In dit artikel

Een persoon vergelijkt prijzen voor PlayStation Plus-abonnementen op een computer.

PlayStation Plus Abonnementen: Lidmaatschap Voordelen en Prijzen

In dit artikel

Veel gamers worstelen met de keuze van het juiste PlayStation Plus abonnement. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, jarenlange ervaring in het adviseren over diverse lidmaatschappen.

Dit maakt me tot een betrouwbare bron voor aanbevelingen rondom jouw gamingbehoeften. Met mijn achtergrond help ik je door de wirwar van opties.

PlayStation Plus komt in drie smaken: Essential, Extra en Premium, elk met unieke voordelen en spelopties. Een belangrijk feit dat jouw keuze kan beïnvloeden: PlayStation Plus-leden ontvangen elke maand gratis videogames.

Klaar voor meer details?

Samenvatting

 • PlayStation Plus biedt drie soorten abonnementen: Essential, Extra en Premium, met elk hun eigen unieke voordelen en speelmogelijkheden. Zo kan je kiezen wat het beste bij jouw manier van gamen past.
 • Elk abonnement geeft leden elke maand gratis videogames, toegang tot online gaming en exclusieve kortingen in de PlayStation Store. Dit zorgt ervoor dat spelers altijd iets nieuws hebben om te spelen en van speciale aanbiedingen kunnen profiteren.
 • De kosten van de abonnementen lopen op van Essential naar Premium, waardoor je kan beslissen hoeveel je wilt uitgeven aan jouw lidmaatschap. Belangrijk om te weten is dat Sony de prijzen heeft verhoogd en het stapelen van lidmaatschappen niet meer mogelijk is.
 • Het opzeggen van een PlayStation Plus-abonnement is gemakkelijk te doen via het instellingenmenu op jouw PlayStation-systeem. Je hebt altijd de optie om later weer lid te worden en te genieten van de voordelen.
 • Na het beëindigen van een abonnement verlies je toegang tot gratis games en exclusieve kortingen. Dit benadrukt het belang van een actief lidmaatschap om continu toegang te hebben tot een brede selectie games en aanbiedingen.

Types van Abonnementen: Essential, Extra, en Premium

Bij PlayStation Plus heb je de keuze uit drie verschillende lidmaatschapen: Essential, Extra en Premium. Elk niveau biedt unieke kenmerken, zoals toegang tot een breed scala aan spellen en exclusieve kortingen in de PlayStation winkel.

Kenmerken en voordelen van elk abonnement

Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en voordelen van elk PlayStation Plus abonnement. Dit zal je helpen bij het kiezen van het abonnement dat het beste bij jou past.

AbonnementKenmerkenVoordelen
EssentialOnline gaming
Maandelijkse spellen
Exclusieve kortingen
– Speel online met vrienden
– Ontvang elke maand nieuwe games
– Bespaar geld op digitale aankopen
Extra– Alle voordelen van Essential
Uitgebreide spelcatalogus
– Toegang tot meer spellen
– Ontdek nieuwe games zonder extra kosten
Premium– Alle voordelen van Essential en Extra
Exclusieve deals
– Extra kortingen
– Nog meer besparingen
– Toegang tot bijzondere aanbiedingen
– Geniet van exclusieve content

Deze tabel toont duidelijk de stappen omhoog in waarde en mogelijkheden die elk niveau van het PlayStation Plus lidmaatschap biedt. Elk abonnement is ontworpen om te voldoen aan verschillende soorten spelers en hun behoeften, waardoor iedereen een op maat gemaakte gamingervaring krijgt.

Een gevarieerde groep gamers speelt samen op een kleurrijke bank.

Kosten van PlayStation Plus Abonnementen

De kosten van PlayStation Plus abonnementen zijn interessant om te bekijken. Dit komt door de automatische afschrijvingen elke maand. Sony heeft de prijzen van de abonnementen verhoogd. Het stapelen van lidmaatschappen kan niet meer. Hieronder volgt een uiteenzetting van de prijzen in tabelvorm.

Abonnement TypeKosten per MaandVoordelen
Essentieel€8,99Online spelen, gratis spelletjes, kortingen
ExtraMeer dan €8,99Inclusief Essentieel voordelen, plus een spelcatalogus
PremiumNog meer dan ExtraAlles van Essentieel en Extra, plus spelstreaming en klassieke spelletjes

Deze informatie helpt je bij het maken van een keuze. Bedenk goed wat je belangrijk vindt bij een lidmaatschap. Gaat het om online spelen, toegang tot spelletjes of misschien klassieke spelletjes? Elk abonnement heeft zijn eigen voordelen. Kies het abonnement dat het beste bij je past.

Nu je weet wat de kosten zijn, laten we kijken hoe je een abonnement kunt beëindigen.

Een persoon vergelijkt prijzen voor PlayStation Plus-abonnementen op een computer.

Hoe je je PlayStation Plus Abonnement kunt Opzeggen

Je hebt besloten dat je je PlayStation Plus-abonnement wilt opzeggen. Misschien gebruik je het niet meer genoeg, of wil je even een pauze nemen. Het goede nieuws is dat het proces simpel is. Volg deze stappen en binnen enkele minuten heb je jouw abonnement stopgezet.

 1. Zet jouw PS5 of een ander PlayStation – systeem aan. Zo begin je met het proces.
 2. Ga naar het hoofdmenu en selecteer de instellingen. Dit is waar alles over jouw systeem beheerd wordt.
 3. Kies voor ‘Gebruikers en accounts’. Hier vind je alle details over jouw account.
 4. Scroll naar beneden tot je ‘Betalingen & Abonnementen’ ziet staan.
 5. Onder deze optie vind je ‘Abonnementen’. Klik hierop om verder te gaan.
 6. Nu zie je een lijst van al jouw huidige abonnementen, inclusief PlayStation Plus.
 7. Selecteer het PlayStation Plus – abonnement dat je wilt beëindigen.
 8. Hier krijg je de optie te zien om het abonnement op te zeggen of te annuleren.
 9. Bevestig dat je jouw abonnement echt wilt stopzetten.

Herinnering: Je kunt altijd terugkomen en opnieuw lid worden van PlayStation Plus als je besluit dat je de voordelen mist of gewoonweg weer wilt spelen met vrienden online, nieuwe games wilt ontdekken of profiteren van exclusieve kortingen in de PlayStation Store. Het mooie aan dit alles? Je hebt volledige controle over jouw lidmaatschap en kan zelf beslissen wanneer het tijd is om wijzigingen aan te brengen, afhankelijk van jouw behoeften en speelgewoontes.

Veelgestelde vragen over PlayStation Plus Abonnementen

Nadat we besproken hebben hoe je je PlayStation Plus-abonnement kunt stopzetten, duiken we nu in de meest gestelde vragen. Mensen vragen vaak of ze hun abonnementstype kunnen wijzigen.

Ja, dat kan eenvoudig via een webbrowser en Accountbeheer op je console of computer. Deze flexibiliteit maakt het makkelijker om te schakelen tussen PlayStation Plus Essential, Extra, en Premium, afhankelijk van welke games en voordelen je wilt.

Een andere veelvoorkomende vraag gaat over de toegang tot spellen nadat een abonnement is beëindigd. Helaas verlies je toegang tot gratis maandelijkse spellen en exclusieve kortingen in de PlayStation Store als je lidmaatschap eindigt.

Dit benadrukt het belang van een doorlopend abonnement om te blijven genieten van honderden PS4- en PS5-spellen, online multiplayer en andere voordelen die met jouw PlayStation Plus-abonnement komen.

Conclusie: Het kiezen van het juiste PlayStation Plus abonnement

Het vinden van het perfecte PlayStation Plus-lidmaatschap hangt af van jouw speelvoorkeuren. Drie varianten, Essential, Extra en Premium, bieden elk unieke spelervaringen en voordelen.

Dit loopt uiteen van maandelijkse games tot toegang tot een uitgebreide spelcatalogus. De kosten variëren, dus kies wat past bij jouw budget. Kortom, welk abonnement je ook kiest, elk biedt waarde en verrijkt jouw spelervaring op de PlayStation.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van een PlayStation Plus abonnement?

Een PlayStation Plus abonnement biedt toegang tot maandelijkse games, exclusieve kortingen in de PlayStation Store, en de mogelijkheid om online te spelen. Afhankelijk van je abonnementstype – Essential, Extra, of Premium – kun je ook genieten van proefversies van games, een uitgebreide gamecatalogus met honderden nieuwe en klassieke games, en streaming van PlayStation games.

2. Hoe verschilt het PlayStation Plus Premium abonnement van het Extra abonnement?

Het PlayStation Plus Premium abonnement geeft alle standaardvoordelen van het Extra abonnement, plus toegang tot extra voordelen zoals een nog grotere catalogus van games, waaronder klassieke games van PlayStation 1, PlayStation 2 en PSP. Ook biedt het mogelijkheden om bepaalde games te streamen en toegang tot proefversies van bepaalde nieuwe games.

3. Kan ik mijn huidige PlayStation Plus abonnement wijzigen?

Ja, je kunt je huidige PlayStation Plus abonnement op elk moment wijzigen. Als je wilt upgraden naar PlayStation Plus Extra of Premium, of als je de looptijd van je abonnement (3 of 12 maanden) wilt aanpassen, kan dat eenvoudig via je account voor het PlayStation Network.

4. Zijn er gratis games beschikbaar bij PlayStation Plus?

Ja, leden van PlayStation Plus krijgen elke maand toegang tot gratis games die ze kunnen downloaden. Deze games blijven speelbaar zolang je lidmaatschap actief is.

5. Hoe werkt de integratie van PlayStation Now met PlayStation Plus?

PlayStation Now is samengegaan met PlayStation Plus om een meer gestroomlijnde service te bieden. Dit betekent dat als je lid bent van PlayStation Plus Premium, je toegang krijgt tot de voordelen en features van wat voorheen bekend stond als PlayStation Now, inclusief het streamen van honderden games on demand.

6. Biedt een PlayStation Plus abonnement ook voordelen voor PS5-gebruikers?

Ja, bepaalde voordelen en features zijn exclusief beschikbaar voor PS5-gebruikers binnen een PlayStation Plus abonnement. Dit omvat toegang tot de gamecatalogus met honderden games die speciaal zijn geselecteerd voor PS5, evenals de mogelijkheid om bepaalde nieuwe games uit te proberen via proefversies.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.