In dit artikel

Het uitschakelen van de automatische verlenging van een Nintendo Switch Online-abonnement.

Hoe Nintendo Abonnement Opzeggen en Automatische Verlenging Annuleren

In dit artikel

Veel mensen vinden het lastig hun Nintendo Switch Online-abonnement te stoppen. Martijn Meeuwis, de man achter BesteAbonnementen.nl, kent dit probleem goed. Met jaren ervaring in het adviseren over abonnementen, weet hij precies hoe je dit aanpakt.

Zijn website helpt dagelijks velen bij het maken van slimme keuzes. De instelling voor automatische verlenging uitschakelen blijkt een vaak vergeten stap.

Deze blog biedt jou de nodige stappen om je lidmaatschap op een simpele manier op te zeggen. Wist je dat de meeste problemen komen doordat automatische verlenging niet goed wordt gestopt? Hier vind je hoe dat moet.

Blijf lezen voor duidelijke tips. Ontdek hoe makkelijk het is.

Samenvatting

 • Je kunt je Nintendo Switch Online – abonnement stoppen door de automatische verlenging uit te schakelen in de instellingen op je console of via de Nintendo website.
 • Als je een gratis proefperiode hebt, zorg er dan voor dat je de automatische verlenging uitschakelt vóór het einde van deze periode om te voorkomen dat je in rekening wordt gebracht.
 • Er zijn verschillende lidmaatschapsopties beschikbaar voor Nintendo Switch Online, waaronder individuele en familie lidmaatschappen, die elk unieke voordelen bieden.
 • Als je jouw betalingsmethode wilt wijzigen of verwijderen, kan dat eenvoudig via de Nintendo eShop op je console.
 • Door deze stappen te volgen, houd je controle over jouw abonnement en voorkom je ongewenste kosten.

Wat is een Nintendo Switch Online-lidmaatschap?

Een Nintendo Switch Online-lidmaatschap geeft je toegang tot speciale functies op je Nintendo Switch-apparaat. Hiermee kun je online spellen spelen met vrienden en mensen over de hele wereld.

Ook krijg je toegang tot een bibliotheek vol klassieke spellen van het Nintendo Entertainment-systeem en het Super Nintendo Entertainment-systeem. Jouw spelervaring verbetert aanzienlijk, want je kunt ook jouw spelgegevens in de opslagcloud bewaren.

Dit betekent dat je niet alles kwijtraakt als je console iets overkomt.

Daarnaast biedt het lidmaatschap exclusieve aanbiedingen in de Nintendo eShop. Je kunt kiezen uit verschillende soorten lidmaatschappen, zoals individueel of familielidmaatschap waarbij maximaal acht gezinsleden kunnen genieten van de voordelen.

Lid worden is makkelijk; je koopt het rechtstreeks via de Nintendo eShop op jouw apparaat. Vanaf het moment van aankoop kun je de instellingen voor automatische verlenging naar wens aanpassen of uitschakelen, zodat je controle houdt over jouw abonnement.

Een Nintendo Switch console omringd door klassieke game cartridges en natuurachtergrond.

Hoe een Nintendo Switch Online-lidmaatschap op te zeggen

Om je Nintendo Switch Online-lidmaatschap te beëindigen, duik je in de instellingen van je Nintendo-account op je console. Je kunt de automatische verlenging stopzetten door enkele simpele stappen te volgen, waardoor je niet langer automatisch betaalt voor de service na de huidige geldigheidsperiode.

Uitschakelen van automatische verlenging

Het stopzetten van de hernieuwende dienst is belangrijk om te beheersen. Je hebt controle over je Nintendo Switch Online-abonnement door de automatische verlenging uit te schakelen. Hier volgt een handleiding hoe je dat doet:

 1. Pak je spelcomputer en ga naar de digitale winkel.
 2. Zoek binnen de digitale winkel naar ‘Nintendo Switch Online’.
 3. Kies je huidige abonnement dat actief is.
 4. Vind de optie voor het beheren van je dienst.
 5. Schakel hier de optie voor hernieuwing uit.
 6. Bevestig deze keuze om te zorgen dat er niet meer automatisch geld wordt afgeschreven.

Dit proces helpt bij het beëindigen van de hernieuwing aan het eind van wat nu loopt. Je blijft toegang houden tot diensten zoals opslag in de wolk en toegang tot klassieke spellen tot het einde van de termijn die je al betaalde. Zorg altijd dat je dit tijdig doet, voordat een nieuwe periode start, om ongewenste kosten te vermijden.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zorg je ervoor dat jouw lidmaatschap niet onverwacht verlengd wordt en heb je zelf de controle over wanneer en of je deze dienst weer wilt activeren.

Wijziging van betalingsmethode

Na het uitzetten van de automatische verlenging, wil je misschien ook de betalingsmethode aanpassen. Dit kan belangrijk zijn als je jouw financiën op orde wilt houden of een nieuwe bankpas hebt.

 1. Ga naar de eShop van Nintendo op je spelcomputer. Hier vind je alle digitale aankopen en instellingen.
 2. Kies voor ‘ Accountinformatie‘ in het menu aan de linkerkant. Dit brengt je bij jouw persoonlijke gegevens.
 3. Scroll naar beneden tot je ‘Betalingsmethoden’ ziet staan. Hier kun je jouw huidige methode bekijken.
 4. Klik op ‘ Voeg Betalingsmethode Toe‘ om een nieuwe pas of rekening toe te voegen. Je kunt hier kiezen uit verschillende opties.
 5. Om een bestaande methode te verwijderen, selecteer deze en kies ‘Verwijder’. Zorg wel dat er een alternatieve methode actief is om betalingen te kunnen doen.
 6. Bevestig elke wijziging die je maakt door op ‘Opslaan’ te klikken. Zo weet je zeker dat alles goed is ingesteld.

Je kunt deze stappen volgen wanneer jij dat nodig vindt. Zo blijf je controle houden over hoe en wanneer er betaald wordt voor jouw lidmaatschap.

Een afbeelding van een Nintendo Switch-console, Joy-Con-controllers en een abonnementsvernieuwing.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Nintendo Switch Online-lidmaatschap

Je kunt de automatische verlenging van je Nintendo Switch Online-lidmaatschap uitschakelen in de Nintendo eShop of via je Nintendo-accountinstellingen. Dit moet je doen als je niet wilt dat je lidmaatschap automatisch wordt verlengd.

Het is belangrijk om te weten dat deze instellingen alleen toegankelijk zijn op de Nintendo Switch als je het lidmaatschap daar hebt gekocht. Als je hulp nodig hebt, staat de klantenservice van Nintendo klaar om je vragen te beantwoorden.

Als je besluit dat je geen gebruik meer wilt maken van Nintendo Switch Online, kun je op elk moment de automatische verlenging stopzetten. Je lidmaatschap zal dan stoppen aan het einde van de huidige periode.

Voor mensen die nog twijfelen of meer informatie willen, biedt de veelgestelde vragen sectie op de Nintendo website uitkomst. Hier vind je antwoorden op algemene vragen en krijg je extra ondersteuning bij het beheren van je abonnement.

Lidmaatschapsopties voor Nintendo Switch Online

Verschillende lidmaatschapsopties voor Nintendo Switch Online bieden unieke voordelen en kosten. Hier is een overzicht van de beschikbare opties:

Type lidmaatschapOmschrijvingPrijs
Individueel abonnementGeeft één persoon toegang tot Nintendo Switch Online diensten.Varieert per abonnementstermijn
Family lidmaatschapMaximaal acht Nintendo-accounts krijgen toegang, ook al gebruiken zij verschillende consoles.Meer kostenbesparend voor groepen
UitbreidingspakketVoegt extra functies en spellen toe aan het standaardlidmaatschap.Extra kosten bovenop het standaardlidmaatschap

Betalingen voor deze lidmaatschappen zijn mogelijk met creditcard, PayPal of een Nintendo eShop Card. Bedenk goed welke optie het beste bij jouw situatie past. Het volgende onderwerp gaat over hoe je een gratis proefperiode van Nintendo Switch Online kunt annuleren.

Hoe een gratis proefperiode van Nintendo Switch Online te annuleren

Nu je de verschillende lidmaatschapsopties voor Nintendo Switch Online kent, is het tijd om te leren hoe je een gratis proefweek kunt stopzetten. Als je besluit dat Nintendo Switch Online toch niet iets voor jou is, volg dan deze stappen om de proefperiode te annuleren zonder dat je in rekening wordt gebracht.

 1. Open eerst de Nintendo eShop op jouw Nintendo Switch-console.
 2. Ga vervolgens naar het account waarvoor de proefperiode actief is.
 3. Zoek de ‘Nintendo Switch Online’ – keuze aan de linkerkant van het scherm.
 4. Selecteer ‘Lidmaatschapsinformatie’ om details over jouw huidige abonnement te zien.
 5. Hier vind je de optie voor ‘Automatische verlenging’. Klik hierop.
 6. Je zult nu een pagina zien waar je kunt kiezen om automatisch verlengen uit te zetten.
 7. Schakel automatische verlenging uit vóór het einde van de gratis proefweek.

Houd er rekening mee dat als automatische verlenging aanstaat, jouw gratis probeersessie na zeven dagen vanzelf overgaat in een betaald lidmaatschap. Wees dus op tijd met annuleren als je hiervan geen gebruik wilt maken.

Gids voor het opzeggen van Nintendo Abonnement en Automatische Verlenging Annuleren

Na het verkennen van hoe je een gratis proefperiode van Nintendo Switch Online kunt stoppen, is het tijd om dieper in te duiken op hoe je jouw abonnement helemaal kunt beëindigen en de automatische verlenging kunt uitschakelen. Dit proces houdt meer in dan alleen de bekende stappen volgen; het vereist aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat je niet onverwacht wordt gefactureerd. Hieronder vind je een eenvoudige handleiding die je door dit proces leidt:

 1. Log in op je Nintendo – account via een webbrowser. Je vindt deze optie door naar de Nintendo website te gaan.
 2. Bezoek daarna de Nintendo eShop op je Nintendo Switch-console. Dit is waar al jouw gekochte games en lidmaatschapsopties zijn opgeslagen.
 3. Scroll in de eShop naar het accounticoon aan de rechterkant van het scherm. Dit brengt je naar jouw persoonlijke instellingen.
 4. Kies ‘Pas’ bij jouw lidmaatschapsinformatie. Hier zie je meer over jouw huidige abonnement.
 5. Selecteer vervolgens ‘ Instellingen voor automatische verlenging‘. Dit is waar jij controle krijgt over of en hoe jouw lidmaatschap zichzelf vernieuwt.
 6. Zet hier de automatische verlenging uit door op ‘Uitschakelen’ te klikken of te kiezen voor een andere betalingsmethode als dat nodig is.
 7. Bevestig jouw keuze om er zeker van te zijn dat alles correct is ingesteld en rond alles af.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, voorkom je ongewenste verrassingen wanneer het tijd is om jouw bankafschriften te bekijken. Het belangrijkste hierbij is dat jij altijd controle houdt over jouw abonnementen en niet vastzit aan diensten die je misschien niet langer nodig hebt of wilt gebruiken.

Conclusie

Je weet nu hoe je jouw Nintendo Switch Online-abonnement stopzet en de automatische verlenging annuleert. Dit doe je eenvoudig via de Nintendo eShop op je console of via de website van Nintendo-account.

Volg de stappen zorgvuldig om te zorgen dat je niet onverwachts toch verlengd wordt. Met deze kennis in handen, heb je volledige controle over je lidmaatschap. Zo blijf je altijd baas over je eigen gaming-ervaring en budget.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Nintendo Switch Online lidmaatschap opzeggen?

Je kunt je lidmaatschap opzeggen door naar de instellingen voor automatische verlenging in de eShop op je Nintendo Switch-systeem te gaan. Zoek daar de optie om de automatische verlenging te beëindigen.

2. Kan ik de automatische verlenging van mijn gratis proefperiode van 7 dagen stopzetten?

Ja, je kunt de automatische verlenging van je gratis proefperiode stopzetten door dezelfde stappen te volgen als bij het opzeggen van een betaald lidmaatschap, via de instellingen in de eShop.

3. Wat gebeurt er als ik mijn individuele lidmaatschap van Nintendo Switch Online opzeg?

Wanneer je jouw individuele lidmaatschap opzegt, zal je toegang tot online-services, opslagcloud en andere voordelen aan het einde van de huidige geldigheidsperiode stoppen.

4. Kan ik mijn familielidmaatschap van Nintendo Switch Online opzeggen?

Ja, net zoals bij een individueel lidmaatschap, kun je ook een familielidmaatschap opzeggen door de instellingen voor automatische verlenging aan te passen in de eShop.

5. Wat moet ik doen als ik mijn betaalmethode voor automatische verlenging wil wijzigen?

Ga naar de eShop op je Nintendo Switch-systeem en pas daar je betalingsmethode aan onder de instellingen voor automatische verlenging.

6. Is het mogelijk om mijn lidmaatschap na het opzeggen weer te activeren?

Ja, je kunt je lidmaatschap op elk gewenst moment opnieuw activeren door een nieuw lidmaatschap te kopen in de Nintendo eShop.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.