In dit artikel

Een laptop met een open PayPal-account, omringd door financiële documenten en een professionele kantooromgeving.

Hoe PayPal Abonnement Opzeggen: Eenvoudige Stappen en Tips

In dit artikel

Veel mensen merken dat ze een PayPal-abonnement hebben dat ze niet langer nodig hebben, maar weten niet hoe ze dit moeten opzeggen. Martijn Meeuwis, met zijn uitgebreide ervaring in het adviseren over abonnementen en lid van BesteAbonnementen.nl, gebruikt zijn deskundigheid om u door dit proces te leiden.

Zijn achtergrond verzekert dat de informatie die u krijgt betrouwbaar en rechtstreeks van een expert komt. Het opzeggen van een PayPal-abonnement kan eenvoudiger zijn dan u denkt.

In dit artikel delen we belangrijke stappen en tips over het annuleren van uw PayPal-abonnement. Met deze kennis kunt u ongewenste betalingen stoppen en controle terugkrijgen over uw financiën.

Een interessant feit is dat door simpelweg naar het deel ‘ Vooraf goedgekeurde betalingen beheren‘ te gaan, u direct toegang hebt tot alle abonnementen die via uw account lopen. Blijf lezen voor alle details.

Ontdek hoe makkelijk het kan zijn.

Samenvatting

 • Je kunt je PayPal-abonnementen zelf stopzetten door in te loggen op je PayPal-rekening en de optie ‘ Vooraf goedgekeurde betalingen beheren‘ te selecteren.
 • Voor het succesvol annuleren van abonnementen, zoals JouwWeb, Squla, en Duolingo, moet je specifieke stappen volgen die aangepast zijn aan elke dienst.
 • Het is belangrijk om beveiligingsmaatregelen te treffen zoals twee-staps-verificatie activeren om je PayPal-rekening veilig te houden.
 • Als je problemen ondervindt bij het opzeggen van een abonnement, neem dan contact op met de klantenservice van PayPal of van de dienst waarvan je het abonnement wilt stoppen voor directe hulp.
 • Door regelmatig je actieve abonnementen en vooraf goedgekeurde betalingen te controleren, voorkom je ongewenste kosten en behoud je controle over je financiën.

Wat is een PayPal-abonnement?

Na het bespreken van de basis van PayPal, gaan we dieper in op PayPal-abonnementen. Een PayPal-abonnement is een vorm van vooraf goedgekeurde betaling. Dit betekent dat je toestemming geeft om regelmatig geld af te schrijven voor een dienst of product.

Dit maakt het makkelijk om betalingen voor bijvoorbeeld je favoriete streamingsdiensten, digitale tijdschriften of webwinkel lidmaatschappen te beheren zonder elke keer handmatig te betalen.

Het gebruik van deze abonnementen biedt gemak omdat het automatisch gaat. Je hoeft niet steeds opnieuw in te loggen op je PayPal-rekening of je bankgegevens bij de hand te hebben. Zodra je een abonnement afsluit, zorgt PayPal ervoor dat de betaling elke periode – vaak elke maand – uitgevoerd wordt.

Dit is een efficiënte manier om te genieten van continue services zonder onderbreking.

Een digitale tablet toont diverse abonnementsservices in een minimalistische, futuristische omgeving.

Stappen om PayPal-abonnement op te zeggen

Het stopzetten van een PayPal-abonnement is eenvoudiger dan je denkt. Volg onze heldere handleiding en zeg snel en zonder moeite jouw ongewenste abonnementen vaarwel.

Inloggen op uw PayPal-account

Om uw abonnement op te zeggen, moet u eerst inloggen op uw PayPal-rekening. Dit is een belangrijke stap om toegang te krijgen tot uw accountgegevens en instellingen. U vindt de inlogpagina van PayPal door naar hun website te gaan.

Gebruik daar uw e-mailadres en wachtwoord om toegang te krijgen tot uw account. Zodra u bent ingelogd, kunt u verdergaan met het proces om uw abonnement stop te zetten.

Na het inloggen, zoekt u naar het tandwielpictogram. Dit leidt u naar de instellingen van uw account. Hier vindt u de optie voor ‘Betalingen’, die u naar de volgende stap in het proces brengt: het beheren van vooraf goedgekeurde betalingen.

Kiezen voor Instellingen

Zodra je bent ingelogd op je PayPal-rekening, vind je het tandwielicoon aan de bovenkant van de pagina. Dit icoon leidt je naar de Instellingen van je account. Klik hierop om verder te gaan.

Hier krijg je een overzicht van verschillende opties en instellingen die je kunt aanpassen. Het is belangrijk dat je hier bent, omdat je zo toegang krijgt tot de volgende stap in het proces.

Vervolgens moet je de sectie ‘Betalingen’ selecteren. Dit brengt je dichter bij het beheren van jouw vooraf goedgekeurde betalingen en abonnementen.

Selecteren van ‘Betalingen’

Na het inloggen op je PayPal-rekening, zoek je de weg naar het tabblad ‘Instellingen’. Daar vind je de optie ‘Betalingen’. Dit is de plek waar je alle informatie over jouw automatische afschrijvingen en abonnementen kunt beheren.

Door ‘Betalingen’ te kiezen, open je de deur naar controle over jouw financiën.

Hier krijg je een overzicht van al jouw vooraf goedgekeurde betalingen. Het gaat om kosten die je zonder handmatige tussenkomst laat afschrijven, zoals maandelijkse abonnementskosten voor diensten die je gebruikt.

Deze stap is cruciaal als je ongewenste betalingen wilt stopzetten of abonnementen wilt beëindigen.

Klikken op ‘Vooraf goedgekeurde betalingen beheren’

Je vindt de optie ‘ Vooraf goedgekeurde betalingen beheren‘ in het menu Betalingen van je PayPal-rekening. Dit is waar je controle krijgt over je geld. Je ziet hier een lijst met alle abonnementen en terugkerende betalingen die je via PayPal hebt toegestaan.

Het geeft je de macht om te beslissen welke blijven en welke stoppen.

Het kiezen van een specifiek abonnement uit deze lijst laat je toe om dit te annuleren. Dit proces is direct en zorgt ervoor dat er geen toekomstige betalingen meer worden gedaan voor dat abonnement via PayPal.

Het is een belangrijke stap in het beheren van je financiën en het vermijden van ongewenste kosten.

Kiezen van het abonnement dat u wilt stopzetten

Log in op je PayPal-rekening en klik op Profiel. Daarna zoek je naar het abonnement dat je niet meer nodig hebt. Dit is een belangrijke stap om te zorgen dat je geen geld meer betaalt voor iets wat je niet gebruikt.

Kies bij ‘Actieve weergeven’ de optie om het abonnement te annuleren. Dit is hoe je stopt met automatisch geld versturen.

Zorg dat je goed nakijkt welk abonnement je wilt stoppen. Soms heb je meerdere abonnementen lopen die misschien op het eerste gezicht op elkaar lijken. Het juiste abonnement stopzetten bespaart je geld.

Volg deze stappen nauwkeurig om fouten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat het abonnement succesvol wordt geannuleerd.

Een stapel weggegooide abonnementskaarten en een schaar op een rommelig bureau.

Specifieke Stappen voor het Opzeggen van Bekende Abonnementen via PayPal

Elk abonnement vraagt om een eigen aanpak bij het opzeggen. Ontdek hoe je specifieke diensten zoals JouwWeb, Squla en Duolingo gemakkelijk kunt stopzetten via PayPal.

Hoe u uw JouwWeb Abonnement Opzegt

Het opzeggen van uw JouwWeb abonnement vraagt om een paar specifieke acties. U moet dit met aandacht en zorg doen om te zorgen dat alles goed verloopt.

 1. Zorg ervoor dat u inlogt op uw JouwWeb account. Dit is de eerste stap om toegang te krijgen tot uw abonnementsgegevens.
 2. Ga naar de instellingen van uw account, waar u verschillende opties voor beheer vindt.
 3. Zoek de sectie ‘Abonnementen’ of iets vergelijkbaars binnen de instellingen. Hier worden alle details over uw huidige abonnement getoond.
 4. Vind de optie voor het opzeggen of annuleren van uw abonnement. Deze keuze is meestal duidelijk aangegeven.
 5. Houd rekening met de opzegtermijn van één maand die JouwWeb hanteert. Plan dus goed wanneer u wilt dat het opzeggen ingaat.
 6. Bevestig dat u wilt opzeggen door de nodige stappen te volgen die JouwWeb vraagt. Dit kan een bevestiging via e-mail of een laatste klik op een knop in uw account zijn.
 7. Nadat u heeft opgezegd, zal JouwWeb mogelijk nog contact met u zoeken om feedback te vragen waarom u heeft besloten te stoppen.

Let er ook op dat, als u per jaar betaalt, het pakket automatisch elk jaar verlengd wordt. Wees hier bewust van en plan dienovereenkomstig als u besluit te annuleren.

Bedenk daarnaast dat het stopzetten van uw PayPal-abonnement niet automatisch betekent dat uw diensten bij JouwWeb ook stoppen; deze moet u apart cancelen zoals beschreven staat.

Dit proces helpt ervoor zorgen dat alles volgens plan verloopt en voorkomt mogelijke problemen met betalingen of diensten in de toekomst.

Stappen om uw Squla Abonnement Op te Zeggen

Je wilt je Squla abonnement opzeggen, en daar helpen we je graag bij. Dit proces is eenvoudiger dan je denkt en wij leggen het stap voor stap uit.

 1. Begin met inloggen op je ouderaccount op de website van Squla. Zorg dat je de inloggegevens bij de hand hebt.
 2. Zoek naar de optie ‘Mijn Abonnement’ of iets dat hierop lijkt in het menu of onder instellingen.
 3. Hier vind je alle details over jouw huidige abonnement. Kijk goed rond voor een knop of link die zegt ‘ Abonnement Opzeggen‘.
 4. Volg de instructies na het klikken op deze optie. Deze kunnen per geval verschillen maar zijn meestal erg duidelijk.
 5. Bevestig de opzegging wanneer daarom wordt gevraagd. Vaak moet je een reden voor opzegging opgeven of een korte enquête invullen.
 6. Je ontvangt een bevestiging van Squla over de succesvolle annulering van jouw abonnement via e-mail. Bewaar deze e-mail goed als bewijs.

Squla biedt ook een speciale service via Dyme aan om je te helpen bij het annuleren van abonnementen rechtstreeks vanuit je ouderaccount, mocht je problemen ondervinden met bovenstaande stappen.

Nu ben je klaar om automatische betalingen te voorkomen door ze correct te annuleren binnen PayPal zelf, laten we die stap bespreken.

Het Opzeggen van uw Duolingo Abonnement

Het opzeggen van uw Duolingo Plus-abonnement is eenvoudig. U kunt dit snel regelen via de applicatie op uw mobiele telefoon.

 1. Open de Duolingo-app op uw Android-toestel.
 2. Tik op het Duo Plus – icoon, dat u meestal in de onderste of bovenste hoek vindt.
 3. Ga naar ‘Instellingen’. Deze optie ziet u vaak als een tandwieltje of drie puntjes.
 4. Kies voor ‘Abonnement beheren’. Hier kunt u alle details van uw abonnement bekijken.
 5. Druk op ‘ Annuleren‘ om uw abonnement stop te zetten. Dit stopt toekomstige betalingen.
 6. Bevestig dat u wilt annuleren wanneer daarom gevraagd wordt.

Nadat u deze stappen heeft gevolgd, is uw Duolingo Plus-abonnement geannuleerd. U kunt altijd een terugbetaling aanvragen als u denkt dat dit nodig is, maar onthoud goed dat het abonnement eerst moet worden gestopt voordat een terugbetaling mogelijk is.

Met deze heldere aanpak kunt u zonder gedoe afmelden voor diensten waar u geen gebruik meer van maakt of nodig hebt. Het bespaart tijd en geld, en houdt uw financiën overzichtelijk door alleen te betalen voor wat u echt gebruikt of wenst.

Hoe u automatische betalingen kunt stoppen

Log in op je PayPal-rekening en zoek het tabblad Automatische betalingen. Dit is de plek waar je al jouw abonnementen kunt beheren. Om een specifiek abonnement te stoppen, klik je op het tandwiel en vervolgens onder Betalingen op vooraf goedgekeurde betalingen.

Hier kun je kiezen welk abonnement je niet meer wilt voortzetten en deze met een paar klikken annuleren.

Je kunt ook e-mailberichten uitschakelen door naar Profiel te gaan, dan op Berichten te klikken en het vinkje bij de berichten die je niet wilt ontvangen te verwijderen. Zo houd jij controle over wat je betaalt en welke berichten je ontvangt.

Nu je weet hoe je automatische betalingen kunt stoppen, laten we eens kijken hoe je jouw PayPal-rekening veilig kunt houden.

Tips om uw PayPal-rekening veilig te houden

Activeer twee-staps-verificatie voor je PayPal-account. Dit voegt een extra laag beveiliging toe. Niemand kan zomaar binnenkomen zonder toegang tot je mobiel.

Vermijd het gebruik van PayPal op plekken met openbare wifi. Hackers kunnen gemakkelijk gegevens stelen op deze netwerken. Houd je software altijd bijgewerkt om beveiligingslekken te dichten.

Zo blijft je account veilig tegen aanvallen.

Veelvoorkomende problemen bij het opzeggen van een PayPal-abonnement

Veel gebruikers vinden het lastig om hun PayPal-abonnement op te zeggen. Ze lopen tegen problemen aan zoals moeilijk inloggen op hun rekening of niet weten hoe ze de abonnementen kunnen vinden die ze willen stopzetten.

Deze stappen klinken misschien eenvoudig maar kunnen frustrerend zijn als je snel wilt handelen. Het is belangrijk om rustig de tijd te nemen en zorgvuldig door je rekeninginstellingen te gaan.

Hierdoor vermijd je fouten en zorg je ervoor dat je niet per ongeluk een verkeerd abonnement opzegt.

Daarnaast ervaren sommige abonnees problemen omdat de instructies voor het annuleren van specifieke abonnementen soms moeilijk te vinden zijn. Ze zoeken naar manieren om bijvoorbeeld hun JouwWeb, Squla of Duolingo abonnement via PayPal te stoppen, maar lopen vast vanwege onduidelijke of ontbrekende instructies.

Een goede tip is om direct contact op te nemen met de klantenservice van zowel PayPal als de dienst waarvan je het abonnement wilt opzeggen. Deze aanpak biedt vaak sneller duidelijkheid en helpt je om eventuele misverstanden uit de weg te ruimen.

Conclusie

Het opzeggen van een PayPal abonnement is makkelijk. Je volgt gewoon de stappen die we hebben besproken. Dit zorgt ervoor dat je controle houdt over je uitgaven en alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt.

Er zijn hulpmiddelen zoals ‘Instellingen’ en ‘Vooraf goedgekeurde betalingen beheren’, die je daarbij helpen. Onthoud dat veiligheid belangrijk is. Bescherm altijd je financiële gegevens.

Met deze tips en trucs kun je zorgeloos gebruik maken van PayPal, terwijl je volledige controle behoudt over je abonnementen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn PayPal abonnement opzeggen?

U kunt uw PayPal abonnement opzeggen door in te loggen op uw PayPal account, naar het gedeelte ‘Instellingen’ te gaan, en de optie voor abonnementen te kiezen. Daar vindt u een lijst met al uw actieve abonnementen en kunt u degene selecteren die u wilt stopzetten.

2. Wat gebeurt er als ik mijn PayPal abonnement niet kan vinden?

Indien u uw PayPal abonnement niet kunt vinden in uw account, is het raadzaam om direct contact op te nemen met het PayPal helpcentrum. Zij kunnen u verder helpen om het probleem op te lossen.

3. Kan ik mijn PayPal abonnement opzeggen via mijn bankrekening of kredietkaart?

Nee, het opzeggen van een PayPal abonnement moet direct via uw PayPal account gebeuren. Het storneren van betalingen via uw bankrekening of kredietkaart stopt het abonnement niet automatisch.

4. Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van een PayPal abonnement?

Het opzeggen van een PayPal abonnement is gratis. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het stopzetten van uw abonnementen via PayPal.

5. Hoe weet ik zeker dat mijn PayPal abonnement is opgezegd?

Na het opzeggen van uw abonnement ontvangt u een bevestigingsemail van PayPal. U kunt ook de status van uw abonnementen controleren in uw PayPal account onder de sectie ‘Abonnementen’ om zeker te weten dat het is opgezegd.

6. Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het opzeggen van mijn PayPal abonnement?

Als u problemen ondervindt bij het opzeggen van uw PayPal abonnement, ga dan voor meer informatie naar het helpcentrum van PayPal nl. Daar vindt u stappen en tips die u kunnen helpen, of u kunt directe hulp vragen aan een medewerker.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.