In dit artikel

Een persoon typt op een laptop met de Parship website open in een opgeruimde en rustige werkruimte.

Parship Abonnement Opzeggen: Zo Zeg Je Snel en Gemakkelijk Je Lidmaatschap Op

In dit artikel

Veel mensen vinden het lastig om hun abonnement bij online platforms op te zeggen. Dit geldt ook voor Parship, een populaire datingservice waar singles op zoek gaan naar serieuze relaties.

Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, talrijke abonnementen zien komen en gaan. Door mijn ervaring weet ik precies hoe je snel en gemakkelijk je Parship lidmaatschap kunt stopzetten.

Ik deel graag mijn kennis om jou te helpen.

In dit artikel ontdek je stap voor stap hoe je jouw Parship abonnement kunt beëindigen en je profiel kunt verwijderen. Belangrijk om te weten is dat je jouw Premium-lidmaatschap minstens 4 weken voor het einde van de actuele periode moet opzeggen.

Met deze gids wordt opzeggen kinderspel. Lees verder en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Samenvatting

 • Om je Parship premium lidmaatschap op te zeggen, moet je eerst inloggen, naar ‘mijn lidmaatschap’ gaan en de optie ‘lidmaatschap beëindigen’ kiezen. Vergeet niet om een bevestigingse-mail te controleren om zeker te weten dat je opzegging verwerkt is.
 • Je kunt je Parship – profiel volledig verwijderen door in te loggen, naar ‘Mijn Parship’ te gaan, en de optie voor het verwijderen van je lidmaatschap te kiezen. Alle persoonlijke gegevens en matches worden definitief verwijderd.
 • Houd rekening met een opzegtermijn van minimaal vier weken voor je Parship abonnement. Als je dit niet doet, wordt je contract automatisch verlengd.
 • Het is mogelijk om je Parship – profiel tijdelijk onzichtbaar te maken als je even pauze wilt nemen van het online daten. Je profiel en gegevens blijven bewaard, maar zijn niet zichtbaar voor anderen.
 • Gebruik voor het opzeggen van je abonnement de automatische opzegbrief die beschikbaar is via de website van Parship, of neem rechtstreeks contact op met de klantenservice via e-mail of het contactformulier.

Hoe kan ik mijn Parship lidmaatschap opzeggen?

Wil je jouw Parship lidmaatschap opzeggen? We tonen je de simpele stappen om dit snel en zonder gedoe te regelen.

Stappen voor het opzeggen van Premium-lidmaatschap

Opzeggen van je Parship premium lidmaatschap is eenvoudiger dan je misschien denkt. Met slechts een paar stappen kun je jouw abonnement stopzetten en weer verder gaan met je leven.

 1. Log in op de website van Parship met je persoonlijke wachtwoord en gebruikersnaam. Zonder deze stap kom je niet bij je instellingen.
 2. Ga naar “mijn lidmaatschap” in het menu. Hier vind je alle informatie over jouw huidige abonnement.
 3. Kies voor de optie ‘lidmaatschap beëindigen’. Dit start het proces om jouw premium lidmaatschap te annuleren.
 4. Vul de reden voor opzegging in als dat gevraagd wordt. Parship vraagt hier soms naar om hun diensten te verbeteren.
 5. Bevestig jouw keuze door op ‘beëindigen’ te klikken. Hiermee zet je een definitief punt achter jouw premium periode bij Parship.
 6. Controleer of je een bevestigingse – mail ontvangt van Parship over jouw opzegging. Dit is een belangrijke stap, want zo weet je zeker dat alles goed verwerkt is.

Vergeet niet dat als je binnen 14 dagen na het afsluiten van het Premium-lidmaatschap opzegt, je recht hebt op volledige terugbetaling dankzij het herroepingsrecht van Parship. Let ook goed op dat schriftelijke uitschrijving nodig is om dit proces succesvol af te ronden; dit kan via e-mail of post gebeuren, wat voor jou het gemakkelijkst werkt.

Het afhandelen van deze stappen neemt niet veel tijd en zorgt ervoor dat jij met vertrouwen kunt kiezen voor wat jij wilt doen na Parship.

Hoe verwijder je jouw Parship-profiel?

Je wilt jouw Parship-profiel verwijderen en vraagt je af hoe? Dat is makkelijker dan je denkt. Volg deze stappen om snel en efficiënt afscheid te nemen van je online datingprofiel op Parship.

 1. Log in op de website van Parship met jouw inloggegevens.
 2. Ga naar ” Mijn Parship” door op jouw profielicoon aan de bovenkant van de pagina te klikken.
 3. Zoek de optie “ Profiel beheren” of iets soortgelijks in de instellingen.
 4. Kies voor de keuze “ Jouw lidmaatschap verwijderen” of een gelijksoortige aanduiding.
 5. Er verschijnt een bevestigingsvraag om zeker te weten dat je jouw account wilt opheffen. Bevestig dat je dit echt wilt doen.
 6. Na het bevestigen, wordt gevraagd om feedback of een reden voor het verlaten van Parship. Dit is optioneel, maar kan helpen om de dienst te verbeteren.
 7. Als laatste stap krijg je een notificatie dat jouw account succesvol is verwijderd.

Wees gerust, alle persoonlijke gegevens en matches worden definitief uit het systeem van Parship verwijderd wanneer jij besluit jouw profiel te laten verdwijnen. Vanaf dit moment kun je niet meer terugkeren met hetzelfde profiel en moet je een nieuw account aanmaken als je besluit terug te keren naar dit platform voor online dating.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, heb je binnen enkele minuten jouw Parship-profiel permanent verwijderd zonder gedoe of complicaties.

Een rommelig bureau met Parship-lidmaatschapskaart, laptop en pen.

Belangrijke opzegtermijn voor Parship lidmaatschap

Voor het beëindigen van je Parship abonnement moet je een opzegtermijn van minimaal vier weken in acht nemen. Doe je dit niet op tijd, dan wordt je contract automatisch en voor onbepaalde tijd verlengd.

Dit betekent dat je nog langer aan Parship vastzit dan je misschien wilde. Zorg dus dat je de kalender goed in de gaten houdt en op tijd actie onderneemt.

Na de eerste periode heb je wel de mogelijkheid om op elke dag van de maand je premium-lidmaatschap op te zeggen. Hierbij moet je rekening houden met een maand opzegtermijn. Het is belangrijk om deze termijnen te kennen en hierop adequaat te reageren om ongewenste verlengingen te voorkomen.

Een kalender met gemarkeerde datum, omringd door klok en zandloper.

Tijdelijk stoppen met Parship: Is het mogelijk?

Na de opzegtermijn besproken te hebben, komen we nu bij een optie die veel gebruikers zich afvragen: kun je tijdelijk stoppen met Parship? Het antwoord is ja, je kunt jouw profiel tijdelijk onzichtbaar maken.

Dit betekent dat andere leden jouw pagina niet kunnen zien of contact met je opnemen. Je profiel en al je gegevens blijven bewaard, maar zijn gewoon niet zichtbaar voor anderen.

Dit is een handige functie als je even pauze wilt nemen van het online daten zonder al je informatie of matches te verliezen. Je activeert deze optie eenvoudig via de instellingen in je account.

Zodra je klaar bent om weer actief te worden op de website, kun je jouw profiel met een paar klikken weer zichtbaar maken. Dit proces is eenvoudig en biedt flexibiliteit voor iedereen die de diensten van Parship tijdelijk niet nodig heeft.

Gedetailleerde Gids voor het Opzeggen van Je Parship Abonnement

Om je Parship abonnement op te zeggen, moet je dit ten minste vier weken voor het einde van de actuele periode doen. Dit zorgt ervoor dat je premium lidmaatschap niet automatisch verlengd wordt.

Voor het opzeggen kun je gebruikmaken van de automatische opzegbrief die je makkelijk via de website van Parship kunt vinden. Deze optie is snel en eenvoudig. Je vult je gegevens in, en de brief wordt direct verzonden naar Parship.

Als alternatief kun je ook rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice via e-mail of het contactformulier op hun site. Zorg ervoor dat je jouw Parship-code bij de hand hebt.

Deze stap is belangrijk om je opzegging correct te verwerken. Deze manieren zorgen dat je zonder gedoe jouw zoektocht naar de liefde van je leven kunt wijzigen of beëindigen, terwijl je nog steeds de controle behoudt over je persoonlijke informatie en toekomstige betalingen aan Parship.

Conclusie

Je lidmaatschap bij Parship opzeggen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze stappen doe je het snel en zonder gedoe. Gebruik de opzegdienst zoals Dyme voor een gegarandeerd resultaat.

Vergeet niet dat je profiel helemaal weg is als je het verwijdert. Check ook altijd de opzegtermijn, zodat je op tijd bent. Nu weet je precies hoe je afscheid neemt van Parship. Je bent klaar om verder te gaan.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Parship lidmaatschap opzeggen?

Je kunt jouw Parship lidmaatschap eenvoudig opzeggen door in te loggen op de website, naar “mijn lidmaatschap” te gaan en de optie “verwijderen” te kiezen. Vul je gegevens in en verstuur de opzegging.

2. Is het mogelijk om mijn Parship abonnement schriftelijk op te zeggen?

Ja, je kunt jouw Parship abonnement schriftelijk via e-mail of door een brief te laten versturen opzeggen. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie, zoals je persoonlijke gegevens, duidelijk vermeldt.

3. Kan ik mijn lidmaatschap bij Parship herroepen?

Je kunt jouw lidmaatschap bij Parship binnen de eerste 14 dagen na afsluiting herroepen. Dit geeft je de mogelijkheid om zonder kosten van gedachten te veranderen.

4. Wat gebeurt er met mijn profiel als ik mijn Parship lidmaatschap opzeg?

Zodra je jouw Parship lidmaatschap hebt opgezegd, wordt je profiel definitief verwijderd. Dit betekent dat alle informatie en matches niet meer toegankelijk zijn.

5. Biedt Parship een gratis lidmaatschap aan?

Parship biedt een gratis basislidmaatschap aan waarmee je de site kunt verkennen en een persoonlijkheidstest kunt invullen. Voor volledige toegang tot alle functies is een premium abonnement nodig.

6. Hoe lang duurt het voordat mijn Parship abonnement is opgezegd?

Na het versturen van je opzegging, wordt deze zo snel mogelijk verwerkt. De exacte tijd kan variëren, maar meestal is je abonnement binnen enkele dagen officieel opgezegd.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.