In dit artikel

Een strak en modern kantoorbureaublader met Microsoft 365 producten.

Vergelijk en kies de juiste optie voor office 365 abonnementen zakelijk: de beste zakelijke abonnementen voor Office 365

In dit artikel

Het kiezen van het juiste abonnement voor Microsoft 365 kan voelen als een doolhof. Met zoveel opties is het makkelijk om overweldigd te raken. Ik ben Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl en expert in productabonnementen.

Mijn ervaring helpt jou door dit doolhof te navigeren. Het is cruciaal om een abonnement te vinden dat past bij de grootte en behoeften van jouw bedrijf.

Een belangrijk feit: er zijn verschillende Microsoft 365-abonnementen, elk ontworpen voor specifieke bedrijfsbehoeften. Dit artikel geeft inzicht in de beste zakelijke abonnementen voor Office 365 en helpt je een keuze te maken die aansluit bij jouw wensen.

Lees verder.

Samenvatting

  • Er zijn verschillende Microsoft 365 – abonnementen zoals Business Basic, Business Standard en Business Premium, elk met unieke functies en prijzen om aan de behoeften van jouw bedrijf te voldoen.
  • Bij het kiezen van een abonnement moet je rekening houden met de grootte van je bedrijf, de benodigde beveiligingsopties, en de tools die je team nodig heeft om effectief te werken.
  • De kosten voor een Microsoft 365-abonnement variëren, met opties die beginnen bij €4,60 per maand per gebruiker, wat een betaalbare manier biedt om toegang te krijgen tot essentiële Office-applicaties en cloudopslag.
  • Belangrijke functies zoals geavanceerde beveiliging, app – beheer, en het vermogen om te werken vanaf verschillende apparaten maken zakelijke abonnementen aantrekkelijk voor bedrijven die prioriteit geven aan flexibiliteit en veiligheid.
  • Door je gratis proefversie om te zetten naar een betaald abonnement behoud je al je instellingen en bestanden, waardoor een naadloze overgang mogelijk is zonder verlies van belangrijke data.

Hoe Kies Je het Juiste Office 365 Zakelijk Abonnement

Het kiezen van het juiste Office 365 zakelijke abonnement vereist aandacht voor de grootte van je onderneming en de specifieke behoeften. Let op factoren zoals de kosten, benodigde cloudopslag en beschermingsmaatregelen om de beste beslissing voor jouw bedrijf te maken.

Compatibiliteit met uw bedrijfsgrootte

Kies het juiste abonnement dat past bij de omvang van uw bedrijf. Voor kleine en middelgrote bedrijven zijn er speciale opties zoals Microsoft 365 Business Basic en Standard. Deze bieden toegang tot belangrijke programma’s zoals Microsoft Teams, wat essentieel is voor samenwerking.

Bekijk goed wat elk abonnement aanbiedt. Zo krijgt u bijvoorbeeld met Microsoft 365 Business Premium extra beveiligingsfuncties en geavanceerd identiteits- en toegangsbeheer. Dit kan belangrijk zijn als uw bedrijf groeit en u meer gevoelige informatie online beheert.

Kies slim en zorg ervoor dat uw abonnement meegroeit met uw bedrijf.

Kosten van het abonnement

De prijs van jouw Microsoft 365 abonnement speelt een grote rol. Verschillende abonnementen, zoals Microsoft 365 Business Basic, beginnen vanaf €4,60. Dit geeft je toegang tot essentiële online kantoortoepassingen en opslagruimte.

Afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf, kun je kiezen voor meer uitgebreide pakketten die extra functies bieden zoals Azure Information Protection en Exchange Online. Door slim te kiezen, bespaar je kosten zonder in te leveren op productiviteit en veiligheid.

Elk bedrijf heeft andere noden. Sommige vereisen geavanceerde beveiligingsopties en een hoger niveau van data-opslag. Deze functies zijn beschikbaar in duurdere plannen zoals Microsoft 365 Business Premium.

Het belangrijkste is om een abonnement te selecteren dat past bij jouw specifieke bedrijfsvoering en groeiplannen. Nu richten we ons op de vereisten voor cloudservices en beveiliging.

Vereisten voor cloudservices en beveiliging

Na het overwegen van de kosten, is het tijd om te kijken naar wat je echt nodig hebt op het gebied van cloud services en veiligheid. Microsoft 365 staat bekend om zijn geavanceerde bescherming, vooral met het Business Premium-abonnement dat extra beveiligingsfuncties biedt.

Zorg ervoor dat je kiest voor een optie die niet alleen past bij je budget, maar ook bij je behoeften voor veiligheid en toegankelijkheid. Het is belangrijk dat je team altijd en overal veilig kan werken, of ze nu op kantoor zijn of onderweg.

Kies een abonnement dat voldoet aan de eisen voor centraal beheer van apparaten en gebruikers. Dit zorgt ervoor dat iedereen in jouw bedrijf beschermd is en toegang heeft tot de nodige hulpmiddelen.

Met functies als Microsoft Defender voor ondernemingen en hosted Exchange kun je er zeker van zijn dat je bedrijfsgegevens veilig zijn. Geef prioriteit aan oplossingen die mobiliteit ondersteunen, zodat jouw teamleden ook op hun smartphones en tablets productief kunnen blijven.

Professionals beoordelen diverse Office 365 plannen in een kantooromgeving.

Vergelijk de Beste Zakelijke Abonnementen voor Office 365

Het kiezen van het juiste Office 365-abonnement kan ingewikkeld lijken. Maar met een heldere vergelijking wordt het eenvoudiger. Hieronder vind je een vergelijkingstabel van de beste zakelijke abonnementen voor Office 365, die helpt bij het maken van de juiste keuze voor jouw bedrijf.

Abonnement Belangrijkste functies Prijs per gebruiker per maand
Microsoft 365 Business Basic Web- en mobiele versies van Office-apps, e-mail en kalender, teamwerk en communicatie €4,20
Microsoft 365 Business Standard Alle functies van Business Basic plus desktop-apps, boekingssoftware en meer €10,50
Microsoft 365 Business Premium Alles in Standard plus geavanceerde beveiliging, app-beheer €16,90
Microsoft 365-apps voor bedrijven Alleen de desktop-apps, cloudopslag €8,80

Deze tabel geeft een overzicht van de basis tot Premium abonnementen en hun kosten. Bij het kiezen van het juiste abonnement moet je rekening houden met de behoeften van je bedrijf. Denk aan het aantal medewerkers, de gewenste applicaties en de noodzaak van geavanceerde beveiligingsopties. Elk abonnement heeft zijn eigen voordelen en is ontworpen om te voldoen aan verschillende bedrijfsbehoeften.

Een groep professionals bespreekt Office 365 plannen in een moderne kantooromgeving.

Microsoft 365 Business Basic

Ontdek hoe Microsoft 365 Business Basic met zijn cloudopslag, e-mail hosting en toegang tot online versies van Office-programma’s zoals Word en Excel, een solide basis legt voor jouw bedrijf.

Lees verder om meer te weten te komen over de prijs en hoe dit abonnement het werken op afstand ondersteunt.

Functies & Beschrijving (Microsoft 365 Business Basic)

Microsoft 365 Business Basic helpt kleine bedrijven groot te denken. Dit abonnement staat tot 300 mensen toe samen te werken. Je kunt online samenkomsten houden, met Microsoft Teams.

Hiermee verbeter je de communicatie binnen je team. Bestanden opslaan en delen gaat gemakkelijk met OneDrive voor Bedrijven. Dit geeft je team de vrijheid om altijd en overal aan bestanden te werken.

Met dit abonnement beheer je eenvoudig de identiteit en toegang van gebruikers. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving. Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint zijn online beschikbaar.

Zo kan je team efficiënter werken zonder dat ze software hoeven te installeren. Kortom, Microsoft 365 Business Basic is een krachtige tool voor kleine bedrijven die willen groeien.

Prijs (Microsoft 365 Business Basic)

Nu je de functies van Microsoft 365 Business Basic kent, laten we het hebben over de kosten. De startprijs is € 5,60 per maand per gebruiker. Dit is een aantrekkelijke optie voor kleinere bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare oplossingen zonder in te leveren op kwaliteit.

Als je Teams niet nodig hebt, kun je kiezen voor de Microsoft 365 Business Basic EEA versie, die iets goedkoper is met een prijs van € 4,60. Bespaar tot 17% door te kiezen voor een jaarbetaling.

Dit maakt het niet alleen voordeliger maar ook gemakkelijker om je uitgaven te beheren gedurende het hele jaar.

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard biedt teams alles wat ze nodig hebben om samen te werken, met toegang tot e-maildiensten, tekstverwerkingsprogramma’s, spreadsheets en presentatiesoftware, allemaal ondersteund door krachtige cloudopslag en uitgebreide veiligheidsopties.

Ontdek hoe dit abonnement je dagelijkse werk kan transformeren.

Functies & Beschrijving (Microsoft 365 Business Standard)

Microsoft 365 Business Standard biedt alles wat je nodig hebt voor jouw bedrijf. Je krijgt e-mailhosting met een eigen domeinnaam, waardoor jouw bedrijf professioneler overkomt. Ook heb je toegang tot de nieuwste bureaubladversies van apps zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint.

Dit abonnement is perfect voor teams die samen willen werken, want het maakt bestandsopslag en delen eenvoudig.

Je kunt deze diensten op verschillende apparaten gebruiken, wat flexibiliteit biedt aan jouw team. Met een licentie voor maximaal 300 gebruikers, is dit pakket ideaal voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Het biedt uitgebreidere mogelijkheden dan de basisversie, waaronder geavanceerd identiteits-, toegangs- en gebruikersbeheer. Zo kun je jouw bedrijfsdata veilig houden terwijl je efficiënt werkt.

Prijs (Microsoft 365 Business Standard)

De prijs voor het Microsoft 365 Business Standard abonnement begint bij €11,70 per maand. Dit biedt een goede balans tussen functies en kosten. Met dit abonnement krijgen bedrijven toegang tot belangrijke Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint.

Ze kunnen ook profiteren van extra diensten zoals Microsoft Exchange en Microsoft Teams. Dit maakt samenwerken en communiceren binnen het bedrijf makkelijker.

Bedrijven kunnen met dit plan geld besparen zonder in te leveren op essentiële tools. Ze krijgen niet alleen toegang tot de laatste versies van Office-apps op meerdere apparaten, maar ook veiligheids- en compliancefuncties.

Dit zorgt ervoor dat gegevens veilig blijven. Kiezen voor de Business Standard versie betekent investeren in efficiëntie en veiligheid zonder de bank te breken.

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium biedt geavanceerde bescherming tegen cyberdreigingen en apparaatbeheer, ideaal voor bedrijven die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Ontdek meer over hoe dit pakket uw onderneming kan transformeren.

Functies & Beschrijving (Microsoft 365 Business Premium)

Microsoft 365 Business Premium combineert de bekende Office-toepassingen met sterke cloudoplossingen en geavanceerde bescherming. Dit maakt het een perfecte keuze voor kleine tot middelgrote ondernemingen.

Het biedt niet alleen toegang tot programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint, maar ook tot extra mogelijkheden zoals Microsoft Defender voor bedrijven. Dit helpt bij het beheren van de veiligheid van informatie en apparaten binnen je bedrijf.

Met dit abonnement krijg je bovendien functionaliteiten voor identiteits-, toegangs- en gebruikersbeheer. Deze zijn essentieel voor bedrijven die behoefte hebben aan uitgebreide beveiligingsmaatregelen en krachtige cloudoplossingen.

Zulke functies maken het beheren van je bedrijfsgegevens efficiënter en veiliger. Laten we nu eens kijken naar wat Microsoft 365 Business Premium kost.

Prijs (Microsoft 365 Business Premium)

Nu je de functies van Microsoft 365 Business Premium kent, laten we het hebben over wat het kost. Dit pakket is beschikbaar vanaf slechts €5,60 per gebruiker. Het biedt een uitstekende waarde voor je geld, vooral gezien de uitgebreide tools en services die je krijgt.

Denk aan Microsoft Word, Excel en PowerPoint plus geavanceerde beveiligingsfuncties om je bedrijfsgegevens veilig te houden.

Dit abonnement past bij bedrijven die niet alleen zoeken naar de standaard Office-toepassingen maar ook naar sterke beveiliging en samenwerkingshulpmiddelen. Je krijgt meer dan alleen basissoftware; je investeert in een compleet systeem dat je team helpt efficiënter te werken.

En met installaties per gebruiker op meerdere apparaten verhoog je de mobiliteit en flexibiliteit van jouw medewerkers.

Microsoft 365-apps voor bedrijven

Ontdek hoe de “Microsoft 365-apps voor bedrijven” jouw workflow kunnen stroomlijnen met toegang tot essentiële programma’s zoals Word, Excel, en meer voor een efficiënt beheer van je documenten.

Lees verder om te zien hoe deze tools jouw bedrijf vooruit kunnen helpen.

Functies & Beschrijving (Microsoft 365-apps voor bedrijven)

Microsoft 365-apps voor bedrijven bieden toegang tot essentiële programma’s zoals Tekstverwerker, Rekenblad en Presentatiesoftware. Je kunt bestanden opslaan en delen met je team, waar je ook bent.

Dit maakt samenwerken makkelijker dan ooit. Je krijgt ook automatische updates, zodat je altijd met de nieuwste tools werkt.

Deze apps helpen je team om productiever te zijn. Met Teams kun je bovendien je cyberbeveiliging verbeteren en kosten verlagen. De diensten zijn ontworpen om medewerkers te verbinden met de mensen, informatie en inhoud die ze nodig hebben.

Dit alles komt met een licentie die gemakkelijk is om te beheren.

Prijs (Microsoft 365-apps voor bedrijven)

De kosten voor Microsoft 365-applicaties voor ondernemingen hangen af van het gekozen abonnement. Voor €4,60 krijg je toegang tot Microsoft 365 Business Basic EEA, een pakket zonder Teams.

Kies je voor een uitgebreider plan, dan kan de prijs oplopen tot €5,60. Dit betekent dat je voor een klein extra bedrag meer functies en tools, zoals Microsoft Bookings en Stream, tot je beschikking hebt.

Investeren in het juiste plan zorgt ervoor dat jouw team alles heeft wat nodig is om effectief te werken. Of je nu documenten wilt delen met OneDrive, vergaderingen plannen via Outlook of projecten coördineren met Microsoft Loop, er is een abonnement dat past bij de behoeften van jouw bedrijf.

Elk bedrijf is uniek, dus bekijk goed welke applicaties essentieel zijn voor jouw dagelijkse operaties en maak op basis daarvan een keuze.

Veelgestelde vragen over Office 365 Zakelijke Abonnementen

Ontdek antwoorden op je brandende vragen over Office 365 zakelijke abonnementen en krijg heldere uitleg over alles wat je wilt weten.

Wat is het verschil tussen maandelijkse, jaarlijkse en verplichte jaarlijkse betaling?

Bij een maandelijkse betaling voor Microsoft Office 365 betaal je elke maand 9,99 euro. Kies je voor een jaarlijkse betaling, dan betaal je eenmalig 99 euro per jaar. Zo bespaar je geld in vergelijking met de maandelijkse optie.

Niet alle abonnementen bieden deze keuze; sommige vereisen een verplichte jaarlijkse betaling. Dit houdt in dat je verplicht bent om het hele jaar door voor het abonnement te betalen, wat vaak voorkomt bij zakelijke pakketten.

Elke betalingswijze heeft zijn eigen voordelen. Maandelijkse betalingen bieden flexibiliteit, terwijl jaarlijkse betalingen op lange termijn goedkoper zijn. Afhankelijk van de cashflow en budgetplanning van jouw bedrijf kan de ene optie aantrekkelijker zijn dan de andere.

Na deze uitleg zal de focus liggen op hoe je jouw proefversie kunt omzetten naar een betaald abonnement.

Kan ik mijn proefversie omzetten in een betaald abonnement en mijn instellingen en bestanden behouden?

Na het bespreken van de verschillen tussen de betalingsplannen, vraag je je misschien af of je je experimentele versie kan omzetten in een officiële licentie en al je werk intact kan houden.

Het antwoord is ja. Je kunt je tijdelijke toegang voor Office 365 overzetten naar een vol abonnement via de Microsoft 365-beheerderswebsite. Dit proces zorgt ervoor dat al je data en aanpassingen veilig blijven.

Zorg dat je een geldige betaalwijze klaar hebt staan voordat je de overstap maakt. Op deze manier blijf je zonder onderbreking gebruikmaken van alle mobiele apps en diensten zoals Copilot voor Microsoft 365 en Microsoft Clipchamp.

Dit betekent dat na de proefperiode, alles wat je hebt opgebouwd gewoon beschikbaar blijft, zodat je naadloos verder kunt met je projecten en samenwerkingen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik mijn abonnement opzeg?

Zodra je besluit je Office 365-abonnement bij Licentie2Go op te zeggen, blijven jouw gegevens van jou. Dit houdt in dat Microsoft deze niet zal verwijderen of gebruiken zonder jouw toestemming.

Het is cruciaal dat je een back-up maakt van al je belangrijke bestanden en documenten voordat je de dienst annuleert. Op die manier zorg je ervoor dat je altijd toegang hebt tot jouw informatie, zelfs zonder abonnement.

Het maken van regelmatige back-ups is een praktische stap om gegevensverlies te voorkomen. Bedenk dat na het beëindigen van je abonnement, de toegang tot de cloud-opslag en de mogelijkheid om documenten te bewerken of te creëren beperkt kan worden.

Zorg dus altijd voor een recente kopie van al je werk op een veilige locatie.

Conclusie

Het kiezen van het juiste Office 365 abonnement voor jouw onderneming vereist aandacht. Elk abonnement biedt unieke voordelen, van Microsoft 365 Business Basic tot Premium. Belangrijk is de balans tussen kosten en benodigde functies.

Dit bespaart geld zonder in te leveren op productiviteit. Bedenk hoe deze opties jouw werk makkelijker maken. Extra hulp nodig? Online gidsen en gemeenschappen staan klaar om te helpen.

Laat deze kans niet liggen om jouw bedrijf vooruit te helpen met de juiste software keuze.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Microsoft 365 en waarom is het belangrijk voor mijn bedrijf?

Microsoft 365 biedt een verzameling van productiviteitstools, zoals Word, Excel en PowerPoint, die essentieel zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Het helpt teams efficiënt samen te werken en gegevens veilig te beheren.

2. Hoe kies ik het juiste Microsoft 365-abonnement voor mijn bedrijf?

Begin met het evalueren van de behoeften van uw team en bedrijf. Overweeg welke tools het meest gebruikt zullen worden en welk niveau van ondersteuning nodig is. Vergelijk vervolgens de beschikbare abonnementen om te zien welke het beste aansluit bij deze behoeften.

3. Kan ik overstappen tussen Microsoft 365-abonnementen als de behoeften van mijn bedrijf veranderen?

Ja, u kunt uw abonnement op elk moment aanpassen. Microsoft biedt flexibele opties zodat u kunt upgraden of downgraden naargelang de veranderende behoeften van uw bedrijf.

4. Biedt Microsoft 365 ook ondersteuning voor mobiele apparaten?

Zeker, Microsoft 365 is ontworpen om naadloos te werken op zowel desktops als mobiele apparaten. Dit betekent dat uw team toegang heeft tot hun werk, waar ze ook zijn, zolang ze een internetverbinding hebben.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Vergelijk en kies de juiste optie voor office 365 abonnementen zakelijk: de beste zakelijke abonnementen voor Office 365

Laat een reactie achter