In dit artikel

Een laptop met OneDrive logo toont annuleringsproces en verwarring.

Onedrive Abonnement bij Microsoft: Alles wat je moet weten

In dit artikel

In de wereld van digitale opslag is het vinden van een betrouwbare partner essentieel. Er gaan veel mythes rond over cloudopslag en de veiligheid ervan. Ik, Martijn Meeuwis, met mijn achtergrond in productabonnementen en oprichter van BesteAbonnementen.nl, ontrafel deze mythes voor jou.

Met jarenlange ervaring heb ik gezien hoe essentieel veilige en toegankelijke opslagruimte is voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

In dit artikel duiken we diep in de wereld van OneDrive Abonnementen bij Microsoft. We bespreken niet alleen wat OneDrive is, maar ook de unieke voordelen die het jou als gebruiker biedt.

Wist je dat klanten met een actief abonnement op Microsoft 365 Family per gebruiker 1 TB extra opslag krijgen? Dit is slechts een voorproefje van wat je kunt verwachten. Lees verder.

Samenvatting

  • Microsoft OneDrive biedt gratis en betaalde opslagopties, waarmee je documenten en foto’s veilig kunt opslaan in de cloud. Je start met 5 GB gratis ruimte, en kunt dit uitbreiden door te kiezen voor een abonnement.
  • Met OneDrive kun je overal toegang krijgen tot je bestanden, of je nu een computer, smartphone of tablet gebruikt. Dit zorgt voor veel vrijheid en gemak bij het werken vanuit verschillende locaties.
  • Abonnementen variëren van Microsoft 365 Basic, dat 5 GB opslag biedt, tot Microsoft 365 Family met 6 TB cloudopslag (1 TB per persoon) voor tot zes personen, elk met zijn eigen unieke voordelen en functionaliteiten.
  • De integratie met Microsoft 365 – apps zoals Word, Excel en PowerPoint zorgt ervoor dat je documenten altijd veilig zijn opgeslagen in OneDrive, wat bijdraagt aan een hogere productiviteit en betere beveiliging van je bestanden.
  • Kopen bij de Microsoft Store biedt directe software downloads en toegang tot ondersteuning van Microsoft zelf, waardoor klanten snel kunnen beginnen met het gebruik van hun programma’s en hulp kunnen krijgen wanneer ze die nodig hebben.

Wat is Microsoft OneDrive?

Na de inleiding krijgen we nu te maken met Microsoft OneDrive, een essentiële tool voor het opbergen van jouw digitaal materiaal. Dit is een gratis online bewaarservice aangeboden door Microsoft.

Met deze service kun je jouw documenten en foto’s veilig opslaan. Je hebt de mogelijkheid om vanaf elke plek ter wereld toegang te krijgen tot deze bestanden, zolang je maar verbinding hebt met het internet.

Bovendien maakt OneDrive deel uit van Microsoft’s cloudservice, wat betekent dat jouw bestanden niet alleen opgeslagen zijn, maar ook beschermd tegen verlies of diefstal.

Dit platform biedt je de vrijheid om je materiaal te benaderen met verschillende apparaten zoals smartphones, tablets en computers. Of je nu aan een belangrijk verslag werkt of herinneringen wilt bewaren in de vorm van foto’s, OneDrive zorgt ervoor dat alles binnen handbereik blijft.

Hiermee organiseer je gemakkelijk al jouw belangrijke bestanden en houd je ze veilig.

Een persoon werkt op een laptop in een modern kantoor met Microsoft OneDrive.

Voordelen en kenmerken van OneDrive

Microsoft OneDrive maakt het leven makkelijker door je bestanden veilig in de cloud op te slaan. Zo kun je overal bij je documenten, foto’s en mappen komen, of je nu op je laptop werkt of via je smartphone kijkt.

Veilige opslag van bestanden en foto’s

Met OneDrive houd je jouw foto’s en documenten veilig. Het systeem maakt automatisch reservekopieën, zodat je nooit iets kwijtraakt. Je kunt altijd bij je bestanden, waar je ook bent.

Dit werkt perfect voor iedereen die belangrijke of gevoelige informatie online wilt bewaren.

De persoonlijke kluis in OneDrive is als een digitale kluis. Hier sla je jouw belangrijkste documenten en afbeeldingen op. Niemand anders kan hierbij, alleen jij. Dit geeft een extra laag beveiliging voor spullen die echt belangrijk zijn.

Eenvoudig delen van bestanden

Je kunt jouw werk gemakkelijk delen met anderen via OneDrive. Dit maakt samenwerken veel eenvoudiger. Jij bepaalt wie jouw documenten en foto’s kan zien en aanpassen. Zelfs mensen zonder Microsoft-account kunnen meedoen.

Dit maakt OneDrive perfect voor projecten waarbij je met verschillende mensen werkt.

OneDrive werkt ook goed met Office, SharePoint en Teams. Hierdoor lijkt het alsof je bestanden naadloos tussen deze programma’s bewegen. Het is ideaal voor als je overstapt van Google Drive naar OneDrive voor Bedrijven.

Je hebt alles wat je nodig hebt op één plek, wat het delen van bestanden simpel maakt.

Overal toegang tot je bestanden

Na het delen van bestanden, komt de vrijheid om deze overal te openen. Met OneDrive-opslag hoef je niet meer te piekeren over waar je bestanden zijn. Of je nu op je laptop, mobiele telefoon of tablet werkt, je hebt altijd toegang.

Dit betekent dat je foto’s, documenten en projecten kunt bereiken, ongeacht waar je bent.

Het gebruik van OneDrive maakt het gemakkelijker dan ooit om te werken vanuit verschillende locaties. Ben je bijvoorbeeld op reis en moet je een belangrijk document bekijken? Geen probleem.

Log in op OneDrive via een browser of de mobiele app, en daar is je bestand. Deze flexibiliteit verbetert niet alleen je productiviteit maar geeft je ook de rust dat je alles bij de hand hebt.

Een laptop en smartphone met OneDrive open, omringd door een modern kantoor.

Overzicht van OneDrive abonnementen

Ontdek welk OneDrive pakket het beste bij jouw wensen past door de verschillende mogelijkheden te verkennen.

Microsoft 365 Basic

Met Microsoft 365 Basic krijg je als één persoon toegang tot 100 GB aan wolkenopslag in Outlook en OneDrive. Dit abonnement laat je ook toe om e-mails veilig en zonder reclame te verzenden en ontvangen.

Je kunt er foto’s en documenten gemakkelijk mee delen. Het is perfect voor gebruikers van Windows, macOS, iOS en Android. Je hebt web- en mobiele toepassingen van Microsoft Word en andere Microsoft-programma’s tot je beschikking.

Dit pakket is zeer gericht op samenwerking en biedt de meest actuele eigenschappen in één vloeiende en geïntegreerde ervaring. Als je zoekt naar een eenvoudige manier om jouw digitale bestanden op te slaan en tegelijkertijd toegang wilt tot krachtige communicatietools, dan is Microsoft 365 Basic de ideale optie.

Het ondersteunt niet alleen een breed scala aan apparaten, maar zorgt ook voor een naadloze integratie tussen hen, waardoor je altijd verbonden blijft, waar je ook bent.

Microsoft 365 Personal

Microsoft 365 Personal geeft je 1 TB cloudopslag, ruim voldoende voor al jouw documenten. Je kunt het gebruiken op vijf verschillende apparaten tegelijk, wat betekent dat je altijd en overal bij je bestanden kunt, of je nu een computer, tablet of smartphone gebruikt.

Dit abonnement is ideaal voor individuele gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor het opslaan en beheren van hun gegevens.

Elk abonnement komt met automatische updates voor jouw software, zodat je altijd de nieuwste functies en beveiligingsmaatregelen bij de hand hebt. Of je nu documenten aanmaakt met Word, Excel of PowerPoint, ze worden allemaal veilig bewaard in OneDrive.

Dit maakt Microsoft 365 Personal een uitstekende keuze voor consumenten die hun productiviteit willen verhogen en zeker willen zijn van de veiligheid van hun bestanden.

Microsoft 365 Family

Met een Microsoft 365 Family abonnement krijg je per gebruiker 1 TB extra OneDrive-opslagruimte. Dit is geldig voor tot zes personen. Zo biedt het in totaal tot 6 TB cloudopslag. Handig is dat je betaalt per persoon, niet per apparaat.

Dit maakt het ideaal voor gezinnen of groepen die veel opslagruimte nodig hebben en verschillende apparaten gebruiken zoals laptops, smartphones en tablets.

Dit abonnement omvat ook krachtige productiviteitstoepassingen zoals Word en Excel, premiumfuncties en geavanceerde beveiliging. Het zorgt ervoor dat alle bestanden veilig en toegankelijk zijn, ongeacht waar je bent.

Het delen van deze voordelen met anderen in je huishouden is eenvoudig. Iedereen kan maximaal genieten van de cloudopslag en de bijgeleverde applicaties op zowel Windows, macOS, iOS als Android-toestellen.

OneDrive voor Bedrijven

Naast de persoonlijke en familie abonnementen komt OneDrive voor Bedrijven. Dit is speciaal gemaakt voor professionals die hun zakelijke documenten veilig willen opslaan en organiseren.

Met dit abonnement krijgen gebruikers een eigen bibliotheek waar ze hun werkbestanden gemakkelijk kunnen bijhouden. Zo blijft alles wat je voor je werk of studie nodig hebt netjes gesorteerd en binnen handbereik in Microsoft 365.

Dit platform maakt het ook makkelijk om bestanden te delen met collega’s of klasgenoten. Je kunt snel vinden wat je nodig hebt, waar je ook bent. Of je nu op kantoor werkt of onderweg bent, jouw belangrijke documenten zijn altijd veilig opgeslagen in de cloud en toegankelijk via internet.

Vergelijking van abonnementen en prijzen

Het kiezen van het juiste Microsoft OneDrive-abonnement hangt af van jouw behoeften. Hier is een vergelijking om je te helpen beslissen.

Abonnement Prijs per maand Opslagruimte Inbegrepen functies
Microsoft 365 BasicGratis5 GBVeilige opslag
Microsoft 365 Personal€71 TBVeilige opslag, Office-apps, geavanceerde beveiliging
Microsoft 365 Family€106 TB (1 TB per persoon)Veilige opslag, Office-apps voor het gezin, geavanceerde beveiliging
OneDrive voor Bedrijven Plan 1€51 TBZakelijke veilige opslag, bestandssamenwerking
OneDrive voor Bedrijven Plan 2€10OnbeperktZakelijke veilige opslag, geavanceerde beveiliging, bestandssamenwerking

Alle abonnementen bieden mogelijkheden om jouw bestanden veilig op te slaan. Het persoonlijke en familieplan voegen daar Office-apps aan toe. Voor bedrijven bieden de plannen extra samenwerkingsmogelijkheden en geavanceerde beveiliging. Kijk naar wat jij nodig hebt en maak dan een keuze.

Hoe werkt Microsoft-opslag?

Microsoft-opslag, ook bekend als OneDrive, biedt je de mogelijkheid om bestanden en foto’s veilig in de cloud op te slaan. Je start met 5 GB gratis ruimte alleen door een Microsoft-account aan te maken.

Dit laat je toe om belangrijke documenten, e-mailbijlagen en persoonlijke herinneringen op een centrale plek te bewaren. Als je meer ruimte nodig hebt, kun je je opslag eenvoudig uitbreiden door te kiezen voor één van de abonnementen die Microsoft aanbiedt.

Zo krijg je bij een Microsoft 365 Family abonnement voor elke gebruiker 1 TB extra ruimte.

Je hebt altijd en overal toegang tot jouw bestanden via OneDrive voor Bedrijven of de mobiele OneDrive-app. Dit betekent dat je niet alleen op je computer, maar ook op je smartphone of tablet aan jouw documenten kunt werken.

Het delen van bestanden met vrienden of collega’s is ook heel eenvoudig. Je kiest zelf wie toegang krijgt tot welke bestanden. Zo blijft jouw informatie altijd beschermd en beschikbaar wanneer jij dat wilt.

De voordelen van kopen bij de Microsoft Store

Kopen bij de Microsoft Winkel betekent dat je direct toegang krijgt tot je software. Je krijgt ook steun van Microsoft zelf, wat het leven een stuk makkelijker maakt.

Directe software downloads

Met een Microsoft 365-abonnement download je direct de nieuwste versies van Microsoft 365-apps. Dit betekent dat je meteen kunt beginnen met het gebruik van programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint op je pc, Mac, Android of iOS toestel.

Je hoeft niet te wachten op fysieke exemplaren of lange installatieprocessen. Alles gaat snel en soepel online.

Ook voor bedrijven biedt Microsoft handige opties. Werkgevers kunnen de Office-suite direct beschikbaar maken voor elke werknemer, op welk apparaat dan ook. Dit maakt het makkelijker om iedereen in je team snel aan de slag te laten gaan.

Met directe downloads bespaar je tijd en zorg je dat iedereen altijd de meest actuele software tot zijn beschikking heeft.

Ondersteuning van Microsoft

Microsoft biedt hulp voor OneDrive-gebruikers. Je kunt alles leren over abonnementsvoordelen, trainingen volgen en je apparaat beter beveiligen. Deze ondersteuning helpt je meer te halen uit je OneDrive-ruimte en Microsoft 365-pakketten.

Je hebt ook toegang tot antwoorden op veelgestelde vragen. Zo kom je meer te weten over de noodzaak van een abonnement, wat OneDrive betekent voor werk of school en andere onderwerpen.

Microsoft maakt het makkelijk om oplossingen te vinden en je kennis te vergroten.

Meer over OneDrive Abonnementen bij Microsoft

Ontdek de voordelen van OneDrive abonnementen. Ze bieden je extra opbergruimte en toegang tot handige functies. Met een abonnement krijg je niet alleen meer ruimte voor je bestanden en foto’s, maar ook toegang tot samenwerkingshulpmiddelen.

Deze hulpmiddelen helpen je efficiënter te werken, zowel alleen als met anderen. Je kunt je abonnement altijd aanpassen aan je behoeften. Extra opbergruimte kopen is simpel als je meer plek nodig hebt.

Elk abonnement komt met beveiligingsmogelijkheden die je bestanden veilig houden. Trainingen helpen je om alles uit OneDrive te halen. Of je nu kiest voor een persoonlijke licentie of een pakket deelt met anderen, er is een optie die bij jou past.

Laten we nu eens kijken naar hoe OneDrive precies werkt binnen Microsoft 365.

Conclusie

Met Microsoft OneDrive krijg je veilige opslag en gemak bij het delen van jouw belangrijke bestanden en foto’s. Je hebt altijd en overal toegang tot je gegevens, of je nu op kantoor bent of onderweg.

De abonnementen variëren van Basic tot Family en zelfs Bedrijven, waardoor er voor iedere behoefte wel een passende optie beschikbaar is. De voordelen van aankopen via de Microsoft Store, zoals directe software-downloads en ondersteuning, maken het nog aantrekkelijker.

Kies het juiste abonnement voor jou en begin met het veilig opslaan en delen van je bestanden met Microsoft OneDrive.

Veelgestelde Vragen

1. Wat krijg ik met een OneDrive-abonnement bij Microsoft?

Met een OneDrive-abonnement krijgt u 1 TB opslagruimte voor het opslaan van uw bestanden en documenten. Dit kan worden uitgebreid tot 5 TB, afhankelijk van het plan dat u kiest. U kunt ook Office 365-producten gebruiken, zoals Word en Excel, die in uw abonnement zijn inbegrepen.

2. Kan ik mijn OneDrive-opslag delen met anderen?

Ja, u kunt uw OneDrive-opslagruimte delen met familie of collega’s. Dit maakt het mogelijk om samen aan documenten te werken of bestanden te delen binnen een gedeelde map.

3. Hoe kan ik mijn OneDrive-abonnement upgraden of verlengen?

U kunt uw OneDrive-abonnement eenvoudig upgraden of verlengen door naar de Microsoft-website te gaan en de opties voor upgraden of verlengen te selecteren. U kunt kiezen uit verschillende plannen die meer opslagruimte of extra licenties bieden.

4. Werkt OneDrive ook op mobiele apparaten?

Ja, OneDrive werkt op mobiele apparaten. Er zijn apps beschikbaar voor iPhone, iPod Touch, en Android-apparaten via de Google Play Store. Dit maakt het gemakkelijk om uw bestanden onderweg te beheren en toegang te krijgen tot uw documenten.

5. Hoe beveiligt Microsoft mijn gegevens in OneDrive?

Microsoft beschermt uw gegevens met geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals Microsoft Defender en Windows Defender. Uw bestanden worden ook offline opgeslagen in OneDrive, wat een extra laag beveiliging biedt tegen online bedreigingen.

6. Kan ik OneDrive gebruiken zonder internetverbinding?

Ja, u kunt bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive offline benaderen. Dit betekent dat u aan documenten kunt werken zonder een internetverbinding, en wijzigingen worden gesynchroniseerd zodra u weer online bent.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.