In dit artikel

Een persoon annuleert een LastPass abonnement op een laptop in een modern thuiskantoor.

Hoe LastPass-abonnement op te zeggen: eenvoudige stappen om je account te verwijderen

In dit artikel

Het opzeggen van online diensten kan lastig lijken. Vooral als het gaat om iets belangrijks als je LastPass-account, waar al je wachtwoorden veilig worden bewaard. Mijn naam is Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl.

Ik heb jarenlange ervaring in het navigeren door de complexiteit van online abonnementen. Dit maakt mij een betrouwbare bron om je door het proces van het opzeggen van je LastPass-abonnement te leiden.

Een feit dat velen niet weten, is dat LastPass je de mogelijkheid biedt om op elk moment je abonnement stop te zetten. Dit artikel onthult eenvoudige stappen om dit effectief te doen zonder je waardevolle gegevens te verliezen.

Blijf lezen voor praktische adviezen. Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Samenvatting

 • Je kunt elk moment je LastPassabonnement opzeggen door in te loggen op je account, naar abonnementsinstellingen te gaan, en de stappen te volgen om het lidmaatschap te annuleren.
 • Voordat je je LastPass – account definitief verwijdert, is het belangrijk om al je gegevens te exporteren om toegang te blijven houden tot je bewaarde wachtwoorden en informatie.
 • Er zijn verschillende alternatieven voor LastPass beschikbaar, zoals Dashlane, 1Password, Keeper Security en Bitwarden, elk met eigen unieke functies om aan jouw wachtwoordbeheerbehoeften te voldoen.
 • Het opzeggen van je LastPass – account verwijdert al je opgeslagen gegevens definitief. Het is essentieel om zorgvuldig na te denken over deze beslissing en voorbereid te zijn op de mogelijke gevolgen voor de toegang tot je online accounts.
 • Door je LastPass – abonnement op te zeggen voorkom je toekomstige kosten. Zorg ervoor dat je een bevestiging ontvangt van de opzegging om onverwachte kosten in de toekomst uit te sluiten.

Wat is LastPass en waarom zou je het willen opzeggen?

Na de inleiding van dit onderwerp, laten we ons buigen over LastPass. LastPass is een programma dat helpt je sleutelwoorden veilig te bewaren en te regelen. Met deze dienst kun je makkelijk al je login-gegevens op één plek houden.

Dit verhoogt je digitale veiligheid en maakt het eenvoudiger om sterke en unieke sleutelwoorden te gebruiken voor verschillende websites en apps.

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je zou kiezen om je LastPass abonnement op te zeggen. Misschien vind je een andere sleutelwoordbeheerder die beter bij je past of besluit je dat de kosten van een premium-account niet langer de waarde rechtvaardigen die het voor jou heeft.

Ook is het mogelijk dat je simpelweg minder afhankelijk wilt zijn van een extern systeem voor het beheren van je sleutelwoorden. Wat je reden ook is, het beëindigen van je lidmaatschap betekent een definitieve verwijdering van al je gegevens binnen LastPass, dus het is belangrijk deze beslissing weloverwogen te nemen.

Een digitale tablet met het LastPass-logo omringd door open slot- en sleutelsymbolen.

Eenvoudige stappen om je LastPass-abonnement op te zeggen

Om je LastPass-abonnement stop te zetten, moet je eerst inloggen op jouw beveiligde omgeving. Daarna vind je bij de instellingen een optie om je lidmaatschap te annuleren.

Inloggen op je account

Je kunt eenvoudig inloggen op je LastPass-account met je hoofdwachtwoord. Dit is de sleutel tot al je opgeslagen gegevens. Zorg ervoor dat je dit wachtwoord niet vergeet, want het is cruciaal voor toegang tot je kluis en de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen, zoals je abonnement opzeggen.

Na het inloggen vind je verschillende opties in de instellingen. Hier kun je je huidige abonnementsstatus controleren en wijzigingen doorvoeren. Als je hebt besloten om LastPass niet langer te gebruiken, leidt een paar klikken je door het proces om je abonnement op te zeggen.

Zorg dat je alle belangrijke informatie exporteert voordat je definitief afscheid neemt van je account.

Navigeren naar abonnementsopties

Eerst moet je inloggen op je LastPass profiel. Dit doe je door je hoofdwachtwoord of accountgegevens in te voeren. Daarna zoek je naar het gedeelte ‘ abonnementsopties‘ of iets vergelijkbaars.

Dit vind je meestal onder instellingen of accountbeheer. Hier zie je welke versie van LastPass je hebt, of het nu de gratis variant is of de premium versie met meer mogelijkheden.

Vervolgens krijg je de keuze om je abonnement te wijzigen of op te zeggen. Als je besluit om het abonnement op te zeggen, volg dan de aangegeven stappen. Deze zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat jij jouw keuze duidelijk kunt maken zonder verwarring.

Het systeem kan jou ook vragen om een reden voor de opzegging in te vullen. Dit helpt LastPass om hun diensten te verbeteren.

Kiezen voor opzeggen

Na het vinden van de abonnementsopties, is de volgende stap het selecteren van de optie om je abonnement op te zeggen. Dit proces is rechttoe rechtaan. Je klikt simpelweg op de knop ‘Opzeggen’ om het proces te starten.

Het systeem zal je dan vragen om je keuze te bevestigen. Dit is belangrijk omdat het verwijderen van je account je abonnement niet automatisch annuleert.

Het is cruciaal om alle stappen zorgvuldig te volgen zodat je geen problemen ondervindt. Zorg ervoor dat je een bevestiging ontvangt dat je abonnement daadwerkelijk is opgezegd. Dit voorkomt verrassingen zoals onverwachte kosten.

Als je besluit dat je jouw LastPass-abonnement toch wilt behouden of wijzigen, kun je dit meestal nog doen voordat de opzegging definitief wordt verwerkt.

Persoon gebruikt LastPass instellingen op laptop in moderne stedelijke omgeving.

Alternatieven voor LastPass na opzegging

Het vinden van een goede vervanger voor LastPass is essentieel. Hier zijn enkele sterke opties die je kunt overwegen.

 1. Dashlane: Deze wachtwoordkluis biedt vergelijkbare functies als LastPass Premium. Je krijgt veilige opslag voor je accounts en de mogelijkheid om sterke, unieke wachtwoorden te genereren. Dashlane werkt goed op zowel computers als mobiele toestellen.
 2. 1Password: Een uitstekende keuze voor families of teams. Dit programma laat je niet alleen persoonlijke accounts opslaan, maar ook informatie delen met wie je vertrouwt. Hun beveiliging is topniveau en ze maken het gemakkelijk om aan de slag te gaan.
 3. Keeper Security: Voor degenen die extra beveiliging zoeken, is Keeper Security een solide keuze. Het biedt meerdere lagen beveiliging, inclusief vingerafdruk- en gezichtsherkenning op ondersteunde apparaten. Bovendien kan je jouw bestanden in hun versleutelde kluis bewaren.
 4. Bitwarden: Als je de voorkeur geeft aan open source software, dan is Bitwarden perfect. Het is gratis te gebruiken met optionele premium upgrades. Je hebt volledige controle over jouw gegevens terwijl je nog steeds geniet van krachtige beveiligingsfuncties.

Deze alternatieven bieden elk hun eigen voordelen en specialiteiten aan, waardoor het belangrijk is om het juiste platform te kiezen dat bij jouw behoeften past.

Mogelijke gevolgen van het opzeggen van je account

Als je besluit om je LastPass-account te beëindigen, verdwijnen al je bewaarde gegevens definitief. Denk hierbij aan wachtwoorden, websites en andere persoonlijke informatie die je in de kluis hebt opgeslagen.

Dit proces is onomkeerbaar. Je kunt deze gegevens niet meer terughalen of inzien na het verwijderen van je account.

LastPass neemt geen verantwoordelijkheid voor problemen die ontstaan doordat je je hoofdwachtwoord of account niet goed hebt beveiligd. Eenmaal opgezegd, kan dit leiden tot problemen met het toegang krijgen tot accounts en diensten waarvoor je LastPass gebruikte.

Hierdoor moet je mogelijk veel tijd besteden aan het herstellen van toegang tot verschillende diensten. Laten we nu kijken hoe je jouw LastPass-abonnement effectief kunt opzeggen.

Hoe je jouw LastPass-abonnement effectief opzegt

Je hebt besloten om je LastPass-abonnement op te zeggen. Dit proces is eenvoudiger dan je denkt. Hier volgt een lijst met stappen die je moet volgen:

 1. Log in op je account via de website van LastPass. Zorg dat je jouw hoofdwachtwoord weet, want zonder kun je niet verder.
 2. Ga naar de pagina ‘ Abonnementsinstellingen‘. Dit vind je meestal onder het menu ‘Accountinstellingen’.
 3. Zoek de optie ‘Abonnement opzeggen’ of iets vergelijkbaars. Sommige websites gebruiken andere termen zoals ‘Lidmaatschap beëindigen’.
 4. Bevestig dat je echt wilt opzeggen. LastPass kan vragen waarom je opzegt, maar dit is vaak optioneel.
 5. Stuur een kennisgeving van niet – verlenging als alternatieve stap. Dit betekent dat je laat weten dat je niet van plan bent het abonnement te vernieuwen wanneer het afloopt.
 6. Download en exporteer al je gegevens uit LastPass, voor het geval je deze later nodig hebt. LastPass maakt dit proces vrij eenvoudig in de instellingen.
 7. Controleer of er geen kosten meer in rekening worden gebracht na het opzeggen van het abonnement.

Na deze stappen zou jouw LastPass-abonnement succesvol moeten zijn beëindigd.

Conclusie

Het staken van je LastPass-gebruik is duidelijk en rechttoe rechtaan. Belangrijk is dat je stappen volgt om je databescherming te verzekeren. Zoek na het beëindigen een nieuw platform voor je wachtwoordbeheer.

Dit houdt je digitale leven veilig en op orde. Besluiten om LastPass vaarwel te zeggen, opent de deur naar nieuwe opties voor jouw online beveiliging.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn LastPass-abonnement opzeggen?

U kunt uw abonnement opzeggen of wijzigen wanneer u wilt door in te loggen op uw account, de instellingen te bezoeken, en de opties voor abonnement opzeggen te volgen.

2. Wat moet ik doen voordat ik mijn LastPass-account verwijder?

Voordat u uw account verwijdert, is het belangrijk om uw gegevens te exporteren zodat u geen belangrijke informatie verliest. Zorg ervoor dat u uw hoofdwachtwoord of account naar behoren heeft beveiligd tijdens dit proces.

3. Kan ik mijn LastPass-account direct na het opzeggen van mijn abonnement verwijderen?

Ja, nadat u uw abonnement heeft opgezegd, kunt u direct uw account verwijderen door naar de accountinstellingen te gaan en de optie voor account verwijderen te kiezen.

4. Wat gebeurt er met mijn data als ik mijn LastPass-account verwijder?

Als u besluit uw LastPass-account te verwijderen, wordt alle opgeslagen data permanent verwijderd. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van alle belangrijke informatie voordat u deze stap neemt.

5. Worden er kosten in rekening gebracht als ik besluit mijn LastPass-abonnement op te zeggen?

Nee, er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het opzeggen van uw abonnement. U kunt uw abonnement op elk gewenst moment stopzetten zonder bijkomende kosten.

6. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn account veilig blijft tot ik het verwijder?

Zorg ervoor dat u uw hoofdwachtwoord niet deelt en neem contact op met de klantenservice van LastPass als u verdachte activiteiten opmerkt. Het is ook aanbevolen om de servicevoorwaarden van LastPass door te nemen voor extra veiligheidstips.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.