In dit artikel

Een close-up van een computerscherm dat het annuleringsproces van een Kaspersky antivirusabonnement weergeeft, met een weerspiegeling van een stad op de achtergrond.

Hoe kan ik mijn Kaspersky abonnement opzeggen bij een antivirusprogramma?

In dit artikel

Het lijkt soms ingewikkeld om een online service abonnement te stoppen, vooral met antivirussoftware. Met mijn ervaring op het gebied van abonnementen, weet ik hoe je snel en efficiënt jouw Kaspersky lab opzeggen kunt regelen.

Ik, Martijn Meeuwis, gebruik mijn kennis over verschillende soorten abonnementen om jou door dit proces te leiden. Het is mijn doel om het opzeggen zo simpel mogelijk te maken voor iedereen.

Een belangrijk feit om te weten is dat je jouw Kaspersky abonnement op ieder moment kunt annuleren. Dit betekent dat je niet vastzit aan een langdurige overeenkomst als je besluit dat het niet meer bij je past.

Dit artikel zal jou stap voor stap laten zien hoe dit moet. Lees verder.

Samenvatting

 • Je kunt je Kaspersky abonnement op elk moment annuleren via je My Kaspersky – account door in te loggen, naar ‘Abonnement beheren’ te gaan en de optie ‘ Abonnement annuleren’ te selecteren. Dit geeft je direct controle over je bescherming en financiën.
 • Het is ook mogelijk om Kaspersky op te zeggen via de Play Store app door naar ‘Betalingen en abonnementen’ te gaan, Kaspersky te selecteren en vervolgens ‘Abonnement opzeggen’ te kiezen. Dit moet worden gedaan voor de verlengingsdatum om ongewenste kosten te voorkomen.
 • Voor een meer formele annulering kun je een opzegbrief schrijven aan Kaspersky met daarin je persoonlijke informatie, datum van opzegging en een verzoek om bevestiging. Dit helpt bij het correct verwerken van je verzoek.
 • Door automatische verlenging uit te schakelen in je My Kaspersky – account of via de Play Store, voorkom je ongewenste kosten en houd je controle over wanneer je de antivirusbescherming niet meer nodig acht.
 • In het geval dat Kaspersky uit de Google Play Store wordt verwijderd terwijl je nog een lopend abonnement hebt, worden toekomstige abonnementen automatisch stopgezet, zonder dat extra actie van jou nodig is.

Wat is Automatische Verlenging van Kaspersky?

Na de inleiding is het belangrijk om te begrijpen wat automatische verlenging precies inhoudt. Kaspersky zorgt met deze functie dat jouw bescherming tegen virussen en online bedreigingen niet onderbroken wordt.

Zodra je abonnement bijna afloopt, vernieuwt Kaspersky het automatisch. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verliezen van beveiliging op het moment dat je het het meest nodig hebt.

Deze optie bespaart je tijd en zorgt ervoor dat jouw apparaten continu beschermd blijven.

Je kunt deze automatische verlenging altijd beheren via jouw persoonlijke My Kaspersky-account. Dit betekent dat als je ooit besluit dat je de automatische verlenging niet meer wilt, je eenvoudig kunt inloggen op jouw account en deze instelling aanpassen.

Het geeft je volledige controle over jouw abonnement en zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Zo blijf je flexibel in het beheren van jouw internetbeveiliging zonder onverwachte verlengingen of kosten.

Een computerbeeldscherm met Kaspersky-software toont automatische verlengingsopties.

Hoe kan ik mijn Kaspersky abonnement annuleren?

Wil je je Kaspersky beschermingsplan stopzetten? Er zijn makkelijke stappen die je kunt volgen om dit voor elkaar te krijgen zonder gedoe.

Via My Kaspersky-account

Het opzeggen van je Kaspersky abonnement is eenvoudiger dan je denkt. Hieronder vind je een duidelijk stappenplan om dit te regelen via je My Kaspersky-account.

 1. Ga naar de website van Kaspersky en log in op je account. Zoek de knop ‘Inloggen’ op de homepage en gebruik je e-mailadres en wachtwoord.
 2. Bekijk het dashboard van My Kaspersky zodra je bent ingelogd. Je ziet hier een overzicht van jouw huidige bescherming en abonnementen.
 3. Vind het gedeelte ‘ Abonnement beheren‘ in het menu aan de linkerkant. Hier kun je details zien over al jouw actieve diensten, waaronder het antivirusprogramma waarvoor je wilt annuleren.
 4. Kies voor de optie ‘Abonnement annuleren’ bij het betreffende product. Dit proces kun je starten door naast jouw huidige abonnement op een specifieke button of link te klikken.
 5. Volg de instructies om de annulering te voltooien. Het systeem kan om een bevestiging vragen of extra informatie nodig hebben, zoals redenen voor het annuleren of feedback.
 6. Bevestig dat jij echt wilt stoppen met jouw service. Soms biedt Kaspersky alternatieve opties voordat ze toestaan dat jij definitief stopt.
 7. Check je e-mail voor een bevestiging van de annulering. Na succesvolle verwerking stuurt Kaspersky een bericht naar jouw geregistreerde e-mailadres om alles officieel te maken.
 8. Controleer ook of eventuele terugbetalingen correct worden uitgevoerd als deze van toepassing zijn op uw situatie volgens hun beleid rond vergoedingen.

Het direct managen van jouw abonnement via My Kaspersky geeft controle over welke services actief blijven en welke niet meer nodig zijn zonder tussenkomst van derden zoals bankpas of internet serviceprovider.

Via de Play Store app

Je Kaspersky abonnement opzeggen kan eenvoudig via de Play Store app. Dit is een snelle manier om te voorkomen dat je abonnement automatisch verlengt.

 1. Open de Play Store op je mobiele telefoon of tablet.
 2. Tik op je profielicoon aan de bovenkant van het scherm.
 3. Ga naar “Betalingen en abonnementen”. Hier zie je al jouw actuele abonnementen.
 4. Zoek naar Kaspersky in de lijst en selecteer het.
 5. Klik op “Abonnement opzeggen”. Volg nu de stappen die Google Play voorstelt om het proces te voltooien.

Het belangrijkste is om dit vóór de verlengingsdatum te doen. Zo voorkom je ongewenste kosten voor nog een periode. Als je Kaspersky Secure Connection hebt besteld via de Play Store, volg dan dezelfde stappen.

Mocht een app zoals Kaspersky uit de Google Play Store verwijderd worden terwijl je nog een lopend abonnement hebt, wees gerustgesteld dat toekomstige abonnementen automatisch stopgezet worden. Dit betekent dat er geen extra handelingen vereist zijn van jouw kant in zo’n scenario.

Eenvoudige stappen leiden tot succesvol kaspersky opzeggen zonder gedoe of onnodige stress.

Een laptop met een annuleringsknop en kantoorartikelen.

Uitgebreide Gids voor Kaspersky Abonnement Opzeggen

Om uw Kaspersky abonnement op te zeggen, kunt u beginnen bij uw Mijn Kaspersky-account. Daar vindt u de optie om automatische verlenging uit te schakelen. Dit is een eenvoudige stap die u beschermt tegen ongewenste kosten.

U heeft de controle en beslist zelf wanneer uw virusscanner niet meer nodig is. Het proces neemt slechts enkele minuten in beslag en geeft u direct bevestiging dat de automatische verlenging is gestopt.

Voor diegenen die hun abonnement via de Play Store hebben aangeschaft, is er ook een gemakkelijke manier om dit op te zeggen. Ga simpelweg naar de Play Store app, zoek naar uw abonnementen en selecteer Kaspersky.

Daar kunt u met een paar tikken het abonnement annuleren. Het belangrijkste hier is dat u niet vastzit aan services die u niet langer gebruikt. U houdt altijd de macht over uw eigen digitale veiligheid en financiën.

Hoe maak ik een opzegbrief voor Kaspersky?

Nu je weet hoe je jouw Kaspersky abonnement kunt opzeggen, is de volgende stap het opstellen van een opzegbrief. Het schrijven van deze brief is eenvoudiger dan je denkt en kan in minder dan twee minuten klaar zijn. Volg deze stappen voor een probleemloze ervaring:

 1. Verzamel je persoonlijke informatie. Dit omvat je volledige naam, adres en eventueel klantnummer.
 2. Vermeld de datum waarop je de brief schrijft bovenaan het document.
 3. Adres de brief aan de juiste afdeling of persoon bij Kaspersky Lab. Zoek deze informatie op hun website.
 4. Begin de brief met een duidelijke verklaring over jouw wens om het abonnement te beëindigen. Wees specifiek over welk abonnement of dienst je wilt annuleren.
 5. Geef aan per wanneer je het abonnement wilt stopzetten. Als je al betaald hebt, vraag dan om een bevestiging van de annulering en of er een restitutie mogelijk is.
 6. Vraag in de brief om een bevestiging wanneer zij jouw verzoek hebben verwerkt.
 7. Sluit af met jouw contactgegevens voor eventuele vragen en zet onderaan de brief jouw handtekening.

Het maken van een unieke opzegbrief is van cruciaal belang omdat dit garandeert dat jouw verzoek correct wordt begrepen en behandeld door Kaspersky Lab. Door bovengenoemde stappen te volgen, kun je dit proces gemakkelijk afronden zonder complicaties of verwarring.

Conclusie

Het stopzetten van jouw Kaspersky beschermingsplan is simpel. We hebben verschillende methoden besproken: via je My Kaspersky-account en via de Google Play Store. Deze stappen zijn makkelijk te volgen en efficiënt.

Ze garanderen dat jouw systemen veilig blijven totdat het contract afloopt. Vergeet niet, het uitzetten van automatische vernieuwing betekent niet het einde van beveiliging. Jouw digitale wereld blijft beschermd.

Laat deze kennis je empoweren om controle te nemen over jouw online veiligheid. Jouw acties vandaag zorgen voor een zorgeloze digitale toekomst.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Kaspersky abonnement stopzetten?

Log in op je Kaspersky-account en volg de instructies voor het annuleren van je abonnement.

2. Kan ik mijn Kaspersky abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement op elk moment opzeggen, maar controleer de voorwaarden voor mogelijke kosten.

3. Krijg ik mijn geld terug als ik mijn Kaspersky abonnement opzeg?

Je kunt in aanmerking komen voor een terugbetaling, afhankelijk van de resterende looptijd van je abonnement.

4. Wat gebeurt er met mijn apparaten als ik mijn Kaspersky abonnement opzeg?

Je apparaten zullen niet meer beschermd zijn door Kaspersky zodra je abonnement eindigt.

5. Hoe kan ik voorkomen dat mijn Kaspersky abonnement automatisch verlengd wordt?

Schakel de automatische verlenging uit in je accountinstellingen vóór de vervaldatum van je huidige abonnement.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan ik mijn Kaspersky abonnement opzeggen bij een antivirusprogramma?

Laat een reactie achter