In dit artikel

Een persoon annuleert rustig een abonnement op een computer in een kantooromgeving.

Hoe kan ik mijn Kahoot abonnement eenvoudig opzeggen?

In dit artikel

Het hebben van een Kahoot abonnement biedt veel voordelen voor wie interactieve quizzen wil maken. Maar soms vind je een alternatief of heb je het niet meer nodig. Ik ben Martijn Meeuwis, oprichter van BesteAbonnementen.nl, en ik heb de antwoorden voor je.

Met mijn ervaring in product abonnementen help ik je door het proces van het opzeggen van je Kahoot abonnement.

Wist je dat het opzeggen van je Kahoot abonnement eenvoudiger is dan je denkt? In dit artikel leid ik je door elke stap. Dit advies is goud waard. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Je kunt je Kahoot – abonnement opzeggen via je accountinstellingen of de factureringspagina door een reeks eenvoudige stappen te volgen.
 • Als je je abonnement via een app store zoals Apple App Store of Google Play hebt afgesloten, moet je het abonnement opzeggen via diezelfde service.
 • Na het annuleren van je abonnement krijg je een bevestigingsmail en verlies je de toegang tot de premium functies van Kahoot.
 • Het is belangrijk om de annulering minstens 24 uur voor de volgende factureringsperiode uit te voeren om automatische verlenging te voorkomen.
 • Als je later besluit dat je weer gebruik wilt maken van Kahoot Premium, kun je jouw abonnement eenvoudig opnieuw activeren.

Wat is een Kahoot-abonnement?

Na de introductie over het gemak van Kahoot, duiken we nu dieper in wat een Kahoot-abonnement inhoudt. Een Kahoot-abonnement biedt je toegang tot premium mogelijkheden en een ervaring zonder reclames.

Je kunt kiezen tussen een maand- of jaarlijkse AccessPass, afhankelijk van je voorkeuren. Dit abonnement stelt gebruikers in staat hun factuurgegevens gemakkelijk te beheren en biedt exclusieve functies die niet beschikbaar zijn in de gratis versie van de hulpmiddel.

Met dit betaalde lidmaatschap krijg je onbeperkte toegang tot interactieve quizzen, discussies en enquêtes zonder storende advertenties. Het is ideaal voor docenten, managers en anderen die interactieve presentaties willen maken.

Zodra je besluit het abonnement op te zeggen, verlies je de toegang tot deze premium opties en wordt je account teruggezet naar de basisversie.

Een groep professionals bespreekt interactieve presentaties in een moderne kantooromgeving.

Hoe een Kahoot-abonnement op te zeggen

Het opzeggen van je Kahoot-abonnement hoeft geen hoofdpijn te veroorzaken. Je kunt dit eenvoudig doen door de instellingen van je account of de pagina voor facturatie te gebruiken.

Annulering via de accountinstellingen

Je Kahoot-abonnement opzeggen is makkelijker dan je denkt. Je hoeft alleen maar een paar stappen in je accountinstellingen te volgen.

 1. Log in op het platform waar je jouw Kahoot – account hebt.
 2. Ga naar het avataricoontje, meestal vind je dit bovenaan of onderaan de pagina, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.
 3. Klik op het icoon om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke instellingen.
 4. Zoek naar een optie die iets zegt over ‘Abonnementen’ of ‘Lidmaatschap’. Deze term kan variëren maar leidt naar dezelfde functie.
 5. Onder deze sectie vind je details over jouw huidige abonnement, zoals type abonnement en de vervaldatum.
 6. Er zal ook een optie zijn die ‘Annuleren’ of ‘Opzeggen’ heet. De exacte woorden kunnen verschillen tussen platforms.
 7. Klik hierop en volg de instructies om de annulering te bevestigen.
 8. Vaak vraagt het systeem om een reden voor annulering in te voeren of om feedback achter te laten.
 9. Nadat je alles hebt bevestigd, ontvang je een e – mail ter bevestiging van de annulering van je abonnement.

Het is belangrijk om te onthouden dat als je via Apple App Store of Google Play Store hebt betaald, alle factureringskwesties voor abonnementen worden afgehandeld door die bedrijven en zijn onderworpen aan hun betalingsbeleid. Dit betekent dat je misschien hun specifieke instructies moet volgen om jouw abonnement succesvol op te zeggen.

Als laatste stap controleer na een dag of twee nog eens jouw e-mail en accountinstellingen om zeker te weten dat het abonnement daadwerkelijk is geannuleerd en er geen verdere kosten in rekening worden gebracht.

Annulering via de factureringspagina

Het opzeggen van je Kahoot abonnement via de factureringspagina is simpel en snel. Zodra je inlogt op je account, heb je direct toegang tot alles wat je nodig hebt om dit te regelen. Hier volgt hoe je dat doet:

 1. Log in op jouw Kahoot – account. Dit is de eerste stap om bij jouw abonnementsinformatie te komen.
 2. Ga naar de ‘ Factureringspagina‘. Deze pagina biedt je een overzicht van alle belangrijke betaalgegevens.
 3. Zoek de optie voor ‘ Abonnement Beheren‘. Hier kun je jouw huidige abonnementsstatus bekijken.
 4. Kies ‘ Abonnement Annuleren‘. Dit begint het proces om jouw betalingsplan stop te zetten.
 5. Bevestig jouw keuze. Een bevestiging helpt fouten te voorkomen en zorgt ervoor dat jij echt wilt annuleren.
 6. Controleer de annuleringsemail. Na het annuleren zou je een bevestiging per e-mail moeten ontvangen.

Zorg dat deze stappen ten minste 24 uur voor het einde van de huidige abonnementsperiode uitgevoerd zijn om automatische verlenging te stoppen. Handmatige facturen, indien van toepassing, dienen binnen 30 dagen voldaan te worden om extra kosten of problemen met jouw account te voorkomen.

Dit proces maakt gebruik van eenvoudige acties zoals klikken en bevestigen, waardoor het makkelijk is voor iedere gebruiker om hun licentie te wijzigen of op te zeggen zonder veel gedoe of verwarring.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, manage jij jouw financiën effectief en vermijd je ongewenste verlengingen van jouw contentabonnement binnen dit breed scala aan educatieve spellen en videos beschikbaar via Kahoot’s platform.

Een modern bureau met een computer en kantoorbenodigdheden, straalt productiviteit en organisatie uit.

Stap-voor-stap Gids voor het Opzeggen van een Kahoot-abonnement

Het stopzetten van je Kahoot-abonnement is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen en je bent zo klaar.

 1. Meld je aan bij Kahoot via onze website of mobiele app. Dit geeft je direct toegang tot je accountinstellingen.
 2. Navigeer naar de ‘Instellingen’ van je account, vaak te vinden in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Zoek het tabblad ‘Abonnementen’ of iets soortgelijks dat verwijst naar jouw huidige pakket of licenties.
 4. Je ziet nu een overzicht van jouw abonnementstype, of dat nu een jaarabonnement of maandabonnement is, en de vervaldatum ervan.
 5. Klik op de optie voor ‘Abonnement Opzeggen’ of ‘Annuleren’, die ergens rond dit gebied moet zijn.
 6. Lees goed door wat er staat over terugbetalingen en vereiste retourzendingen om te begrijpen wat er gebeurt na annulering.
 7. Bevestig dat je het abonnement wilt beëindigen door op een knop te drukken die meestal zegt ‘ Bevestig Annulering‘ of ‘ Annuleer Abonnement‘.
 8. Je krijgt een melding dat de annulering is verwerkt en informatie over wanneer jouw toegang tot premium inhoud afloopt.

Onthoud dat abonnementen die via Apple App Store, Google Play Store, of Amazon Appstore zijn aangeschaft, direct via die diensten moeten worden geannuleerd.

Ook als je later besluit terug te willen komen, kun je jouw abonnement makkelijk reactiveren door naar het gedeelte Billing te gaan en op Reactivate te klikken.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, beheer je jouw lidmaatschappen effectief en zonder gedoe.

Veelgestelde vragen over Kahoot-abonnementen

Nu je weet hoe je jouw Kahoot-abonnement kunt stopzetten, duiken we in enkele veelgestelde vragen die klanten vaak hebben. Een vraag die vaak opkomt, is of abonnementen automatisch verlengen.

Ja, de meeste Kahoot-abonnementen vernieuwen automatisch tenzij je ze handmatig annuleert. Dit zorgt ervoor dat je zonder onderbreking toegang blijft houden tot alle functies.

Een andere veelvoorkomende vraag gaat over het beheren van abonnementen die via verschillende platformen zijn gekocht, zoals de Apple App Store of Google Play Store. Voor deze abonnementen moet je de opzegging beheren via het platform waarop de aankoop is gedaan.

Dit betekent dat als je Kahoot via de Apple App Store hebt aangeschaft, je jouw abonnement ook daar moet annuleren, niet direct via Kahoot. Klanten vinden het vaak makkelijk om begeleiding te krijgen bij dergelijke processen via het helpcentrum van Kahoot, waar stap-voor-stap handleidingen beschikbaar zijn.

Conclusie

Je Kahoot inschrijving stopzetten is makkelijk en snel. Volg de stappen in je profielinstellingen of op de betaalpagina. Dit zorgt ervoor dat je niet langer betaalt voor toegang die je misschien niet gebruikt.

Bedenk goed of je bepaalde functies echt wilt missen. Er zijn altijd alternatieven en gratis opties beschikbaar als je besluit terug te schakelen. Jouw keuze hangt af van wat je nodig hebt voor jouw quiz-avonturen of evenementen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe zeg ik mijn Kahoot abonnement op als ik het via een mobiele app heb aangeschaft?

Als je jouw abonnement via een mobiele app hebt aangeschaft, kun je het abonnement beheren en opzeggen in de instellingen van jouw apparaat. Zoek naar ‘abonnementen’ en selecteer Kahoot om de optie voor opzegging te vinden.

2. Wat gebeurt er als ik mijn Kahoot abonnement opzeg?

Na het opzeggen van je Kahoot abonnement, vervalt je toegang tot de betaalde functies en inhoudsabonnementen aan het einde van de huidige factureringscyclus.

3. Kan ik mijn Kahoot abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt jouw Kahoot abonnement op elk moment opzeggen. Houd er wel rekening mee dat je abonnement tot het einde van de betaalde periode actief blijft.

4. Wordt mijn Kahoot abonnement automatisch verlengd?

Ja, tenzij je zelf het abonnement opzegt, wordt het automatisch verlengd volgens de voorwaarden die gelden bij de aankoop.

5. Hoe kan ik voorkomen dat mijn proefperiode automatisch overgaat in een betaald abonnement?

Om te voorkomen dat je proefperiode automatisch overgaat in een betaald abonnement, moet je het abonnement opzeggen vóór het einde van de proefperiode. Dit kan direct via de instellingen van jouw account of apparaat.

6. Wat moet ik doen als er een fout is opgetreden bij het opzeggen van mijn Kahoot abonnement?

Als er een fout optreedt tijdens het proces, controleer dan of je internetverbinding stabiel is en probeer het nogmaals. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met de klantenservice van Kahoot of de provider waar je het abonnement hebt aangeschaft, en verstrek hen jouw e-mailadres voor verdere assistentie.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.