In dit artikel

Een persoon met een laptop in een rustige, moderne kantooromgeving.

Hoe Mailchimp abonnement opzeggen: virtueel present gids

In dit artikel

Het wijzigen of annuleren van een e-mailmarketingdienst lijkt soms op het navigeren door een doolhof. Gelukkig, als expert in abonnementendiensten, bied ik, Martijn Meeuwis, jou een heldere route door dit doolhof.

Met ervaring in het adviseren over diverse abonnementen, waaronder die voor digitale marketingtools, weet ik precies hoe je efficiënt je Mailchimp-abonnement kunt aanpassen of beëindigen.

Mailchimp, een populair platform voor e-mailmarketing en automatisering, maakt het mogelijk om je abonnement eenvoudig te pauzeren, te verlagen of definitief te stoppen.

In dit artikel onthul ik de stappen en belangrijke overwegingen die nodig zijn om zonder hoofdpijn afscheid te nemen van je Mailchimp-abonnement. Met de juiste kennis en een duidelijk stappenplan is het proces verrassend eenvoudig.

Blijf lezen. Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Samenvatting

 • Je kunt je Mailchimp – abonnement eenvoudig downgraden of pauzeren door naar de instellingen van je account te gaan en de opties voor aanpassing te verkennen. Dit helpt je om aan je huidige behoeften te voldoen zonder volledig op te zeggen.
 • Het verwijderen van een Mailchimp – account vereist dat je inlogt, naar accountinstellingen gaat, en de optie voor het permanent verwijderen kiest. Volg de stappen zorgvuldig om al je gegevens veilig te verwijderen.
 • Voordat je jouw Mailchimp-abonnement opzegt, is het belangrijk om na te denken over wat je verliest, zoals toegang tot essentiële e-mailmarketingtools en -functionaliteiten. Overweeg of een pauze of downgrade misschien beter past bij je situatie.
 • Door deze gids te volgen, kun je zonder gedoe of verwarring jouw Mailchimp – abonnement stopzetten. Het geeft stapsgewijze instructies voor het proces, inclusief het downgraden, pauzeren of definitief verwijderen van je account.

Hoe een Mailchimp-abonnement te downgraden of te pauzeren

Als je vindt dat je huidige Mailchimp-pakket te uitgebreid is, kun je kiezen voor een eenvoudiger versie of je lidmaatschap tijdelijk stopzetten. Dit doe je door in het dashboard van Mailchimp naar de instellingen van je abonnement te gaan en de opties voor aanpassing te verkennen.

Navigatie stappen om te downgraden of pauzeren

Je hebt besloten je Mailchimp-abonnement te downgraden of te pauzeren. Dat kan soms nodig zijn om verschillende redenen. Hier volgen de stappen om dit proces soepel te laten verlopen.

 1. Log in op je Mailchimp-account. Dit is waar al je huidige campagne-informatie en lijsten bewaard worden.
 2. Ga naar het dashboard van je account. Dit is het hoofdscherm waar je een overzicht ziet van jouw activiteiten.
 3. Klik op ‘Account’ dat je vindt in het uitklapmenu onder je naam of bedrijfsnaam rechtsboven.
 4. Zoek het gedeelte ‘Abonnementen & facturatie’. Hier beheer je jouw huidige plan en de betalingsgegevens.
 5. Kies voor ‘Bekijk of wijzig plan’. Nu zie je welke opties er zijn voor downgrade of pauze, inclusief gratis abonnementen.
 6. Als je wilt downgraden, selecteer dan een lager niveau abonnement dat past bij jouw behoeftes. Bijvoorbeeld, van ‘Premium’ naar ‘Essentials’.
 7. Voor pauzeren, zoek naar de optie die meestal zegt ‘Pauzeer abonnement’ of iets vergelijkbaar. Deze keuze legt tijdelijk alle activiteiten stil maar bewaart al jouw gegevens.
 8. Volg de instructies voor bevestiging die verschijnen na het kiezen van een nieuwe optie.

Klein detail: Bij elke stap vraagt Mailchimp misschien om bevestiging om er zeker van te zijn dat jij de persoon bent die deze verandering wil doorvoeren.

Deze stappen helpen jou door het proces zonder ongewenste verrassingen te navigeren en brengen jouw Mailchimp-account precies waar jij het hebben wilt, afhankelijk van wat op dit moment voor jou werkt.

Een laptop met open Mailchimp-dashboard in een moderne kantooromgeving.

Het proces van het verwijderen van een Mailchimp-account

Om je Mailchimp-account te verwijderen, volg je enkele eenvoudige stappen die je helpen om voorgoed afstand te doen van je nieuwsbriefservice.

Stappen om uw account te deleten

Het verwijderen van je Mailchimp-account is een beslissing die wat stappen vereist. We zorgen ervoor dat je dit proces duidelijk en makkelijk kunt volgen.

 1. Log in op je Mailchimp-account. Voer je e-mailadres en wachtwoord in om toegang te krijgen tot je dashboard.
 2. Ga naar het profiel icoon in de rechterbovenhoek. Dit is waar je al je accountinstellingen vindt.
 3. Kies “Account” uit het dropdown – menu. Hier zie je verschillende opties voor accountbeheer.
 4. Zoek de optie “Pause or delete account”. Mailchimp geeft je de keuze om te pauzeren of helemaal te stoppen.
 5. Selecteer “Permanently delete this account”. Je bevestigt hiermee dat je jouw account wilt verwijderen.
 6. Vul de exit survey in die verschijnt nadat je hebt gekozen voor verwijderen. Dit helpt Mailchimp hun dienstverlening te verbeteren.
 7. Klik op “Delete” om het proces af te ronden. Na deze stap wordt je account definitief verwijderd.

Deze stappen helpen bij het grondig en veilig verwijderen van alle gegevens die aan jouw Mailchimp-account zijn gekoppeld, waardoor jouw informatie niet langer op hun servers blijft bestaan.

Een laptop toont de Mailchimp accountinstellingen omringd door kantoorbenodigdheden en koffie.

Overwegingen voordat u uw Mailchimp-abonnement opzegt

Voordat u besluit uw Mailchimp-abonnement te stoppen, denk goed na over de gevolgen. U verliest toegang tot belangrijke functionaliteiten zoals automatisering, segmenteren van uw mailinglijst en het maken van professionele nieuwsbrieven.

Deze tools zijn essentieel voor effectieve e-mail marketing. Zonder deze ondersteuning wordt het moeilijker om uw doelgroep te bereiken en uw boodschap in hun inbox te krijgen.

Ook is het cruciaal om te overwegen of een pauze of downgrade beter past bij uw situatie dan volledig opzeggen. Als u tijdelijk minder e-mailcampagnes wilt versturen, biedt Mailchimp opties om uw abonnement te pauzeren of naar een goedkoper plan te schakelen.

Zo blijft u profiteren van de voordelen van Mailchimp zonder het volle pond te betalen. Denk hieraan voordat u een definitieve beslissing neemt.

Gids voor het Opzeggen van een Mailchimp Abonnement

Nu je hebt nagedacht over alle belangrijke punten voor het opzeggen van je Mailchimp-abonnement, is het tijd om actie te ondernemen. Deze gids helpt je stap voor stap door het proces.

 1. Log in op jouw Mailchimp account. Ga naar de website en gebruik je e-mailadres en wachtwoord om toegang te krijgen tot jouw account.
 2. Zoek de optie ‘Accountinstellingen’. Deze vind je meestal in de rechterbovenhoek van het scherm of onder een icoon dat lijkt op een tandwiel.
 3. Kies ‘Billing’ uit de menu – opties. Hier zie je alles wat met jouw betalingen en abonnement te maken heeft.
 4. Vind de sectie die gaat over jouw Mailchimp Marketing plan. Daar kun je wijzigingen aanbrengen, zoals upgraden, downgraden of pauzeren.
 5. Selecteer ‘Abonnement opzeggen’ of iets vergelijkbaars als optie. Dit kan ook aangeduid zijn als ‘Plan annuleren’.
 6. Volg de instructies op het scherm om de opzegging te bevestigen. Lees alles goed door voordat je bevestigt, zodat je weet wat dit betekent voor jouw account en data.
 7. Bevestig jouw keuze om het abonnement te stoppen. Je moet mogelijk redenen geven waarom je wilt stoppen of enquêtes invullen; dit hangt af van Mailchimp’s procedures.
 8. Na bevestiging ontvangt je een e-mail van Mailchimp ter bevestiging van jouw opzegging. Bewaar deze e-mail goed als bewijs van het annuleren.

Dit proces maakt duidelijk hoe je jouw abonnement kunt stopzetten wanneer dat nodig is, zonder gedoe of verwarring met automatische verlengingen of verborgen voorwaarden .

Conclusie

Mailchimp abonnement stopzetten is makkelijk. Met deze gids leer je hoe je jouw marketinginspanningen kunt aanpassen of zelfs helemaal kunt beëindigen. Of je nu wilt downgraden, pauzeren of je account verwijderen, deze stappen leiden je erdoorheen.

Vergeet niet, voordat je besluit vaarwel te zeggen, goed na te denken over je keuze. Mailchimp is een krachtig hulpmiddel voor digitale marketing dat jouw boodschappen kan verspreiden.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Mailchimp abonnement opzeggen?

Om je Mailchimp abonnement op te zeggen, ga je naar het gedeelte ‘Account’ en selecteer je ‘Abonnementen’. Hier kun je je huidige abonnement bekijken en de optie kiezen om je abonnement te beëindigen. Zorg ervoor dat je dit doet voor de volgende factureringsperiode om extra kosten te voorkomen.

2. Kan ik mijn Mailchimp account verwijderen als ik een gratis account heb?

Ja, zelfs als je een gratis account hebt aangemaakt, kun je jouw hele Mailchimp account verwijderen. Ga naar ‘Instellingen’, kies ‘Je account’ en selecteer vervolgens ‘Account verwijderen’. Volg de instructies om het proces te voltooien.

3. Wat gebeurt er met mijn data als ik mijn Mailchimp account opzeg of verwijder?

Wanneer je jouw Mailchimp account opzegt of verwijdert, worden je gegevens, inclusief mailinglijsten en e-mailadressen, na 30 dagen permanent verwijderd. Zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie downloadt voordat je deze stappen onderneemt.

4. Kan ik overstappen naar een ander abonnement in plaats van opzeggen?

Ja, Mailchimp biedt de flexibiliteit om van abonnement te wisselen. Als je huidige abonnementsniveau niet meer past bij je behoeften, kun je naar ‘Account’ gaan, ‘Abonnementen’ kiezen en een ander abonnement selecteren dat beter bij je past.

5. Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het opzeggen van mijn abonnement?

Als je problemen ondervindt bij het opzeggen van je Mailchimp abonnement, neem dan contact op met het help center. Zij kunnen je stap voor stap begeleiden door het proces of eventuele problemen oplossen die je tegenkomt.

6. Blijven mijn nieuwsbrieven en mailings bewaard na het opzeggen van mijn Mailchimp abonnement?

Na het opzeggen van je Mailchimp abonnement blijven je nieuwsbrieven en mailings nog 30 dagen toegankelijk in je account. Na deze periode worden ze samen met andere accountgegevens permanent verwijderd. Zorg ervoor dat je kopieën maakt van alle belangrijke content voordat je jouw abonnement beëindigt.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.