In dit artikel

Seizoensinvloeden: Welke Avocado’s Krijg Je Wanneer? (2024)

In dit artikel

Misschien heb je het ook gemerkt, de avocado die je vorige week in de winkel kocht, smaakt totaal anders dan die van deze week. Dit is een veel voorkomend probleem waar ik ook mee te maken had, aangezien avocado’s niet in elk seizoen hetzelfde zijn.

In dit artikel ga ik dieper in op de verschillende soorten avocado’s en hun seizoensgebondenheid, zodat je weet welke je het beste kunt kopen en wanneer. Dus blijf bij me, we gaan op een verrassende avocadoreis!

Key Takeaway:

Het beste avocado abonnement 2024 volgens onze test is die van Your Avojoy. De avocado’s worden in twee verschillende rijpingsstadia geleverd en zitten in een speciale avocado eierdoos om ze te beschermen!

Samenvatting

 • Hass, Fuerte, Reed, Bacon en Slimcado zijn verschillende soorten avocado’s die verkrijgbaar zijn in verschillende seizoenen.
 • Hass avocado’s hebben een donkere en ruwe schil en voelen zacht aan wanneer rijp.
 • Fuerte avocado’s hebben een gladde groene schil en een romige textuur. Ze zijn rijk aan gezonde vetten en vitaminen.
 • Reed avocado’s hebben een dikke schil en zijn perfect om te gebruiken in salades. Ze moeten stevig maar toch zacht aanvoelen wanneer rijp.
 • Bacon avocado’s hebben een gladde groene schil en een zachte textuur. Ze kunnen op verschillende manieren in gerechten worden gebruikt.
 • Slimcado is een avocado met minder vet dan de Hass – avocado en heeft een lichtgroene schil met romig vruchtvlees.
 • Rijpe avocado’s voelen zacht aan, terwijl onrijpe avocado’s stevig zijn. Let op de kleur en het gevoel bij het kiezen van rijpe avocado’s.
 • Overrijpe avocado’s kunnen worden gebruikt in smoothies, guacamole of ingevroren worden voor later gebruik.

Soorten avocado’s verkrijgbaar in verschillende seizoenen

In verschillende seizoenen zijn er verschillende soorten avocado’s verkrijgbaar, zoals de Hass avocado, Fuerte avocado, Reed avocado, Bacon avocado en Slimcado.

Hass avocado

Hass avocado’s zijn heel bijzonder. Ze komen uit Midden en Zuid-Amerika. Ze zijn makkelijk te vinden in de winkel. Hun schil is donker en ruw. Als je er zachtjes in knijpt, voelen ze aan als een rijpe peer.

Dit komt omdat ze rijp zijn. Maar let op! Een te hard of te zacht gevoel betekent dat ze niet goed zijn. Ze hebben veel vitaminen en zijn gezond voor ons. Maar ze hebben veel water nodig om te groeien.

Houd dit in gedachten als je Hass avocado’s koopt.

Fuerte avocado

De Fuerte avocado is een heerlijke soort avocado die verkrijgbaar is in bepaalde seizoenen. Deze avocado heeft een gladde groene schil en een romige textuur. Het vruchtvlees van de Fuerte avocado is lichtgroen van kleur en heeft een milde smaak.

Het is perfect om te gebruiken in salades, guacamole of om gewoon zo te eten. De Fuerte avocado is rijk aan gezonde vetten en bevat veel vitaminen en mineralen. Het is ook een goede bron van vezels.

Een rijpe Fuerte avocado voelt zacht aan wanneer je erin knijpt, net als een rijpe peer. Dus als je op zoek bent naar een heerlijke en gezonde avocado, kies dan zeker voor de Fuerte avocado.

Reed avocado

De Reed avocado is een van de soorten avocado’s die verkrijgbaar zijn in verschillende seizoenen. Het is een grote avocado met een dikke schil en een romige textuur. De Reed avocado heeft een mildere smaak dan andere avocado’s en is perfect om te gebruiken in salades of als smeersel op brood.

Het beste moment om een Reed avocado te kopen is wanneer deze stevig aanvoelt, maar toch iets meegeeft wanneer je er zachtjes in knijpt. Het rijpingsproces van de Reed avocado kan worden versneld door de vrucht in een papieren zak te doen samen met een rijpe banaan of appel.

Zo kun je snel genieten van deze heerlijke vrucht!

Bacon avocado

Bacon avocado’s zijn een van de verschillende soorten avocado’s die verkrijgbaar zijn in verschillende seizoenen. Ze hebben een gladde groene schil en een zachte textuur, waardoor ze gemakkelijk te eten zijn.

Een rijpe bacon avocado voelt zacht aan wanneer je erin knijpt, net als een rijpe peer. Het is belangrijk om te controleren op rijpheid voordat je er een koopt, zodat je kunt genieten van de beste smaak en textuur.

Bacon avocado’s zijn een gezonde vrucht, rijk aan vitaminen en kunnen op verschillende manieren in gerechten worden gebruikt.

Slimcado

Slimcado is een specifieke variëteit avocado die verkrijgbaar is in bepaalde seizoenen. Het is een avocado die lager is in vetgehalte dan de traditionele Hass-avocado, waardoor het een gezondere optie kan zijn voor mensen die op hun vetinname willen letten.

Slimcado’s hebben een lichtgroene schil en een romig, mild vruchtvlees, vergelijkbaar met andere avocado’s. Ze kunnen worden gebruikt in salades, guacamole of als beleg op brood. Het is belangrijk om de rijpheid van Slimcado’s te controleren door zachtjes in de vrucht te knijpen.

Een rijpe Slimcado moet een zachte textuur hebben, vergelijkbaar met het knijpen in een rijpe peer.

Tips voor het kiezen en bepalen van de rijpheid van een avocado

Om te bepalen of een avocado rijp is, kun je naar de kleur en het uiterlijk kijken en de avocado voorzichtig knijpen om de zachtheid te testen.

Uiterlijk en kleur

Als je naar het uiterlijk en de kleur van een avocado kijkt, kun je bepalen of deze rijp is. Rijpe avocado’s hebben een donkergroene tot zwarte schil. Als je lichtjes in de avocado knijpt, moet deze zacht aanvoelen.

Een rijpe avocado voelt aan als een rijpe peer. Onrijpe avocado’s hebben daarentegen een lichtgroene kleur en voelen stevig aan. Zorg ervoor dat je bij het kopen van avocado’s goed let op het uiterlijk en de kleur om de juiste rijpheid te selecteren.

Het gevoel en het testen van de rijpheid

Als je wilt weten of een avocado rijp is, kun je voelen aan de schil. Een rijpe avocado voelt zacht aan, net als een rijpe peer. Je kunt ook voorzichtig in de avocado knijpen om te voelen hoe stevig hij is.

Als de avocado iets meegeeft en niet te hard is, dan is hij waarschijnlijk rijp. Het is belangrijk om de avocado voorzichtig te behandelen, zodat je hem niet per ongeluk beschadigt.

Als de avocado nog niet rijp is, kun je hem op kamertemperatuur laten liggen totdat hij zacht genoeg is om te eten.

Wat te doen met overrijpe avocado’s

Ik hou van avocado’s, maar soms worden ze te rijp voordat ik ze kan eten. Maar maak je geen zorgen, er zijn nog steeds veel dingen die je kunt doen met overrijpe avocado’s! Een van mijn favoriete opties is om ze te gebruiken in een smoothie.

Het geeft een romige textuur en een heerlijke smaak. Je kunt ook overrijpe avocado’s gebruiken om guacamole te maken. Voeg wat citroensap, tomaten, ui en kruiden toe en je hebt een perfecte dip voor nacho’s of tortillachips.

Als je niet meteen wilt koken, kun je de overrijpe avocado’s ook invriezen. Snijd ze in stukjes en stop ze in een luchtdichte zak of bakje. Zo heb je altijd avocado bij de hand voor verschillende recepten.

Meer over ‘Avocado Abonnement’

Benieuwd naar wat een avocado abonnement precies inhoudt? Ontdek de voordelen van zo’n abonnement, inclusief de kosten en hoe het zich verhoudt tot gewone avocados. Leer meer over biologische versus gewone avocados en ontdek hoe de bezorging van avocado abonnementen werkt.

Als je ooit overweegt je abonnement stop te zetten, vind je hier informatie over opzeggen. We hebben ook informatie over seizoensinvloeden op avocados en reviews van avocado abonnementen van andere klanten. Voor bedrijven bieden we speciale avocado abonnementen aan, en er is zelfs een cadeau-idee voor avocado liefhebbers.

Vergelijk ten slotte het avocado abonnement met de supermarkt, ontdek meer over allergieën in relatie tot avocados, en leer hoe avocados een gezonde keuze zijn, zelfs voor kinderen. Wil je je abonnement nog persoonlijker maken? Bekijk dan hoe je het kunt personaliseren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Seizoensinvloeden: Welke Avocado’s Krijg Je Wanneer?

Seizoensinvloeden bepalen welke avocado’s we krijgen en wanneer. Importeren uit plaatsen zoals Midden en ZuidAmerika, ZuidAfrika, en Kenia verschilt per seizoen.

2. Hoe selecteer je de beste avocado’s?

Je kunt de beste avocado’s kiezen op basis van hun rijpheidsindicatie. Met een rijpheidstest kun je het rijpingsniveau van de vrucht controleren.

3. Wanneer kunnen we avocado’s kopen in de supermarkt?

Avocado’s zijn meestal het hele jaar door beschikbaar in de supermarkt. Maar detail en toezicht op de binnenkomst van de avocado’s kan variëren afhankelijk van het seizoen.

4. Wat is het voordeel van het eten van seizoensgebonden producten zoals avocado’s?

Het eten van seizoensgebonden producten zoals avocado’s zorgt ervoor dat je altijd verse en goede kwaliteit fruit krijgt.

5. Welke soorten avocado zijn er verkrijgbaar in verschillende seizoenen?

Er zijn verschillende avocadovariëteiten beschikbaar in verschillende seizoenen, afhankelijk van wanneer ze geoogst worden en uit welk land ze geïmporteerd worden.

» Referenties


Lorena S. Pacheco, Yanping Li, Eric B. Rimm, JoAnn E. Manson, Qi Sun, Kathryn Rexrode, Frank B. Hu, Marta Guasch‐Ferré. (Oorspronkelijk gepubliceerd op 30 maart 2022). Avocado Consumption and Risk of Cardiovascular Disease in US Adults. Journal of the American Heart Association, 2022;11:e024014.
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/JAHA.121.024014#:~:text=risk%20of%20CVD.-,Conclusions,to%20lower%20risk%20of%20CVD.

» Referenties

Conclusie beste avocado abonnement 2024

 • Beste avocado abonnement – Your Avojoy
 • Beste webshop voor snelle levering en heerlijke avocado’s – Groentebroer
 • Beste aanbieder voor gemakkelijk en snel avocado’s in huis – Your Avojoy 
 • Beste aanbieder voor eetrijpe avocado’s in huis – Plus
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Seizoensinvloeden: Welke Avocado’s Krijg Je Wanneer? (2024)

Laat een reactie achter