In dit artikel

Een verlaten Shopify-winkel met gesloten laptop en lege dozen.

Shopify abonnement opzeggen: Hoe kan ik mijn abonnement op Shopify opzeggen?

In dit artikel

Het opzeggen van een Shopify-abonnement lijkt soms een uitdaging. Velen denken dat het proces ingewikkeld is. Maar met de juiste begeleiding is het eenvoudig. Martijn Meeuwis, met zijn ervaring in productabonnementen, deelt zijn kennis hierover.

Hij gebruikt zijn expertise om jou door het proces te leiden. Dit maakt de informatie betrouwbaar en makkelijk te volgen.

Dit artikel biedt praktische stappen om je Shopify-winkel te deactiveren of je abonnement op te zeggen. Een belangrijke feit is dat je op elk moment je winkel kan pauzeren of stopzetten.

Blijf lezen voor waardevolle inzichten. Dit wordt interessant.

Samenvatting

  • Je kunt je Shopify – abonnement eenvoudig opzeggen door in te loggen op je account, naar ‘ Abonnement en toestemmingen‘ te navigeren en de stappen te volgen om je winkelstatus te wijzigen.
  • Voordat je je abonnement opzegt, is het belangrijk om apps van derden te annuleren, je domein over te dragen en een back-up van je database te maken om belangrijke gegevens veilig te stellen.
  • Het pauzeren van je Shopify – winkel is een tijdelijke optie die je de mogelijkheid geeft om aan je etalage te werken zonder dat klanten aankopen kunnen doen, voor een verlaagd tarief per maand.
  • Na het opzeggen van je Shopify – abonnement verdwijnt de toegang tot je dashboard en gegevens, waardoor het een definitieve stap is. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent voordat je deze beslissing neemt.
  • Shopify brengt geen extra kosten in rekening voor het sluiten van je webwinkel. Dit maakt het proces soepeler en vrij van financiële zorgen.

Waarom zou je een Shopify-abonnement willen opzeggen?

Er zijn verschillende redenen waarom je besluit je Shopify-abonnement stop te zetten. Misschien wil je een pauze nemen en heb je besloten tijdelijk te stoppen met je online boetiek.

Of je hebt besloten dat het voorgoed tijd is om iets anders te doen en wilt je digitale marktplaats sluiten. Het kan ook zijn dat de kosten voor app-abonnementen te hoog worden en je wilt snijden in maandelijkse uitgaven door deze op te zeggen.

Soms kom je erachter dat Shopify Payments of een andere betalingsgateway niet meer past bij de behoeften van je onderneming. Of misschien gebruikte je de gratis proefperiode en besloot je dat Shopify toch niet de juiste keuze voor jou is.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een opzegbrief te gebruiken om alles officieel te maken en zeker te zijn dat je nergens meer aan vastzit. Elk van deze scenario’s is een geldige reden om na te denken over het beëindigen van je abonnement.

Een verlaten online boetiek met lege planken en een gesloten bord.

Stappen om je Shopify-abonnement op te zeggen

Het beëindigen van je Shopify-abonnement kan simpeler dan je denkt. Volg de heldere stappen hieronder om dit effectief te regelen.

Inloggen op je Shopify-account

Ga naar de Shopify-inlogpagina. Voer je inloggegevens in. Dit is de eerste stap om toegang te krijgen tot je account. Hier kun je je abonnement bijwerken, het adres van je online winkel veranderen en het e-mailadres van je winkeleigenaarsaccount aanpassen.

Nadat je bent ingelogd, selecteer je jouw winkel. Dit leidt je naar de volgende stap in het proces: het beheren van ‘Abonnement en toestemmingen’.

Selecteer je winkel

Log in op je Shopify-account om je digitale etalage te kiezen. Dit is een belangrijke stap om toegang te krijgen tot de instellingen die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je de juiste onderneming selecteert als je meer dan één hebt.

Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat je wijzigingen aanbrengt in de winkel die je echt wilt deactiveren of wijzigen.

Na het kiezen kun je verder gaan met aanpassingen aan je abonnement. Het is essentieel dat je zorgvuldig navigeert om geen fouten te maken. Elke stap brengt je dichter bij het aanpassen van je bedrijfsvoering, of dat nu betekent pauzeren, deactiveren of compleet stopzetten.

Ga naar ‘Abonnement en toestemmingen’

Navigeer binnen je Shopify-dashboard naar ” Abonnement en toestemmingen“. Dit is een essentiële stap om je winkeldeactivatie proces te starten. Hier vind je alle informatie over je huidige abonnementsplan.

Je ziet wat je nu betaalt en welke diensten je ontvangt. Deze pagina geeft ook de optie om wijzigingen in je abonnement door te voeren.

Klik vervolgens op de knop voor het wijzigen van je abonnement als je een ander plan wilt kiezen of als je jouw winkel wilt deactiveren. Dit gedeelte biedt ook toegang tot belangrijke instellingen voor je account, inclusief de mogelijkheid om app-abonnementen te annuleren die je niet meer nodig hebt.

Het zorgvuldig beheren van deze instellingen zorgt ervoor dat je winkel correct wordt gedeactiveerd zonder onverwachte kosten.

Klik op ‘Abonnement wijzigen’

Eenmaal in het menu ‘Abonnement en toestemmingen’, zie je de optie ‘ Abonnement wijzigen‘. Deze stap is cruciaal. Je krijgt hier verschillende opties te zien. Kies ervoor om verder te gaan met het proces om je winkel te deactiveren of op te zeggen.

Het systeem vraagt om bevestiging voordat enige wijziging wordt doorgevoerd. Dit is je kans om terug te blikken en zeker te weten dat dit de stap is die je wilt nemen.

Na het kiezen van deze optie, leidt het systeem je naar de volgende stap. Je selecteert ‘Winkelstatus’ om verder te gaan. Hier kun je de status van je webshop wijzigen, pauzeren of definitief stopzetten.

Elk van deze acties heeft zijn eigen stappenplan en vereisten.

Kies voor ‘Winkelstatus’

Na het klikken op ‘ Abonnement wijzigen‘, krijg je de optie voor ‘ Winkelstatus‘. Hier beslis je of je jouw onderneming even pauzeert of helemaal stopt. Als je kiest om je winkel te pauzeren, kan je nog steeds aanpassingen maken zonder dat klanten dit zien.

Besluit je echter te stoppen, dan deactiveer je jouw zaak volledig. Het dashboard van Shopify maakt deze keuzes duidelijk en toegankelijk.

Bij het beheren van de ‘Winkelstatus’, kun je schakelen tussen actief blijven en pauzeren of deactiveren. Dit biedt flexibiliteit als je tijd nodig hebt om aan je zaak te werken of als je besluit dat het tijd is om andere wegen in te slaan.

Het instellingenmenu in Shopify helpt je door deze processen heen, zodat je altijd de controle houdt over wat er met je onderneming gebeurt.

Een georganiseerde werkplek met een computer en stadsgezicht reflectie.

Voorbereidingen treffen voor het opzeggen van je Shopify-abonnement

Voordat je jouw Shopify-abonnement opzegt, is een goede voorbereiding cruciaal. Het gaat niet alleen om het drukken op een knop; denk aan het overzetten van je domein en het veiligstellen van je gegevens.

Annuleer apps en tools van derden

Voordat je jouw Shopify-winkel deactiveert, moet je alle apps en externe diensten opzeggen. Deze kunnen abonnementskosten hebben die blijven doorlopen als je ze niet handmatig annuleert.

Ga naar het Shopify-beheercentrum om te zien welke applicaties en services je gebruikt.

Maak een lijst van alle apps die je niet meer nodig hebt en annuleer ze één voor één. Dit voorkomt onverwachte kosten nadat je winkel is gesloten. Denk eraan dat sommige apps belangrijke gegevens bewaren, dus zorg dat je die eerst veiligstelt.

Draag je domein over naar een andere provider

Je kunt een domein dat je via Shopify hebt gekocht, overzetten naar een andere webhost. Dit betekent dat je de controle houdt over jouw websiteadres, zelfs als je besluit Shopify niet meer te gebruiken.

Vergeet niet om alle nodige stappen te volgen in het Shopify-beheercentrum om het proces correct af te ronden.

Als je een aangepast domein van een andere verkoper hebt en dit niet langer wilt koppelen aan je Shopify-winkel, is het mogelijk dit domein te verwijderen uit het beheercentrum. Hiermee zorg je ervoor dat jouw domein klaar is voor gebruik met een nieuwe provider.

Het overdragen van je domein geeft je flexibiliteit en zorgt ervoor dat je winkel bereikbaar blijft onder hetzelfde adres.

Maak een back-up van je database

Na het overdragen van je domein, is het belangrijk om ook aan je data te denken. Maak altijd een back-up van je winkelgegevens. Dit zorgt ervoor dat je alle belangrijke informatie veilig stelt.

Gebruik hiervoor software of online diensten gespecialiseerd in gegevensopslag. Op deze manier heb je altijd toegang tot je klantenlijsten, verkooprecords en productinformatie, zelfs nadat je winkel is gedeactiveerd.

Het maken van een back-up is eenvoudig en kost niet veel tijd. Kijk in de instellingen van Shopify voor opties om je database veilig te stellen. Selecteer de gegevens die je wilt bewaren en start het back-upproces.

Zorg ervoor dat je deze stap niet overslaat. Het beschermt je bedrijf tegen dataverlies en geeft je de vrijheid om in de toekomst makkelijk opnieuw te beginnen of over te stappen naar een ander platform.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van een Shopify-abonnement

Heb je vragen over het stopzetten van je Shopify-abonnement? Ontdek de antwoorden die je zoekt in ons gedetailleerde veelgestelde vragen sectie.

Worden er kosten in rekening gebracht als je de Shopify-winkel sluit?

Je zult blij zijn te horen dat er geen extra kosten zijn als je besluit je Shopify webwinkel te sluiten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte uitgaven wanneer je besluit dat het tijd is om afscheid te nemen.

Het proces is ontworpen om soepel en zonder financiële lasten te verlopen. Zolang je de stappen volgt om je abonnement op te zeggen, komt alles in orde.

Voor degenen die een gratis proefperiode gebruiken, is het goed nieuws dat er geen abonnementskosten worden aangerekend tot het einde van die proefperiode. En als je verandert van abonnementstype, past Shopify de kosten proportioneel aan.

Dit maakt het gemakkelijker voor jou om controle te houden over je budget terwijl je verkent wat het beste werkt voor jouw online onderneming. Het sluiten van je winkel of het deactiveren van je diensten brengt dus geen verborgen kosten met zich mee.

Wat betekent het om een Shopify-winkel te sluiten?

Na het bekijken van mogelijke kosten, kijken we naar wat het precies inhoudt om je webshop te sluiten. Een Shopify-winkel sluiten betekent dat je toegang tot je dashboard en gegevens verliest.

Je kunt niet meer inloggen of iets verkopen. Het is een definitieve stap.

Voordat je deze keuze maakt, moet je zorgen dat je alle belangrijke info hebt opgeslagen. Dit omvat klantgegevens, verkoopgeschiedenis en productinformatie. Als je eenmaal besluit de stekker eruit te trekken, is er geen weg terug.

Alle info in je webwinkel wordt gewist. Denk dus goed na en bereid je voor voordat je jouw webshop deactiveert.

Hoe pauzeer je een Shopify-winkel tijdelijk?

Na het overwegen om je Shopify-winkel te sluiten, vind je misschien de optie om deze tijdelijk te pauzeren interessanter. Je kunt je digitale winkel stilzetten zonder deze volledig te verwijderen.

Dit doe je door het Pause and Build-abonnement te kiezen. Hiermee blijft je online winkel zichtbaar voor bezoekers, maar kunnen ze geen aankopen doen omdat de kassa functie uit staat.

Ga naar de pagina ‘Instellingen’ in je Shopify-beheerder om deze wijziging door te voeren. Kies daar voor ‘Abonnement en toestemmingen’ en pas je abonnementstype aan.

Dit proces geeft je de vrijheid om achter de schermen aan je winkel te werken, terwijl klanten nog steeds kunnen rondkijken. Vergeet niet dat, hoewel jouw winkel actief blijft in een soort showroommodus, essentiële functies zoals afrekenen niet beschikbaar zijn.

Zo kun je belangrijke wijzigingen doorvoeren zonder haast en behoud je tegelijkertijd de interesse van jouw klanten.

Hoe je winkel te pauzeren of te deactiveren

Het pauzeren of deactiveren van je winkel op Shopify kan een slimme zet zijn als je even pauze nodig hebt. Leer hoe je dit snel en efficiënt kunt doen om je bedrijf aan te passen aan je huidige situatie.

Het proces van het pauzeren van je winkel

Om je Shopify-winkel tijdelijk te pauzeren, ga je eerst naar het Shopify-beheercentrum. Hier kies je voor de optie ‘ Je winkel pauzeren of deactiveren‘. Dit biedt je de kans om aan je etalage te blijven werken tegen een verlaagd tarief van 9 dollar per maand.

Het zorgt ervoor dat je de webshop niet helemaal hoeft te sluiten, maar er toch veranderingen in kunt maken wanneer je dat wilt.

Na deze keuze blijft je bedrijf online, maar kunnen klanten geen aankopen meer doen. Je hebt nog steeds toegang tot het beheerpaneel van je Shopify-winkel om aanpassingen te doen of je aanbod bij te werken.

Dit proces helpt je om flexibel te blijven met je zakelijke beslissingen zonder direct de hele winkel achter te laten.

Het proces van het deactiveren van je winkel

Je winkel deactiveren is een eenvoudige stap in het beheer van je online aanwezigheid. Ga naar het ‘ Abonnement en toestemmingen‘ gedeelte in je Shopify-dashboard. Daar kun je ‘ Je winkel pauzeren of deactiveren‘ kiezen.

Volg de aangegeven stappen om je winkel te deactiveren. Zorg ervoor dat je alle belangrijke gegevens back-upt voordat je deze stap zet.

Na het deactiveren van je winkel, sla op wat belangrijk is. Download de database met productinformatie, klantgegevens en verkoophistorie. Dit garandeert dat je altijd toegang hebt tot je waardevolle gegevens, zelfs na deactivatie.

Conclusie

Je Shopify-abonnement stopzetten is makkelijker dan je denkt. Volg de handige stappen zoals inloggen, selecteren, en navigeren naar de juiste pagina’s binnen jouw account. Zorg ook dat je eerst alles bewaart en overzet wat belangrijk is voor je.

Dit proces geeft je de vrijheid om een andere richting op te gaan met jouw online bedrijf. Neem de controle over jouw eCommerce-toekomst door de juiste beslissingen te nemen over je digitale winkelruimte.

Meer informatie over het opzeggen van je Shopify-abonnement

Het kan zijn dat je vindt dat jouw online winkel niet meer past bij wat je wilt of nodig hebt. Misschien heb je genoeg van het verkopen via internet of heb je een andere dienst gevonden die beter bij je past.

Gelukkig maakt Shopify het opzeggen van je abonnement eenvoudig. Volg de stappen zoals beschreven in de handleiding om dit proces zonder problemen te doorlopen. Dit omvat het inloggen op je account, het selecteren van je winkel, het doorvoeren van wijzigingen in je abonnement en het kiezen voor het deactiveren van je winkel.

Voordat je definitief afscheid neemt, zorg ervoor dat je annuleert apps van derden en draag je domein over. Vergeet ook niet een back-up van belangrijke gegevens te maken. Dit voorkomt hoofdpijn later.

Als extra stap kun je overwegen om de gratis proefperiode tijdens het aanmeldproces voor een abonnement te annuleren. Dit geeft je de vrijheid om zonder extra kosten weg te gaan.

Veelgestelde Vragen

1. Wat moet ik doen om mijn Shopify abonnement te annuleren?

Om je Shopify abonnement te annuleren, log je in op je Shopify account, ga naar de instellingen en selecteer ‘Abonnement’. Hier kun je je abonnement opzeggen door de instructies te volgen.

2. Kan ik mijn Shopify abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je Shopify abonnement op elk moment opzeggen. Houd er echter rekening mee dat volgens het beleid van Shopify, restituties meestal niet worden aangeboden voor de resterende periode van het abonnement.

3. Wat gebeurt er met mijn online winkel als ik mijn abonnement opzeg?

Na het opzeggen van je Shopify abonnement wordt je online winkel gepauzeerd en kun je geen verkopen meer doen. Zorg ervoor dat je belangrijke informatie of gegevens opslaat voordat je het abonnement beëindigt.

4. Kan ik mijn Shopify abonnement later weer reactiveren?

Ja, als je besluit terug te komen, kun je je Shopify abonnement reactiveren door in te loggen op je account en een nieuw abonnementsplan te kiezen. Je winkelgegevens blijven bewaard zolang de account gepauzeerd is.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Shopify abonnement opzeggen: Hoe kan ik mijn abonnement op Shopify opzeggen?

Laat een reactie achter