In dit artikel

Een rommelig bureau met een verwarde kabel en laptop.

Hoe Microsoft Abonnement Opzeggen: Eenvoudige Stappen voor 365 Ondersteuning

In dit artikel

Veel mensen denken dat het opzeggen van een Microsoft-abonnement lastig is. Dat is niet waar. Ik ben Martijn Meeuwis, ervaren in het adviseren over abonnementen. Met mijn expertise help ik je graag verder.

Het annuleren van je Microsoft 365-pakket kan snel en eenvoudig.

Er zijn enkele stappen die je moet volgen om dit zonder problemen te doen. Belangrijk is dat je weet dat je elk moment kan stoppen. Dit geeft vrijheid en controle over je digitale tools.

Lees verder voor handige tips. Ontdek hoe simpel het is.

Samenvatting

  • Inloggen met het juiste Microsoft-account is cruciaal voor het opzeggen van je abonnement. Zorg ervoor dat je het account gebruikt dat gekoppeld is aan je Microsoft 365-aankoop.
  • Naar de pagina ‘Services en abonnementen’ gaan is de belangrijkste stap om je Microsoft-abonnement te beheren en op te zeggen. Hier vind je alle nodige opties, inclusief de mogelijkheid om automatische betalingen te stoppen.
  • Als je problemen tegenkomt tijdens het opzegproces, log dan in met het juiste account of neem contact op met de Microsoft Klantenservice voor ondersteuning. Ze kunnen helpen bij technische problemen of vragen over betalingen.
  • Na het opzeggen van je abonnement blijf je tot het einde van de huidige factureringscyclus toegang hebben tot de diensten. Maak backups van belangrijke gegevens om te voorkomen dat deze na 12 maanden mogelijk verwijderd worden door Microsoft.
  • Voor meer informatie of hulp bij het opzeggen kan je terecht bij de veelgestelde vragen of direct contact opnemen met de Microsoft Klantenservice. Dit biedt een extra laag ondersteuning voor alle abonnees.

Eenvoudige Stappen voor het Opzeggen van een Microsoft 365-Abonnement

Het stopzetten van je Microsoft 365-lidmaatschap is simpeler dan je misschien denkt. Je moet gewoon inloggen met het account waarmee je de dienst hebt aangeschaft en een paar stappen volgen.

Inloggen op het Microsoft-account dat is gebruikt voor de aankoop

Ga naar de pagina ‘ Abonnement beheren‘. Meld u aan met hetzelfde Microsoft-account dat u hebt gebruikt voor de aankoop van uw Microsoft 365-abonnement. Dit is een belangrijke stap.

Zonder het juiste account kunt u geen wijzigingen aanbrengen in uw abonnement.

Zodra u bent ingelogd, zoekt u naar ‘ Services en abonnementen‘. Hier vindt u het abonnement dat u wilt opzeggen. Kies voor ‘beheren’ en volg de stappen om uw Microsoft 365-abonnement te annuleren.

Dit proces is direct en eenvoudig te volgen.

Navigeren naar Services en Abonnementen en het betreffende abonnement selecteren

Meld u aan op uw Microsoft-account dat u voor de aankoop heeft gebruikt. Zoek daarna naar de pagina ‘Services en abonnementen’. Hier vindt u een lijst met al uw huidige abonnementen, waaronder Microsoft 365 Family of Microsoft 365 Personal.

Kijk goed naar de lijst en klik op het abonnement dat u wilt stoppen.

Zodra u het juiste abonnement gevonden heeft, ziet u verschillende mogelijkheden om te beheren. U kunt hier kiezen voor ‘ abonnement opzeggen‘. Dit is de belangrijke stap om niet meer automatisch te betalen voor de service.

Volg de instructies die verschijnen om het opzeggen te voltooien.

Kiezen voor de optie om het abonnement op te zeggen

Nadat je ingelogd bent op je Microsoft-account, ga je naar de pagina ‘Services en abonnementen’. Hier vind je het abonnement dat je wilt stoppen. Je ziet een optie om het abonnement op te zeggen.

Klik hierop en volg de stappen die verschijnen. Deze actie helpt je om automatische betalingen voor de toekomst te stoppen.

Door deze keuze te maken, zet je de terugkerende facturering uit. Dit betekent dat er geen kosten meer in rekening worden gebracht voor het Microsoft 365-abonnement dat je gekozen hebt te annuleren.

Belangrijk is dat je dit doet voordat de volgende betalingsdatum bereikt is, om extra kosten te voorkomen.

Persoon annuleert abonnement op de computer in rommelig kantoor.

Problemen Oplossen bij het Opzeggen van het Abonnement

Soms loop je vast bij het beëindigen van je Microsoft-abonnement. Dit gebeurt en het is oké. Zorg eerst dat je ingelogd bent met het juiste account. Het moet hetzelfde zijn als waarmee je jouw abonnement hebt gekocht.

Dit lijkt simpel, maar het is een veelvoorkomende fout.

Loop je nog steeds tegen een muur aan? Ga dan naar de beheerpagina. Hier kun je de manier van betalen wijzigen. Dit kan soms helpen om het opzegproces vlotter te laten verlopen. Als niets werkt, aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice.

Beschrijf wat er misgaat en druk op ‘ Hulp vragen‘. Ze staan klaar om te helpen.

Een laptop met een verwarde kabel, omringd door technische rommel en frustratie.

Wat Gebeurt er Na het Opzeggen van een Abonnement?

Na het opzeggen van je Microsoft-abonnement blijf je toegang houden tot de diensten tot de einddatum van je huidige factureringscyclus. Dit betekent dat je nog steeds kunt genieten van Office 365, inclusief programma’s zoals Word en Excel, en je opgeslagen bestanden op OneDrive kunt gebruiken.

Het is belangrijk om te weten dat na 12 maanden, zonder abonnement, Microsoft het recht heeft om je OneDrive en bestanden te verwijderen. Zorg dus dat je een back-up maakt van belangrijke gegevens.

Als je een Xbox-abonnement stopzet, kun je mogelijk binnen 30 dagen een restitutie krijgen, afhankelijk van wanneer je eerste aankoop of terugkerende factureringsdatum was. Dit geeft je een beetje ruimte om van gedachten te veranderen of fouten te herstellen als je per ongeluk een abonnement hebt opgezegd.

Laten we nu verder kijken naar hoe je meer informatie over het opzeggen van abonnementen kunt vinden.

Meer Informatie over Microsoft Abonnement Opzeggen

Zoek je nog meer details over hoe je een Microsoft-abonnement zoals Microsoft 365, Copilot Pro, of Xbox kunt stopzetten? Veel antwoorden vind je in de sectie van veelgestelde vragen.

Deze helpen bij specifieke vragen over het annuleren. Je kunt ook onze stap-voor-stap handleiding raadplegen voor het annuleren van proef- of betaalde abonnementsdiensten via het Microsoft 365-beheerplatform.

Heb je nog steeds hulp nodig of loop je tegen problemen aan? De Microsoft Klantenservice staat klaar om te helpen. Ze bieden hulp bij technische issues of betalingsproblemen. Daarnaast geeft de Microsoft Store hulp bij aankopen die je hebt gedaan.

Zorg ervoor dat je bent ingelogd met het account dat je gebruikt hebt voor de koop voor een vlotte service.

Conclusie: De Eenvoud van het Opzeggen van een Microsoft Abonnement

Het opzeggen van uw Microsoft 365-abonnement blijkt eenvoudig. U volgt gewoon de stappen: inloggen, navigeren en kiezen om te annuleren. Mocht u ergens vastlopen, dan staat Microsoft ondersteuning klaar om te helpen.

U houdt controle over uw digitale middelen en beslist zelf wanneer een abonnement niet meer bij u past. Met deze kennis kunt u met vertrouwen wijzigingen aanbrengen in uw softwarebenodigdheden.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Microsoft 365-abonnement annuleren?

U kunt uw Microsoft 365-abonnement annuleren door in te loggen via Microsoft, naar uw abonnementsinstellingen te gaan en de optie voor het annuleren van uw abonnement te selecteren. Zorg ervoor dat u bent aangemeld om deze actie uit te voeren.

2. Wat gebeurt er als ik mijn abonnement niet kan annuleren?

Als u problemen ondervindt bij het annuleren van uw abonnement, neem dan contact op met Microsoft ondersteuning. Zij kunnen u helpen het probleem op te lossen zodat u uw abonnement succesvol kunt beëindigen.

3. Kan ik mijn abonnement blijven gebruiken nadat ik het heb geannuleerd?

Ja, u kunt het product blijven gebruiken tot de weergegeven datum verloopt, zelfs na het annuleren van uw abonnement. Uw licentie blijft actief tot die tijd.

4. Hoe schakel ik terugkerende facturering uit?

U kunt terugkerende facturering uitschakelen door naar uw betalingsinstellingen te gaan en de optie voor het uitschakelen van terugkerende facturering te selecteren. Dit voorkomt dat er automatisch kosten in rekening worden gebracht.

5. Krijg ik een terugbetaling naar rato als ik mijn abonnement annuleer?

Ja, als u uw abonnement annuleert, kunt u een evenredige terugbetaling ontvangen voor de resterende tijd van uw abonnementsperiode. Controleer de voorwaarden voor meer informatie over hoe dit wordt berekend.

6. Hoe wijzig ik mijn betalingswijze voor Microsoft 365?

U kunt uw betalingswijze wijzigen door naar de instellingen van uw account te gaan en ‘betalingswijze wijzigen’ te selecteren. Hier kunt u een nieuwe betalingsmethode invoeren of een bestaande aanpassen.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.