In dit artikel

Een georganiseerde en professionele werkruimte met notitieboek, pen en factuur.

Hoe Moneybird Abonnement Opzeggen: Eenvoudige Stappen om Jouw Pakket te Verwijderen

In dit artikel

Veel ondernemers worstelen met het beheersen van hun zakelijke abonnementen. Dit geldt ook voor gebruikers van Moneybird, een populaire tool voor boekhouding. Martijn Meeuwis, expert op het gebied van abonnementen dankzij zijn uitgebreide ervaring en oprichter van BesteAbonnementen.nl, weet precies hoe je dit efficiënt aanpakt.

Met zijn kennis helpt hij jou om op een eenvoudige manier jouw Moneybird pakket te annuleren.

Het opzeggen van je abonnement kan soms ingewikkelder lijken dan het is. Maar geen zorgen, in dit artikel delen we een gouden tip die het proces veel makkelijker maakt. Dit inzicht is iets wat je niet zult willen missen.

Lees verder.

Samenvatting

  • Begin met het opzeggen van je Moneybird abonnement door naar ‘ Instellingen‘ te gaan in je account. Hier kun je jouw abonnement beheren en de optie vinden om deze op te zeggen.
  • Door op de rode knop ‘Opzeggen’ te klikken start je het proces om je abonnement te beëindigen. Vergeet niet om je keuze te bevestigen door nogmaals op een rode knop te drukken. Dit zorgt ervoor dat alle toekomstige betalingen stoppen.
  • Als je besluit jouw account bij Moneybird volledig te verwijderen, ga dan naar ‘ Gebruikersaccount > Jouw gegevens‘ en klik op het prullenbakicoon om de verwijdering in gang te zetten. Bevestig je keuze door op ‘Verwijder mijn account’ te klikken.
  • Houd rekening met de bewaarplicht voor je administratie voordat je jouw abonnement of account volledig verwijdert. Dit is belangrijk voor het voldoen aan wettelijke vereisten.

Wat is Moneybird?

Na de inleiding is het belangrijk om te begrijpen wat Moneybird precies is. Moneybird is een online administratieplatform waar je jouw financiële zaken kunt beheren. Je kunt er facturen mee versturen en je complete boekhouding bijhouden.

Het platform biedt verschillende pakketten aan, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote ondernemingen. De flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid maken het een populaire keuze onder ondernemers.

Gebruikers hebben volledige controle over hun abonnementen en kunnen deze makkelijk beheren. Dat betekent dat jij als gebruiker zelf kunt beslissen wanneer je jouw pakket wilt wijzigen of opzeggen.

Dit geeft je de vrijheid om jouw administratie te structureren op een manier die het beste past bij jouw bedrijf. Met Moneybird heb je altijd toegang tot jouw financiële gegevens, waardoor je op elk moment inzicht hebt in de gezondheid van jouw onderneming.

Een bedrijfseigenaar werkt toegewijd te midden van financiële documenten in een moderne kantoorruimte met uitzicht op een levendige stad.

Hoe werkt een Moneybird abonnement?

Een Moneybird abonnement biedt je toegang tot een veelzijdig online boekhoudprogramma, speciaal gemaakt voor ondernemers. Je kiest zelf het pakket dat past bij de omvang van jouw bedrijf.

De mogelijkheden variëren van gratis tot meer uitgebreide pakketten met extra functies. Je kan eenvoudig producten of diensten verkopen via Moneybird Online Verkopen, zonder een aparte webwinkel nodig te hebben.

Dit maakt het beheren van jouw financiën en administratie een stuk makkelijker.

Via Pakket & Betaalmethode in het programma kun je jouw abonnement aanpassen, betaalwijze kiezen en bedrijfsinfo bijwerken. Ook biedt Moneybird de optie om je administratie met gemak te wissen als je dit wenst.

Het proces is ontworpen om transparant en gebruiksvriendelijk te zijn, zodat je meer tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is in je bedrijf. Nu je weet hoe een Moneybird abonnement werkt, laten we kijken hoe je deze kunt beëindigen als je besluit dat het tijd is voor verandering.

Een georganiseerd kantoor met moderne apparatuur en financiële documenten.

Stappen om je Moneybird abonnement op te zeggen

Ontdek hoe je jouw Moneybird pakket snel stopzet door een paar simpele handelingen te volgen.

Navigeer naar ‘Instellingen’

Om je Moneybird abonnement op te zeggen, begin je bij de ‘ Instellingen‘. Dit is waar je controle over jouw pakket hebt. Je vindt de ‘Instellingen’ snel door eerst in te loggen op je account.

Daarna kijk je bovenaan of onderaan de pagina om het juiste menu te vinden.

Zodra je in ‘Instellingen’ bent, zie je verschillende opties. Zoek naar het onderdeel dat te maken heeft met jouw abonnement of betaalrekening. Hier kun je wijzigingen beheren of jouw abonnement stopzetten.

Klik op het tegel ‘Abonnement’

Je vindt het tegel ‘Abonnement’ eenvoudig door naar ‘Instellingen’ te gaan in je Moneybird account. Dit is de plek waar je beheer kunt voeren over jouw pakket. Zodra je hierop klikt, krijg je verschillende opties te zien over jouw huidige abonnement.

Je kunt details vinden over welk pakket je nu hebt, hoeveel het kost en wanneer het afloopt.

Hier heb je ook de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen. Wil je bijvoorbeeld overstappen naar een ander pakket of juist jouw abonnement opzeggen? Alles kan direct vanaf dit scherm geregeld worden.

Het zorgt voor een overzichtelijke en makkelijke manier om de controle te houden over jouw financiën bij Moneybird.

Klik op de rode knop ‘Opzeggen’

Nu je bij het tegel ‘Abonnement’ bent, zie je verschillende opties. Een daarvan is de rode knop ‘Opzeggen’. Deze knop is jouw volgende stap. Zodra je hierop klikt, begin je het proces om je Moneybird abonnement te beëindigen.

Dit is een belangrijk moment. Het betekent dat je bijna klaar bent met je huidige pakketbeheer.

Door op ‘Opzeggen’ te klikken, vraagt Moneybird om een bevestiging van jouw keuze. Ze willen zeker weten dat je echt wilt stoppen met jouw administratie via hun platform. Dit is je kans om nog eens na te denken of je deze beslissing wilt doorzetten.

Als je zeker bent van je keuze, bevestig dan je opzegging. Zo neem je de laatste stap in het verwijderen van jouw pakket.

Bevestig je opzegging

Na het klikken op ‘Opzeggen’, moet je jouw keuze bevestigen. Dit doe je door nogmaals op een rode knop te drukken die verschijnt. Het is een eenvoudige stap, maar heel belangrijk. Zonder deze bevestiging blijft je abonnement actief.

Zorg dus dat je deze handeling zorgvuldig uitvoert. Als je hulp nodig hebt, staat er altijd een voorbeeldbrief klaar die je kunt gebruiken om alles correct af te handelen.

Het annuleren van je abonnement is pas compleet na deze bevestiging. Dit betekent dat alle toekomstige betalingen stoppen. Geen extra kosten meer vanaf dat moment. Het is goed om te weten dat dit de manier is om echt te stoppen met betalen voor de diensten waarvoor je niet langer wilt betalen.

Pak deze stap serieus aan om ervoor te zorgen dat je niet onverwachts toch nog moet betalen.

Extra informatie over het opzeggen van je abonnement

Ontdek hoe je een einde aan jouw lidmaatschap maakt en bekijk je huidige pakket online. Leer ook hoe je bijkomende kosten aan jouw account toevoegt voordat je definitief opzegt.

Toevoegen van een einddatum

Je kunt je Moneybird abonnement eenvoudig stopzetten door een einddatum toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je precies weet tot wanneer je gebruik kunt maken van het platform. Het is een heldere manier om de looptijd van je pakket te bepalen.

Zodra je deze datum instelt, stopt je toegang tot de diensten automatisch na deze periode.

Het toevoegen van een einddatum helpt ook bij het plannen van je financiële overzicht. Je weet exact tot wanneer er kosten in rekening worden gebracht. Dit maakt het makkelijker om je budget aan te passen en te zorgen voor een soepele overgang, zonder onverwachte uitgaven.

Abonnement online bekijken

Via de instellingen op de website beheer je jouw pakket. Dit maakt het mogelijk om details over je Moneybird betaalrekening en abonnement gemakkelijk te checken. Zie direct wat je per maand betaalt en voor welke periode je al een factuur ontvangen hebt.

Het geeft je controle over je administratie zonder dat je verdwaalt in complexe details.

Het wijzigen van je abonnement doe je ook via deze weg. Wil je overstappen naar een gratis pakket of extra diensten toevoegen? Dat regel je met een paar klikken. Zo houd je zelf de touwtjes stevig in handen over het beheer van jouw financiële administratie, direct vanaf je betaalrekening.

Extra abonnementskosten toevoegen

Moneybird kan extra kosten in rekening brengen. Dit recht behouden zij. Soms moet je meer betalen dan je dacht. De reden? Misschien gebruik je meer diensten dan jouw pakket toestaat.

Of je hebt extra functies nodig. Deze extra’s kosten geld. Controleer dus goed jouw gebruik en benodigdheden.

Een duidelijk overzicht van wat je gebruikt is cruciaal. Zo voorkom je verrassingen op jouw volgende factuur. En onthoud: bij vragen, neem contact op met Moneybird. Zij helpen graag.

Nu is het tijd om te kijken hoe je jouw account kunt verwijderen als je die niet meer nodig hebt.

Het verwijderen van je account

Zorg ervoor dat je jouw account bij Moneybird volledig laat verdwijnen door eenvoudigweg enkele stappen te volgen.

Navigeer naar Gebruikersaccount > Jouw gegevens

Om je Moneybird account definitief te verwijderen, begin je met het openen van je gebruikersprofiel. Daar selecteer je ‘ Jouw gegevens‘. Dit zorgt ervoor dat je persoonlijke informatie toegankelijk wordt.

Je vindt hier alles wat aan jouw account gekoppeld is.

Vervolgens zoek je naar het symbool van een prullenbak, meestal te vinden rechts bovenaan de pagina. Een klik op dit icoon start het proces om je account en alle administraties daarin te verwijderen.

Al jouw data, inclusief facturen en contactgegevens, wordt veilig gewist. Dit is een belangrijke stap als je wilt dat jouw informatie volledig uit ons systeem verdwijnt.

Klik rechts bovenaan op het prullenbakicoon

Na het navigeren naar je gebruikersaccount en het selecteren van jouw gegevens, zie je rechts bovenaan het scherm een prullenbakicoon. Dit is jouw volgende stap als je besluit dat het tijd is om afscheid te nemen van Moneybird.

Door op dit icoon te klikken, zet je de actie in gang om je account definitief van het platform te verwijderen.

Het klikken op het prullenbakicoon betekent dat je klaar bent om je account te wissen. Dit is een belangrijke keuze. Zodra je op ‘ Verwijder mijn account‘ klikt, wordt alles wat je hebt opgebouwd binnen Moneybird verwijderd.

Zorg ervoor dat dit daadwerkelijk is wat je wilt voordat je deze definitieve stap neemt.

Klik op ‘Verwijder mijn account’

Ga eerst naar Gebruikersaccount en dan naar Jouw gegevens. Zoek vervolgens het prullenbakpictogram rechts bovenaan de pagina. Door hierop te klikken, begin je met het verwijderproces van je account.

Dit is een belangrijke stap als je geen gebruik meer wilt maken van Moneybird en al jouw gegevens permanent wilt verwijderen. Zorg ervoor dat je goed hebt nagedacht over deze beslissing.

Het wissen van jouw account betekent dat alle informatie definitief weg is.

Klikken op ‘Verwijder mijn account’ start het laatste deel van het proces. Je moet dit bevestigen om door te gaan. Deze actie is onomkeerbaar. Dit betekent dat alle administratieve gegevens, inclusief facturen en betaalgegevens, voorgoed verdwijnen.

Wees dus 100% zeker van je beslissing voordat je deze stap zet. Het systeem vraagt om een laatste bevestiging om te verzekeren dat je echt wilt stoppen met het gebruik van Moneybird.

Meer informatie over Moneybird abonnement opzeggen

Als je besluit om je abonnement op Moneybird te stoppen, denk dan aan de bewaarplicht voor je administratie. Dit is belangrijk omdat je gegevens niet meteen allemaal weg mogen. Je kunt in Moneybird onder ‘Pakket & Betaalmethode’ verschillende dingen regelen.

Hier zet je bijvoorbeeld je betaalwijze of pas je bedrijfsgegevens aan.

Een andere handige functie is het automatisch btw opzij zetten vanaf je betaalaccount in Moneybird. Dit maakt het beheren van jouw financiën eenvoudiger. Als je jouw account wilt verwijderen, kun je dit doen door naar ‘Gebruikersaccount > Jouw gegevens’ te gaan en daar te kiezen voor het verwijderen van je profiel.

Conclusie

Het opheffen van je Moneybird abonnement volgt een duidelijk pad. Je vindt de optie onder ‘Instellingen’ en volgt enkele eenvoudige stappen. Dit proces maakt het beheren van jouw financiën makkelijker en minder tijdrovend.

Vergeet niet, het stopzetten van je abonnement en het verwijderen van je administratie is definitief. Zorg dus dat je deze keuze zorgvuldig maakt. Met deze kennis heb je controle over je administratieve verplichtingen en kun je beslissingen nemen die het beste passen bij jouw bedrijf of persoonlijke situatie.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Moneybird abonnement opzeggen?

Je kunt je Moneybird abonnement eenvoudig opzeggen via je Moneybird account. Ga naar ‘beheer jouw pakket’, kies voor administratie verwijderen en volg de stappen.

2. Wanneer wordt mijn Moneybird administratie definitief verwijderd na opzegging?

Na de opzegging van je abonnement wordt je administratie maximaal één maand in de toekomst definitief verwijderd, aan het einde van de periode waarvoor je al betaald hebt.

3. Kan ik mijn administratie direct stopzetten als ik per direct wil opzeggen?

Ja, je kunt je administratie per direct stopzetten, maar houd er rekening mee dat je administratie dan maximaal 1 maand later definitief verwijderd wordt.

4. Wat gebeurt er met mijn saldo op de Moneybird rekening na opzegging?

Zorg ervoor dat je het saldo op je Moneybird rekening controleert voordat je opzegt. Je kunt het resterende saldo overmaken vanaf je Moneybird betaalrekening naar een ander rekeningnummer.

5. Hoe kan ik mijn betaalmethoden deactiveren of veranderen voor automatische incasso?

Je kunt betaalmethoden zoals automatische incasso eenvoudig deactiveren of wijzigen door in te loggen, naar ‘instellingen’ te gaan en de betaalmethoden aan te passen.

6. Wat moet ik doen als ik mijn administratie niet kan opzeggen via mijn account?

Als je problemen ondervindt bij het online opzeggen van je administratie, kun je een e-mail sturen naar de klantenservice van Moneybird. Vermeld daarin dat je eigenaar bent van de administratie en dat je deze wilt opzeggen.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.