In dit artikel

Een zakelijke eigenaar stelt een PayPal-abonnementsknop in op hun website in een strak en professioneel kantoor.

Alles wat je moet weten over PayPal abonnementen en betalingen

In dit artikel

Betalingen regelen kan soms ingewikkeld zijn, vooral als je te maken hebt met terugkerende kosten. Dit is waar PayPal abonnementen een rol spelen. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, diepgaand onderzocht hoe diverse abonnementsservices werken en de impact die ze kunnen hebben op zowel consumenten als bedrijven.

Met een rijke achtergrond in productabonnementen, bied ik inzicht in hoe je PayPal efficiënt kunt gebruiken voor het beheren van periodieke betalingen.

PayPal maakt het niet alleen gemakkelijk om geld over te maken of te ontvangen zonder elke keer financiële informatie in te voeren, maar het is ook een veilige manier om online transacties uit te voeren.

Dit artikel zal je begeleiden door de ins en outs van het opzetten, aanpassen en beheren van PayPal abonnementen. Lees verder voor essentiële tips. Ontdek meer.

Samenvatting

 • PayPal abonnementen maken het mogelijk voor klanten om regelmatig te betalen voor diensten of producten, wat handig is voor zowel bedrijven als consumenten.
 • Het instellen, pauzeren en reactiveren van PayPal abonnementen is eenvoudig en biedt veel flexibiliteit, waardoor je makkelijk aanpassingen kunt maken aan jouw financiële situatie.
 • Klanten hebben de mogelijkheid om hun abonnementsplannen op elk moment bij te werken, zoals het wijzigen van het bedrag, de betaalmethode, of het helemaal stopzetten van het abonnement.
 • Als een abonnementsbetaling mislukt, probeert PayPal automatisch de betaling na vijf dagen opnieuw tot twee keer toe, wat ervoor zorgt dat je toegang tot je abonnement behoudt.
 • PayPal biedt niet alleen een veilige manier van online transacties uitvoeren maar maakt ook de internationale integratie van betalingen mogelijk voor bedrijven, wat hen toegang geeft tot miljoenen potentiële klanten.

Wat zijn PayPal abonnementen en hoe kun je ze instellen?

PayPal abonnementen laten jouw klanten regelmatig betalen voor jouw diensten of producten. Je stelt ze eenvoudig in door een abonnementsknop op jouw site te plaatsen.

Het activeren van abonnementen

Om je abonnementen te activeren, biedt PayPal handige manieren. Je kunt kiezen uit verschillende methodes om dit te doen, waardoor je veel flexibiliteit hebt. Hieronder vind je de stappen die nodig zijn om jouw abonnementsdiensten via PayPal aan de slag te krijgen.

 1. Log in op je PayPal – rekening. Dit is het startpunt voor veel acties.
 2. Zoek naar het dashboard voor abonnementen binnen PayPal. Dit geeft je een overzicht van alle opties.
 3. Kies de manier waarop je abonnementen wilt activeren – via het dashboard, Smart Payment Button (SDK) of REST-API’s voor abonnementen. Elke optie heeft zijn eigen voordelen.
 4. Maak een nieuwe abonnementsknop aan als je deze route kiest. Deze knop laat klanten gemakkelijk betalen.
 5. Bepaal wat er regelmatig gefactureerd moet worden: lidmaatschapskosten, servicekosten of productabonnementsprijzen.
 6. Stel de betaalcyclus in die past bij jouw bedrijf – wekelijks, maandelijks of jaarlijks.
 7. Voeg details toe zoals prijs en proefperioden als dat relevant is voor jouw dienstverlening.
 8. Kopieer en plak de code van de abonnementsknop op jouw website om klanten toe te laten zich gemakkelijk in te schrijven.
 9. Houd bij wie zich inschrijft en bekijk regelmatig hoeveel klanten actieve abonnementen hebben.

Met deze stappen kun jij eenvoudig beginnen met het aanbieden van doorlopende diensten of producten aan jouw klanten via PayPal, waardoor zowel jij als zij profiteren van gemak en veiligheid bij betalingstransacties en lidmaatschapsbeheer.

Het pauzeren en reactiveren van abonnementen

Het pauzeren en weer actief maken van je PayPal abonnementen is makkelijk. Dit geeft je controle over je financiën zonder je abonnement volledig te moeten stoppen. Hieronder vind je stappen die je kunt volgen:

 1. Log in op jouw PayPal account. Zoek het tandwielsymbool bovenaan de pagina voor toegang tot instellingen.
 2. Ga naar ‘Betalingen’ en klik op ‘ Beheer vooraf goedgekeurde betalingen‘. Dit laat alle actieve abonnementen zien.
 3. Kies het abonnement dat je wilt pauzeren. Je ziet nu een overzicht van jouw abonnementsdetails.
 4. Klik op ‘Pauzeer’ of een soortgelijke optie, afhankelijk van de webwinkel waarbij het abonnement loopt. Soms heet deze optie anders.
 5. Bevestig jouw keuze om het abonnement te pauzeren. Er verschijnt een melding als bevestiging.

Om een gepauzeerd abonnement weer te activeren:

 1. Herhaal de eerste twee stappen om bij jouw vooraf goedgekeurde betalingen te komen.
 2. Selecteer het abonnement dat je wilt reactiveren uit de lijst met gepauzeerde abonnementen.
 3. Kies ‘Reactiveren’ of een vergelijkbare optie die door de webwinkel wordt aangeboden.
 4. Bevestig dat je het abonnement weer wilt starten. Een bericht verschijnt ter bevestiging van heractivering.

Deze eenvoudige stappen helpen jou om flexibel met jouw geld om te gaan, zonder definitief afscheid te hoeven nemen van diensten die belangrijk voor je zijn. Met PayPal kun je dus makkelijk wijzigingen aanbrengen wanneer dat nodig is, wat zorgt voor meer vrijheid in hoe jij kiest om jouw geld te besteden.

Een zakelijke eigenaar stelt een PayPal-abonnementsknop in op hun website in een strak en professioneel kantoor.

Hoe kunnen klanten wijzigingen aanbrengen in hun abonnementsplannen?

Klanten hebben de flexibiliteit om hun abonnement bij te werken. Dit gaat gemakkelijk en snel. Hier lees je hoe:

 1. Log in op je PayPal – account. Dit is de eerste stap om toegang tot je abonnementen te krijgen.
 2. Ga naar ‘Instellingen’, vervolgens naar ‘Betalingen’ en kies voor ‘Beheer uw automatische betalingen’. Hier vind je een overzicht van al je huidige abonnementen.
 3. Kies het abonnement dat je wilt wijzigen en selecteer ‘Bewerken’. Nu kun je verschillende aanpassingen maken.
 4. Als je het bedrag van jouw abonnement wilt veranderen, selecteer dan ‘ Bedrag bijwerken’. Klanten kunnen dus eenvoudig de hoeveelheid geld die ze willen uitgeven aanpassen.
 5. Wil je jouw betaalmethode wijzigen? Klik op ‘ Betaalmethode wijzigen’ en voeg een nieuwe creditcard of bankrekening toe. Zo zorg je ervoor dat jouw betalingen altijd soepel verlopen.
 6. Soms moet of wil je een pauze inlassen in jouw abonnement. Kies voor ‘Pauzeren’ om tijdelijk geen betalingen te doen. Later kun je dit weer activeren als ‘Reactiveren’.
 7. Voor het helemaal stoppen van een abonnement, klik op ‘Annuleren’. Zo stoppen alle toekomstige betalingen direct.

Deze stappen laten zien dat jij volledige controle hebt over jouw PayPal-abonnementen en makkelijk aanpassingen kunt doorvoeren wanneer nodig.

Nu we weten hoe klanten hun plannen kunnen aanpassen, laten we eens kijken wat er gebeurt als een betaling niet succesvol is.

Een persoon werkt aan het bijwerken van zijn abonnement op een gezellige, rommelige werkplek.

Wat gebeurt er als een abonnementsbetaling mislukt?

Als een betaling voor je abonnement niet lukt, probeert PayPal het nog een keer. Dit gebeurt automatisch om de vijf dagen. Ze doen dit maximaal twee keer. Dit is omdat soms banken of kaartverstrekkers de betaling niet goedkeuren.

Het is een systeem dat helpt om ervoor te zorgen dat je toegang tot je abonnement niet meteen stopt als er een probleem is met de betaling.

Soms is het probleem bij de bank of kaartverstrekker. Dan is het slim om direct contact op te nemen met hen. Zij kunnen vaak vertellen waarom de betaling niet werkt. Als alles weer goed werkt, zal PayPal proberen de betaling opnieuw te doen.

Dit zorgt ervoor dat je snel weer gebruik kunt maken van je abonnement zonder veel onderbreking. Laten we nu eens kijken naar meer details over PayPal abonnementen en hoe ze werken.

Meer over PayPal abonnementen

Naast het oplossen van problemen met mislukte betalingen, biedt PayPal nog veel meer mogelijkheden voor abonnementen. Je kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig abonnementen activeren via de PayPal-dashboard of door gebruik te maken van de Smart Payment Button.

Dit maakt het voor verkopers makkelijker om regelmatige betalingen te ontvangen en voor klanten om hun favoriete diensten zonder onderbreking te blijven gebruiken.

Voor zowel kleine ondernemers als grote bedrijven is het belangrijk om een veilige en betrouwbare betaalmethode zoals PayPal aan te bieden. Het inschakelen van abonnementen via REST-API’s maakt het ook mogelijk om betalingen internationaal te integreren, wat de deur opent naar miljoenen potentiële klanten.

Met deze gereedschappen kunnen bedrijven hun verkoopprocessen automatiseren, wat hen tijd bespaart en hen helpt om hun cashflow beter te beheren.

Conclusie

PayPal maakt veilig geld overmaken makkelijk. Je zet gratis een account op en koppelt die aan je bank. Het systeem werkt wereldwijd, dus je betaalt of ontvangt geld overal. Met abonnementen regel je betalingen zonder zorgen.

Dit platform houdt alles bij, van facturen tot aan de factureringscyclus. Ontdek zelf hoe PayPal jouw betalingen eenvoudiger maakt.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik gratis en veilig geld overmaken met PayPal?

Met PayPal kunt u gratis en veilig geld overmaken door uw bankrekeningnummer of creditcard toe te voegen aan uw PayPal-account via onze website.

2. Wat zijn de manieren waarop ik internationale betalingen kan doen met PayPal?

U kunt internationale betalingen verrichten door gebruik te maken van PayPal. Voeg eenvoudigweg een creditcard of bankrekeningnummer toe aan uw account, en u kunt direct beginnen met het veilig versturen van geld naar het buitenland.

3. Hoe kan ik een PayPal abonnement opzeggen dat ik heb ingesteld?

Om een abonnement op te zeggen, gaat u naar de instellingen van uw PayPal-account, zoekt u naar de abonnees die u hebt ingesteld, en selecteert u de optie om het abonnement stop te zetten.

4. Kan ik facturen bekijken en bijhouden via mijn PayPal-account?

Ja, PayPal biedt de mogelijkheid om facturen te bekijken en bij te houden. Nadat u facturen hebt aangemaakt, kunt u deze gemakkelijk beheren binnen uw account.

5. Hoe voeg ik een e-mailadres toe aan mijn PayPal-account?

U kunt een e-mailadres toevoegen aan uw PayPal-account door naar de instellingen van uw account te gaan en de optie ‘E-mailadres toevoegen’ te kiezen. Volg vervolgens de instructies om het proces af te ronden.

6. Wat moet ik doen als ik mijn PayPal-betalingen wil stopzetten of wijzigen?

Als u uw PayPal-betalingen wilt stopzetten of wijzigen, dient u naar de instellingen van uw account te gaan, de betreffende betalingen of abonnementen te vinden die u hebt ingesteld, en de gewenste wijzigingen aan te brengen of de betalingen stop te zetten.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.