In dit artikel

Persoon annuleert LinkedIn Premium abonnement en voelt opluchting.

Hoe LinkedIn abonnement opzeggen: Een stapsgewijze handleiding

In dit artikel

Het kan knap lastig lijken, het opzeggen van een LinkedIn Premium-abonnement. Velen zijn bang om vast te zitten aan een dienst die ze niet meer gebruiken of nodig hebben. Maar geen zorgen, ik, Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl en liefhebber van alles wat met abonnementen te maken heeft, ga je door dit proces leiden.

Mijn ervaring helpt jou de juiste stappen te zetten zonder hoofdbrekens.

Wat velen niet weten, is dat door het beëindigen van je LinkedIn Premium-lidmaatschap, je account teruggaat naar een gratis versie. Dit biedt weer nieuwe kansen om de arbeidsmarkt op jouw voorwaarden te verkennen, zonder financiële verplichting.

Lees verder voor een duidelijke uitleg. Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Samenvatting

  • Ga naar de pagina ‘Mijn Premium – account beheren’ om het proces van het opzeggen van je LinkedIn abonnement te starten. Zorg ervoor dat je ingelogd bent om toegang te krijgen.
  • Selecteer ‘Abonnement opzeggen’ en volg de instructies nauwkeurig om te bevestigen dat je je abonnement daadwerkelijk wilt beëindigen. Dit voorkomt automatische verlenging en bespaart je geld.
  • Klik op ‘Doorgaan met annuleren’ om je keuze te bevestigen, waardoor je account terugkeert naar de gratis versie van LinkedIn. Hierdoor verlies je toegang tot Premium functies maar vermijd je verdere kosten.
  • Vergeet niet de betaalwijze te verwijderen na het beëindigen van de factureringsperiode. Dit zorgt ervoor dat er geen onverwachte kosten in rekening worden gebracht.
  • Mocht je problemen ondervinden bij het opzeggen, wees dan geduldig en volg alle stappen zorgvuldig. Het verwijderen van een LinkedIn-account is een definitieve actie die niet teruggedraaid kan worden, dus wees zeker van je beslissing.

Stap-voor-stap handleiding voor het opzeggen van een LinkedIn abonnement

Wil je jouw LinkedIn lidmaatschap stopzetten? Volg deze eenvoudige stappen om zonder problemen je abonnement te annuleren.

Ga naar de pagina ‘Mijn Premium-account beheren’

Om je LinkedIn Premium-abonnement op te zeggen, moet je eerst naar de pagina ‘Mijn Premium-account beheren’ gaan. Deze stap is essentieel voor het begin van het opzegproces. Hier kun je de status van je abonnement bekijken en wijzigingen aanbrengen.

Het is belangrijk dat je ingelogd bent op je account om toegang te krijgen tot deze pagina.

Zodra je op de pagina bent, vind je de optie ‘Abonnement opzeggen‘. Deze knop leidt je door de nodige stappen om je abonnement te annuleren. Volg nauwkeurig elke instructie om ervoor te zorgen dat je opzegging correct wordt verwerkt.

Selecteer ‘Abonnement opzeggen’

Na het inloggen op LinkedIn, navigeer je naar de sectie voor het beheer van jouw Premium-lidmaatschap. Hier vind je de optie ‘Abonnement opzeggen’. Dit is de knop die je moet gebruiken als je besluit dat het Premium-abonnement niet meer past bij jouw noden.

Het is een directe weg om te stoppen met het maandelijks afschrijven van kosten voor dit lidmaatschap.

Zodra je ‘Abonnement opzeggen’ selecteert, vraagt LinkedIn je om een bevestiging. Ze willen zeker weten dat je deze keuze bewust maakt. Dit is jouw kans om de overeenkomst met LinkedIn voor jouw Premium-lidmaatschap te beëindigen.

Klik op ‘Doorgaan met annuleren‘ om het proces af te ronden. Zo voorkom je dat jouw lidmaatschap automatisch verlengd wordt en bespaar je op de lange termijn mogelijk een aanzienlijk bedrag.

Bevestig uw keuze door te klikken op ‘Doorgaan met annuleren’

Klik op ‘Doorgaan met annuleren‘ om uw beslissing vast te leggen. Dit is het laatste wat u moet doen om uw LinkedIn Premium-lidmaatschap stop te zetten. Uw account keert daarna terug naar de gratis versie.

Dit betekent dat speciale functies, zoals Sales Navigator en het kunnen storneren van kosten, niet meer beschikbaar zullen zijn.

Hiermee bevestigt u dat u geen bedragen meer zult zien die maandelijks voor LinkedIn Corporation afgeschreven worden. U gaat weer gebruikmaken van de basisfuncties die LinkedIn aanbiedt zonder extra kosten.

Een laptop met een LinkedIn account open, omringd door kantoorartikelen en stadsgezicht achtergrond.

Belangrijke punten om te onthouden bij het opzeggen van uw LinkedIn abonnement

Als u uw LinkedIn Premium-inschrijving opzegt, vergeet dan niet de betaalwijze te verwijderen aan het einde van de factureringsperiode. Dit zorgt ervoor dat er geen onverwachte kosten worden aangerekend.

Voor het opzeggen van een LinkedIn Leerplatform-abonnement, ga naar de instellingen en kies “Beheren” onder het gedeelte voor Leerplatform-accounts.

Indien u problemen ervaart bij het annuleren van uw LinkedIn Premium-lidmaatschap, weet dan dat dit soms lastig kan zijn. Zorg ervoor dat u alle stappen nauwkeurig volgt om eventuele complicaties te voorkomen.

Hou ook rekening met het feit dat het verwijderen van uw LinkedIn-account een definitieve actie is die niet ongedaan gemaakt kan worden. Dit betekent dat al uw gegevens en connecties permanent verloren gaan.

Een persoon die LinkedIn-instellingen aanpast in een stedelijke omgeving.

Meer informatie over het opzeggen van LinkedIn abonnementen

Voor wie dieper wil graven, staat het internet vol met bronnen over het stopzetten van LinkedIn Premium abonnementen. U vindt stap-voor-stap gidsen, veelgestelde vragen en tips van experts.

Deze hulpmiddelen zijn onmisbaar als u alle ins en outs wilt kennen. Ze bieden heldere antwoorden op complexe vragen en maken het proces transparant.

LinkedIn zelf biedt ook een schat aan informatie. Op hun hulppagina’s vindt u gedetailleerde instructies voor het annuleren van uw abonnement. Hier leest u precies wat er gebeurt na de annulering, zoals hoe lang u nog toegang hebt tot Premium functies.

Dit is vooral belangrijk om te weten omdat u tot het einde van de factureringscyclus toegang behoudt tot uw voltooide cursussen op LinkedIn Learning, zelfs na opzegging.

Conclusie

Het opzeggen van je LinkedIn Premium is nu duidelijk. Je weet precies welke stappen je moet volgen. Dit helpt jou om snel terug te gaan naar een basisversie zonder extra kosten. Met deze gids heb je alle informatie in handen om zelfverzekerd beslissingen te maken over je digitale abonnementen.

Onthoud dat elke stap die je neemt, bijdraagt aan een meer beheersbare online ervaring.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn LinkedIn abonnement opzeggen?

Je kunt je LinkedIn abonnement opzeggen via de instellingen van je account op de website.

2. Kan ik mijn LinkedIn abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement op elk moment opzeggen, maar let op de voorwaarden voor restitutie.

3. Wat gebeurt er met mijn profiel als ik mijn LinkedIn abonnement opzeg?

Je profiel blijft actief, maar je verliest de extra functies die bij het abonnement horen.

4. Krijg ik mijn geld terug als ik mijn LinkedIn abonnement opzeg?

Restitutie hangt af van het tijdstip van opzegging en de gebruiksvoorwaarden van LinkedIn.

5. Hoe lang duurt het voordat mijn LinkedIn abonnement is opgezegd?

De opzegging wordt meestal direct verwerkt, maar het kan tot 24 uur duren voordat alle functies zijn uitgeschakeld.

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.