In dit artikel

Een close-up van een Xbox of PlayStation-console met een geannuleerde EA Play-abonnementskaart.

Hoe EA Play abonnement op te zeggen: eenvoudige stappen om contact op te nemen met Xbox of PlayStation

In dit artikel

Het opzeggen van een EA Play-abonnement lijkt misschien ingewikkeld. Toch is het dat niet. Met de juiste gids is het proces eenvoudig. Ik, Martijn Meeuwis, heb door mijn ervaring met BesteAbonnementen.nl veel geleerd over diverse lidmaatschappen en hoe deze op te zeggen.

Mijn advies helpt je om zonder zorgen af te stappen van abonnementen die je niet meer nodig hebt.

Een belangrijk feit om te weten is dat je nog steeds toegang hebt tot de voordelen van je abonnement tot het einde van de betaalde termijn, zelfs na opzegging. Dit artikel biedt waardevolle inzichten en stappen om contact op te nemen met Xbox of PlayStation voor de opzegging.

Lees verder.

Samenvatting

 • Je kunt je EA Play – abonnement opzeggen door contact op te nemen met Xbox of PlayStation ondersteuning. Dit proces is eenvoudig en vereist soms dat je rechtstreeks met hun klantenservice communiceert.
 • Voor het opzeggen bij Xbox, bezoek de officiële Xbox Ondersteuning website en volg de stappen die daar worden aangegeven, zoals zoeken naar een ‘Contacteer ons’-knop en kiezen voor live chat, telefoongesprek, of email support. Zorg dat je jouw accountgegevens klaar hebt.
 • Om je abonnement op PlayStation te annuleren, ga je naar de PlayStation Store op je apparaat, navigeer je naar ‘ Abonnementen Beheren‘, kies je EA Play uit de lijst en selecteer je de optie om het abonnement op te zeggen. Volg de instructies op het scherm om de proces af te ronden.
 • Na het opzeggen van je EA Play lidmaatschap behoud je nog steeds toegang tot de voordelen tot het einde van de betaalde termijn. Dit betekent dat je kunt blijven genieten van spellen en kortingen tot die tijd.
 • Als je problemen ondervindt bij het opzeggen van jouw abonnement of als iets niet werkt zoals verwacht, geef dan niet op. Er zijn altijd mensen en middelen beschikbaar om je te helpen bij dit proces. Zorg ervoor dat je alle nodige informatie bij de hand hebt wanneer je contact opneemt voor ondersteuning.

Wat is een EA Play abonnement?

EA Play is een lidmaatschap voor liefhebbers van videospelletjes. Je krijgt exclusieve beloningen en kunt een selectie van topgames spelen. Dit omvat ook vroege toegang tot nieuwe uitgaven van EA, waardoor je sommige spellen al 10 uur voordat ze officieel uitkomen kunt ervaren.

Vooral op platforms zoals de PlayStation 5 en Xbox is dit een groot voordeel.

Leden genieten van kortingen op digitale aankopen en hebben toegang tot proefversies van de nieuwste games. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart, maar ook eerst kunt proberen voordat je koopt.

EA Play zorgt ervoor dat je altijd iets nieuws hebt om te spelen, met regelmatige updates aan de Play List – een bibliotheek vol met spannende spellen.

Een persoon geniet van een nieuwe EA-game omringd door hun favoriete videospelcollectie.

Eenvoudige stappen om EA Play abonnement op te zeggen

Wil je jouw EA Play lidmaatschap stopzetten? We laten je zien hoe je eenvoudig contact kunt opnemen met Xbox of PlayStation om dit te regelen.

Contact opnemen met Xbox

Het opzeggen van je EA Play-abonnement op een Xbox-toestel vraagt soms om direct contact met Xbox Ondersteuning. Gelukkig maakt Xbox het proces vrij eenvoudig en klantgericht. Volg deze stappen om hulp te krijgen:

 1. Ga naar de officiële website van Xbox Ondersteuning. Daar vind je veelgestelde vragen en oplossingen die al beschikbaar zijn voor typische problemen.
 2. Kijk of jouw probleem in de lijst staat onder “EA Play – abonnement opzeggen”. Als dat zo is, volg dan de instructies die daar staan.
 3. Als jouw vraag er niet tussen staat, zoek dan naar de ‘Contacteer ons’ – knop die meestal onderaan de pagina te vinden is.
 4. Je krijgt verschillende opties voor hoe je contact kunt opnemen: via live chat, telefoongesprek of email support. Kies wat het beste voor jou werkt.
 5. Zorg dat je jouw accountgegevens bij de hand hebt. Xbox-medewerkers zullen waarschijnlijk je gamertag, emailadres of andere informatie nodig hebben om je verder te helpen.
 6. Beschrijf duidelijk wat je probleem is en wat je precies zou willen doen – in dit geval het opzeggen van een EA Play-lidmaatschap.

Door deze stappen te volgen, kom je in contact met iemand die kan helpen bij het beëindigen van je EA Play abonnement via je Xbox-console of netwerkproblemen aanpakken die gerelateerd zijn aan digitale aankopen binnen EA-games of apps.

Contact opnemen met PlayStation

Om je EA Play-abonnement voor PlayStation op te zeggen, zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Deze stappen helpen je snel en efficiënt met het proces.

 1. Ga naar je apparaat, zoals een PlayStation 4, en start deze op.
 2. Bezoek de PlayStation Store direct vanaf het startscherm van je console.
 3. Scrol door naar ‘ Abonnementen Beheren‘ onder de accountinstellingen.
 4. Zoek in de lijst naar EA Play en selecteer deze optie.
 5. Je zult nu een optie zien om het abonnement op te zeggen of te annuleren. Kies voor ‘ Opzeggen‘.
 6. Volg de instructies op het scherm om de annulering af te ronden.
 7. Voor eventuele vragen of hulp kun je ook de officiële website van Electronic Arts bezoeken.

Met deze stappen kun jij eenvoudig contact opnemen met PlayStation en jouw EA Play-abonnement stopzetten.

Een strak ontworpen EA Play controller en spelconsole op een opgeruimd bureau.

Handleiding voor het Opzeggen van EA Play Abonnement

Het opzeggen van je EA Play abonnement hoeft geen hoofdpijn te zijn. Met deze eenvoudige stappen leid ik je door het proces.

 1. Bepaal eerst op welk platform je EA Play gebruikt, Xbox of PlayStation.
 2. Bezoek de website van Xbox Support of PlayStation Support, afhankelijk van jouw platform.
 3. Zoek naar de optie ‘ Accountbeheer‘ of een vergelijkbare term in hun menu.
 4. Klik op ‘ Abonnementen beheren‘, ‘Lidmaatschappen’ of iets dat daarop lijkt.
 5. Vind je EA Play abonnement in de lijst en selecteer deze.
 6. Je ziet nu een knop of link die zegt ‘Opzeggen’ of ‘Abonnement beëindigen’. Klik hierop.
 7. Volg de instructies op het scherm om de opzegging te voltooien. Vaak moet je nog bevestigen dat je echt wilt stoppen.
 8. Na het bevestigen ontvang je een e – mail over de status van je opzegging.

Zorg ervoor dat je dit proces enkele dagen voor het einde van je huidige factureringscyclus start om ongewenste kosten te voorkomen. Elk platform heeft zijn eigen kleine verschillen, maar de kernstappen blijven grotendeels gelijk. Succes met het stopzetten van jouw EA Play abonnement!

Veelgestelde vragen over het opzeggen van EA Play abonnement

Veel mensen vragen zich af hoe ze hun EA Play lidmaatschap kunnen stopzetten. Je kunt dit doen door contact op te nemen met Xbox, PlayStation of direct met EA via chat, telefonisch of per e-mail.

Voor Xbox-eigenaren, zoek je hulp in de Xbox-winkel op je console. PlayStation-gebruikers kunnen het beste de klantenservice van PlayStation benaderen. EA’s eigen klantenservice biedt ook ondersteuning via het Answers HQ-platform.

Soms kom je problemen tegen bij het beëindigen van jouw EA Play abonnement. Misschien werkt iets niet zoals verwacht. In deze gevallen is het belangrijk om niet op te geven. Er zijn altijd opties en mensen klaar om je te helpen.

Zorg ervoor dat je alle nodige informatie bij de hand hebt voordat je contact opneemt. Dit maakt het proces een stuk eenvoudiger. Lees verder voor meer details over de volgende stappen na het opzeggen van je abonnement.

Conclusie

Het opzeggen van je EA Play-lidmaatschap is best eenvoudig. Je kunt contact zoeken met Xbox of PlayStation ondersteuning om dit voor elkaar te krijgen. Zorg ervoor dat je alles goed doorneemt met hun klantenservice.

Op deze manier kun je nog steeds genieten van de games tot het einde van de huidige periode. En onthoud, je voortgang in de spellen blijft bewaard als je besluit terug te kopen. Dit maakt het makkelijker om daar weer op te pikken waar je gebleven was.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn EA Play-abonnement opzeggen?

Om je EA Play-abonnement op te zeggen, moet je contact opnemen met de klantenservice van Xbox of PlayStation, afhankelijk van waar je het abonnement hebt afgesloten. Volg de instructies die zij verstrekken om het proces te voltooien.

2. Kan ik EA Play voor Xbox en PlayStation op dezelfde manier opzeggen?

Ja, het proces om EA Play op te zeggen is vergelijkbaar voor zowel Xbox als PlayStation. Het belangrijkste verschil is dat je contact moet opnemen met de klantenservice van het platform waarop je jouw abonnement hebt.

3. Wat gebeurt er met mijn in-game voortgang als ik mijn EA Play-abonnement beëindig?

Wanneer je jouw EA Play-abonnement opzegt, behoud je jouw in-game voortgang en aankopen. Echter, toegang tot bepaalde games en voordelen van EA Play, zoals vroege proefversies, zal niet langer beschikbaar zijn tenzij je ze koopt.

4. Hoe snel wordt mijn EA Play-abonnement stopgezet na het opzeggen?

Na het opzeggen van je EA Play-abonnement via Xbox of PlayStation wordt het abonnement onmiddellijk stopgezet. Je hebt geen toegang meer tot de voordelen vanaf de datum van de volgende geplande betaling.

5. Kan ik nog steeds toegang krijgen tot games die ik heb gedownload via EA Play nadat ik mijn abonnement heb beëindigd?

Je kunt gedownloade games blijven spelen tot het einde van je huidige factureringscyclus. Na deze periode moet je de volledige game kopen of je lidmaatschap opnieuw activeren om verder te spelen.

6. Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het opzeggen van mijn EA Play-abonnement?

Als je problemen ondervindt bij het opzeggen van je EA Play-abonnement, kun je contact opnemen met de klantenservice van EA, Xbox of PlayStation voor hulp. Zij kunnen je door het proces leiden en eventuele vragen beantwoorden.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.