In dit artikel

Een persoon met een laptop in een futuristische en minimalistische omgeving.

Hoe uw McAfee antivirussoftware abonnement op te zeggen in 2024

In dit artikel

Het lijkt misschien ingewikkeld om uw McAfee antivirussoftware abonnement op te zeggen. Veel mensen denken dat dit een lang en moeizaam proces is. Als oprichter van BesteAbonnementen.nl heb ik, Martijn Meeuwis, veel ervaring met het adviseren over abonnementen, inclusief die voor beveiligingssoftware zoals McAfee Total Protection.

Mijn achtergrond helpt lezers de juiste keuzes te maken.

Dit artikel zal u door de stappen leiden om uw McAfee abonnement in 2024 op te zeggen. Of u nu een desktop, iPhone of Android gebruikt, u vindt hier duidelijke instructies. Belangrijk is dat opzeggen vaak contact met de klantenservice vereist.

Blijf lezen voor nuttige tips. Lees verder.

Samenvatting

 • Volg de stap-voor-stap handleidingen om McAfee abonnementen snel en zonder problemen op te zeggen voor verschillende apparaten zoals computers, iPhones/iPads en Android smartphones of tablets.
 • Zorg ervoor dat de automatische verlenging is uitgeschakeld voor uw McAfee abonnementen voordat u volledige verwijdering van uw account overweegt, om onverwachte kosten te voorkomen.
 • Gebruik de aangeboden methodes om McAfee software volledig van uw apparaten te verwijderen, inclusief Windows pc’s/laptops, Macs, iPhones/iPads en Android smartphones of tablets, om ruimte vrij te maken voor nieuwe beveiligingsoplossingen.
 • Overweeg alternatieven voor McAfee in 2024, zoals Norton als premium optie, Bitdefender voor lichte prestaties op systeembronnen, en Intego als specifiek ontworpen antivirussoftware voor Macs.
 • Blijf waakzaam voor oplichters die proberen te profiteren van het opzegproces door nepmails te sturen; neem bij onzekerheid altijd contact op met de klantenservice van McAfee.

Het McAfee abonnement opzeggen in 2024: Stap-voor-stap handleiding

In 2024 kun je jouw McAfee antivirussoftware gemakkelijk opzeggen door onze eenvoudige handleiding te volgen. Wij laten je zien hoe je dit doet op verschillende toestellen, of het nu een laptop, iPhone, of Android tablet is.

Opzeggen op de computer

Uw McAfee antivirussoftware abonnement stopzetten op een computer hoeft niet moeilijk te zijn. Volg deze eenvoudige stappen om het proces soepel te laten verlopen.

 1. Open uw internetbrowser en ga naar de McAfee – website.
 2. Log in op uw account met uw emailadres en wachtwoord.
 3. Zoek het tabblad ‘Mijn abonnementen’ en klik daarop.
 4. U ziet een lijst met al uw huidige abonnementen. Vind het abonnement dat u wilt opzeggen.
 5. Klik naast het betreffende abonnement op ‘Abonnement beheren’.
 6. Scroll naar beneden tot u de optie ‘Automatische verlenging uitschakelen’ ziet en klik erop.
 7. Er verschijnt een bevestigingsvenster waarin wordt gevraagd of u zeker weet dat u de automatische verlenging wilt stoppen.
 8. Kies ‘Ja, schakel automatische verlenging uit’.
 9. U ontvangt een bevestigingsmail dat de automatische verlenging van uw abonnement is gestopt.

Vergeet niet contact op te nemen met de klantenservice van McAfee als u hulp nodig heeft bij dit proces of als u besluit uw McAfee-account volledig te verwijderen. Voordat u stappen onderneemt om uw account te wissen, moet u ervoor zorgen dat alle lopende abonnementen zijn geannuleerd om onvoorziene kosten te voorkomen. Door deze stappen zorgvuldig uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw McAfee Livesafe of elk ander McAfee-product succesvol wordt geannuleerd zonder onnodige complicaties.

Opzeggen op iPhone of iPad

Het opzeggen van uw McAfee antivirussoftware abonnement op een iPhone of iPad is vrij eenvoudig. Hieronder vind je de stappen die je moet volgen om dit proces zonder problemen te doorlopen.

 1. Open de ‘Instellingen’ app op je iPhone of iPad. Dit is het icoon met tandwielen dat je meestal op je startscherm vindt.
 2. Tik bovenaan op je naam. Dit brengt je naar je Apple ID, iCloud, media en aankopen.
 3. Kies ‘ Abonnementen‘. Hier zie je een lijst van al je actieve abonnementen.
 4. Zoek naar McAfee in de lijst en tik erop. Als het niet direct zichtbaar is, controleer dan of je ingelogd bent met het juiste Apple ID.
 5. Tik nu op ‘ Abonnement opzeggen‘. Je krijgt misschien nog een melding ter bevestiging dat je echt wilt opzeggen.

Zorg ervoor dat je deze stappen volgt voordat de volgende factureringscyclus begint, om te voorkomen dat er nog een betaling wordt afgeschreven. Het annuleren wordt direct verwerkt, maar je kunt vaak tot het einde van de lopende factureringsperiode nog gebruikmaken van McAfee’s diensten. Dit geeft jou de tijd om te zoeken naar alternatieven als dat nodig is.

Door deze instructies te volgen kan iedereen zijn McAfee abonnement met gemak stopzetten via een iPhone of iPad, zonder onnodige stress of gedoe.

Opzeggen op Android smartphone of tablet

Opzeggen van uw McAfee-abonnement op een Android smartphone of tablet is eenvoudig. U hebt alleen uw apparaat en internettoegang nodig. Volg deze stappen om het proces soepel te laten verlopen:

 1. Open de Google Play Store app op uw Android toestel.
 2. Tik op het gebruikersicoon in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Selecteer ‘ Abonnementen‘ uit het menu dat verschijnt.
 4. Zoek nu naar ‘McAfee’ tussen uw huidige abonnementen.
 5. Tik op ‘McAfee’ om de details van uw antivirus abonnement te zien.
 6. Kies de optie ‘ Abonnement opzeggen‘.
 7. U krijgt een aantal redenen voor annulering aangeboden; selecteer er een of kies ‘Anders’.
 8. Bevestig uw keuze door te kiezen voor ‘Doorgaan met annuleren’.
 9. Vul, indien gevraagd, een korte enquête in over waarom u besloot op te zeggen.
 10. Nadat u alle stappen heeft doorlopen, ontvangt u een bevestigingsmail van Google Play dat uw abonnement is geannuleerd.

Na het voltooien van deze stappen zal McAfee niet langer automatisch vernieuwen op uw Android-apparaat bij de volgende factureringscyclus. Vergeet niet dat voordat u McAfee permanent verwijdert, u eerst moet zorgen dat alle gekoppelde apparaten zijn losgekoppeld via “Mijn account” op de website van McAfee.

Laten we vervolgens verkennen hoe u alternatieven voor McAfee kunt vinden die beter passen bij uw beveiligingsbehoeften in 2024.

Een persoon met een laptop in een futuristische en minimalistische omgeving.

Beste Alternatieven voor McAfee in 2024

Als je overweegt je McAfee antivirussoftware abonnement in 2024 op te zeggen, heb je goede opties voor vervanging. Er zijn verschillende veiligheidsprogramma’s die zowel krachtige bescherming bieden als gemakkelijk te gebruiken zijn op al je apparaten.

Norton: Het beste premium alternatief

Norton staat bekend als een topkeuze voor wie zoekt naar uitstekende bescherming tegen kwaadwillige software. Experts zien het als een van de beste opties in 2024. Dit programma biedt niet alleen een sterke schild tegen virussen, maar bevat ook functies voor online privacy.

Je krijgt een alles-in-één oplossing die je computer en persoonlijke gegevens veilig houdt.

Deze antivirusgigant blinkt uit in het bieden van premium diensten en functies. Met Norton kies je voor betrouwbaarheid en een software die constant wordt bijgewerkt om de nieuwste bedreigingen te bestrijden.

Het is ontworpen om soepel te werken op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10 en Windows 11. Hierdoor genieten gebruikers van gemoedsrust, wetende dat hun apparaten goed beschermd zijn tegen elke vorm van malware.

Bitdefender: Het beste lichtgewicht alternatief

Bitdefender valt op als het beste lichte alternatief voor McAfee in 2024. Deze antivirussoftware biedt rotsvaste bescherming zonder jouw systeem te vertragen. Het is ideaal voor Windows PC’s en beschermt effectief tegen allerlei digitale dreigingen.

Veel gebruikers waarderen Bitdefender Antivirus Plus voor zijn uitstekende beveiliging tegen e-bedreigingen zonder de snelheid van hun computer te beïnvloeden.

Uit een diepgaande evaluatie blijkt dat Bitdefender niet alleen qua beveiliging, maar ook in gebruiksgemak en de impact op de systeemprestaties hoog scoort. Voor mensen die waarde hechten aan een soepel werkende computer en tegelijkertijd geen compromis willen sluiten op het gebied van beveiliging, biedt Bitdefender een perfect evenwicht.

Het is een topkeuze voor iedereen die zoekt naar betrouwbare bescherming met minimale systeembelasting.

Intego: Het beste Mac-alternatief

Intego blinkt uit als het voornaamste alternatief voor McAfee op Mac-apparaten. Dit programma levert exclusieve beveiligingsmogelijkheden die specifiek zijn ontworpen voor macOS. Het staat bekend om zijn 100% detectiepercentage van malware, waardoor Mac-gebruikers verzekerd zijn van een veilige digitale omgeving.

Bovendien biedt het functies als een firewall en wifi-bescherming, essentieel voor elke Mac-gebruiker die zijn apparaat wil beschermen tegen online bedreigingen.

Intego zorgt ook voor gebruiksgemak met een eenvoudige installatie en een begrijpelijke interface. Voor wie op zoek is naar krachtige en betrouwbare beveiligingssoftware speciaal voor Mac, is Intego in 2024 de beste keuze.

Het is aan te raden om een gedetailleerde evaluatie te lezen om zelf te beoordelen of Intego voldoet aan jouw behoeften voor antivirussoftware op je Mac.

Een veilige laptop omgeven door een beschermend schild in een futuristisch landschap.

McAfee-bestanden volledig verwijderen van je apparaten

Leer hoe je afscheid neemt van McAfee door de software grondig van je apparaten te wissen en maak ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

McAfee verwijderen van Windows pc of laptop

Het verwijderen van McAfee van uw Windows pc of laptop is eenvoudig. Volg deze stappen voor een probleemloze ervaring.

 1. Druk op de Windowstoets + R om het uitvoeren – dialoogvenster te openen.
 2. Typ ‘appwiz.cpl’ in het vak en druk op Enter. Dit brengt u naar het onderdeel Programma’s en Onderdelen in het Configuratiescherm.
 3. Zoek naar McAfee in de lijst met geïnstalleerde programma’s. U vindt hier verschillende McAfee – producten die u heeft geïnstalleerd.
 4. Klik met de rechtermuisknop op elk McAfee-product en kies ‘Verwijderen/Veranderen’. Doe dit één voor één voor alle McAfee-producten.
 5. Volg de instructies op het scherm om de uninstallatie te voltooien. Dit kan even duren, dus heb geduld.
 6. Herstart uw computer na voltooiing van de uninstallatie om alle wijzigingen door te voeren.

Om ervoor te zorgen dat alle resterende bestanden van McAfee ook verdwenen zijn:

 1. Download het McAfee Consumer Product Removal – tool (MCPR) van de officiële website.
 2. Open het gedownloade bestand en start het MCPR – proces.
 3. Accepteer de licentievoorwaarden en vul indien nodig de beveiligingsvalidatie in.
 4. Laat het hulpprogramma zijn werk doen; het reinigt elke laatste bit van McAfee – softwarestatistieken die nog aanwezig kunnen zijn.

Deze stappen helpen bij een grondige afscheid van McAfee antivirussoftware, waardoor uw systeem klaar is voor nieuwe software-installaties of gewoon om vrij te blijven van antivirus software als dat uw keuze is.

McAfee verwijderen van Mac

McAfee volledig van uw Mac verwijderen is nodig wanneer u besluit om over te schakelen naar een ander beveiligingsprogramma. Het proces zorgt ervoor dat alle McAfee-bestanden van uw apparaat worden gewist.

 1. Sluit eerst alle open McAfee-programma’s op uw Mac. Ga naar de dock en klik met de rechtermuisknop op het McAfee-icoon. Kies ‘Stop’.
 2. Open Finder en ga naar de map ‘Toepassingen’. Zoek hier naar de McAfee – beveiligingssoftware.
 3. Sleep de McAfee – applicatie vanuit deze map naar de Prullenbak. Dit verplaatst het programma uit uw toepassingenlijst.
 4. Klik nu op ‘Ga’ in de menubalk bovenaan uw scherm terwijl u de Option – toets ingedrukt houdt. Een verborgen menu met ‘Bibliotheek’ verschijnt, klik erop.
 5. In de Bibliotheek, zoek naar mappen die verband houden met McAfee in zowel ‘Application Support’, ‘Caches’ als ‘Preferences’. Verwijder al deze mappen door ze naar de Prullenbak te slepen.
 6. Leeg vervolgens uw Prullenbak door met de rechtermuisknop op het icoon in uw dock te klikken en ‘Leeg prullenmand’ te selecteren.
 7. Herstart ten slotte uw Mac om het verwijderingsproces af te ronden.

Deze stappen helpen u bij het grondig verwijderen van McAfee van uw Mac, waardoor ruimte vrijkomt voor een nieuw beveiligingsprogramma zonder conflicten of restbestanden die achterblijven.

McAfee verwijderen van iPhone of iPad

Het verwijderen van antivirussoftware zoals McAfee van je iPhone of iPad is een belangrijke stap als je besluit dat je deze dienst niet langer nodig hebt. Dit proces helpt je om ruimte vrij te maken en zorgt ervoor dat je apparaat soepel blijft werken. Volg deze eenvoudige stappen om McAfee succesvol van jouw iOS-apparaat te verwijderen.

 1. Open de “Instellingen” op je iPhone of iPad. Zoek naar het icoon dat eruitziet als tandwielen op het home-scherm.
 2. Scroll naar beneden totdat je “McAfee Security” ziet staan, en tik hierop.
 3. Je komt nu in een menu waar je verschillende opties kunt vinden voor McAfee Security. Tik op de optie “Aanmelden”.
 4. Gebruik jouw pincode of FaceID om toegang te krijgen tot de instellingen binnen de app, zoals vereist door de beveiligingsprotocollen van iOS.
 5. Eenmaal ingelogd, zoek je naar een optie die genoemd kan zijn als ‘Abonnement Beheren’ of iets vergelijkbaars.
 6. Selecteer “Opzeggen” of een gelijkwaardige term die aangeeft dat je het abonnement wilt stopzetten.
 7. Na het succesvol annuleren van jouw abonnement, ga terug naar het beginscherm van uw iPhone of iPad.
 8. Houd het icoon van McAfee ingedrukt totdat alle apps beginnen te trillen.
 9. Er verschijnt een klein ‘x’-icoon in de hoek van de app-icoontjes. Tik op de ‘x’ bij McAfee Security.
 10. Bevestig dat je de app wilt verwijderen door ‘Verwijder’ te selecteren.

Let op: Mogelijk moet je ook jouw iOS-apparaat uit jouw McAfee-account verwijderen via hun website om het proces volledig af te ronden.

Het volgen van deze stappen zal ervoor zorgen dat McAfee en alle bijbehorende data met succes worden verwijderd van jouw iPhone of iPad, waardoor ruimte wordt vrijgemaakt voor wat jij belangrijk vindt.

McAfee verwijderen van Android smartphone of tablet

McAfee Mobile Security verwijderen van uw Android-toestel is een eenvoudige taak. U volgt gewoon de stappen hieronder en zorgt ervoor dat alle McAfee-bestanden zijn verdwenen.

 1. Ontgrendel uw Android – apparaat en ga naar het menu Instellingen.
 2. Scroll naar beneden tot u Toepassingsinstellingen of Apps vindt en tik erop.
 3. Zoek in de lijst naar McAfee Mobile Security en selecteer deze.
 4. Tik op ‘Verwijderen’ of ‘Deinstalleren’ om het proces te starten.
 5. Bevestig dat u de applicatie wilt verwijderen door op ‘OK’ of ‘Verwijderen’ te tikken.

Na deze stappen moet McAfee van uw device verdwenen zijn. Maar om ervoor te zorgen dat ook alle gekoppelde bestanden en instellingen worden verwijderd, gaat u naar de website van McAfee.

 1. Log in op Mijn account op myaccount.mcafee.com.
 2. Zoek uw Android – apparaat in de lijst met apparaten.
 3. Selecteer “Apparaat verwijderen” om het uit uw account te halen.

Dit zorgt ervoor dat alle sporen van McAfee Mobile Security volledig zijn gewist van uw Android-tablet of smartphone.

Nu u weet hoe u McAfee kunt verwijderen, ontdek wat de beste alternatieven zijn voor antivirusbeveiliging in 2024.

Veelgestelde vragen omtrent het opzeggen van McAfee abonnement

Heb je vragen over hoe je jouw McAfee beveiligingsabonnement kunt stopzetten? Wij geven je de antwoorden die je nodig hebt.

Hoe uw McAfee antivirussoftware abonnement op te zeggen [Link: https://besteabonnementen.nl/mcafee-abonnement-opzeggen/]

U wilt uw McAfee antivirus abonnement stopzetten en zoekt naar een duidelijke uitleg? Bezoek onze website via de link voor een eenvoudige gids die u door het proces leidt. U ontdekt daar hoe u de automatische verlenging uit kunt zetten.

Dit is belangrijk voordat u uw account verwijdert. Het uitschakelen van de automatische verlenging zorgt ervoor dat er geen onverwachte kosten zijn.

Let op: oplichters proberen soms te profiteren van dit proces door nepmails te sturen over een zogenaamd verlopen abonnement. Trap hier niet in. Voor hulp kunt u altijd contact opnemen met de klantendienst van McAfee.

Zij helpen u graag verder met elk probleem, inclusief het terugkrijgen van uw geld als u binnen 30 dagen na start van uw abonnement opzegt. Het is makkelijker dan u denkt en met onze stap-voor-stap handleiding bent u snel klaar.

Conclusie

Uw McAfee antivirusbescherming opzeggen in 2024 lijkt misschien ingewikkeld, maar met deze stappen wordt het eenvoudig. We hebben gezien dat elke stap helder en rechttoe rechtaan is.

Of u nu een Windows 8 gebruiker bent of de software op uw mobiele toestel gebruikt, de richtlijnen zijn klaar om te volgen. Denk eraan, het beheersen van de automatische verlengingsfunctie is essentieel voordat u definitief afscheid neemt van uw abonnement.

Met deze kennis bent u goed voorbereid om over te stappen naar een alternatieve beveiligingsoplossing die beter bij uw behoeften past.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn McAfee antivirussoftware abonnement opzeggen als ik Windows 8 gebruik?

Als abonnee kunt u uw McAfee antivirussoftware abonnement opzeggen door in te loggen op uw account via een Windows 8-computer, naar uw abonnementsinstellingen te gaan en de optie voor opzegging te selecteren.

2. Moet ik speciale stappen volgen om mijn abonnement op McAfee antivirussoftware op te zeggen?

Ja, als abonnee moet u eerst inloggen op uw McAfee-account, navigeren naar ‘Mijn abonnementen’, de details van uw huidige abonnement vinden en daar de optie kiezen om uw abonnement op te zeggen.

3. Kan ik mijn McAfee antivirussoftware abonnement op elk moment in 2024 opzeggen?

Ja, u kunt uw abonnement op McAfee antivirussoftware op elk moment in 2024 opzeggen, maar controleer wel de voorwaarden van uw abonnement voor mogelijke annuleringskosten of restitutiebeleid.

4. Wat gebeurt er met mijn apparaatbeveiliging nadat ik mijn McAfee antivirussoftware abonnement heb opgezegd?

Na het opzeggen van uw McAfee antivirussoftware abonnement, zal de beveiliging van uw apparaat niet meer worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsupdates van McAfee, wat kan leiden tot een verhoogd risico op virussen en malware.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe uw McAfee antivirussoftware abonnement op te zeggen in 2024

Laat een reactie achter