In dit artikel

Een modern en georganiseerd kantoor met laptop en smartphone op het bureau.

Hoe kan ik mijn OneDrive abonnement opzeggen?

In dit artikel

Het lijkt misschien een grote stap om je OneDrive abonnement te annuleren, maar maak je geen zorgen, het is minder ingewikkeld dan je denkt. Met mijn ervaring in het adviseren over diverse abonnementen, waaronder die van Microsoft 365 Personal en Microsoft 365 Family, weet ik precies hoe je dit aan moet pakken.

Mijn achtergrond stelt me in staat om jou door dit proces te leiden met heldere en eenvoudige instructies. Het opzeggen van je abonnement kan een slimme keuze zijn, afhankelijk van je behoeften en gebruik.

Belangrijk om te weten is dat na het annuleren van je abonnement, je opgeslagen bestanden toegankelijk blijven en je ze kunt downloaden door in te loggen bij OneDrive. Deze informatie is cruciaal omdat het aangeeft dat je door het annuleren niet direct alles kwijtraakt wat je hebt opgeslagen.

Blijf lezen voor de complete gids. Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Samenvatting

  • Begin met inloggen bij Services en abonnementen met je Microsoft-account om je OneDrive abonnement op te zeggen. Dit geeft je toegang tot jouw huidige abonnementen.
  • Ga na het inloggen op zoek naar het OneDrive abonnement dat je wilt stopzetten en kies de optie om het te annuleren of de terugkerende facturering uit te schakelen.
  • Na het annuleren van je OneDrive abonnement, wordt je gratis opslagruimte teruggezet naar 5 GB, wat genoeg is voor basisgebruik zoals e-mail bijlagen en enkele bestanden en foto’s.
  • Je blijft toegang houden tot je bestanden in OneDrive na het annuleren van je abonnement, wat betekent dat je niets kwijtraakt wat je hebt opgeslagen. Je kunt deze bestanden downloaden door in te loggen bij OneDrive.
  • Als je meer ruimte nodig hebt of technische ondersteuning zoekt na het annuleren van je abonnement, kun je altijd contact opnemen met Microsoft-ondersteuning voor hulp.

Wat is een OneDrive abonnement?

Na de introductie is het nu tijd om dieper in te gaan op wat een OneDrive abonnement precies inhoudt. OneDrive is een dienst voor wolkopslag die Microsoft aanbiedt. Het stelt je in staat bestanden op te slaan, te delen en samen te werken met anderen, waar je ook bent.

Met een abonnement op OneDrive krijg je meer opslagruimte in de wolk dan de standaard gratis hoeveelheid. Dit is handig voor het bewaren van foto’s, documenten en andere belangrijke bestanden.

Je kunt kiezen voor verschillende abonnementsniveaus, afhankelijk van hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Ook heb je de mogelijkheid om je abonnement te upgraden of op te zeggen via ‘ Services en abonnementen‘ in je accountinstellingen.

Dit geeft je flexibiliteit in het beheren van je opslagbehoeften en kosten. Door toegang tot extra functies zoals geavanceerde beveiligingsopties en de mogelijkheid om bestanden te herstellen, biedt een OneDrive abonnement waarde voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik.

Een persoon die bestanden op OneDrive opent, omringd door digitale apparaten en een moderne kantoorachtergrond.

Stap-voor-stap handleiding: Hoe zeg je een OneDrive abonnement op?

Het opzeggen van je OneDrive abonnement hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg gewoon de stappen om in te loggen op je account en zoek het abonnement dat je wilt stopzetten.

Inloggen bij Services en abonnementen

Om je OneDrive abonnement op te zeggen, begin je met inloggen bij Services en abonnementen. Gebruik hiervoor je Microsoft-account. Deze stap is noodzakelijk om toegang te krijgen tot je huidige abonnementen.

Zo zie je precies wat je hebt en kun je actie ondernemen.

Na het inloggen kom je op een pagina waar al je Microsoft-diensten staan, inclusief Office 365 en Outlook.com als je die gebruikt. Hier zoek je het OneDrive abonnement dat je wilt stopzetten.

Het proces is eenvoudig en wijst zichzelf. Zorg dat je de informatie rustig doorneemt voordat je besluit te annuleren.

Zoeken naar het OneDrive abonnement dat je wilt opzeggen

Na het inloggen bij Services en abonnementen, ben je klaar voor de volgende stap. Je gaat nu op zoek naar het OneDrive-pakket dat je niet meer wilt gebruiken. Dit doe je door te scrollen of de zoekfunctie te gebruiken.

Zorg ervoor dat je het juiste pakket kiest, vooral als je meerdere Microsoft-diensten hebt.

Klik vervolgens op het OneDrive-pakket dat je wilt stopzetten. Je ziet een optie om het abonnement te annuleren of de terugkerende facturering uit te schakelen. Kies wat voor jou van toepassing is.

Als je twijfelt, kun je altijd contact opnemen met de klantendienst van Microsoft voor hulp.

Een laptop met OneDrive logo toont annuleringsproces en verwarring.

Wat gebeurt er na het annuleren van het OneDrive abonnement?

Na het stopzetten van je OneDrive abonnement, verandert er iets belangrijks met je opslagruimte. Je gratis opslaglimiet gaat terug naar 5 GB, wat minder is dan voorheen.

Opslagcapaciteit wordt teruggezet naar 5 GB cloudopslag

Zodra je besluit je Microsoft 365 Basic of Personal abonnement te annuleren, verandert je opslagplaats in de wolk naar 5 GB. Dit is voldoende ruimte voor e-mail bijlagen, een aantal bestanden en foto’s in OneDrive.

Het is een goede hoeveelheid opslag voor basisgebruik.

Denk eraan dat als je meer ruimte nodig hebt voor je bestanden, je altijd kunt upgraden. Contact opnemen met Microsoft-ondersteuning is eenvoudig als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste abonnement of als je technische ondersteuning zoekt.

Conclusie

Je weet nu hoe je jouw abonnement op OneDrive kunt stopzetten. Volg de stappen zorgvuldig om geen problemen te krijgen. Jouw cloudopslag gaat terug naar 5 GB. Dit is goed om in gedachten te houden.

Je blijft toegang houden tot je bestanden, wat een geruststelling is. Voor extra hulp staat de Microsoft-website altijd klaar. Met deze kennis in handen regel je het beëindigen van jouw abonnement zonder zorgen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn OneDrive-abonnement annuleren via de Google Play Store?

Om je OneDrive-abonnement te annuleren via de Google Play Store, open je de app, ga naar ‘Abonnementen’, selecteer OneDrive en kies ‘Abonnement opzeggen’. Volg de instructies om het proces te voltooien.

2. Wat moet ik doen om mijn abonnement op OneDrive via de Apple App Store op te zeggen?

Begin met het openen van de instellingen op je Apple-apparaat, tik op je naam, ga naar ‘Abonnementen’, vind OneDrive en tik dan op ‘Abonnement opzeggen’. Volg de stappen die worden weergegeven om je abonnement succesvol te annuleren.

3. Kan ik mijn OneDrive-abonnement upgraden of annuleren als ik Windows 8.1 gebruik?

Ja, ook met Windows 8.1 kun je je OneDrive-abonnement beheren. Ga naar de OneDrive-instellingen via je computer, zoek naar abonnementsbeheer en kies daar de optie om te upgraden of te annuleren.

4. Waar kan ik feedback verzenden over mijn ervaring met het opzeggen van mijn OneDrive-abonnement?

Als je feedback wilt geven over jouw ervaring, zoek dan naar de optie ‘Feedback verzenden’ in de OneDrive-app of op de website. Jouw mening helpt bij het verbeteren van hulp en educatie voor kleine bedrijven en andere gebruikers.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan ik mijn OneDrive abonnement opzeggen?

Laat een reactie achter