In dit artikel

Een moderne kantoorwerkplek met een laptop en LinkedIn Premium-abonnement.

Alles wat u moet weten over LinkedIn abonnementen

In dit artikel

In de wereld van professioneel netwerken is LinkedIn een onmisbaar platform geworden. Velen van ons gebruiken het dagelijks, maar niet iedereen weet dat LinkedIn abonnementen kan bieden die jouw carrière of bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Als oprichter van BesteAbonnementen.nl, heb ik, Martijn Meeuwis, diepgaand onderzoek gedaan naar deze abonnementen en hun werkelijke waarde voor professionals. Mijn ervaring helpt om licht te werpen op dit onderwerp en geeft jou advies dat je kunt vertrouwen.

Een interessant feit is dat LinkedIn verschillende premium pakketten aanbiedt, speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van elke gebruiker. Dit artikel duikt diep in elk van deze opties, ontrafelt hun functies, kosten en voordelen, en helpt jou beslissen welk abonnement het beste past bij jouw professionele ambities.

Blijf lezen.

Samenvatting

 • LinkedIn biedt verschillende premium pakketten zoals Premium Carrière, Premium Bedrijf, Sales Navigator en LinkedIn Recruiter, elk ontworpen om te voldoen aan specifieke professionele behoeften zoals baan zoeken, bedrijfsgroei, verkoop en werving.
 • De kosten van deze abonnementen variëren; bijvoorbeeld, Premium Carrière kost $29,99 per maand voor een jaarabonnement, terwijl Sales Navigator beschikbaar is voor €79,99 per maand, elk met unieke functies zoals onbeperkte toegang tot LinkedIn Learning of geavanceerde zoekfilters.
 • Met LinkedIn Premium krijg je extra voordelen zoals InMail-credits om direct contact op te nemen met professionals buiten jouw netwerk, toegang tot gedetailleerde zoekfilters, en inzichten over wie jouw profiel heeft bekeken om nuttige connecties te bouwen.
 • Het opzeggen van een LinkedIn Premium – abonnement is eenvoudig en kan direct vanuit de accountinstellingen gedaan worden door de optie ‘Abonnement beheren’ te selecteren en de instructies te volgen.
 • Ondanks de kosten kunnen de unieke functies en voordelen van LinkedIn Premium – abonnementen waardevol zijn voor professionele groei en het uitbreiden van je netwerk of bedrijf.

Overzicht van LinkedIn-abonnementen

LinkedIn biedt verschillende soorten abonnementen aan die jouw ervaring op dit professionele netwerkplatform kunnen verrijken. Elk abonnement, zoals Premium Carrière en Premium Bedrijf, heeft unieke functies gericht op specifieke behoeften, van baan zoeken tot B2B-marketing.

LinkedIn Premium Career

LinkedIn Premium Career is ideaal voor mensen die een baan zoeken. Het geeft je onbeperkte toegang tot LinkedIn Learning, waar je nieuwe vaardigheden kunt opdoen die je helpen op te vallen bij werkgevers.

Voor een jaarabonnement betaal je $29,99 per maand. Dit pakket helpt je sneller jouw droombaan te vinden door je profiel prominenter te tonen en je toegang te geven tot uitgebreide zoekfilters.

Dit abonnement zorgt ervoor dat je niet alleen leert, maar ook gevonden wordt. Het biedt hulpmiddelen om je professionele netwerkplatform uit te breiden en om in contact te komen met potentiële werkgevers.

Door te investeren in LinkedIn Premium Career, open je deuren naar nieuwe kansen. Laten we nu kijken naar wat LinkedIn Premium Business te bieden heeft.

LinkedIn Premium Business

Naast het verbeteren van je carrière met LinkedIn Premium Career, kun je ook je bedrijf laten groeien met LinkedIn Premium Business. Dit abonnement kost $47.99 per maand bij een jaarcontract.

Je krijgt diepgaande inzichten over je netwerk en markt. Dit helpt je niet alleen om je professionele activiteiten uit te breiden, maar biedt ook waardevolle informatie over potentiële contacten of klanten.

Premium Business maakt de weg vrij voor gedetailleerde statistieken en data die essentieel zijn voor elke onderneming die zijn greep op de markt wil verstevigen. Je verkrijgt toegang tot geavanceerde functies die niet beschikbaar zijn voor gratis gebruikers.

Denk hierbij aan uitgebreide netwerkinzichten die cruciaal zijn voor het genereren van leads. Deze versie van het platform laat zien dat investeren in het juiste abonnement significante voordelen kan opleveren voor jouw zakelijke behoeften.

LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn Sales Navigator helpt je om snel de juiste mensen en bedrijven te vinden op dit professionele netwerkplatform. Voor €79,99 per maand krijg je toegang tot geavanceerde zoekfilters, persoonlijke aanbevelingen en de mogelijkheid om leads te volgen en op te slaan.

Dit maakt het eenvoudiger dan ooit om waardevolle connecties te leggen.

Met een gratis proefperiode kun je zelf ervaren hoe Sales Navigator jouw verkoopstrategie kan versterken. Je ontdekt innovatieve manieren om in contact te komen met potentiële klanten, zonder door eindeloze profielen te hoeven zoeken.

Gebruik Sales Navigator om je professionele kansen uit te breiden en bouw relaties op die ertoe doen.

LinkedIn Recruiter

Na het verkennen van LinkedIn Sales Navigator, stappen we nu over naar iets dat speciaal ontworpen is voor wervingsprofessionals: LinkedIn Recruiter. Dit professioneel netwerkplatform biedt recruiters krachtige tools en functies.

Ze kunnen hiermee actief geschikte kandidaten zoeken en direct benaderen. De geavanceerde zoekmogelijkheden stellen recruiters in staat om snel en efficiënt de juiste talenten te vinden.

Dit abonnement is anders dan de standaard Premium-opties omdat het zich richt op het helpen van recruiters bij hun specifieke behoeften in talentwerving. Het biedt niet alleen inzichten die waardevol zijn voor het identificeren van potentiële kandidaten, maar ook privacybeleidsopties om discretie te waarborgen.

Voor recruiters die actief op zoek zijn naar nieuw talent, is dit abonnement een belangrijke hulpbron die het verschil kan maken in hun zoektocht.

Een moderne kantoorwerkplek met een laptop en LinkedIn Premium-abonnement.

Kosten en functies van LinkedIn Premium-abonnementen

LinkedIn Premium biedt verschillende abonnementsopties, elk met unieke functies en kosten. Bekijk hieronder een eenvoudige tabel die deze opties samenvat:

Abonnement Kosten per maand Belangrijkste functies
Premium Career €37,97 Verbeterde vacaturezoekopties, InMail berichten, zicht op wie uw profiel heeft bekeken
Premium Business Onbekend Zakelijke inzichten, onbeperkte zoekresultaten, InMail berichten
Sales Navigator €79,99 Geavanceerde verkoopzoekfilters, gepersonaliseerde algoritmes voor leadaanbeveling
Recruiter Onbekend Recruitmenttools, geavanceerde zoekfilters, InMail berichten

Deze tabel biedt een overzicht van de belangrijkste LinkedIn Premium-abonnementen. Elk abonnement is ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen, of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan, je zakelijke netwerk wilt uitbreiden, je verkoop wilt stimuleren of de beste talenten wilt werven. De kosten variëren, wat betekent dat er een investering nodig is. Toch bieden de unieke functies van elk abonnement aanzienlijke voordelen die deze investering waard kunnen maken.

Een modern kantoor bureau met laptop en zakelijke accessoires in een strakke, gestructureerde omgeving.

Voordelen van LinkedIn Premium

Met LinkedIn Premium krijg je meer dan alleen een basisprofiel. Je ontvangt bijvoorbeeld InMail-credits waarmee je direct contact kunt opnemen met andere professionals, zelfs met degenen die niet tot jouw netwerk behoren.

Dat opent deuren naar nieuwe zakelijke mogelijkheden of banen. Ook geeft het je toegang tot zoekfilters die meer verfijnd zijn. Zo vind je sneller wat of wie je zoekt. Je weet ook wie jouw profiel heeft bekeken, wat kan helpen bij het bouwen van nuttige connecties.

Deze voordelen maken van LinkedIn Premium een krachtig instrument voor iedereen die zijn carrière serieus neemt. Het helpt niet alleen bij het zoeken naar nieuwe kansen maar stimuleert ook de groei van jouw professionele netwerk.

Onthoud dat de prijzen beginnen bij $59,99 per maand, maar de investering kan zich snel terugbetalen door de unieke mogelijkheden die het biedt. Nu je weet wat LinkedIn Premium te bieden heeft, laten we eens kijken hoe je jouw abonnement eventueel kunt opzeggen.

Hoe u uw LinkedIn-abonnement kunt opzeggen

U wilt uw LinkedIn Premium-abonnement opzeggen? Geen probleem. Het proces is eenvoudig en direct, volg gewoon deze stappen.

 1. Log in op uw account via een computer of smartphone. Ga naar de instellingen van uw account.
 2. Zoek de optie ‘ Abonnement beheren‘ onder het kopje Account.
 3. Klik daar en u ziet de mogelijkheid om uw abonnement te wijzigen of te annuleren.
 4. Selecteer ‘Abonnement opzeggen’. LinkedIn zal vragen waarom u wilt opzeggen.
 5. Kies een reden uit de gegeven opties en klik vervolgens op ‘Doorgaan met annuleren’.
 6. LinkedIn vraagt nogmaals om bevestiging. Klik op ‘ Annuleren mijn abonnement‘ om het proces af te ronden.
 7. U ontvangt een bevestigingsmail van LinkedIn over de annulering van uw abonnement.

Als u uw abonnement heeft aangeschaft via iTunes vanwege het privacybeleid, moet u door Google Play of iTunes zelf navigeren voor wijzigingen of annuleringen; directe annulering op LinkedIn is dan niet mogelijk.

Mocht u problemen ondervinden bij het zelf annuleren, dan kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice van LinkedIn voor hulp.

Houd er rekening mee dat als u besluit uw LinkedIn Learning-abonnement te annuleren, u toch toegang blijft houden tot alle cursussen die u al heeft voltooid.

Tot slot, als Recruiter Lite-gebruiker dient men zich ervan bewust te zijn dat downgraden of annuleren alleen kan via de desktopversie van LinkedIn, zoals vermeld in hun richtlijnen.

Conclusie

LinkedIn-abonnementen openen nieuwe deuren voor jullie professionele groei. Of je nu kiest voor Carrière, Zaken, Verkoper Gids of Talentspeurder, elk pakket is ontworpen om je netwerk uit te breiden en je kansen te vergroten.

Denk goed na over wat je nodig hebt en maak een slimme keuze. Met deze abonnementen haal je meer uit dit sociale netwerkplatform. Ontdek de voordelen en investeer in je professionele toekomst.

Veelgestelde Vragen

1. Wat omvat het privacybeleid van LinkedIn abonnementen?

Het privacybeleid van LinkedIn abonnementen legt duidelijk uit hoe uw persoonlijke gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd wanneer u de service gebruikt.

2. Hoe kan ik mijn LinkedIn abonnement beheren of opzeggen?

U kunt uw LinkedIn abonnement op elk moment beheren of opzeggen door naar de instellingen van uw account te gaan en de instructies voor abonnementsbeheer te volgen.

3. Wat zijn de voordelen van een LinkedIn abonnement?

Een LinkedIn abonnement biedt extra functies zoals uitgebreide netwerkmogelijkheden, toegang tot gedetailleerde inzichten over wie uw profiel bekijkt, en de mogelijkheid om berichten te sturen naar mensen buiten uw netwerk.

4. Biedt LinkedIn verschillende soorten abonnementen aan?

Ja, LinkedIn biedt verschillende soorten abonnementen aan, elk met unieke functies en voordelen die zijn ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen, zoals voor professionals die op zoek zijn naar banen, sales professionals en recruiters.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat u moet weten over LinkedIn abonnementen

Laat een reactie achter