In dit artikel

Een smartphone met de MediaMarkt app open op een moderne, strakke bureau.

Hoe kan ik mijn MediaMarkt abonnement opzeggen?

In dit artikel

Heb je een MediaMarkt abonnement dat je niet meer nodig hebt? Dit is een veelvoorkomende situatie waar veel mensen mee te maken krijgen. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, veel ervaring met het adviseren over en opzeggen van diverse abonnementen.

Mijn achtergrond en passie in dit veld helpen om mensen zoals jij te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

Dit artikel biedt een stap-voor-stap handleiding om je MediaMarkt abonnement op een simpele manier te annuleren. Belangrijk is dat je kunt kiezen uit verschillende methodes: via de app, je online account of zelfs door een nieuwsbrief.

Lees verder om te ontdekken hoe eenvoudig het kan zijn. Ontdek het hier.

Samenvatting

 • Je kunt je MediaMarkt abonnement op verschillende manieren opzeggen: via de app, je persoonlijke online account of door een email te versturen via de MediaMarkt Club-nieuwsbrief.
 • Bij het opzeggen via de app of je online account, volg je eenvoudige stappen zoals inloggen, het abonnement kiezen dat je wilt stoppen en de instructies voor opzegging volgen.
 • Als je een abonnement wilt beëindigen door overlijden van een dierbare, moet je contact opnemen met de klantenservice en de nodige documenten, zoals een overlijdensakte, verstrekken.
 • Na het opzeggen van je abonnement is het belangrijk om je financiële administratie bij te werken en te controleren of er geen kosten meer worden afgeschreven.
 • Voor hulp bij het opzeggen of bij vragen kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van MediaMarkt via telefoon, e-mail of live chat.

Wat is een MediaMarkt abonnement?

Een MediaMarkt abonnement geeft je voordelen op telefoondiensten. Je sluit dit abonnement eenvoudig af via de MediaMarkt-app of in een van de fysieke winkels. Dit abonnement helpt jou bij het kiezen van de juiste telefoonaanbiedingen door verschillende opties te bieden.

Zo maak je altijd een keuze die bij jou past, met de ondersteuning van deskundige adviezen.

Dit type lidmaatschap staat ook bekend om zijn flexibiliteit in abonnementsplannen. Je krijgt toegang tot exclusieve aanbiedingen en kortingen. Bovendien is er ondersteuning beschikbaar voor vragen over jouw abonnement.

Met een MediaMarkt abonnement profiteer je dus niet alleen van telefonische voordelen maar ook van een klantgerichte service. Laten we nu ontdekken hoe je zo’n abonnement via de app kunt annuleren.

Een persoon gebruikt de MediaMarkt-app met klantenservice in een stedelijke omgeving.

Hoe annuleer ik mijn abonnement via de MediaMarkt-app?

Annuleren van je MediaMarkt abonnement via de app is eenvoudig. Volg deze stappen om het snel te regelen.

 1. Open de MediaMarkt – app op je smartphone of tablet. Zorg dat je internetverbinding hebt.
 2. Log in op jouw account met je e – mailadres en wachtwoord.
 3. Ga naar ‘ Mijn account‘ en selecteer ‘ Abonnementen‘. Hier zie je een overzicht van al je lopende abonnementen.
 4. Vind het abonnement dat je wilt stoppen. Klik erop om de details te bekijken.
 5. Scroll naar beneden tot je de optie ‘ Abonnement opzeggen‘ vindt. Tik hierop.
 6. Je krijgt nu een bevestigingsvraag te zien. Bevestig dat je het abonnement echt wilt annuleren.
 7. Vul, indien gevraagd, een reden in voor het annuleren van jouw abonnement. Dit is optioneel maar helpt MediaMarkt hun service te verbeteren.
 8. Na het bevestigen krijg je een melding dat jouw annulering succesvol is verwerkt.

Zo simpel is het! Je hebt nu succesvol jouw abonnement via de MediaMarkt-app geannuleerd.

Nu we hebben besproken hoe je jouw abonnement kunt annuleren via de app, laten we kijken hoe dit werkt via jouw persoonlijke online account bij MediaMarkt.

Een persoon gebruikt de MediaMarkt app op een smartphone in een futuristische omgeving.

Het opzeggen van je abonnement via je persoonlijke online account

Het opzeggen van je MediaMarkt abonnement kan snel en eenvoudig via je persoonlijke online account. Dit proces geeft je volledige controle over het beëindigen van jouw lidmaatschap zonder dat je de deur uit hoeft. Hier zie je stap voor stap hoe het werkt:

 1. Navigeer naar de MediaMarkt website en log in op “Mijn MediaMarkt”. Dit is jouw vertrekpunt.
 2. Zoek de sectie “Instellingen” binnen jouw accountoverzicht. Hier vind je alle belangrijke instellingen voor je account.
 3. Ga naar “Abonnementen beheren” of een soortgelijke optie die aangeeft waar jouw lopende abonnementen staan vermeld.
 4. Selecteer het abonnement dat je wilt stopzetten. Wees hierbij zorgvuldig om het juiste te kiezen.
 5. Je komt nu bij een overzicht van jouw geselecteerde abonnement. Hier zie je een knop of link met “Abonnement opzeggen” of iets wat daarop lijkt.
 6. Klik op deze optie om door te gaan naar het daadwerkelijke opzegproces.
 7. Volg nu zorgvuldig de instructies op het scherm om je opzegging te bevestigen. Soms moet je redenen voor annulering aangeven of extra informatie verstrekken.
 8. Nadat alles correct is ingevuld, bevestig dan de opzegging van jouw abonnement.

Het systeem zal meestal een bevestiging sturen naar het emailadres dat gekoppeld is aan jouw account, houd deze dus goed in de gaten voor een definitieve bevestiging.

Vergeet niet dat als je problemen ondervindt bij elke stap, de klantenservice van MediaMarkt altijd klaar staat om te helpen.

Dit hele proces toont aan hoe eenvoudig het kan zijn om zelfs vanuit huis, met slechts enkele klikken, controle te hebben over jouw abonnementen en deze bij te stellen zoals jij dat wilt.

Belangrijk: Als jij ook besluit om naast het annuleren van specifieke diensten zoals MediaMarkt Club of MediaMarkt Cloud, geheel afstand wil doen van jouw account, kun je dit doen door binnen dezelfde ‘Mijn MediaMarkt’ pagina naar accountinstellingen te navigeren en daar de optie voor het verwijderen van je account te selecteren.

Daarnaast biedt Mijn MediaMarkt ook mogelijkheden aan tot wijziging zoals updates aan wachtwoorden via hun Clubpagina – iets wat handig zou kunnen zijn tijdens of na dit proces als onderdeel van goede digitale veiligheidspraktijken.

Door deze stappen te volgen kan er gemakkelijk afscheid genomen worden van ongewilde diensten zonder complicaties, geheel onder eigen regie dankzij internettoegang en wat navigatievaardigheden binnen een platform ontworpen onder Nederlands recht waar gebruikers

Het beëindigen van je abonnement via een MediaMarkt Club-nieuwsbrief

Na het bekijken van de optie om je abonnement via je persoonlijke online account op te zeggen, is er nog een andere eenvoudige manier. Je kunt je MediaMarkt abonnement ook stopzetten via een MediaMarkt Club-nieuwsbrief. Dit proces maakt gebruik van SSL-beveiliging om jouw gegevens veilig te verzenden.

 1. Vind de laatste MediaMarkt Club-nieuwsbrief in jouw e-mailinbox.
 2. Scroll naar de onderkant van deze nieuwsbrief. Hier vind je een link of knop met de tekst ‘ abonnement beëindigen‘ of iets vergelijkbaars.
 3. Klik op deze link of knop. Jouw e-mailprogramma zal openen en een vooraf ingevulde e-mail genereren die bestemd is voor de klantenservice van MediaMarkt.
 4. Controleer of alle informatie klopt en voeg indien nodig jouw lidmaatschapsnummer toe aan de e – mail.
 5. Verzend de e – mail door op ‘sturen’ te klikken.
 6. Binnen enkele dagen ontvang je een bevestiging per e – mail dat jouw abonnement is beëindigd.

Dit proces toont aan hoe applicaties zoals e-mailprogramma’s samenwerken met geavanceerde beveiligingsstandaarden zoals SSL om jouw persoonlijke informatie veilig te houden tijdens het communiceren over het internet. Ook bewijst het dat opzeggen niet complex hoeft te zijn en snel geregeld kan worden met enkele simpele stappen, rechtstreeks vanuit jouw inbox.

Hoe beëindig ik een lidmaatschap bij overlijden?

Het verliezen van een dierbare is moeilijk. Het laatste waar je aan wilt denken, is het regelen van abonnementen. Gelukkig kan je het lidmaatschap bij MediaMarkt eenvoudig stopzetten na overlijden door de volgende stappen te volgen:

 1. Verzamel de benodigde documenten. Je hebt de overlijdensakte nodig om het abonnement stop te zetten.
 2. Neem contact op met de klantenservice van MediaMarkt. Zij helpen je graag verder met het proces.
 3. Leg uit dat je een lidmaatschap wilt beëindigen wegens overlijden. De medewerker zal je vragen om informatie en documenten.
 4. Stuur de overlijdensakte op naar MediaMarkt als bewijs. Dit kan vaak digitaal of per post.
 5. Bevestig alle details met de klantenservice medewerker. Zorg ervoor dat alle automatische betalingen worden stopgezet.
 6. Vraag om een bevestiging van opzegging via e – mail of brief.

Deze stappen helpen je om alles rondom het lidmaatschap netjes af te handelen in een moeilijke tijd.

Nu je weet hoe je een lidmaatschap bij overlijden kunt beëindigen, bekijken we veelgestelde vragen over het opzeggen van een abonnement.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van een abonnement

Duik dieper in de veelgestelde vragen sectie om heldere antwoorden te vinden die jou helpen je lidmaatschap bij MediaMarkt makkelijker te beëindigen.

Kan ik opzeggen via de telefoon?

Je kunt je abonnement bij MediaMarkt inderdaad via de telefoon opzeggen. Pak je telefoon en bel de klantenservice van MediaMarkt. Geef duidelijk aan dat je jouw lidmaatschap wilt beëindigen.

De medewerker zal je enkele vragen stellen om je identiteit te verifiëren en vraagt misschien naar de reden van opzegging. Zorg dat je jouw klantgegevens bij de hand hebt voor een soepel gesprek.

Na het beantwoorden van de vragen, verwerkt de medewerker jouw verzoek tot opzegging. Hij of zij zal je informeren over de volgende stappen of eventuele afhandelingen die nodig zijn om het proces te voltooien.

Als er speciale instructies zijn, volg deze nauwkeurig op. Je ontvangt vaak een bevestiging per e-mail. Bewaar deze goed als bewijs van opzegging.

Wat is de opzegtermijn voor mijn abonnement?

De maximale opzegtermijn voor bijna alle abonnementen is 1 maand. Dit betekent dat je tot een maand voor het einde van je contract kunt besluiten om je abonnement te stoppen. Voor het opzeggen van een proeflidmaatschap op bijvoorbeeld een tijdschrift heb je ook meestal een maand de tijd.

Het is verstandig om het contract dat je online hebt afgesloten goed na te lezen. Hier vind je namelijk precies wat de opzegtermijn is en wanneer je jouw abonnement kunt beëindigen.

Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Wat te doen na het opzeggen van je abonnement

Na het beëindigen van je abonnement is het belangrijk om je financiële administratie bij te werken. Verwijder of archiveer gerelateerde documenten zoals e-mails en bankafschriften die betrekking hebben op je voormalige abonnement.

Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens actueel blijven en je een helder overzicht behoudt.

Controleer ook je volgende bankafschrift om zeker te weten dat er geen kosten meer worden afgeschreven voor het abonnement dat je hebt opgezegd. Als je nog steeds kosten opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met de klantenservice.

Zo voorkom je ongewenste verrassingen en blijf je in controle over je financiën.

Contact opnemen met de klantenservice van MediaMarkt voor hulp bij het opzeggen

Om je MediaMarkt abonnement op te zeggen, kun je verschillende wegen bewandelen. De app biedt een snelle optie. Via je persoonlijke online omgeving gaat het ook makkelijk. Een email vanuit de MediaMarkt Club kan eveneens helpen bij opzegging. Als het lidmaatschap door overlijden moet eindigen, is er een speciale procedure. Klantenservice staat klaar voor elke vraag of hulp bij opzeggen. Zij maken het proces minder ingewikkeld. Laat niet na ze te contacteren als je ergens tegenaan loopt.

Maak vandaag nog de stap om jouw abonnement stop te zetten en ervaar de vrijheid die daarbij komt kijken!

Meer informatie over het opzeggen van je MediaMarkt abonnement

Voor meer details over het stopzetten van je contract bij MediaMarkt, staat de klantenservice altijd klaar. Je kan hen bereiken voor vragen of hulp bij het opzegproces. Zij bieden ondersteuning via verschillende kanalen: telefoon, e-mail of live chat op hun website.

Dit maakt het makkelijker om direct antwoorden op je vragen te krijgen.

Als het gaat om een speciale situatie, zoals het beëindigen van een lidmaatschap door overlijden, handelt MediaMarkt dit met zorg en aandacht af. Het is belangrijk direct contact op te nemen met MediaMarkt om de nodige stappen te ondernemen.

Zij zorgen ervoor dat het proces soepel en respectvol verloopt.

Conclusie

Je weet nu hoe je eenvoudig je MediaMarkt lidmaatschap stopt. De opties zoals de MediaMarkt-app, je online account, of via een nieuwsbrief bieden efficiënte methoden. Deze stappen tonen aan hoe praktisch en simpel het proces is.

Er zijn extra middelen beschikbaar voor verdere ondersteuning. Laat dit je motiveren om actie te ondernemen en de controle over je abonnementen te nemen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn MediaMarkt abonnement direct online opzeggen?

Je kunt je MediaMarkt abonnement online opzeggen door in te loggen op je account op hun website en de instructies voor opzegging te volgen.

2. Is het mogelijk om mijn abonnement via e-mail op te zeggen?

Ja, je kunt je abonnement opzeggen door een e-mail te sturen naar de klantenservice van MediaMarkt met het verzoek tot opzegging.

3. Kan ik mijn abonnement telefonisch opzeggen?

Ja, door de klantenservice van MediaMarkt te bellen, kun je jouw abonnement telefonisch opzeggen.

4. Wat gebeurt er na het opzeggen van mijn MediaMarkt abonnement?

Na het opzeggen van je abonnement wordt deze niet meer verlengd en heb je geen toegang meer tot de diensten vanaf de volgende factureringsperiode.

5. Moet ik een opzegtermijn in acht nemen bij het annuleren van mijn abonnement?

Het is belangrijk om de voorwaarden van je abonnement te controleren, aangezien er een opzegtermijn kan zijn die je moet naleven.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan ik mijn MediaMarkt abonnement opzeggen?

Laat een reactie achter