In dit artikel

Een persoon gebruikt Google One op hun laptop in een modern kantoor.

Google One abonnement: Alles wat je moet weten over cloudopslag met Google Drive

In dit artikel

In een wereld die steeds meer digitaal wordt, zoeken velen van ons naar de beste manieren om onze belangrijke informatie veilig te bewaren. Martijn Meeuwis, met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van abonnementen en zijn rol als vertrouwde adviseur op BesteAbonnementen.nl, begrijpt dit als geen ander.

Hij weet dat het kiezen van de juiste cloudopslagdienst cruciaal is voor zowel individuen als gezinnen. Met een achtergrond die hem tot een expert in productabonnementen maakt, biedt Martijn praktische adviezen die jou helpen de beste beslissingen te nemen.

Google One lijkt op het eerste gezicht misschien gewoon een andere opslagoptie, maar het is veel meer dan dat. Gelanceerd in mei 2018, heeft Google One zich snel ontwikkeld tot een essentiële dienst die niet alleen extra opslag op Google Drive biedt, maar ook toegang tot diverse andere voordelen.

Een belangrijk feit om te weten is dat elk Google-account standaard 15 GB gratis opslagruimte biedt, gedeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto’s. Maar Google One tilt deze ervaring naar een hoger niveau.

Blijf lezen.

Samenvatting

 • Google One biedt je extra opslagruimte op het internet, beginnend bij 15 GB gratis ruimte, met abonnementsopties tot 5TB voor meer documenten, foto’s en video’s.
 • Met abonnementen variërend van Basis (100 GB) tot Premium (2 TB), kun je de hoeveelheid cloudopslag kiezen die je nodig hebt, te beginnen vanaf US$ 1,99 per maand.
 • Je kunt jouw Google One – abonnement delen met maximaal vijf familieleden, waardoor iedereen genoeg ruimte heeft om belangrijke bestanden veilig op te slaan en toegang te krijgen tot expertondersteuning zonder extra kosten.
 • Door een upgrade uit te voeren wanneer je meer opslag nodig hebt, zorgt Google One ervoor dat je nooit ruimtetekort komt voor al jouw digitale bestanden.
 • Google One maakt het beheren van digitale opslag flexibeler en rijker door middel van handige tools en de mogelijkheid om advies te krijgen van Google-experts.

Wat is Google One-abonnement?

Google One-abonnement biedt jou extra ruimte op het internet voor jouw foto’s, documenten en meer. Je krijgt toegang tot handige hulpmiddelen om je digitale spullen veilig en overzichtelijk te houden.

Beveiligde opslag, back-ups en extra Google-functies

Je krijgt extra beveiliging voor je bestanden met een Google One-abonnement. Dit beschermt je foto’s, documenten en video’s tegen verlies. Met deze service maak je ook gemakkelijk back-ups.

Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je belangrijke informatie kwijtraakt.

Naast meer opslagruimte biedt Google One toegang tot handige extra’s. Je kunt gebruikmaken van de expertise van Google-medewerkers als je vragen hebt. Ook kun je je abonnement delen met maximaal vijf familieleden zonder extra kosten.

Dit maakt het eenvoudig om samen ruimte te beheren en bestanden te delen.

Goed georganiseerde digitale opslagruimte met stadslandschapsfotografie en bestanden.

Verschillende abonnementsopties en kosten van Google One

Google One biedt jou verschillende pakketten zoals Basis, Standaard en Premium, die passen bij jouw behoefte aan digitale bergruimte en extraatjes; ontdek welk abonnement bij je past om je digitale leven te verbeteren.

Basis, Standaard en Premium opties

Kies je voor de Basis-optie, dan krijg je 100 GB cloudgeheugen voor slechts US$ 1,99 per maand. Dit is perfect als je net begint met het uitbreiden van je digitale bestanden en foto’s.

Voor een Beetje meer opslagruimte, biedt de Standaard-optie 200 GB voor US$ 2,99 per maand. Ideaal voor wie iets meer ruimte nodig heeft zonder een groot bedrag te betalen.

Wil je echter gaan voor het maximale aan opslagruimte die we kunnen gebruiken, dan is de Premium-optie met 2 TB cloudgeheugen voor US$ 9,99 per maand jouw beste keuze. Hiermee kun je grote hoeveelheden informatie veilig bewaren en gemakkelijk delen met maximaal 5 anderen in je gezinsgroep, waardoor het uitermate geschikt is voor drukke huishoudens of kleine bedrijven.

Een persoon gebruikt een laptop om Google One-abonnementsopties te vergelijken in een stijlvol kantoor met stadsgezicht.

Alles wat je moet weten over Google One-abonnement

Google One is in mei 2018 gelanceerd en vormt een belangrijk onderdeel van Google Drive. Met een standaard account krijg je 15 GB gratis opslagplaats, maar soms is dat niet genoeg.

Als je meer ruimte nodig hebt voor je documenten, foto’s en video’s, kun je kiezen voor een Google One-abonnement. Je gaat dan akkoord met de servicevoorwaarden van Google. Dit abonnement biedt tot wel 5TB cloudopslag, wat veel meer is dan de standaard gratis ruimte.

Zo krijg je de vrijheid om nieuwe bestanden op te slaan zonder zorgen over ruimtegebrek.

Het mooie van Google One is dat je het abonnement kunt delen met anderen. Dit betekent dat je niet alleen zelf van de extra opslagruimte profiteert, maar ook je gezinsleden of vrienden hiermee kunt helpen.

Je kunt op elk moment beslissen om je abonnement op te zeggen als je vindt dat de 15 GB gratis opslag weer voldoet aan je behoeften. Beheer je abonnement via de Google One-app of -site en pas het aan naar wat het beste bij jou past.

Zo houd je controle over je digitale opslag en zorg je ervoor dat al je belangrijke bestanden veilig zijn opgeslagen.

Hoe bestaande opslagruimte werkt met Google One

Als je al gebruikt maakt van Google Drive, dan weet je dat elk standaard account begint met 15 GB aan gratis opslagruimte. Het mooie van een Google One-abonnement is dat het deze bestaande ruimte uitbreidt en optimaliseert. Hieronder leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat:

 1. Je start met 15 GB gratis: Elk persoonlijk profiel krijgt deze basisopslag voor zaken als e-mails, foto’s en documenten.
 2. Upgrade wanneer nodig: Voel je dat ruimte te klein wordt? Met Google One kun je moeiteloos meer ruimte toevoegen.
 3. Behoud van bestanden: Alle gegevens die je al in Drive hebt staan blijven ongewijzigd en toegankelijk.
 4. Slim beheer: Google One biedt tools om opslag beter te beheren, zoals voorstellen om onnodige bestanden te verwijderen.
 5. Delen met familie: Je kunt jouw abonnement delen. Zo genieten alle leden van extra ruimte zonder individueel te betalen.
 6. Toegang tot experts: Vragen over opslag? Leden kunnen hulp vragen aan deskundigen.

Dit alles maakt je ervaring met digitale opslag veel rijker en flexibeler. Met een abonnement dat bij jou past, haal je het meeste uit jouw digitale wereld, zonder dat je ooit nog ruimtetekort komt.

Conclusie

Google One maakt jouw digitale leven makkelijker. Meer opbergplaats voor je herinneringen, documenten en mails. Je kiest zelf het plan dat past bij jouw behoeften. Delen met familie is simpel.

En hulp is altijd dichtbij dankzij Google-experten. Met Google One beheer je alles efficiënt in één plek.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Google One-abonnement?

Een Google One-abonnement is een lidmaatschap dat je extra opslagruimte voor Google Drive biedt, samen met toegang tot Google-experts en andere exclusieve voordelen.

2. Hoe kan ik mijn Google-opslag uitbreiden?

Je kunt je opslagruimte uitbreiden door een Google One-abonnement te kopen dat bij je past, waarbij je de keuze hebt uit verschillende abonnementen afhankelijk van hoeveel extra ruimte je nodig hebt.

3. Kan ik mijn Google One-abonnement delen met mijn gezin?

Ja, je kunt je Google One-abonnement delen met een nieuwe of bestaande gezinsgroep op Google, waardoor elk lid toegang krijgt tot meer opslagruimte en andere voordelen.

4. Wat zijn de voordelen van een Google One-lidmaatschap?

Naast meer opslagruimte krijg je als lid van Google One ook toegang tot extra voordelen zoals hulp van Google-experts, de mogelijkheid om bestanden te delen met gezinsleden en exclusieve ledenvoordelen.

5. Hoe upgrade ik naar een Google One-abonnement?

Je kunt upgraden naar een Google One-abonnement via de Google One-site of door in je huidige Google-instellingen te kiezen voor meer opslagruimte. Je kunt maandelijks of jaarlijks betalen.

6. Heb ik automatisch toegang tot Google Workspace met mijn Google One-lidmaatschap?

Nee, maar met bepaalde abonnementen kun je zonder extra kosten informatie over Workspace Individual krijgen, wat handig is voor wie extra tools voor werk of projecten nodig heeft.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.