In dit artikel

Een goed georganiseerd bureau met een laptop, notitieboek en pen.

Lexa abonnement opzeggen: Online hulp voor het opzeggen van je Lexa lidmaatschap

In dit artikel

Het lijkt misschien een uitdaging om je te ontdoen van een online dienst zoals Lexa, vooral als je door de fijnmazige details van abonnementen navigeert. Ik, Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, breng licht in deze wirwar met mijn ervaring in abonnementdiensten.

Met een achtergrond die mij aanduidt als expert in dit veld, ben ik hier om je te leiden door het proces van het opzeggen van je Lexa lidmaatschap . Het is belangrijk te weten dat je de automatische verlenging van je Lexa abonnement al na 24 uur na aankoop kunt stopzetten.

Deze blog biedt een schat aan informatie en stap-voor-stap begeleiding om dit proces zo naadloos mogelijk te maken. We gaan dieper in op de verschillende methodes voor het opzeggen en hoe je eventuele problemen kunt aanpakken.

Lees verder.

Samenvatting

 • Je kunt je Lexa abonnement simpel online opzeggen door in te loggen op de website, naar ‘Mijn account’ te gaan, en de optie voor het stopzetten van jouw lidmaatschap te volgen. Dit proces is eenvoudig, snel en vereist geen papierwerk of lange wachttijden aan de telefoon.
 • Als alternatief kan je ook je abonnement opzeggen via e – mail door een bericht te sturen naar de klantenservice van Lexa met al jouw persoonlijke gegevens en een verzoek om bevestiging van de opzegging. Zorg ervoor dat je duidelijk meldt dat je jouw lidmaatschap wilt beëindigen.
 • Om onverwachte kosten te voorkomen, is het cruciaal om de automatische verlenging van je Lexa abonnement tot uiterlijk 48 uur voor de vernieuwing van je lidmaatschap te stoppen. Dit kan gemakkelijk online gedaan worden via jouw accountinstellingen.
 • Voor diegenen die extra hulp nodig hebben met het opzeggen, biedt Opzeggen24 ondersteuning door een opzegbrief automatisch voor je te creëren en alles online voor je te regelen.
 • Mocht je problemen ondervinden of persoonlijke hulp nodig hebben, dan kun je altijd contact opnemen met het klantenserviceteam van Lexa voor ondersteuning. Bereid wel jouw lidmaatschapsgegevens voor om het proces te versnellen.

Wat is Lexa en hoe werkt het?

Lexa is een ontmoetingsplek op het internet waar singles elkaar vinden. Je maakt een profiel aan, zoekt naar matches en start gesprekken om liefde te vinden.

Membership Control & Premium

Je kunt eenvoudig jouw lidmaatschap beheren via de instellingen van je account. Dit betekent dat je op elk moment kunt beslissen om het automatisch verlengen van je abonnement stop te zetten.

Dit proces is snel en neemt niet meer dan een minuut in beslag. Het biedt je volledige controle over jouw lidmaatschapsstatus bij de datingservice.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze ongewenst een Premium+Control abonnement gekregen hebben. Wees dus alert en controleer je abonnementsgegevens regelmatig. Door actief je lidmaatschap en de details ervan te controleren, kun je onverwachte verlengingen vermijden en ervoor zorgen dat je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt.

Een mooie bos bloemen in een kleurrijke tuin, omringd door vlinders.

Hoe kun je je Lexa abonnement opzeggen?

Je Lexa lidmaatschap beëindigen is makkelijk; je hebt verschillende methodes tot je beschikking. Ontdek meer over hoe je dit aanpakt.

Opzeggen via de website

Om je Lexa abonnement op te zeggen hoef je niet ver te zoeken. De website van Lexa maakt het eenvoudig en snel om dit te doen. Hier is hoe:

 1. Bezoek de website en log in met je gegevens.
 2. Ga naar ‘Mijn account’ bovenaan de pagina.
 3. Kies voor ‘Membership beheren’ uit de lijst van opties.
 4. Vind de knop ‘Opzeggen’ en klik hierop.
 5. Volg de aangegeven stappen om je opzegging af te ronden.
 6. Controleer of je een bevestiging via e – mail ontvangt binnen 48 uur.

Deze methode bespaart tijd en moeite. Je hebt geen papierwerk nodig of lange wachttijden aan de telefoon. Een paar kliks zijn genoeg om jouw lidmaatschap stop te zetten.

Het belangrijkste is, vergeet niet deze stappen uiterlijk 48 uur voor de vervaldatum van je huidige abonnementstermijn uit te voeren, anders wordt het abonnement automatisch verlengd.

Dit proces toont dat online diensten zoals Lexa, ontworpen zijn met gebruiksgemak in gedachten. Met slechts een paar minuten van je tijd kun je onnodige kosten voorkomen en toch blijven genieten van online ontmoetingen tot jouw lidmaatschap officieel eindigt.

Opzeggen per e-mail

Je Lexa abonnement opzeggen per e-mail is eenvoudig. Volg deze stappen en maak het proces snel af.

 1. Open je e – mailprogramma.

Zorg dat je ingelogd bent op het e-mailadres waarmee je bij Lexa geregistreerd staat.

 1. Schrijf een nieuwe e – mail.

Adres dit aan de klantenservice van Lexa, waarvan het adres te vinden is op hun website onder contactgegevens.

 1. Vermeld duidelijk je wens om op te zeggen.

Begin de mail met een heldere boodschap dat je jouw lidmaatschap wilt stopzetten.

 1. Voeg je persoonlijke gegevens toe.

Vermeld je volledige naam, adres, en gebruikersnaam of klantnummer als bewijs van identificatie.

 1. Verzoek om bevestiging.

Vraag in de e-mail om een schriftelijke bevestiging van de annulering van je account.

 1. Noem de reden van opzegging (optioneel).

Hoewel niet verplicht, kan het nuttig zijn om kort jouw reden voor annulering te noemen, vooral als feedback voor Lexa.

 1. Controleer de e – mail grondig.

Lees alles nog eens na om zeker te weten dat alle nodige informatie erin staat en geen fouten bevat.

 1. Verstuur de e – mail.

Druk nu op verzenden en hou daarna je inbox in de gaten voor een reactie van Lexa’s klantenservice team.

Het volgen van deze stappen helpt ervoor te zorgen dat jouw verzoek tot annulering correct wordt verwerkt door Lexa’s team en biedt een handige manier om actie te ondernemen zonder veel gedoe.

Een goed georganiseerd bureau met een laptop, notitieboek en pen.

Online Hulp voor het Opzeggen van je Lexa Lidmaatschap

Voor het opzeggen van je abonnement bij Lexa biedt de website van Lexa zelf nuttige hulp. Je logt eenvoudig in, klikt op je accounticoon en vindt daar de optie om je lidmaatschap te beëindigen.

Dit proces neemt slechts een paar stappen in beslag en is binnen enkele minuten voltooid. Het is helder en rechttoe rechtaan, waardoor je zonder gedoe van je abonnement af kunt.

Als je toch extra ondersteuning nodig hebt, kan Opzeggen24 een goede bondgenoot zijn. Hier kun je snel je gegevens invullen en wordt er automatisch een opzegbrief voor je gecreëerd.

Deze dienst maakt het proces van het annuleren van je abonnement nog eenvoudiger, doordat alles online geregeld kan worden en je niet zelf een opzegbrief hoeft te schrijven.

Hoe stop je automatische verlenging?

Het stopzetten van de automatische verlenging van je Lexa lidmaatschap is eenvoudig. Je moet enkele stappen volgen om dit voor elkaar te krijgen.

 1. Log in op je Lexa account vanaf een computer. Dit is de eerste stap omdat het beheren van instellingen makkelijker gaat via een groot scherm.
 2. Ga naar ‘ Mijn membership beheren‘. Hier vind je alle opties met betrekking tot jouw abonnement.
 3. Kies voor ‘Automatische verlenging stop’. Deze optie zorgt ervoor dat jouw abonnement niet meer automatisch wordt vernieuwd.
 4. Bevestig je keuze. Lexa vraagt mogelijk om bevestiging om zeker te weten dat je de automatische verlenging echt wilt stopzetten.
 5. Controleer de einddatum van je abonnement. Nadat je de automatische verlenging hebt gestopt, is het goed om te weten tot wanneer jouw huidige abonnement nog loopt.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat jouw lidmaatschap bij Lexa niet meer automatisch wordt verlengd en voorkom je onverwachte kosten.

Hoe verwijder je je Lexa-account?

Je Lexa-account verwijderen is makkelijk en snel te doen. Volg deze stappen en binnen 24 uur ben je niet meer zichtbaar op de datingsite.

 1. Log in op de website van Lexa. Gebruik je e-mailadres en wachtwoord die je ook gebruikt om in te loggen op je profiel.
 2. Ga vervolgens naar ‘Mijn account’ door op je profielfoto rechtsboven in het scherm te klikken.
 3. Kies voor ‘Mijn membership beheren’ om toegang te krijgen tot de opties voor jouw abonnement.
 4. Blader naar beneden en vind de optie ‘Om je account te verwijderen, klik hier’. Deze link brengt je naar de juiste pagina om verder te gaan met het verwijderingsproces.
 5. Vul je gegevens in als daarom gevraagd wordt. Dit zorgt ervoor dat jij het bent die het account wil verwijderen, en niet iemand anders.
 6. Bevestig dat je jouw profiel definitief wilt verwijderen. Lees goed wat er staat zodat je begrijpt dat dit betekent dat al jouw gegevens verdwijnen.
 7. Je ontvangt een bevestiging van Lexa dat ze bezig zijn met het verwijderen van jouw account.

Binnen 24 uur na deze bevestiging is jouw profiel weg van Lexa en ben je niet meer vindbaar voor andere gebruikers.

Nu we weten hoe we een Lexa-account kunnen verwijderen, laten we eens kijken naar de volgende stap: Wat zijn de voorwaarden voor het opzeggen van Lexa?

Wat zijn de voorwaarden voor het opzeggen van Lexa?

Nadat je besluit je Lexa-profiel te verwijderen, moet je weten hoe je je abonnement correct stopzet. Voor het opzeggen van je Lexa lidmaatschap zijn er duidelijke regels. Je moet dit doen binnen een bepaalde periode voor de verlenging van je pakket.

Dit betekent dat je tot uiterlijk 48 uur voor de vernieuwing van je lidmaatschap de tijd hebt om op te zeggen. Begin dit proces via de Lexa website, waar alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Zorg ervoor dat je ook de automatische vernieuwing stopzet zodra je membership actief is. Dit kan al vanaf 24 uur nadat je voor de eerste keer betaald hebt. Kies ervoor om dit snel online via de Lexa website te regelen.

Dit zorgt ervoor dat je geen onverwachte kosten krijgt en houdt jou in controle over je eigen lidmaatschap en financiën, zonder verrassingen achteraf.

Wat als je nog steeds problemen ondervindt?

Als je moeite hebt met het beëindigen van je abonnement, ben je niet alleen. Probeer de klantenservice te benaderen voor persoonlijke hulp.

Contact opnemen met het klantenservice team

Contact opnemen met het klantenservice team van Lexa is een handige manier om hulp te krijgen bij het opzeggen van je lidmaatschap. Hier volgt een lijst met stappen die je kunt volgen:

 1. Bezoek de website van Lexa. Zoek naar de ‘Contact’ pagina.
 2. Vind het e – mailadres van de klantendienst. Stuur een bericht waarin je uitlegt dat je hulp nodig hebt.
 3. Kijk of er een telefoonnummer beschikbaar is. Bel het nummer tijdens kantooruren voor direct contact.
 4. Bereid je lidmaatschapsgegevens voor. Deze heb je nodig wanneer je contact opneemt.
 5. Wees duidelijk in wat je wilt bereiken. Vermeld dat je jouw abonnement wilt beëindigen en eventuele automatische verlenging wilt stoppen.
 6. Vraag om bevestiging van de opzegging per e – mail of post, zodat je bewijs hebt.
 7. Check of er specifieke tijden zijn waarop ze beter bereikbaar zijn, om lange wachttijden te vermijden.

Door deze stappen te volgen, kun je effectief communiceren met het klantenservice team en ondersteuning krijgen bij het proces om je Lexa lidmaatschap op te zeggen.

Conclusie

Het stopzetten van je Lexa lidmaatschap hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met heldere stappen kun je snel je abonnement beëindigen en je profiel verwijderen. Er is veel online ondersteuning beschikbaar om je door het proces te leiden.

Of je nu hulp zoekt via de site, per mail of door te spreken met het klantenservice team, antwoorden zijn binnen handbereik. Je hebt de controle over je Lexa ervaring en kunt deze aanpassen naar jouw behoeften.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Lexa abonnement opzeggen?

Je kunt je Lexa abonnement opzeggen via de website van Lexa onder het gedeelte ‘mijn membership beheren’. Zorg ervoor dat je dit doet binnen de opzegtermijn van 48 uur voor het einde van je huidige abonnementsperiode.

2. Kan ik mijn Lexa account permanent verwijderen?

Ja, naast het stopzetten van je abonnement, kun je ook kiezen voor het definitief verwijderen van je Lexa profiel via de instellingen op zowel de website als de app.

3. Wat gebeurt er als ik mijn Lexa membership stopzet?

Als je besluit je Lexa membership te stopzetten, wordt de automatische verlenging van je membership gestopt. Je kunt blijven genieten van de voordelen tot het einde van je betaalde periode.

4. Is het mogelijk om mijn profiel tijdelijk op te schorten in plaats van te verwijderen?

Ja, Lexa biedt de optie om je account op te schorten. Dit betekent dat je profiel tijdelijk niet zichtbaar is voor anderen, maar je kunt deze actie ongedaan maken wanneer je maar wilt.

5. Hoe lang duurt het voordat mijn abonnement bij Lexa is opgezegd?

Na het doorvoeren van de opzegging via ‘mijn membership beheren’ of per post, wordt je abonnement binnen 48 uur stopgezet. Let op: doe dit tijdig om te voorkomen dat je abonnement automatisch verlengd wordt.

6. Kan ik mijn Lexa abonnement opzeggen als ik nog een lopend contract heb?

Ja, je kunt jouw Lexa abonnement op elk gewenst moment stopzetten, zelfs als je nog een lopend contract hebt. Houd er wel rekening mee dat de resterende tijd van je huidige abonnementsperiode niet wordt terugbetaald.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.