In dit artikel

Persoon sorteert Moneybird-abonnementen op georganiseerd bureau in stedelijke omgeving.

Gids voor Moneybird Abonnementen: Kies het Beste Abonnement voor Jou!

In dit artikel

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan voelen als een doolhof. Gelukkig, met jarenlange ervaring in productabonnementen en een diepe kennis van de behoeften van ondernemers, biedt Martijn Meeuwis duidelijke leiding.

Zijn inzichten helpen om het beste uit Moneybird te halen. Dit boekhoudsysteem staat bekend om zijn gebruiksgemak en veelzijdigheid.

In dit artikel onthullen we hoe je het perfecte Moneybird pakket selecteert dat past bij jouw unieke bedrijfsbehoeften. Een essentieel feit om te weten is dat Moneybird drie verschillende abonnementen biedt, elk met een gratis proefversie van 60 dagen.

Dit geeft je de kans om zonder risico te ontdekken wat bij je past. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Moneybird biedt drie verschillende abonnementen aan met elk een gratis proefversie van 60 dagen, waardoor je gemakkelijk kunt ontdekken welk pakket het beste bij jouw bedrijf past.
 • Het kiezen van het juiste Moneybird abonnement hangt af van jouw unieke behoeften, zoals het aantal facturen dat je maandelijks moet verwerken en je wens voor financiële rapportages.
 • Elk abonnement van Moneybird is ontworpen om bepaalde functies te bieden, van basis tot geavanceerd, zodat je een pakket kunt selecteren dat aansluit bij de grootte en complexiteit van jouw financiële administratie.
 • Door gebruik te maken van de proefperiode van 60 dagen kun je alle functies van Moneybird uitproberen zonder direct kosten te maken, wat helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze.
 • Het beheren van abonnementen binnen Moneybird is eenvoudig en efficiënt, met functies die je helpen om overzicht te houden over alle lopende, nieuwe en beëindigde abonnementen zonder de grip op jouw financiën te verliezen.

Hoe kies je het Beste Moneybird Abonnement?

Het kiezen van het juiste Moneybird abonnement hangt af van je specifieke behoeften op het gebied van boekhouding, zoals het aantal facturen dat je maandelijks moet verwerken en welke financiële rapportages je wilt genereren.

Kijk naar de verschillende opties, van een gratis basispakket tot uitgebreide bundels met geavanceerde functies, zodat je een pakket vindt dat past bij de omvang van je onderneming en de complexiteit van je financiële administratie.

Overweging van kosten en functies

Het kiezen van het juiste Moneybird abonnement vergt aandacht voor zowel kosten als functies. Voordat je besluit, overweeg het volgende:

 1. Kosten van transacties: Bij gebruik van Moneybird Betaalproducten variëren de kosten van € 0,15 tot 5%, afhankelijk van de transactie.
 2. Pakketprijzen: Bekijk de prijzenpagina op Moneybird online om een duidelijk beeld te krijgen van de beschikbare pakketten en hun kosten.
 3. Aantal facturen: In sommige pakketten kun je onbeperkt facturen en offertes aanmaken. Dit is belangrijk als je veel klanten hebt.
 4. Banktransacties verwerken: Als jouw bedrijf veel banktransacties heeft, zoek dan een pakket dat dit ondersteunt zonder extra kosten.
 5. Proefperiode mogelijkheid: Maak gebruik van de proefperiode van 60 dagen om te zien of het pakket bij jouw behoeften past.
 6. Periodieke facturatie: Als je abonnementen of periodieke facturen wilt sturen, zorg er dan voor dat jouw pakket deze functionaliteit heeft.
 7. Toegang tot meer functies: Grotere pakketten bieden meer functies zoals inkoopfacturen en online betaalmethoden verwerken.

Het nauwkeurig beoordelen van deze punten helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze die past bij jouw administratieve wensen en financiële mogelijkheden.

Begrip van de verschillende pakketten

Het kiezen van het juiste Moneybird abonnement hangt af van wat je nodig hebt. Moneybird biedt drie verschillende pakketten aan. Deze pakketten zijn gebaseerd op het aantal banktransacties per maand. Elk pakket komt met een gratis proefperiode van 60 dagen. Hieronder vind je een tabel die de verschillende pakketten uitlegt.

PakketBanktransacties per maandGratis proefperiode
BeginnerTot 2060 dagen
GevorderdTot 5060 dagen
ExpertOnbeperkt60 dagen

Voor kleine ondernemingen kan het Beginner pakket genoeg zijn. Heb je een groter bedrijf, dan past het Gevorderd pakket wellicht beter. Voor zeer grote bedrijven of ondernemingen die veel transacties verwerken, is er het Expert pakket.

Elk pakket verbindt een contact en product met elkaar. Dit maakt automatisch een periodieke factuur aan voor het abonnement. Dit bespaart tijd en houdt alles georganiseerd.

In essentie, analyseer goed wat elk pakket aanbiedt. Bedenk hoeveel transacties je per maand verwacht te verwerken. Dit helpt bij het kiezen van het juiste pakket voor jouw situatie.

Een modern en minimalistisch kantoor met financiële documenten en stadsgezichten.

Een diepgaande blik op Moneybird Abonnementen en Pakketten

Moneybird maakt het je gemakkelijk met verschillende abonnementen. Elk abonnement heeft zijn eigen bijzonderheden. Je betaalt niet extra voor de veelheid aan functies die elk pakket biedt, zoals het overzichtelijk samenbrengen van koop- en verkoopfacturen.

Dit maakt Moneybird een geweldige keuze voor jouw administratie. Afhankelijk van hoeveel banktransacties je elke maand doet, kies je het abonnement dat het best bij jou past.

Met de abonnementen-functie in Moneybird beheer je zonder moeite meerdere abonnementsvormen. Je kunt zelfs korting geven op abonnementen of meerdere abonnementen aanbieden. Alles is gericht op flexibiliteit en gebruiksgemak voor jou en jouw klanten.

Daarnaast is er een gratis proefperiode van 60 dagen met alle functies beschikbaar, waardoor je de kans krijgt om te ervaren hoe goed Moneybird echt is, zonder direct kosten te maken.

Persoon sorteert Moneybird-abonnementen op georganiseerd bureau in stedelijke omgeving.

Veelgestelde vragen over Moneybird Abonnementen

Heb je vragen over de abonnementen in Moneybird? Je bent niet alleen. Hier vind je antwoorden op enkele veelvoorkomende vragen die gebruikers hebben.

 1. Hoe kan ik een abonnement starten in Moneybird? Eerst koppel je een klant en product aan elkaar. Vervolgens maakt Moneybird automatisch periodieke facturen voor je aan.
 2. Zijn er kosten verbonden aan het wisselen van pakketten? Nee, je kunt altijd gratis tussen de verschillende pakketten wisselen om te zien welk pakket het beste bij jou past.
 3. Hoe deel ik een abonnementsvorm met mijn klanten? Nadat je een abonnementsvorm hebt opgezet, genereert Moneybird een link die je met jouw klanten kunt delen zodat zij zich kunnen inschrijven.
 4. Kan ik kortingen toepassen op abonnementen? Ja, met de vernieuwde functie kun je nu meerdere aantallen of korting toevoegen aan een abonnement.
 5. Wat gebeurt er na de proefperiode van 60 dagen? Aan het einde van de proefperiode moet je beslissen of je wilt upgraden naar een betaald pakket of dat je wilt overstappen naar het gratis pakket.
 6. Is het mogelijk om banktransacties te verwerken binnen mijn abonnement? Jazeker, in alle pakketten kun je banktransacties koppelen en verwerken om zo jouw administratie nog eenvoudiger te maken.

Nu we wat meer weten over hoe abonnementen werken binnen dit boekhoudplatform, laten we eens kijken hoe we deze kunnen beheren binnen Moneybird zelf.

Het beheren van je abonnementen in Moneybird

Nu we de veelgestelde vragen over Moneybird abonnementen hebben behandeld, is het tijd om dieper in te duiken op het beheer van je abonnementen binnen dit veelzijdige boekhoudpakket. Het effectief beheren van je abonnementen in Moneybird zorgt ervoor dat je financiën altijd up-to-date en geordend blijven. Hier is hoe je dat doet:

 1. Begin met het aanmaken van een product of dienst waarvoor je een abonnement wilt aanbieden. Zorg ervoor dat je hierbij een periode instelt om de frequentie van facturering te bepalen.
 2. Voor elk nieuw abonnement voeg je vervolgens dit product of deze dienst toe aan een contactpersoon die het abonnement bij jou afneemt.
 3. Gebruik de verbeterde ‘abonnementen’ functie om meerdere aantallen van een product of dienst te koppelen aan een enkel abonnement, wat handig is voor klanten die meer willen bestellen.
 4. Stel in hoe vaak facturen verzonden moeten worden voor elk abonnement. Deze optie biedt flexibiliteit in betalingsschema’s voor zowel de verkoper als de consument.
 5. Als je met meerdere actieve abonnementen werkt, kun je ervoor kiezen om facturen samen te voegen voordat ze verstuurd worden, waardoor administratie efficiënter wordt en er minder verwarring ontstaat bij klanten.
 6. Verzend periodieke facturen automatisch door gebruik te maken van de functies binnen Moneybird die periodiek factureren ondersteunen. Dit bespaart tijd en moeite omdat het proces geautomatiseerd is.
 7. Monitor alle actieve, gepauzeerde of geëindigde abonnementen via de ‘abonnementen feature’ in Moneybird, waardoor je snel kunt reageren op veranderingen of vragen van klanten.

Door deze stappen te volgen, houd je makkelijk overzicht over al jouw lopende, nieuwe en beëindigde abonnementen binnen Moneybird zonder de grip op jouw financiën te verliezen.

Conclusie: Het kiezen van het juiste Moneybird Abonnement voor jou.

Het kiezen van het juiste Moneybird abonnement lijkt misschien een hele klus. Echter, met de juiste informatie en hulpmiddelen kun je een pakket vinden dat perfect bij jouw onderneming past.

Denk aan de kosten, wat je nodig hebt en de extra voordelen zoals korting bij een Moneybird Betaalrekening. Met een proefperiode van 60 dagen krijg je ruim de tijd om te ontdekken of het pakket aansluit bij jouw verwachtingen.

Kortom, een weloverwogen keuze maak je door goed te kijken naar wat je echt nodig hebt en wat Moneybird te bieden heeft.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de prijzen van Moneybird abonnementen?

De prijzen van Moneybird abonnementen variëren, afhankelijk van de functies die je nodig hebt voor jouw onderneming. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, van een proefpakket tot betaalde pakketten met meer mogelijkheden.

2. Hoe kan ik een abonnement toevoegen in Moneybird?

Je kunt eenvoudig een abonnement toevoegen door naar het desbetreffende product of contact te navigeren en de optie ‘abonnement starten’ te selecteren. Voeg het product met periode toe en bepaal het aantal keer dat je wilt factureren.

3. Kan ik banktransacties verwerken met Moneybird?

Ja, je kunt banktransacties verwerken vanuit Moneybird door een koppeling te maken met je Moneybird betaalrekening. Dit maakt het bijhouden van je financiën en het verwerken van transacties efficiënter.

4. Hoe werkt de abonnementen feature in Moneybird?

De abonnementen feature in Moneybird laat je toe om periodieke betalingen voor producten of diensten automatisch te incasseren. Klanten die een abonnement bij jou afnemen, worden op regelmatige basis gefactureerd zonder dat je dit handmatig hoeft te doen.

5. Kan ik mijn Moneybird abonnement opzeggen?

Ja, je kunt je Moneybird abonnement op elk moment opzeggen. De wijzigingen gaan in aan het einde van de periode waarvoor je al betaald hebt, zodat je tot dan nog gebruik kunt maken van Moneybird.

6. Hoeveel documenten kan ik verwerken met een Moneybird abonnement?

Met een standaard Moneybird abonnement kun je maximaal 3 verkoopfacturen en 3 inkomende documenten per maand verwerken. Als je meer documenten wilt verwerken, kun je overwegen om je abonnement te upgraden voor meer capaciteit.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.