In dit artikel

Een diverse groep mensen leest en deelt boeken in een moderne bibliotheek.

Alles wat je moet weten over OBA abonnementen

In dit artikel

Veel mensen denken dat bibliotheken achterhaald zijn in het digitale tijdperk. Dit is echter een misvatting. Ik, Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, heb door de jaren heen ontdekt dat bibliotheeklidmaatschappen waardevoller zijn dan ooit, vooral die van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Met mijn achtergrond in het adviseren over verschillende abonnementsservices deel ik vandaag mijn inzichten over OBA abonnementen , zodat jij de juiste keuze kunt maken.

De OBA biedt toegang tot meer dan 1,2 miljoen boekwerken en elektronische boeken, iets wat je niet wilt missen. Deze blogpost behandelt alles wat je moet weten over OBA lidmaatschappen.

Lees verder.

Samenvatting

  • Met OBA abonnementen krijg je toegang tot een enorme collectie van meer dan 1,2 miljoen boeken en digitale materialen zoals e-boeken en luisterboeken, waardoor je altijd iets nieuws kunt ontdekken.
  • Er zijn speciale OBA lidmaatschappen voor elke leeftijd en behoefte, inclusief gratis lidmaatschap voor jongeren tot 18 jaar, en aantrekkelijke kortingen voor studenten en senioren, wat het lezen en leren bevordert.
  • De bibliotheek biedt niet alleen boeken, maar ook toegang tot computers, internet en andere hulpmiddelen in haar vestigingen, zodat leden kunnen werken, studeren of nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Wat zijn OBA abonnementen?

OBA abonnementen bieden je toegang tot een wereld vol boeken, e-boeken en meer. Het zijn lidmaatschappen die je laten genieten van alles wat de Openbare Bibliotheek Amsterdam te bieden heeft.

Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen zoals OBA Jeugd, OBA Altijd & Overal en OBA Basis. Elk heeft zijn eigen voordelen en bijdragen.

Met deze abonnementen krijg je niet alleen toegang tot fysieke romans en non-fictie boeken, maar ook tot digitale leesmaterialen zoals e-boeken en luisterboeken. Je mag gebruik maken van computers in onze 28 vestigingen en deelnemen aan diverse activiteiten met korting of soms zelfs gratis.

Elk lidmaatschap is ontworpen om aan jouw leesbehoeften te voldoen, ongeacht je leeftijd of interesses.

Persoon leest boek in gezellige bibliotheekhoek.

Verschillende soorten OBA abonnementen

Bij de OBA vind je abonnementen die bij iedereen passen. Of je nu jong bent of al wat ouder, student of juist veel online leest, er is voor elk wat wils.

OBA Jeugd

OBA Jeugd is helemaal gratis voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ze kunnen 10 boeken, digitale boeken, audioboeken of andere items per keer lenen zonder extra kosten. Dit maakt het makkelijk en toegankelijk voor jongeren om zich in literatuur te verdiepen.

Ze hoeven zich geen zorgen te maken over boetes voor het te laat terugbrengen van materialen. Dit stimuleert ze om meer te ontdekken en te leren.

Kinderen en tieners krijgen zo onbeperkt toegang tot duizenden verhalen, leermaterialen en amusement. Met OBA Jeugd openen we de deur naar een wereld vol kennis en fantasie, zonder dat het iets kost.

Hiermee willen we lezen en leren leuk maken voor iedereen onder de 18. Na OBA Jeugd zou het interessant kunnen zijn om meer te ontdekken over OBA Altijd & Overal.

OBA Altijd & Overal

Na OBA Jeugd is het tijd voor OBA Altijd & Overal, een abonnement dat je toegang geeft tot een schatkist aan boeken en meer. Voor €59,50 per jaar duik je in meer dan 1,2 miljoen verhalen, van romans tot wetenschappelijke teksten.

Jongeren tussen 19 en 26 jaar krijgen zelfs 25% korting.

Dit lidmaatschap stopt niet bij fysieke boeken. Je kunt ook gebruikmaken van verschillende online diensten om je leesavonturen te beheren. Houd er rekening mee dat OBA Altijd & Overal niet maandelijks opzegbaar is.

Met dit abonnement heb je de sleutel tot eindeloos ontdekken en leren, letterlijk altijd en overal.

OBA Basis

Na het bespreken van de OBA Altijd & Overal optie, richten we ons nu op OBA Basis. Dit lidmaatschap past goed bij je als je graag de bibliotheek bezoekt zonder elke maand veel leesmateriaal mee naar huis te nemen.

Met OBA Basis kun je nog steeds genieten van alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Je krijgt toegang tot activiteiten in alle 29 vestigingen met gratis of voor de helft van de prijs.

Dit maakt het makkelijk om betrokken te blijven bij jouw lokale bibliotheek zonder je zorgen te maken over hoge kosten.

Met dit lidmaatschap kun je ook gebruik maken van de Online Bibliotheek app. Hier leen je tot zes e-books of luisterboeken per keer, ideaal voor als je onderweg bent of gewoon lekker thuis op de bank wilt ontspannen.

Daarnaast is het fijn om te weten dat OBA Basis maandelijks opzegbaar is. Zo heb je de flexibiliteit om jouw lidmaatschap aan te passen aan wat voor jou op dat moment werkt.

OBA Student

OBA Student is perfect voor jou als je tussen de 19 en 26 jaar bent. Voor slechts € 29,95 per jaar krijg je toegang tot een schat aan middelen. Denk hierbij aan boeken, tijdschriften, en e-books die je kunt lenen.

Ook heb je gratis of met 50% korting toegang tot alle activiteiten.

Als lid kun je gebruik maken van de Online Bibliotheek app. Hier leen je maximaal 6 e-books tegelijkertijd. Je kunt onbeperkt reserveren en aanvragen wat je maar wilt verslinden. Films, muziek, en zelfs psychologiemagazines zijn binnen handbereik.

Dit maakt studeren niet alleen makkelijker maar ook leuker.

OBA Senior

Als je 67 jaar of ouder bent en in Amsterdam, Diemen, Ouderkerk aan de Amstel of Weesp woont, is OBA Senior iets voor jou. Je krijgt 25% korting op een lidmaatschap dat bij jou past.

Of je nu voor OBA Basis of OBA Altijd & Overal kiest, je profiteert van een mooie besparing. Met OBA Senior kun je tot 20 fysieke werken en 6 digitale boeken per jaar lenen. Je mag maximaal 10 boeken tegelijk in huis hebben.

Voor senioren kost het OBA Basis lidmaatschap slechts € 29,95 per jaar. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar, wat handig is als je situatie verandert. Als lid krijg je ook gratis toegang tot alle 28 locaties van de bibliotheek.

Hier vind je niet alleen boeken, maar ook veel activiteiten en plekken waar je rustig kunt studeren of lezen.

Een diverse groep mensen leest en deelt boeken in een moderne bibliotheek.
https://www.youtube.com/watch?v=_a3dKl0VvvU

Tarieven en kortingen van OBA abonnementen

De prijzen van OBA lidmaatschappen variëren, zodat er voor iedereen een passende optie is. Je krijgt korting als je student of senior bent, wat het nog aantrekkelijker maakt om lid te worden.

Basis tarieven

Het kiezen van het juiste OBA abonnement is belangrijk. Hieronder vind je een overzicht van de basis tarieven.

AbonnementstypeLeeftijdscategoriePrijs per jaarKorting
OBA Basis26-66 jaar€39,50Geen
OBA Basis67+ jaar€29,9525% korting
OBA PCAlle leeftijden€19,50Geen

Dit overzicht helpt bij het begrijpen van de kosten. Senioren en studenten profiteren van 25% korting. Dit maakt de keuze makkelijker. Laten we nu de voordelen van een OBA abonnement bespreken.

Korting voor senioren en studenten

Kortingen maken de OBA abonnementen aantrekkelijker voor senioren en studenten. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare kortingen.

Abonnement TypeKorting voor Senioren (67+ jaar)Korting voor Studenten (19-26 jaar)
OBA Basis25%25%
OBA Altijd & Overal25%25%
OBA PC25%Niet beschikbaar
Alle activiteiten in de OBA50%50% of gratis toegang

Deze kortingen maken het gemakkelijker voor senioren en studenten om toegang te krijgen tot een rijke verzameling boeken, e-boeken en andere faciliteiten. Zo ondersteunt de OBA levenslang leren en ontspanning voor alle leeftijden.

Alles over OBA Abonnementen

Met een OBA abonnement krijg je toegang tot een breed scala aan middelen zoals romans, instructieboeken, en tijdschriften. Elk abonnement past bij verschillende behoeften. Met OBA Altijd & Overal heb je toegang tot meer dan 1,2 miljoen fysieke publicaties.

Als je minder vaak leest, is het OBA Basis-lidmaatschap een goede keuze. Duizenden e-books en luisterboeken zijn ook online beschikbaar via de Online Bibliotheek app. Hiermee kun je maximaal zes items tegelijk lenen, en dit maakt het gemakkelijk om altijd iets nieuws te ontdekken.

OBA biedt speciale abonnementsvormen voor verschillende leeftijdsgroepen en interesses. Jongeren tot 18 jaar kunnen kosteloos lid worden van OBA Jeugd en daarbij tot 10 items lenen.

Senioren en studenten genieten van aantrekkelijke kortingen op hun lidmaatschap. Daarnaast geeft elk abonnement je de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten en evenementen in onze 28 vestigingen.

Ook profiteer je van praktische diensten zoals het gebruik van computers, gratis wifi en deskundige hulp van onze medewerkers. Zo helpt OBA je op weg in de wereld van informatie, kennis en vermaak.

Voordelen van een OBA abonnement

Met een OBA abonnement open je de deur naar een wereld vol kennis en vermaak, van romans tot informatieve werken, en krijg je onbeperkt toegang tot onze enorme hoeveelheid boeken, digitale leesmaterialen en meer.

Toegang tot een uitgebreide collectie boeken en e-books

Leden van de OBA genieten van meer dan 1,2 miljoen fysieke boeken. Dit enorme aanbod bevat alles van romans en psychologie tot tijdschriften zoals Autoweek en Psychologie Magazine.

Ook hebben zij toegang tot ruim 15.000 digitale boeken en luisterboeken via de Online Bibliotheek app. Zo heb je altijd een wereld aan verhalen binnen handbereik, of je nu thuis bent of onderweg.

Naast boeken en digitale publicaties biedt de OBA je ook de mogelijkheid om films en muziek te ontdekken. Het gebruik van computers en andere faciliteiten helpt leden hun kennis en vaardigheden te vergroten.

Dit maakt elk OBA-lidmaatschap niet alleen een poort naar literatuur, maar een compleet pakket voor educatie en vermaak.

Gebruik van computers en andere faciliteiten

Als je lid wordt van de OBA, krijg je gratis toegang tot computers en het internet in onze 29 vestigingen. Dit betekent dat je altijd een plek hebt om te werken, te studeren of gewoon te surfen op het web.

Je kunt ook printen, scannen en kopieën maken. Dit is ideaal voor als je even geen internet thuis hebt of een rustige plek zoekt om aan een project te werken.

Naast computers bieden we nog veel meer faciliteiten. Je kunt bijvoorbeeld bladmuziek vinden voor als je muziek maakt of wilt leren spelen. Met deze voorzieningen helpen we je op weg, wat je ook nodig hebt.

Zo wordt de bibliotheek een plek waar je niet alleen komt voor boeken, maar voor zoveel meer. Nu is het tijd om te ontdekken welke tarieven en kortingen er gelden voor OBA-abonnementen.

Conclusie

OBA abonnementen openen deuren naar een wereld van kennis en vermaak. Met een pas krijg je onbeperkte toegang tot boeken, digitale lectuur en leerzame programma’s. Elk lidmaatschap biedt unieke voordelen, passend bij jouw levensfase en behoeften.

Kies het juiste abonnement en geniet van een schat aan informatie. Ontdek vandaag nog wat de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor jou kan betekenen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat houdt een lidmaatschap van de OBA in?

Een lidmaatschap van de OBA geeft je toegang tot onze enorme collectie, waarmee je maximaal 20 items voor 3 weken kunt lenen en via de online bibliotheek app leen je maximaal 6 e-books of 10 luisterboeken.

2. Hoe kan ik lid worden van de OBA?

Je kunt lid worden door het formulier op onze website in te vullen of door contact op te nemen met de klantenservice van de OBA.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van de online bibliotheek app?

Met de online bibliotheek app kun je overal en altijd genieten van onze collectie, inclusief maximaal 10 e-books of luisterboeken die je ooit kunt verslinden.

4. Kan ik tijdschriften lenen met mijn OBA abonnement?

Ja, met je abonnement heb je ook toegang tot een wisselcollectie van tijdschriften per jaar, zodat je altijd iets nieuws hebt om te lezen of te beluisteren.

5. Is er een verschil in kosten tussen verschillende OBA abonnementen?

Ja, afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je kiest, kan het jaarlijks duurder zijn. Elk abonnement biedt verschillende voordelen, zoals meer items die je kunt lenen of toegang tot extra diensten.

6. Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe toevoegingen aan de collectie of wijzigingen in mijn abonnement?

Meld je aan voor updates via pressreader of controleer regelmatig onze website en app voor de nieuwste informatie over onze lidmaatschappen en dienstverlening.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.