In dit artikel

Een rommelig bureau met een verwarde kabel en laptop.

Microsoft abonnement: alles wat u moet weten over het 1 jaar Microsoft 365 abonnement

In dit artikel

In de wereld van vandaag is het hebben van de juiste hulpmiddelen om productief te blijven een uitdaging. Daarom is Martijn Meeuwis, met zijn ervaring in productabonnementen, hier om te helpen.

Martijn, oprichter van BesteAbonnementen.nl, gebruikt zijn kennis om mensen te gidsen door de complexiteit van abonnementsdiensten. Hij heeft alles gezien en begrijpt wat werkt. Microsoft 365 is zo’n dienst die hij vaak adviseert voor zijn klanten die op zoek zijn naar efficiëntie en beveiliging in hun dagelijkse activiteiten.

Microsoft 365 is niet zomaar een programma; het is een essentiële dienst die samenwerking en productiviteit bevordert. Met toegang op vijf apparaten biedt het flexibiliteit die past bij onze hedendaagse manier van leven en werken.

Dit artikel duikt diep in wat een 1 jaar Microsoft 365-abonnement inhoudt, inclusief de voordelen en hoe het zich onderscheidt van andere opties. Blijf lezen.

Samenvatting

  • Microsoft 365 biedt toegang tot populaire programma’s zoals Word, Excel, en PowerPoint. Het helpt je om productiever te zijn door het gemakkelijk delen en bewerken van documenten.
  • Er zijn twee hoofdversies: Microsoft 365 Personal voor individueel gebruik en Microsoft 365 Family, die je met maximaal vijf andere personen kunt delen. Beide geven extra online opslagruimte en verbeterde beveiliging.
  • Met de abonnementsservice krijg je automatische updates, zodat je altijd de nieuwste functies en beveiligingsupdates hebt. Dit in tegenstelling tot een eenmalige aankoop van Office-producten.
  • Door te kiezen voor een jaarabonnement kun je geld besparen in vergelijking met maandelijkse betalingen. Vooral het Microsoft 365 Family-abonnement is kosteneffectief voor gezinnen of groepen.
  • Microsoft 365 neemt jouw digitale veiligheid serieus met uitgebreide beveiligingsfeatures zoals Microsoft Defender om te beschermen tegen virussen en cyberbedreigingen.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een abonnementsdienst die jou toegang geeft tot een scala aan kantoorsoftware en diensten. Dit pakket omvat programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint, plus extra online opslag en beveiligingsfuncties.

De voordelen van een Microsoft 365 abonnement

Een Microsoft 365 abonnement geeft je toegang tot de nieuwste versies van vertrouwde programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. Je krijgt ook extra online opslagruimte voor je documenten en foto’s.

Dit is heel handig als je vanuit verschillende plaatsen aan je bestanden wilt werken of ze makkelijk wilt delen met anderen.

Dit abonnement beschermt bovendien je apparaten tegen virussen en malware dankzij geavanceerde beveiligingsfuncties. Samenwerken aan projecten wordt makkelijker met de realtime bewerkingsmogelijkheden.

Je kunt hierdoor gelijktijdig met anderen in hetzelfde document werken, ongeacht waar iedereen zich bevindt. Dit maakt het Microsoft 365 abonnement een slimme keuze voor zowel persoonlijk gebruik als voor bedrijven.

Laten we nu kijken naar de verschillende Microsoft 365 Personal en Family versies.

Microsoft 365 Personal en Family versies

Microsoft 365 Personal geeft je toegang tot krachtige kantoorsoftware, premium mogelijkheden, extra wolkgeheugen en verbeterde veiligheid. Voor dit abonnement krijg je 1000 GB opslag online en 60 wereldminuten per maand om te bellen via Skype.

Delen met anderen is hier niet mogelijk; het is echt voor persoonlijk gebruik. De Family versie daarentegen, laat toe dat je met maximaal vijf familieleden de dienst gebruikt. Iedereen krijgt dezelfde voordelen als bij de Personal versie, wat het ideaal maakt voor huishoudens.

Jullie hebben altijd de nieuwste versies van de Microsoft productiviteitshulpmiddelen tot jullie beschikking.

De keuze tussen deze twee hangt af van je behoeften. Als je alleen werkt, is de Personal optie perfect. Heb je een gezin dat ook van de voordelen wil genieten, dan is de Family versie een betere keuze.

Naast de opslag en Skype-minuten, blijven alle documenten veilig en makkelijk te beheren. Nu je meer weet over de Personal en Family versies, laten we eens kijken naar de kenmerken van Microsoft 365 die jouw productiviteit naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een rommelig bureau met een open laptop en kantoorbenodigdheden.

Kenmerken van Microsoft 365

Met Microsoft 365 krijg je toegang tot een reeks krachtige applicaties die je werk en leven makkelijker maken. Je bewaart bestanden veilig in de cloud en beschermt je data met topbeveiliging.

Krachtige productiviteitsapps

Microsoft 365 rust je uit met de nieuwste versies van productiviteitsgereedschappen zoals Teams, Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Deze programma’s staan klaar om je werk en projecten naar een hoger niveau te tillen.

Elk van deze apps biedt samenwerkingsgerichte functies die naadloos en geïntegreerd werken. Dit maakt het makkelijker om bestanden te delen, in real-time samen te werken en altijd toegang te hebben tot je documenten, waar je ook bent.

Deze apps houden zich constant bij de tijd met updates en nieuwe functies. Dit zorgt ervoor dat je altijd beschikt over intelligente cloudservices en beveiliging van wereldklasse. Of je nu een verslag moet typen in Word, een presentatie maken in PowerPoint of gegevens analyseren in Excel, Microsoft 365 heeft het gereedschap dat je nodig hebt om succesvol te zijn.

Betrouwbare opslag

Met een Microsoft 365-abonnement krijg je toegang tot OneDrive, wat jou en je gezin betrouwbare opbergruimte biedt. Je kunt snel foto’s en bestanden opslaan, delen en bewerken. Dit is vooral handig voor mensen die altijd onderweg zijn en hun documenten veilig willen bewaren.

Het Personal-abonnement voegt hier nog extra cloudopslag aan toe. Dit betekent dat je meer ruimte hebt voor al je belangrijke bestanden. Met deze veilige opslagoptie weet je zeker dat je gegevens goed beschermd zijn.

Dit maakt Microsoft 365 een slimme keuze voor iedereen die waarde hecht aan de veiligheid van hun digitale leven.

Online beveiliging

Microsoft 365 neemt jouw digitale veiligheid serieus. Het beschermt je tegen virussen en internetcriminelen. Dit doet het met Microsoft Defender, een schild voor jouw gegevens. Dit programma biedt verschillende beveiligingslagen.

Elke laag is sterker dan de vorige. Jouw documenten en emails zijn veilig. Niemand ongewenst kan erbij.

Veiligheidstips zijn ook deel van Office 365 om bedrijven te wapenen tegen cyberbedreigingen. Je krijgt advies over hoe je aanvallen kunt voorkomen. Het is niet alleen de software die telt, maar ook hoe jij ermee omgaat.

Eén verkeerde klik kan al gevaarlijk zijn. Daarom krijg je hulpmiddelen om slim en veilig te werken. Laten we nu kijken hoe Microsoft 365 jouw dagelijkse werk beter maakt.

Optimaliseer je dagelijks gebruik

Je kunt veel uit je jaarabonnement halen door slim te plannen. Stel doelen voor wat je met de productiviteitstoepassingen zoals Word en Excel wilt bereiken. Dit zorgt dat je gericht te werk gaat.

Maak ook regelmatig back-ups om je belangrijke documenten veilig te stellen in OneDrive, de online opslagdienst.

Het gebruik van functies als Teams helpt bij het samenwerken met anderen, zowel thuis als op werk. Probeer daarbij tijd te besparen door sjablonen in de tekstverwerker of spreadsheetprogramma’s te gebruiken.

Dit maakt herhalende taken sneller en efficiënter. Door deze tips toe te passen, haal je het maximale uit je abonnement zonder extra kosten.

Een kantoormedewerker die veilig toegang heeft tot Microsoft 365 in een moderne werkruimte.

Verschillen tussen Microsoft 365 en Office

Microsoft 365 biedt meer dan alleen de basisprogramma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. Het omvat ook extra diensten zoals OneDrive voor opslag en Teams voor communicatie. Deze bundel blijft altijd up-to-date met de nieuwste functies.

Aan de andere kant biedt Office 2021 een eenmalige aankoop waarbij je de programma’s op één computer installeert. Deze versie krijgt geen automatische updates voor nieuwe functies.

Office 2021 wordt gezien als een statische keuze die niet verandert nadat je het gekocht hebt. Dit in tegenstelling tot Microsoft 365, waar je voortdurend toegang hebt tot de laatste innovaties en beveiligingsupdates.

Met Microsoft 365 kun je de software bovendien op meerdere apparaten gebruiken, wat handig is voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Besparingen met een Jaarabonnement

Een jaarabonnement op Microsoft 365 Family levert grote besparingen op. Dit komt doordat je per jaar minder betaalt dan bij maandelijkse afrekening. Je investeert een keer en geniet het hele jaar door zonder extra kosten.

Elk familielid kan van de voordelen genieten, ongeacht het aantal apparaten dat ze gebruiken.

De keuze voor een jaarlijkse betaling is niet alleen slim maar ook economisch. Het laat zien hoe je met vooruit plannen op lange termijn meer waarde uit je abonnement haalt. Nu je weet hoe je kunt besparen, ontdek welke veelgestelde vragen mensen hebben over Microsoft 365.

Veelgestelde Vragen over Microsoft 365

Heb je vragen over hoe Microsoft 365 werkt op zowel pc als Mac? Je vindt antwoorden die je helpen om het beste uit je abonnement te halen.

Verschil tussen Office 2021 en Microsoft 365

Office 2021 koop je een keer en gebruik je zonder extra kosten. Microsoft 365 is anders. Dat is een abonnement. Met Microsoft 365 krijg je altijd de nieuwste versie van programma’s.

Denk aan Word, Excel en PowerPoint. Je betaalt elk jaar of elke maand. Office 2021 doet dit niet.

Microsoft 365 geeft meer dan Office 2021. Met het abonnement krijg je cloudopslag bij OneDrive. Ook mag je Skype gebruiken zonder extra te betalen. Voor een gezin of alleen, Microsoft 365 past zich aan.

Office 2021 geeft deze flexibiliteit en voordelen niet.

Het gebruik van Microsoft 365 op pc en Mac

Na het verkennen van de verschillen, is het tijd om in te duiken in hoe je Microsoft 365 gebruikt op zowel pc’s als Mac-computers. Je kunt eenvoudig deze software installeren op je systeem of apparaat.

Zodra geïnstalleerd, heb je toegang tot een scala aan toepassingen die je werk en leven makkelijker maken. Of je nu documenten wilt creëren in Word, presentaties wilt maken in PowerPoint of gegevens wilt analyseren in Excel, Microsoft 365 biedt je de tools die je nodig hebt.

En met de mogelijkheid om op één pc of Mac en één tablet te gebruiken, biedt het Personal abonnement flexibiliteit voor jouw behoeften.

Dit abonnement zorgt ook voor een veilige stroming van je Windows-bureaublad, toepassingen, instellingen en inhoud vanuit de Microsoft Cloud naar een virtuele pc. Dit betekent dat je overal waar je internetverbinding hebt, toegang kunt krijgen tot je bestanden en applicaties.

Gebruikers waarderen vooral de regelmatige updates die ervoor zorgen dat ze altijd de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen hebben. Met Microsoft 365 blijf je dus niet alleen productief, maar ook beschermd tegen online dreigingen.

Controle over documenten met Microsoft 365

Met Microsoft 365 beheer je documenten eenvoudig en veilig. Je krijgt toegang tot functies waarmee je kunt zien wie jouw bestanden bekijkt en bewerkt. Deze beveiliging is cruciaal in een wereld waarin informatie delen dagelijks gebeurt.

Veeam Backup voor Microsoft 365 zorgt ervoor dat je nooit de controle verliest over jouw gegevens. Dit omvat informatie in Exchange Online, wat vooral belangrijk is voor professionele communicatie.

Je kunt ook instellen wie toestemming heeft om jouw documenten te zien of aan te passen. Dit geeft je volledige controle over jouw werk. Met deze functies hoef je je geen zorgen te maken over ongeautoriseerde toegang of wijzigingen in jouw bestanden.

Microsoft 365 maakt het makkelijk om samen te werken, terwijl je toch de leiding houdt over jouw digitale omgeving.

Internettoegang voor Microsoft 365

Voor Microsoft 365 heb je online connectie nodig. Dit is essentieel om je documenten in de wolk op te slaan en ze in real-time te bewerken. Met een internetverbinding kun je ook samenwerken aan bestanden met anderen, waar je ook bent.

Het werkt eenvoudig: sla je werk op in OneDrive, deel het en werk samen aan projecten met collega’s of vrienden.

Zonder internet kun je bepaalde functies van Microsoft 365 niet gebruiken. Denk hierbij aan realtime samenwerking of het openen van jouw documenten vanaf verschillende apparaten. Je kunt echter wel Office-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint installeren en gebruiken zonder online te zijn.

Zodra je weer verbinding maakt, synchroniseren jouw bestanden automatisch met de wolk. Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest recente versie van je werk bij de hand hebt.

Hoe een Microsoft 365 abonnement te delen met gezinsleden

Je kunt je Microsoft 365 Family-abonnement delen met maximaal vijf extra personen. Deze mensen hoeven geen extra kosten te betalen om de voordelen te gebruiken. Als eigenaar stuur je eenvoudig uitnodigingen naar je gezinsleden.

Zij ontvangen dan een koppeling om zich aan te melden en beginnen het abonnement meteen te gebruiken.

Elk gezinslid krijgt zijn eigen Office-toepassingen, zoals Word, Excel, en PowerPoint, voor installatie op al hun toestellen. Dit zorgt ervoor dat iedereen over de tools beschikt die nodig zijn om hun werk of schoolprojecten efficiënt te voltooien.

Het delen van dit abonnement is een slimme manier om de kracht van Microsoft 365 met je hele gezin te delen zonder extra kosten.

Wat gebeurt er als je niet betaalt voor een abonnement?

Als je vergeet te betalen voor je Microsoft 365 abonnement, verandert er iets belangrijks. Je opslag in de cloud verkleint naar 5 GB. Dit kan betekenen dat je niet al je bestanden kunt bewaren zoals voorheen.

Ook, als je ervoor kiest om een maandelijks abonnement niet te vernieuwen, dan krijgt je abonnement de status ‘verlopen’. Dit houdt in dat de toegang tot sommige services en apps beperkt wordt.

Bij het stopzetten van een Microsoft 365 Personal- of Basic-abonnement gebeurt hetzelfde met je opslagcapaciteit. Je moet misschien keuzes maken over welke bestanden belangrijk zijn om te houden.

Denk eraan, het is altijd mogelijk om je abonnement opnieuw te activeren via de Microsoft Store als je besluit terug te komen. Laten we nu kijken naar hoe je een Microsoft 365 abonnement kunt beëindigen als je dat wilt.

Het beëindigen van een Microsoft 365 abonnement

Je kunt je Microsoft-abonnement makkelijk stopzetten. Ga daarvoor naar Services en lidmaatschappen en log in als dat nodig is. Zorg dat je dit doet voor de nieuwe factureringscyclus start.

Dan voorkom je dat je voor nog een periode moet betalen.

Na het opzeggen gaat je opslagruimte terug naar 5 GB in de wolk. Houd hier rekening mee en zorg dat je belangrijke bestanden ergens anders opslaat. Zo loop je niet het risico iets belangrijks te verliezen.

Nu weet je alles over het beëindigen van een abonnement. Laten we eens kijken naar wat er daarna komt.

Conclusie

Na het overwegen van het beëindigen van uw Microsoft 365-lidmaatschap, is het tijd om terug te blikken. Met Microsoft 365 ontvang je toegang tot de nieuwste versies van productiviteitssoftware zoals Word, Excel en PowerPoint.

Ook geniet je van 1 TB aan opslagruimte voor al je documenten. Dit abonnement maakt samenwerken makkelijk, of je nu op kantoor werkt of vanuit huis. Kortom, Microsoft 365 biedt alles wat je nodig hebt om effectief en veilig aan de slag te gaan.

Met dit jaarabonnement zorg je ervoor dat je altijd up-to-date blijft in deze snel veranderende digitale wereld.

Gerelateerde Abonnementen en Services

Ontdek de wereld van andere abonnementsdiensten die jouw digitale leven kunnen verrijken. Verbreed je horizon met opties zoals Xbox Live voor gamers of extra opslagmogelijkheden voor je documenten en afbeeldingen.

Ontdek andere relevante abonnementsservices

Naast Microsoft 365 bestaan er nog tal van andere diensten die je online werk en leven kunnen vergemakkelijken. Denk aan abonnementen die samenwerking bevorderen, zoals Slack of Zoom, die teams helpen efficiënter te communiceren.

Deze diensten bieden naast chatfuncties ook de mogelijkheid voor videoconferenties, waardoor ze ideaal zijn voor thuiswerk of als je veel onderweg bent.

Cloudopslagdiensten zoals Dropbox of Google Drive zijn ook onmisbaar. Ze zorgen ervoor dat je bestanden veilig en toegankelijk zijn vanaf elk apparaat. Met deze platforms kun je eenvoudig documenten delen met collega’s of vrienden, zonder dat je grote bestanden hoeft te e-mailen.

Al deze services integreren naadloos met elkaar en met Microsoft 365, wat het beheren van je digitale leven vereenvoudigt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat krijg ik met een 1 jaar abonnement op Microsoft 365?

Met een 1 jaar abonnement op Microsoft 365 krijgt u volledige toegang tot alle Office-programma’s, zoals Word, Excel en PowerPoint, volledig geïnstalleerd op uw computer. U hebt ook recht op technische ondersteuning en automatische updates naar de meest recente versie van de programma’s tijdens uw abonnementsperiode.

2. Hoe kan ik mijn Microsoft 365 abonnement verlengen?

U kunt uw Microsoft 365 abonnement eenvoudig verlengen door in te loggen op uw Microsoft-account. Het abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij u beslist om de terugkerende facturering uit te schakelen. U kunt dan zelf beslissen of u wilt verlengen.

3. Kan ik Microsoft 365 op meer dan één apparaat gebruiken?

Ja, met één Microsoft 365 abonnement kunt u de Office-programma’s op maximaal 5 apparaten installeren. Dit betekent dat u het zowel op uw computer als op andere apparaten zoals tablets of smartphones kunt gebruiken.

4. Wat gebeurt er als ik een nieuwe computer koop?

Als u een nieuwe computer koopt, kunt u uw Microsoft 365 abonnement overzetten naar dit nieuwe apparaat. Na installatie op uw nieuwe computer kunt u de Office-programma’s direct gebruiken.

5. Biedt Microsoft 365 ondersteuning in verschillende talen?

Ja, Microsoft 365 biedt ondersteuning in meerdere talen. U kunt bijvoorbeeld de spellingscontrole in een afwijkende taal instellen, zoals Duits of Spaans, wat handig is als u documenten in een andere taal moet bewerken of creëren.

6. Hoe kan ik profiteren van technische ondersteuning voor mijn abonnement?

Microsoft biedt uitgebreide technische ondersteuning voor alle abonnees van Microsoft 365. U kunt bladeren door trainingscursussen, technische hulp krijgen of feedback geven via uw Microsoft-account of door contact op te nemen met Microsoft-ondersteuning.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.