In dit artikel

Een PlayStation controller op een strak gamebureau met stadsgezicht op de achtergrond.

PlayStation Abonnement Opzeggen: Alles over het Beëindigen van je PlayStation Plus-abonnement

In dit artikel

Veel mensen vinden het lastig om hun PlayStation Plus-lidmaatschap op te zeggen. Als expert in productabonnementen, wil ik, Martijn Meeuwis, je helpen dit proces te vereenvoudigen.

Met ervaring op websites over verschillende abonnementen geef ik advies dat werkt. Het beëindigen van je PlayStation Plus-dienst hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Een belangrijk feit is dat je je lidmaatschap kunt stopzetten via de console of online, en het blijft actief tot de volgende betaling verschuldigd is. Dit artikel zal je alles leren over hoe je dit doet.

Blijf lezen.

Samenvatting

 • Je kunt je PlayStation Plus – abonnement op elk moment stopzetten via de PlayStation Store of Accountbeheer op je console.
 • Zorg ervoor dat je opzegging vóór de volgende betalingsdatum plaatsvindt om te voorkomen dat je nog voor een nieuwe periode betaalt.
 • Als je van gedachten verandert, kun je jouw abonnement ook wijzigen naar een ander plan zoals Extra of Premium via de instellingen van je account.
 • Controleer het annuleringsbeleid van de PlayStation Store voor een eventuele terugbetaling. Dit is afhankelijk van hoe lang je het abonnement al hebt gebruikt.
 • Het restitutieverzoek en informatie over de transactiegeschiedenis zijn toegankelijk via jouw PlayStation Network account.

Het Opzeggen van een PlayStation Plus-abonnement

Je kunt je PlayStation Plus-abonnement op elk moment opzeggen. Dit doe je via de PlayStation Store of in het Accountbeheer op jouw console.

Via de PlayStation Store

Het opzeggen van je PlayStation Plus-abonnement is eenvoudig via de PlayStation Store. Volg deze stappen om het proces snel door te lopen.

 1. Ga naar Instellingen op je gameconsole.
 2. Kies vervolgens voor Gebruikers en accounts.
 3. Selecteer Betaling en abonnementen.
 4. Zoek hier naar jouw actieve abonnementen.
 5. Jouw PlayStation Plus staat in deze lijst.
 6. Klik op het PlayStation Plus – abonnement dat je wilt beëindigen.
 7. Er verschijnt een optie om het abonnement op te zeggen.
 8. Volg de instructies op het scherm om de opzegging te voltooien.

Deze methode zorgt ervoor dat je geen toekomstige betalingen meer hoeft te doen voor PlayStation Plus, maar houd rekening met het annuleringsbeleid van de PlayStation Store. Tot de volgende betalingsdatum kun je nog steeds gebruikmaken van alle voordelen die bij jouw abonnement horen. Na deze datum worden de diensten stopgezet en verlies je toegang tot onder andere online opslag en multiplayer games die exclusief zijn voor leden met een actief abonnement.

Zorg er dus voor dat je goed nadenkt voordat je dit doorlopende abonnement beëindigt, vooral als er specifieke games of diensten zijn waarvan je nog steeds wilt genieten binnen jouw huidige PlayStation Plus-periode.

Via Accountbeheer op de PlayStation

Opzeggen van je PlayStation Plus-abonnement is eenvoudig via Accountbeheer op de PlayStation. Volg deze stappen om zonder moeite jouw abonnement te beëindigen:

 1. Zet je spelcomputer aan en meld je aan met jouw accountgegevens.
 2. Navigeer naar het menu “Instellingen” op je startscherm.
 3. Zoek en selecteer “Accountbeheer” om toegang te krijgen tot jouw accountopties.
 4. Ga nu naar ” Accountgegevens“. Hier vind je alle informatie over jouw gebruikersaccount.
 5. Scroll naar beneden tot je bij ” PlayStation – abonnementen” komt. Dit is waar al jouw huidige abonnementen worden weergegeven.
 6. Kies hier het PlayStation Plus – abonnement dat je wilt stopzetten.
 7. Je zult nu de optie ” Abonnement opzeggen” zien staan. Selecteer deze om door te gaan met het annuleringsproces.
 8. Volg de instructies op het scherm om de opzegging af te ronden. Playstation informeert je over wanneer het abonnement wordt stopgezet.
 9. Je ontvangt een bevestiging van de opzegging via e – mail, bewaar deze voor jouw administratie.

Door deze stappen te volgen kun je snel en gemakkelijk jouw PlayStation Plus-abonnement opzeggen vanaf elke locatie, zonder extra gedoe of onnodige wachttijden aan de telefoon of op websites buiten je spelconsole om.

Een futuristische gaming omgeving met een PlayStation controller en console.

Het Wijzigen van je PlayStation Plus-abonnement

Je wilt misschien je PlayStation Plus-abonnement wijzigen. Dit kan eenvoudig en snel.

 1. Open een webbrowser of gebruik je PS4 – console om te starten.
 2. Log in op je account voor het PlayStation Network.
 3. Zoek naar ‘ Abonnementsbeheer‘ onder de instellingen van je account.
 4. Selecteer het huidige PlayStation Plus – lidmaatschap dat je hebt.
 5. Je ziet nu opties om je abonnement te upgraden naar Extra of Premium. Kies wat bij jou past.
 6. Verander de betalingsfrequentie als je dat wilt.
 7. Bevestig de wijzigingen om je nieuwe abonnement actief te maken.

Let erop dat het abonnement doorloopt tot jij besluit dit te annuleren. Er kunnen wijzigingen in de prijs plaatsvinden volgens de voorwaarden.

Nu we weten hoe we ons lidmaatschap kunnen aanpassen, laten we eens kijken naar het terugbetalings- en annuleringsbeleid van de PlayStation Store.

Een strakke en minimalistische bureausetup met een PlayStation-controller en abonnementenbeheer op het computerscherm.

Terugbetaling en Annuleringsbeleid van PlayStation Store

Als je jouw PlayStation Plus abonnement wilt opzeggen, is het goed om te weten hoe het zit met terugbetalingen. PlayStation Store volgt een specifiek beleid waarbij je mogelijk een deel van je geld terug kunt krijgen.

Dit hangt af van hoe lang je de dienst al gebruikt hebt. Het annuleringsbeleid van PlayStation Network stelt dat je een verzoek tot restitutie kunt indienen als je besluit niet langer gebruik te willen maken van hun diensten.

De hoeveelheid geld die je terugkrijgt, wordt berekend op basis van de resterende tijd van jouw abonnement.

Voordat je een restitutieverzoek indient, controleer altijd eerst de servicevoorwaarden van PlayStation Network. Deze voorwaarden geven duidelijk aan onder welke omstandigheden een terugbetaling mogelijk is.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle aankopen in aanmerking komen voor restitutie. Bijvoorbeeld, content die je al gedownload of gespeeld hebt, valt vaak buiten de mogelijkheid voor terugbetaling.

Voor het indienen van een verzoek heb je toegang nodig tot jouw account voor PlayStation Network. Daar kun je jouw transactiegeschiedenis bekijken en het restitutieverzoek starten als je in aanmerking komt volgens het beleid.

Meer Informatie over PlayStation Abonnement Opzeggen

Je kunt je PlayStation Plus abonnement stopzetten via de instellingen van je spelcomputer account. Dit zorgt ervoor dat je de voordelen van het lidmaatschap, zoals toegang tot speciale games en online spelen, niet meer hebt.

Zorg ervoor dat je dit doet voor de volgende betalingsdatum om ongewenste kosten te vermijden.

Een opzegbrief is ook een optie als je besluit dat PlayStation Plus niet meer bij je past. Kijk in de transactiegeschiedenis van je account om alle nodige informatie te vinden voor het opstellen van zo’n brief.

Dit helpt om je abonnement op een duidelijke manier te beëindigen zonder verwarring.

Conclusie

PlayStation Plus opzeggen is simpel. Volg de stappen op je spelcomputer of online. Voordelen geniet je tot de betalingsdatum. Daarna stopt je lidmaatschap. Wil je wijzigingen? Dat regel je snel via het web.

Zo houd jij controle over je entertainmentservice.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn PlayStation Plus-abonnement opzeggen?

Je kunt je PlayStation Plus-abonnement opzeggen via de PlayStation™Store of door de instellingen van je account te beheren op het PlayStation Network.

2. Wat gebeurt er als ik mijn abonnement op PlayStation Plus opzeg?

Zodra je jouw abonnement hebt opgezegd, verlies je toegang tot de functies en voordelen van PlayStation®Plus zodra je huidige abonnementsperiode afloopt.

3. Kan ik mijn PlayStation Plus-abonnement heractiveren na het opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement heractiveren. Selecteer ‘abonnement heractiveren’ vóór de betalingsdatum van het huidige abonnement om het actief te houden.

4. Zijn er beperkingen na het opzeggen van mijn PlayStation Plus-abonnement?

Na het opzeggen kun je niet langer gebruikmaken van de voordelen van PlayStation Plus, en bepaalde games en online gameplay kunnen beperkingen hebben.

5. Hoe beheer ik ouderlijk toezicht na het opzeggen van mijn PlayStation Plus-abonnement?

Ook zonder een actief PlayStation Plus-abonnement kun je ouderlijk toezicht blijven beheren via de instellingen van je PS4™-systeem of online-id.

6. Wat moet ik weten over doorlopende abonnementen en pre-orders bij het opzeggen?

Houd er rekening mee dat doorlopende abonnementen met een terugkerend abonnementsbedrag en pre-orders automatisch worden geannuleerd wanneer je jouw PlayStation Plus-abonnement opzegt.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.