In dit artikel

Een weergave van drie verschillende Shopify-abonnementsboxen in een moderne kantooromgeving.

Alles wat je moet weten over het kiezen van het juiste Shopify abonnementen

In dit artikel

Het kiezen van het juiste Shopify abonnement is cruciaal voor je online bedrijfsvoering. Veel ondernemers struikelen echter over dit proces, door een wirwar aan opties en functies.

Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, jarenlange ervaring in het adviseren over diverse abonnementsvormen, waaronder die voor e-commerceplatforms. Mijn expertise helpt je bij het navigeren door de mogelijkheden, zodat je een doordachte keuze maakt voor jouw onlinewinkel.

Een van de belangrijkste feiten om in gedachten te houden is dat Shopify ontworpen is om bedrijven te ondersteunen in elke groeifase. Van een kleine start tot een grote onderneming, er is altijd een pakket dat bij je past.

Blijf lezen om uit te vinden welk Shopify abonnement jouw bedrijf naar het volgende niveau kan tillen. Ontdek het nu.

Samenvatting

  • Shopify biedt verschillende abonnementen aan, van Starter tot Plus, die elk passen bij verschillende fasen van bedrijfsgroei.
  • Je kunt geld besparen door te kiezen voor jaarabonnementen bij Shopify, waardoor je kosten met 25% kunnen verminderen.
  • Shopify staat bekend om zijn geavanceerde checkout – systeem, wat leidt tot hogere conversieratio’s en meer verkopen voor jouw webshop.
  • De platform helpt ook bij het verkopen en beheren van abonnementsdiensten of – producten, ideaal voor ondernemers die regelmatig producten leveren.
  • Het is altijd mogelijk om je abonnement aan te passen als je behoeften veranderen, wat je flexibiliteit geeft in het runnen van je online winkel.

Wat is Shopify en hoe werkt het?

Shopify is een online platform dat jou helpt om je droom van een eigen internetwinkel werkelijkheid te laten worden. Je kan hiermee zowel digitaal als fysiek jouw producten verkopen.

Dit systeem maakt het mogelijk om zonder technische kennis toch een professionele webshop op te zetten. Je kiest een sjabloon, voegt producten toe en begint met verkopen. Het beheer van betalingen, voorraden en zelfs marketing kan allemaal vanuit één plek.

Dit platform werkt samen met verschillende betalingsverwerkers om het afrekenproces gladjes te laten verlopen. Of je klanten nu met creditcards, Shop Pay of via Facebook willen betalen, Shopify regelt het voor je.

Met Shopify Nederland behoor je tot een van de vele gebruikers van een van de populairste webshopsoftwares wereldwijd. Het biedt je de flexibiliteit om te groeien, met plannen die passen bij elk stadium van je bedrijf.

Van een klein begin tot een groot bedrijf, Shopify staat aan je zijde.

Een moderne en gepolijste e-commerce website interface met productlijsten en stadsgezichten.

Overzicht van Shopify abonnementen

Elk Shopify plan biedt unieke voordelen voor jouw online winkel. Ontdek welk abonnement het beste past bij jouw bedrijf en hoe je kunt groeien.

Starter

Het Starter-abonnement van Shopify is perfect voor jou als je net begint. Je kunt er makkelijk mee verkopen op sociale media of via berichtenapps. Dit abonnement geeft je alle tools die nodig zijn om je producten aan de man te brengen zonder dat je een volledige online winkel nodig hebt.

Voor maar €5 per maand biedt het toegang tot een eenvoudige manier om inkomsten te genereren, specifiek gericht op verkopers die willen starten met minimale kosten.

Je hoeft geen ingewikkelde webshop op te zetten; verkoop direct waar je klanten al zijn, zoals op Facebook of Instagram. Dit maakt het makkelijker dan ooit om te beginnen met online verkopen.

Nu je de basis van het Starter-abonnement kent, kijken we verder naar wat het Basic-abonnement te bieden heeft.

Basic

Het Basic Shopify-abonnement kost slechts €21 per maand. Voor dat bedrag krijg je toegang tot een online winkel en kunnen 2 medewerkers ermee werken. Dit plan biedt alles wat je nodig hebt om je onderneming te starten en te laten groeien.

Je gebruikt Shopify Payments zonder extra kosten en kiest uit verschillende payment providers.

Je start jouw reis met Basic Shopify en ontdekt veel mogelijkheden. Verkoop producten in je webshop en beheer bestellingen moeiteloos. Met dit abonnement zet je een sterke basis neer voor je online onderneming.

Denk aan een geavanceerde webshop, die je helpt bij de verkoop en het beheer van producten.

Shopify Standaard

Shopify Standaard biedt alles wat je nodig hebt om jouw online winkel succesvol te maken. Dit abonnement komt met functies zoals Analytics-pagina, financiële overzichten en product-analyses.

Het geeft je de tools om het bezoekersgedrag te begrijpen, wat essentieel is voor het verbeteren van jouw verkoopstrategie. Met Live View zie je real-time wat er in jouw winkel gebeurt, terwijl acquisitierapporten en voorraadoverzichten helpen bij het efficiënt managen van je inventaris.

Je hebt ook de vrijheid om jouw Shopify Standaard abonnement te upgraden voor meer mogelijkheden en functionaliteiten. Dit maakt het eenvoudig om jouw webshop te laten groeien en aan te passen aan de veranderende behoeften van je bedrijf.

Met Shopify Standaard zet je een stevige basis neer voor een bloeiende online onderneming, zonder dat je vastzit aan de beperkingen van een basismodel.

Advanced

Het Advanced Shopify-abonnement is perfect voor bedrijven die willen groeien. Met dit pakket krijg je hulpmiddelen voor uitbreiding. Je kunt tot 15 medewerkers toegang geven tot je webwinkel.

Dit vergroot de kracht van je team. De maandelijkse kosten zijn €289. Dit investeer je in de toekomst van je bedrijf.

Dit pakket helpt ook om dieper in te gaan op je bedrijfsdata. Zo kun je betere beslissingen nemen. Met de geavanceerde rapportagetools zie je snel hoe je bedrijf ervoor staat. Deze informatie is goud waard voor het plannen van je volgende stappen.

Shopify Plus

Shopify Plus is de beste keuze voor grotere ondernemingen. Het biedt meer dan alleen een standaard webwinkelplatform. Met Shopify Plus krijg je toegang tot robuuste functies die direct-to-consumer, business-to-business, retail en social media verkoop ondersteunen.

Dit abonnement kan de groei van jouw bedrijf dus flink versnellen.

Vergeleken met het basispakket, biedt Shopify Plus hogere limieten voor dataverkeer en opslagruimte. Dit maakt het ideaal voor bedrijven met veel verkeer of die grote hoeveelheden data moeten beheren.

Bovendien, hoewel de prijzen hoger liggen dan bij andere pakketten, krijg je wel waar voor je geld dankzij de uitgebreide mogelijkheden en ondersteuning die Shopify Plus biedt.

Een weergave van drie verschillende Shopify-abonnementsboxen in een moderne kantooromgeving.

Voordelen van de verschillende Shopify abonnementen

Elk Shopify abonnement biedt unieke voordelen die jouw online winkel kunnen transformeren. Van gestroomlijnde betaalprocessen tot uitgebreide data-analyses, ontdek hoe deze functies jouw bedrijf vooruit helpen.

‘s Werelds beste checkout

Shopify staat bekend om zijn geavanceerde afrekenproces, dat ongekende resultaten oplevert. Met een conversiepercentage van 36%, is het duidelijk dat gebruikers van dit platform profiteren van de beste afrekenervaring wereldwijd.

Dit betekent een gemiddelde toename van 15% meer verkopen, wat cruciaal kan zijn voor het succes van jouw online winkel. De afrekenpagina is sterk geoptimaliseerd en ontworpen om klanten moeiteloos door het betalingsproces te leiden, wat bijdraagt aan een voorspelbare omzetstroom.

Door de integratie met diverse betalingsgateways en -methoden biedt Shopify een naadloze ervaring voor zowel verkopers als kopers. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je klanten overal ter wereld kunnen betalen op de manier die zij prefereren, wat de klanttevredenheid verhoogt en de kans op afgebroken aankopen vermindert.

Door deze aanpak worden verkoop en voorraadplanning gestroomlijnd, waardoor jij als ondernemer efficiënter kunt werken en meer kunt focussen op groei en expansie.

Diepgaande analyses

Een goed begrip van je klanten en verkoop is cruciaal voor succes. Met diepgaande analyses krijg je toegang tot waardevolle inzichten. Deze informatie helpt je besluiten te nemen die je bedrijf laten groeien.

Je ziet welke producten goed verkopen en op welke tijden je de meeste bezoekers hebt. Dit maakt het mogelijk om je voorraad en marketingstrategieën aan te passen.

De tools voor deze analyses zijn gebruiksvriendelijk en geven heldere rapporten. Zo blijf je altijd op de hoogte van de prestaties van je webshop. Je weet precies wat er speelt en kunt snel inspelen op veranderingen in de markt.

Nu je dit weet, laten we kijken hoe Checkout jouw webshop naar een hoger niveau tilt.

Checkout

Na het bespreken van diepgaande analyses, is het nu tijd om de checkout, een cruciaal onderdeel van je webwinkel, onder de loep te nemen. De vernieuwde Shopify checkout zorgt voor een soepele koopervaring voor je klanten.

Dit systeem is snel en gebruiksvriendelijk, waardoor kopers gemakkelijker door het afrekenproces navigeren. Een vlotte afhandeling aan de kassa verhoogt de kans op terugkerende klanten.

Daarnaast helpt Shopify Advanced met het voorspellen van verkoop en voorraadbeheer. Dit maakt je bedrijfsvoering efficiënter. Wanneer je de verwachtingen van klanten overtreft met een gestroomlijnde checkout, bouw je aan een voorspelbare omzetstroom.

Dit is essentieel voor elk bedrijf dat online groei en stabiliteit nastreeft.

Webshop

Na het optimaliseren van de checkout ervaring, is het tijd om je webshop zelf onder de loep te nemen. Een goed ingerichte online winkel kan het verschil maken. Shopify biedt krachtige tools om je producten effectief te presenteren en te verkopen.

Je kunt kiezen uit verschillende sjablonen die passen bij jouw merk en stijl. Met Shopify’s intuïtieve ontwerpopties zet je snel een professionele webshop op. Dit maakt het eenvoudiger om bezoekers om te zetten in kopers.

Het toevoegen van producten aan je webshop is gemakkelijk. Je kunt gedetailleerde beschrijvingen toevoegen, foto’s uploaden en voorraadniveaus beheren. Dit alles draagt bij aan een soepele winkelervaring voor je klanten.

Belangrijk is ook dat Shopify je helpt bij het optimaliseren van je webshop voor zoekmachines. Zo trek je meer bezoekers aan die op zoek zijn naar producten die jij aanbiedt. Door deze functies te benutten, vergroot je jouw kans op succes in de concurrerende online marktplaats.

Fulfilment

Zelf je pakketten klaarmaken en versturen geeft je veel vrijheid. Je bespaart op kosten en houdt de totale regie in eigen handen. Dit is vooral handig als je speciale verpakkingen wilt gebruiken of extra’s aan de bestelling wilt toevoegen.

Flexibiliteit speelt een grote rol bij het persoonlijk maken van het bezorgproces.

Shopify-abonnementen helpen bij het voorspelbaar maken van je inkomsten en bouwen aan klanttrouw. Deze pakketten zijn ontworpen om je winkel zonder problemen te laten draaien, van de verkoop tot aan de bezorging bij de klant thuis.

Binnen deze dienstverlening vind je tools die je helpen bij het beheren van bestellingen, verzendingen en zelfs voorraadbeheer. Het kiezen van het juiste Shopify-pakket kan dus zorgen voor een soepele afhandeling van je verkopen, wat leidt tot tevreden klanten.

Kosten en besparingen met Shopify abonnementen

Het kiezen van het juiste abonnement kan je veel geld besparen. Ontdek hoe je de kosten voor apps en een domeinnaam slim beheert met Shopify.

Kosten van Shopify Apps

De kosten van Shopify apps vormen een belangrijk deel van de totale uitgaven voor je webwinkel. Deze applicaties geven extra functies aan je online winkel. Denk hierbij aan marketinghulpmiddelen, voorraadbeheer en klantenserviceopties.

Afhankelijk van de apps die je kiest, kunnen de kosten aardig oplopen. Sommige apps zijn gratis, terwijl andere een maandelijks bedrag rekenen. Het is dus slim om goed na te denken over welke functies echt waarde toevoegen aan jouw bedrijf.

Ga ook na welke apps essentieel zijn voor het succes van jouw Shopify winkel. Dit kan helpen om onnodige kosten te vermijden en zorgt ervoor dat je budget effectief wordt ingezet. Door het brede aanbod kan het overweldigend zijn, maar door je goed in te lezen en te bepalen wat jouw winkel nodig heeft, kun je een weloverwogen keuze maken.

Laten we nu eens kijken naar de kosten van een Shopify domeinnaam.

Kosten van een Shopify domeinnaam

Het kiezen van een domeinnaam voor je Shopify webshop is een belangrijke stap. Je betaalt voor deze unieke internetadres afhankelijk van je abonnement en eventuele extra diensten. Shopify biedt verschillende pakketten aan, zoals Basic Shopify, Shopify en Advanced Shopify.

Elke optie heeft zijn eigen prijskaartje.

Shopify past soms de prijzen aan. Dit betekent dat je goed moet opletten op de actuele tarieven. Naast de maandelijkse abonnementskosten kun je ook extra kosten verwachten voor creditcardtarieven en transactiekosten.

Het is mogelijk om je abonnement aan te passen als je bedrijfsbehoeften veranderen.

Bespaar 25% op Shopify kosten

Je kunt behoorlijk wat geld besparen door een jaarabonnement te nemen bij Shopify. Als je kiest voor deze optie, gaat je rekening met 25% omlaag vergeleken met de maandelijkse kosten.

Dit maakt het een slimme keuze voor iedereen die serieus bezig is met hun webwinkel.

Deze besparing is mogelijk over alle abonnementen heen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel kleine als grote ondernemers. Het toont aan dat Shopify wil dat jij slaagt door geld te besparen en tegelijkertijd toegang te hebben tot alle gereedschappen die je nodig hebt om je winkel te laten groeien.

Alles over Shopify abonnementen

Shopify biedt een reeks pakketopties aan, van Starter tot Shopify Plus. Elk pakket heeft zijn eigen prijskaartje en functies. Het kiezen van het juiste plan hangt af van wat je bedrijf nodig heeft.

Kleinere ondernemingen starten vaak met een basispakket. Groeiende bedrijven kiezen soms voor geavanceerdere opties zoals Advanced of Plus voor extra mogelijkheden.

Het platform helpt ook bij het verkopen en beheren van abonnementsdiensten of -producten. Dit is handig voor ondernemers die regelmatig producten leveren aan klanten. Voor elk bedrijf is er wel een geschikt Shopify pakket te vinden.

Het starten van een gratis proefperiode kan helpen om de beste match te ontdekken.

Veelgestelde vragen over Shopify abonnementen

Heb je vragen over het wisselen van je Shopify plan of over het gebruik ervan in verschillende landen? Ontdek de antwoorden op deze veelgestelde vragen en meer.

Kan ik later nog van abonnementsvorm wijzigen?

Ja, het is mogelijk om je abonnement bij Shopify aan te passen. Je doet dit gemakkelijk door naar ‘Instellingen’ te gaan, dan ‘Abonnement’ te kiezen en daar de wijzigingen door te voeren die je wenst.

Dit betekent dat je flexibel bent in het beheren van je online winkel. Als je winkel groeit of als je behoeften veranderen, kun je dus eenvoudig overstappen op een ander pakket dat beter bij je situatie past.

Daarnaast heb je ook de optie om je winkel tijdelijk te pauzeren of zelfs te deactiveren. Dit kan handig zijn als je even een pauze nodig hebt of tijd wilt nemen om je bedrijfsstrategie te heroverwegen.

Shopify biedt deze flexibiliteit zodat jij de controle houdt over hoe en wanneer je jouw online business runt.

In welke landen kan ik Shopify gebruiken?

Shopify is overal ter wereld beschikbaar. Dit betekent dat je vanuit vrijwel elk land je webshop kunt beginnen. Shopify past lokale prijsstelling toe, wat inhoudt dat de kosten voor abonnementen en transactiekosten kunnen verschillen per regio.

Het is belangrijk om te controleren wat de specifieke kosten zijn in jouw land voordat je je aanmeldt.

De variatie in kosten per land zorgt ervoor dat Shopify toegankelijk is voor ondernemers overal. Het platform houdt rekening met economische verschillen tussen landen en regio’s. Dit maakt het gemakkelijker voor ondernemers om een online winkel te starten zonder zich zorgen te maken over buitensporige kosten.

Conclusie

Het kiezen van het passende Shopify abonnement kan je online winkel naar een hoger niveau tillen. Deze keuze biedt je de tools en mogelijkheden die je nodig hebt om te groeien. Elk abonnement heeft unieke voordelen, van ‘s werelds beste kassa tot diepgaande analyses.

Meer leren over deze abonnementen kan je bedrijf helpen besparen en efficiënter maken. Dus, pak deze kans om jouw droom in een succesvol online avontuur te veranderen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van een gehost Shopify-abonnement?

Een gehost Shopify-abonnement biedt je een veilige en betrouwbare online winkel zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het beheren van servers of technische onderhoud. Dit maakt het eenvoudiger om je te concentreren op het verkopen van je producten en het groeien van je bedrijf.

2. Hoe kies ik het juiste Shopify-abonnement voor mijn bedrijf?

Overweeg eerst de grootte van je bedrijf en je specifieke behoeften, zoals het aantal producten dat je wilt verkopen en de gewenste functies voor je online winkel. Vergelijk vervolgens de verschillende abonnementen om te zien welke het beste bij jouw situatie past.

3. Kan ik later van Shopify-abonnement veranderen?

Ja, je kunt op elk moment upgraden of downgraden tussen Shopify-abonnementen. Dit biedt de flexibiliteit om te beginnen met een basisabonnement en later over te stappen naar een uitgebreider abonnement naarmate je bedrijf groeit.

4. Zijn er verborgen kosten verbonden aan Shopify-abonnementen?

Shopify is transparant over de kosten van hun abonnementen. Naast het maandelijkse tarief kunnen er extra kosten zijn voor bepaalde apps of thema’s die je besluit te gebruiken, maar deze worden duidelijk vermeld in de Shopify App Store of themawinkel.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over het kiezen van het juiste Shopify abonnementen

Laat een reactie achter