In dit artikel

Veelgestelde Vragen over Matras Abonnementen (2024)

In dit artikel

Ben je in de war over matras abonnementen? Het is iets dat ik ook heb meegemaakt, daarom heb ik alles op een rijtje gezet. Dit artikel beantwoordt veelgestelde vragen over matras abonnementen, zoals hoe het werkt, de kosten en de mogelijkheid van maandelijkse opzegging.

Lees verder en krijg alle antwoorden die je nodig hebt om te slapen als een roos!

Key Takeaway:

Mijn beste matras abonnement 2024 volgens onze test is die van Leazzzy.  De matrassen zijn de testen in de winkel van Beter Bed. Maar als je voor een matras abonnement kiest dan krijg je er een gratis hoofdkussen bij!

Samenvatting

 • Een matras abonnement werkt door maandelijks een klein bedrag te betalen voor een matras dat thuis wordt geleverd.
 • Matras abonnementen kunnen duurzaam zijn omdat ze de levensduur van matrassen verlengen en onnodige verspilling voorkomen.
 • Verschillende aanbieders zoals Club 9 Sleep en Leazzzy bieden matras abonnementen aan.
 • De kosten en verzendkosten van een matras abonnement variëren, maar gemiddeld liggen de maandelijkse betalingen tussen €20 en €50.
 • Het is mogelijk om maandelijks op te zeggen bij sommige matras abonnementen, maar niet alle aanbieders bieden deze optie.
 • Na afloop van het matras abonnement is het meestal niet mogelijk om het matras over te kopen.
 • Het is mogelijk om een matras naar het buitenland te laten verzenden, maar extra verzendkosten kunnen van toepassing zijn.
 • Bij de meeste aanbieders kun je een ander factuur – en verzendadres opgeven.
 • Bij het leasen van een matras kun je voor een bepaalde periode een hoogwaardig matras gebruiken zonder direct veel geld uit te geven.
 • Het leasen van een matras biedt flexibiliteit en extra services, zoals gratis levering en installatie.

Algemene Vragen over Matras Abonnementen

– Hoe werkt een matras abonnement?

– Is een matras abonnement duurzaam?

– Welke aanbieders hebben een matras abonnement?

– Hoe zit het met de borg en de levertijd?

“Hoe werkt een matras abonnement?”

Hoe werkt een matras abonnement?

Een matras abonnement werkt heel makkelijk. Je kiest een matras uit en betaalt elke maand een klein bedrag. De matras wordt thuis gebracht. Als je niet blij bent met de matras, stuur je hem terug.

Je vult dan een formulier in om terug te sturen. Het Club 9 matras is een voorbeeld. Je kan het twee jaar lang proberen. Daarna beslis je of je het wil houden. Zo past het matras altijd goed bij jou!

Is een matras abonnement duurzaam?

Een matras abonnement kan duurzaam zijn, omdat het ervoor zorgt dat matrassen langer meegaan en niet onnodig worden weggegooid. In plaats van elk paar jaar een nieuw matras te kopen, kun je met een abonnement regelmatig een nieuw matras krijgen zonder de kosten en verspilling van een nieuw matras.

Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en wordt de belasting van het milieu verminderd. Bovendien kunnen matras abonnementen vaak gerecyclede materialen gebruiken voor hun matrassen, wat ook helpt bij duurzaamheid.

Welke aanbieders hebben een matras abonnement?

Er zijn verschillende aanbieders die een matras abonnement aanbieden. Club 9 Sleep en Leazzzy zijn twee voorbeelden van bedrijven die matras abonnementen aanbieden. Bij Club 9 Sleep kun je bijvoorbeeld het Club 9 matras leasen, terwijl je bij Leazzzy kunt kiezen uit verschillende matrassen en boxsprings.

Het is een handige optie als je niet meteen een groot bedrag wilt betalen voor een nieuw matras en liever maandelijkse betalingen doet.

Hoe zit het met de borg en de levertijd?

De borg voor een matras abonnement is meestal niet vereist. Bij sommige aanbieders kan er echter wel een borg worden gevraagd, maar dit wordt duidelijk vermeld tijdens het bestelproces.

Wat betreft de levertijd, dit varieert per aanbieder en kan afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals de beschikbaarheid van het matras en de locatie van de klant. Het is raadzaam om de specifieke levertijd te controleren op de website of bij de klantenservice van de aanbieder.

Veelgestelde Vragen over Matras Abonnementen

– Kan ik maandelijks opzeggen?

– Kan ik het matras overkopen na de looptijd?

– Wat zijn de kosten en verzendkosten?

– Kan ik het matras laten verzenden naar het buitenland?

– Kan ik een ander factuur- en verzendadres opgeven?

Benieuwd naar de antwoorden op deze veelgestelde vragen over matras abonnementen? Lees snel verder!

Kan ik maandelijks opzeggen?

Ja, het is mogelijk om maandelijks op te zeggen bij sommige matras abonnementen. Echter, niet alle aanbieders bieden deze optie. Het is belangrijk om te controleren welke voorwaarden er gelden voor het opzeggen van het abonnement voordat je een matras abonnement afsluit.

Zo kun je er zeker van zijn dat je flexibiliteit hebt indien je het abonnement wilt beëindigen voordat de looptijd is afgelopen.

Kan ik het matras overkopen na de looptijd?

Na de looptijd van het matras abonnement is er meestal geen mogelijkheid om het matras over te kopen. Het matras blijft eigendom van de verhuurder en moet worden geretourneerd. Het matras wordt dan gereinigd en opnieuw gebruikt voor andere klanten.

Let op: dit kan per aanbieder verschillen, dus het is altijd belangrijk om de voorwaarden van het specifieke abonnement te controleren.

Wat zijn de kosten en verzendkosten?

De kosten van een matras abonnement kunnen variëren afhankelijk van het type matras en de abonnementsduur. Gemiddeld genomen kun je rekenen op een maandelijkse betaling tussen de €20 en €50.

Wat betreft de verzendkosten, deze zijn meestal inbegrepen in het abonnement en dus gratis. Het bedrijf neemt de kosten voor het verzenden van het matras naar jouw adres voor zijn rekening.

Kan ik het matras laten verzenden naar het buitenland?

Ja, het is mogelijk om het matras naar het buitenland te laten verzenden. Houd er echter rekening mee dat er extra verzendkosten van toepassing kunnen zijn. Neem contact op met de aanbieder van het matras abonnement voor meer informatie over de verzendmogelijkheden naar het buitenland.

Kan ik een ander factuur- en verzendadres opgeven?

Ja, bij de meeste aanbieders van matras abonnementen is het mogelijk om een ander factuur- en verzendadres op te geven. Dit kan handig zijn als je het matras bijvoorbeeld cadeau wilt doen aan iemand anders of als je het matras op een ander adres wilt laten bezorgen.

Je kunt dit meestal aangeven tijdens het bestelproces of contact opnemen met de klantenservice om dit door te geven. Let er wel op dat het factuur- en verzendadres binnen hetzelfde land moet zijn, omdat sommige aanbieders geen internationale verzendingen aanbieden.

Hoe werkt het Leasen van een Matras?

Bij het leasen van een matras krijg je de mogelijkheid om voor een bepaalde periode een hoogwaardig matras te gebruiken zonder direct een grote investering te hoeven doen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees verder!

Wat zijn de voorwaarden voor het leasen van een matras?

Bij het leasen van een matras zijn er een paar voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Meestal hebben matrasabonnementen een looptijd van twee jaar en kan je het abonnement niet maandelijks opzeggen.

Het matras wordt afgestemd op de vragen die je online hebt ingevuld. Er zijn verschillende aanbieders die matrasabonnementen aanbieden, zoals Club 9 Sleep en Emma matras. Het is ook mogelijk om een boxspring te leasen.

Je kunt de specifieke voorwaarden en informatie vinden op de websites van deze aanbieders.

Hoe kan ik een matras leasen?

Als je een matras wilt leasen, kun je terecht bij verschillende aanbieders zoals Leazzzy of Beter Bed. Bij het leasen van een matras vul je online vragen in over jouw voorkeuren en slaapgewoontes.

Het matras wordt vervolgens speciaal voor jou op maat gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden en het matras kan ook naar het buitenland worden verzonden. Het is een gemakkelijke en flexibele manier om een comfortabel matras te krijgen zonder dat je het meteen hoeft te kopen.

Wat zijn de voordelen van het leasen van een matras?

Het leasen van een matras heeft verschillende voordelen. Ten eerste hoef je niet in één keer een grote uitgave te doen, omdat je het matras maandelijks kunt betalen. Dit kan handig zijn als je niet genoeg geld hebt om een nieuw matras te kopen.

Daarnaast biedt het leasing-model flexibiliteit, omdat je vaak de mogelijkheid hebt om het abonnement maandelijks op te zeggen. Dit betekent dat je niet vastzit aan een langdurig contract en gemakkelijk kunt stoppen als je niet tevreden bent met het matras.

Een ander voordeel is dat leasing vaak gepaard gaat met extra services, zoals gratis levering en installatie. Dit kan het proces van het krijgen van een nieuw matras veel makkelijker maken.

Meer over ‘Matras Abonnement’

Ben je nieuwsgierig naar wat een matras abonnement precies inhoudt en hoe het werkt? Ontdek de voordelen van een matras abonnement, en leer meer over hoe het werkt. Is een matras abonnement de investering waard? Lees meer over de overwegingen hier.

Vergelijk de opties van matras kopen versus abonneren en krijg antwoorden op veelgestelde vragen over matras abonnementen. Ontdek hoe een matras abonnement bijdraagt aan hygiëne en bekijk de kosten. Leer hoe je een matras abonnement kunt beëindigen en ontdek de voordelen ten opzichte van een traditioneel matras hier.

Lees meer over het delen van een matras abonnement, de duurzaamheid ervan, en bekijk expertmeningen. Wees je ook bewust van de risico’s en nadelen voordat je besluit een matras abonnement aan te passen volgens jouw behoeften.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent het om een matras abonnement te hebben?

Een matras abonnement betekent dat je een matras leaset van bedrijven zoals Leazzzy of Snooze Club, vaak met maandelijkse opzegmogelijkheden.

2. Kan ik mijn matras retourneren tijdens de proefperiode?

Ja, je kunt een matras retourneren tijdens de proefperiode. Zorg ervoor dat het matras en de matrashoes schoon zijn voordat je ze terugstuurt.

3. Wat gebeurt er als ik mijn matras abonnement wil opzeggen?

Als je je matras abonnement wilt opzeggen, neem dan contact op met het bedrijf. Meestal kun je op elk moment opzeggen met een maandelijkse opzegging.

4. Kan ik een bed of boxspring leasen naast mijn matras?

Ja, sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om een bed of boxspring te leasen naast je matras. Check bij Beter Bed voor meer informatie.

5. Zijn er extra verzendkosten voor het bestellen van een matras naar het buitenland?

Verzendkosten kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf en de locatie. Controleer de algemene veelgestelde vragen of neem direct contact op met het bedrijf voor specifieke informatie.

» Referenties


Gianfilippo Caggiari, Giuseppe Rocco Talesa, Giuseppe Toro, Eugenio Jannelli, Gaetano Monteleone, en Leonardo Puddu. (December 2021). “What Type of Mattress Should Be Chosen to Avoid Back Pain and Improve Sleep Quality? Review of the Literature.” J Orthop Traumatol, 22, Pagina 51.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8655046/

» Referenties

Conclusie beste matras abonnement 2024

 • Beste matras abonnement algemeen– Leazzzy
 • Beste matrassen lease – Leazzzy
 • Beste matras huren – Leazzzy
Tanu

Tanu

Anderen bekeken ook

Geen reacties on Veelgestelde Vragen over Matras Abonnementen (2024)

Laat een reactie achter