn vooral te spreken over de vriendelijke en behulpzame klantenservice, de goede kwaliteit van de apparatuur en de snelle levering en installatie van de gehuurde producten. Ook wordt de flexibiliteit van het bedrijf geprezen, zoals het kunnen wijzigen van de looptijd van het huurcontract of het veranderen van het gehuurde product. Een enkeling geeft aan dat er af en toe wel eens wat misgaat bij Skala, bijvoorbeeld door een vertraagde levering of een defect apparaat. In deze gevallen wordt echter vaak aangegeven dat de klantenservice adequaat reageert en het probleem snel en naar tevredenheid oplost. 

Veel klanten zijn zeer te spreken over de website van Skala, waar het aanbod van producten overzichtelijk wordt weergegeven en er voldoende informatie staat over de specificaties en eigenschappen van de apparaten. Ook klanten die gebruik hebben gemaakt van de reparatieservice van Skala zijn positief. Met name over de snelle en professionele afhandeling van het defect. Verder wordt de transparante communicatie over eventuele kosten en reparatietijd als prettig ervaren.

Voordelen van Skala lease

✅ Gloednieuwe apparaten, maar geen hoge aanschafprijs;  

✅ Zeer uitgebreid aanbod, voor ieder budget wel een geschikt abonnement; 

✅ Na de looptijd van je abonnement wordt de machine opgehaald;

✅ Uitstekende Skala service: kosteloze reparatie of vervanging van een onderdeel of het hele apparaat.  

Nadelen van Skala huren

❌ Met een looptijd van 3 of 5 jaar zit je best lang aan de abonnementen vast;

❌ Qua prijs liggen deze abonnementen wel in het hogere segment. Natuurlijk krijg je ook wel echt A-kwaliteit apparaten thuis. 

Skala contact!

Op zoek naar Skala advies? Dan kun je natuurlijk altijd even de Skala klantenservice bellen. Het Skala telefoonnummer vind je op de website. Op dit moment is er helaas nog geen Skala winkel waar je terechtkunt met vragen. Wellicht dat Skala Nederland hier in de toekomst mee komt, maar dat is momenteel nog niet bekend. 


Klik hier voor de beste deal

Kies voor gemak met deze toffe abonnementen

Zoals ik deze Skala review heb geschreven, heb ik ook nog andere reviewpagina’s voor je gemaakt. Wil je bijvoorbeeld weten hoe mijn Bundles abonnementen review, BlueMovement abonnementen review, Splash lease review of Coolblue abonnementen review is? Of wil je juist meer weten over Skala opzeggen? Je vindt het allemaal op deze website. 

Ook als het gaat om andere abonnementen in het kader van wonen, koken en huishouden, kun je hier je hart ophalen. In deze artikelen lees je bijvoorbeeld wie het beste matras abonnementbed abonnement en koffiemachine abonnement aanbiedt. Maar ook waar je de beste boxspring lease kunt vinden. 

En zelfs voor in je keuken en washok zijn er abonnementen. Ontdek bijvoorbeeld wie het beste wasmachine abonnementbeste fornuis abonnementwasmiddel abonnementkeukenmachine abonnementstofzuiger abonnementdroger abonnementvaatwasser abonnementvriezer abonnementwasdroogcombinatie abonnementkoelkast abonnementvaatwasblokjes abonnement en WC papier abonnement aanbiedt.  

Skala Review  Ervaringen en Test!

Meest gestelde vragen over Skala

Wil je nu nog meer weten over de abonnementen of Skala huur zelf? Hieronder heb ik de antwoorden van enkele meest gestelde vragen gebundeld.

Wat is skala.nl?

Skala.nl is al 50 jaar lang dé specialist als het gaat om abonnementen en leasecontracten voor particulieren. Door te leasen bij Skala.nl, profiteer je niet alleen van een A-merk apparaat in huis voor een aantrekkelijk maandbedrag, maar ook van uitstekende service wanneer er een probleem optreedt. Dankzij het uitgebreide aanbod aan producten en toffe budgetopties is Skala zeker een bedrijf om aan je favorieten toe te voegen

Kan ik gebruikmaken van korting op Skala nl?

Of je op dit moment gebruik kunt maken van korting op Skala.nl, heb ik voor je uitgezocht. Op dit moment zijn er verschillende kortingsmogelijkheden voor Skala. Zo heb je bijvoorbeeld de actie 6 maanden voor €1 per maand. Je betaalt dan het eerste halfjaar van je abonnement slechts €1 en daarna betaal je de normale maandprijs. Er zijn ook op=op acties waar je nu gebruik van kunt maken. De artikelen in die categorie worden tegen een gereduceerd maandtarief aangeboden. En dan zijn er natuurlijk nog de combideals. Deze abonnementen, bestaande uit een combinatie van 32 artikelen, zijn al aantrekkelijker geprijsd. 

Hoe werkt Skala verhuur?

Hoe de verhuur bij Skala precies werkt, vertel ik je graag. Bij Skala sluit je je abonnement niet digitaal af, maar vul je een aanvraagformulier in. Je krijgt dan enkele dagen later een belletje van een Skala expert en die neemt met jou je aanvraag door. Mogelijk is er namelijk een abonnement dat veel beter bij je past. Is alles akkoord, dan maak je direct een afleverafspraak. Skala komt je artikel gratis bezorgen en aansluiten. En na afloop van je abonnement wordt je apparaat ook weer opgehaald! Lekker makkelijk, en vooral zorgeloos. Want als er tijdens je abonnement iets stukgaat, dan is de vervanging of reparatie helemaal gratis. (1)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Skala Review (2024) | Ervaringen en Test!

Laat een reactie achter