In dit artikel

Een close-up van de Roblox accountinstellingen op een computerscherm met een kleurrijke achtergrond.

Hoe Roblox abonnement opzeggen: Gids voor het annuleren van Roblox lidmaatschap

In dit artikel

Veel ouders en spelers vinden het lastig om hun Roblox-lidmaatschap te annuleren. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl, heb ik veel ervaring met verschillende types abonnementen, waaronder die van gamingplatforms zoals Roblox.

Mijn doel is jou te helpen met duidelijke en eenvoudige stappen.

In dit artikel delen we de cruciale stappen om je Roblox-abonnement succesvol op te zeggen via verschillende methodes, of je nu via een webbrowser of mobiele apparatuur wilt annuleren.

Een belangrijk feit om te onthouden is dat je ingelogd moet zijn op het account waarop het lidmaatschap is aangeschaft. Leer hoe je dit kunt doen. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Om je Roblox abonnement op te zeggen, moet je ingelogd zijn op het account waar het lidmaatschap is aangeschaft, ongeacht of je dit via een webbrowser of een mobiel apparaat doet.
 • Je kunt je Roblox abonnement eenvoudig annuleren via de officiële website van Roblox voor webbrowsers, of via de instellingen van jouw Apple ID of Google Play Store op mobiele apparaten.
 • Als je besluit je abonnement midden in een factureringsperiode op te zeggen, blijf je toegang houden tot de betaalde functies tot het einde van die periode.
 • Na het opzeggen van een prepaid – lidmaatschap verlies je direct toegang tot betaalde kenmerken zoals extra Robux. Credits worden niet omgezet in geld en er worden geen terugbetalingen aangeboden.
 • Naast Roblox zijn er alternatieve spelplatforms zoals PlayStation Plus en Nintendo Switch, die eigen unieke voordelen en spelervaringen bieden.

Hoe annuleer je een Roblox abonnement via je browser

Het annuleren van je Roblox Premium abonnement is makkelijk en snel te doen via je browser. Je hebt alleen toegang tot je Roblox account nodig en een paar stappen te volgen.

 1. Open eerst je favoriete internetbrowser op een computer of laptop.
 2. Ga naar de officiële website van Roblox en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 3. Zoek het tandwielpictogram, deze vind je in de rechterbovenhoek van de hoofdpagina.
 4. Klik hierop om toegang te krijgen tot instellingen.
 5. In het menu dat verschijnt, kies voor ‘Instellingen’ of ‘Account Instellingen’.
 6. Scroll omlaag tot je ‘Roblox Premium’ of ‘Abonnement beheren’ ziet staan.
 7. Klik hierop en selecteer dan de optie om jouw lidmaatschap op te zeggen.
 8. Je wordt mogelijk gevraagd om jouw beslissing te bevestigen, doe dit door de instructies op het scherm te volgen.

Zorg ervoor dat je deze stappen uitvoert vóór de vernieuwingsdatum van jouw abonnement om ongewilde kosten te voorkomen.

Nu weet je hoe je jouw lidmaatschap via een webbrowser kunt beëindigen, laten we verder kijken naar hoe dit proces werkt als je via mobiel wilt annuleren.

Een computer scherm toont de Roblox website met kleurrijke game thumbnails.

Het annuleren van een mobiel lidmaatschap

Het stopzetten van je Roblox abonnement op je smartphone is simpel. Je volgt een paar stappen in de winkel waar je de app hebt gedownload, of dat nu Apple’s App Store of Google Play is.

Annuleren van een abonnement via Apple

Het annuleren van een abonnement via Apple is eenvoudig. Je hebt daarvoor alleen je iPhone nodig. Volg deze stappen om zonder problemen je Roblox lidmaatschap op te zeggen.

 1. Open de “Instellingen” op je iPhone. Dit is het tandwiel icoon dat je meestal op het beginscherm kunt vinden.
 2. Tik bovenaan op jouw naam om je Apple ID – informatie te openen.
 3. Kies voor ” Abonnementen“. Hier zie je een overzicht van alle abonnementen die gekoppeld zijn aan jouw Apple ID.
 4. Zoek naar Roblox in de lijst en tik erop.
 5. Onderaan vind je de optie ” Abonnement opzeggen“. Tik hierop om het proces te starten.
 6. Bevestig dat je echt wilt stoppen met jouw abonnement door op “Bevestigen” te drukken.

Apple zal dan stoppen met het periodiek in rekening brengen voor het Roblox-lidmaatschap vanaf de volgende factureringscyclus. Let wel, als je midden in een factureringsperiode zit, blijf je toegang hebben tot de betaalde functies tot het einde van die periode.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat er geen onverwachte kosten meer zijn gerelateerd aan dit specifieke spelplatformapparaat. Het beheren van jouw digitale uitgaven wordt zo een stuk gemakkelijker gemaakt, helemaal wanneer jij controle wilt houden over waar jouw geld elke maand naartoe gaat.

Annuleren van een abonnement via Google Play

Je wilt jouw Roblox abonnement stopzetten via Google Play? Dit proces is eenvoudig en direct. Hier volgen de stappen die je moet volgen:

 1. Open Google Play op je apparaat.
 2. Tik op het menu – icoon, dat lijkt op drie horizontale lijnen.
 3. Ga naar ” Abonnementen“. Hier zie je een lijst van al jouw huidige abonnementen.
 4. Zoek het Roblox abonnement dat je wilt annuleren.
 5. Tik op ‘Abonnement opzeggen’ onder het betreffende abonnement.
 6. Er verschijnt een venster waarin wordt gevraagd waarom je wilt annuleren. Kies een reden of tik op ‘Ik wil liever niet zeggen’.
 7. Bevestig je keuze om te annuleren door nogmaals te tikken op ‘Abonnement opzeggen’.

Onthoud dat toekomstige abonnementen automatisch worden geannuleerd als de app uit de Google Play Store wordt verwijderd. Dit betekent dat je na het voltooien van deze stappen geen kosten meer in rekening worden gebracht voor dit specifieke abonnement.

Nu weet je hoe je jouw Roblox abonnement via Google Play kunt beëindigen, laten we eens kijken naar alternatieven voor Roblox Abonnement en wat deze kunnen bieden.

Een smartphone met een Roblox-app wordt verwijderd in een kantooromgeving.

Alternatieven voor Roblox Abonnement

Als je zoekt naar andere speelervaringen, overweeg dan spelplatformen zoals PlayStation Plus of de Nintendo Schakelaar. Deze diensten bieden toegang tot een breed scala aan spellen en exclusieve voordelen.

Overwegingen voor het overschakelen naar andere gaming abonnementen zoals PlayStation Plus of Nintendo Switch

Bij het kiezen van een nieuw spelabonnement is het slim om naar de voordelen te kijken. PlayStation Plus geeft je bijvoorbeeld toegang tot online spelen, opslag in de cloud en klassieke video games.

Dit zijn interessante extraatjes als je graag met vrienden speelt of nostalgische spellen waardeert. Nintendo Switch Online heeft ook z’n eigen pakket aan voordelen. Je krijgt niet alleen de standaard functies, maar ook toegang tot uitbreidingspakketten die je spelervaring verrijken.

Het opzeggen van een PlayStation-abonnement vraagt om specifieke stappen in Accountbeheer. Dit proces is belangrijk om goed te volgen, zodat je geen onverwachte kosten krijgt. Beide diensten bieden unieke ervaringen voor gamers.

Het is dus handig om van tevoren goed na te denken over wat jij belangrijk vindt in een abonnement. Veelgestelde vragen over elk abonnement kunnen ook helpen bij je keuze.

Wat gebeurt er nadat je een prepaid-abonnement hebt opgezegd?

Na het stopzetten van je prepaid-lidmaatschap, verlies je direct toegang tot de betaalde kenmerken. Je kunt geen gebruik meer maken van extra Robux of andere speciale voordelen die bij het abonnement hoorden.

Credits van je lidmaatschap zetten ze niet om in geld. Ze bieden geen terugbetaling aan voor de overgebleven tijd of credits. Deze zijn specifiek voor het spel en blijven binnen dat kader.

Je behoudt wel toegang tot je standaard Roblox-account en de gratis onderdelen van het spel. Je avatar, gecreëerde werelden en vriendenlijst blijven intact. Je kunt nog steeds spelen, maar zonder de extra’s die het lidmaatschap bood.

Denk eraan dat alle aankopen die je met Robux hebt gedaan, in je account blijven. Dit betekent dat items of upgrades die je voor je karakter hebt gekocht, beschikbaar blijven.

Hoe andere gaming abonnementen opzeggen voor als je van gedachten verandert

Wil je je PlayStation Plus of Nintendo Switch lidmaatschap stopzetten? Hier leer je hoe je deze stappen snel en gemakkelijk uitvoert.

Het proces van het opzeggen van PlayStation en Nintendo abonnementen

Het opzeggen van jouw PlayStation en Nintendo abonnementen hoeft niet lastig te zijn. Met een paar stappen kun je deze gemakkelijk stopzetten.

 1. Log in bij Accountbeheer op de PlayStation website om je PlayStation Store-abonnement te annuleren. Kies ‘Abonnement’ uit het menu aan de linkerkant van het scherm.
 2. Ontdek hoe je jouw voordelen behoudt na het annuleren van een PlayStation Plus-abonnement door naar Instellingen > Accountbeheer te gaan en dan ‘Accountgegevens’ > ‘PlayStation-abonnementen’ te selecteren.
 3. Schakel de instelling voor automatische verlenging uit om je Nintendo Switch Online – lidmaatschap te annuleren. Dit zorgt ervoor dat je lidmaatschap niet ongewild verlengd wordt.
 4. Voor beide gaming platformen moet je inloggen bij het betalingsprofiel, klikken op Klantbestellingen en daarna de regel van het abonnement selecteren dat je wilt beëindigen.
 5. Als je binnen 14 dagen na aankoop besluit dat je wilt annuleren, biedt de PlayStation Store een optie voor terugbetaling aan, zelfs als je al gebruik hebt gemaakt van het abonnement.

Nu weet je precies hoe je jouw gaming abonnementen kunt beëindigen zonder gedoe of verwarring. Laten we nu kijken wat er gebeurt nadat je jouw prepaid-abonnement hebt opgezegd.

Conclusie

Roblox stopzetten is makkelijker dan je denkt. Volg de stappen uit deze handleiding en je bent zo klaar. Of je nu via een webbrowser of mobiel apparaat wilt annuleren, de opties liggen voor je klaar.

Overweeg alternatieven en weet wat er met je account gebeurt nadat je hebt opgezegd. Zo blijf je in controle over je spelervaring en financiën.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Roblox abonnement opzeggen?

Om je Roblox abonnement op te zeggen, moet je inloggen op je account, naar de instellingen gaan en de optie voor abonnementen zoeken. Daar kun je wijzigingen aanbrengen of het abonnement stopzetten.

2. Kan ik mijn Roblox lidmaatschap op elk moment annuleren?

Ja, je kunt je Roblox lidmaatschap op elk moment annuleren. Zorg ervoor dat je dit doet voor de volgende betalingsperiode om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht.

3. Wat gebeurt er met mijn resterende Robux als ik annuleer?

Na het annuleren van je Roblox lidmaatschap blijft je saldo van Robux intact. Je kunt nog steeds Robux kopen of gebruiken die je al hebt.

4. Blijf ik toegang hebben tot mijn gekochte items na het annuleren?

Ja, alle items die je met Robux hebt gekocht, zoals avatars of in-game valuta, blijven beschikbaar, zelfs nadat je je abonnement hebt geannuleerd.

5. Hoe kan ik mijn betaalmethode wijzigen of verwijderen?

Je kunt je betaalmethode wijzigen of verwijderen door naar de accountinstellingen te gaan, de betaalopties te selecteren en daar de gewenste wijzigingen aan te brengen.

6. Kan ik een terugbetaling krijgen na het annuleren van mijn abonnement?

Terugbetalingen zijn afhankelijk van de voorwaarden van Roblox. Het is belangrijk om de algemene voorwaarden te lezen of contact op te nemen met de klantenservice om te zien of je in aanmerking komt voor een terugbetaling.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.