In dit artikel

Duurzaamheid en Chocolade Abonnementen: Wat Je Moet Weten 2024)

In dit artikel

Ben je er ooit bij stilgestaan waar de chocolade die je zo graag eet vandaan komt en tegen welke prijs? Ik ook. Dankzij onderzoek weet ik nu dat de cacaoboeren vaak onderbetaald worden en dat de cacaoindustrie een grote impact heeft op ons milieu.

Dit artikel laat zien hoe we onze chocolade-fixatie kunnen blijven bevredigen, zonder een nare bijsmaak achter te laten. Klaar om je snoepgedrag duurzaam te maken? Let’s dive in!

Key Takeaway

Mijn beste chocolade abonnement van 2024 volgens onze test is Chocstar. Je kiest zelf jouw basisvoorkeur en elke maand wordt je verrast met nieuwe smaken en je abonnement stopt automatisch!

Samenvatting

 • Duurzame chocoladerepen worden eerlijk gemaakt en zijn goed voor mens en milieu.
 • Merken zoals Tony’s Chocolonely, The Other Bar, Chocolatemakers en Johnny Doodle bieden duurzame chocolade-abonnementen aan.
 • Een duurzaam chocolade – abonnement heeft voordelen zoals maandelijks een nieuwe reep ontvangen, steunen van eerlijke handel en het milieu, gemak en flexibiliteit, en bewust genieten van je favoriete lekkernij.

Duurzaamheid en Chocolade Abonnementen

Wat zijn duurzame chocoladerepen die goed doen voor mens en milieu?

Wat zijn duurzame chocoladerepen die goed doen voor mens en milieu?

Duurzame chocoladerepen zijn goed voor mens en milieu. Ze worden eerlijk gemaakt. Dit betekent dat de cacaoboer een eerlijke prijs krijgt voor zijn oogst. Dat is goed voor hem en zijn gezin.

Deze eerlijke chocolade is ook goed voor het milieu. Het maakt geen schade aan de grond of het water in de buurt van de cacao bomen. Bekende merken zoals Tony’s Chocolonely, The Other Bar, Chocolatemakers, en Johnny Doodle maken deze soort chocolade.

Je kan ze kopen als een abonnement, net zoals een tijdschrift. Elke maand krijg je een nieuwe reep thuis. Dit is goed als je van chocolade houdt en ook goed wil doen voor anderen en de wereld.

Geniet van je chocolade en weet dat je iets goeds doet!

Wat zijn de voordelen van een duurzaam chocolade-abonnement?

Een duurzaam chocolade-abonnement heeft verschillende voordelen waar je van kunt genieten:

 1. Je ontvangt maandelijks een nieuwe reep eerlijke chocolade, zodat je altijd een voorraad hebt om van te genieten.
 2. Door te kiezen voor duurzame chocolade steun je boeren en producenten die zich inzetten voor eerlijke handel en het milieu.
 3. Je kunt verschillende merken en smaken ontdekken zonder telkens naar de winkel te hoeven gaan.
 4. Het abonnement is gemakkelijk op te zeggen of aan te passen als je je smaakvoorkeuren wilt veranderen.
 5. Het is een leuke manier om bewust te genieten van je favoriete lekkernij, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld.

Welke merken bieden duurzame chocoladerepen aan in abonnementsvorm?

Er zijn verschillende merken die duurzame chocoladerepen aanbieden in abonnementsvorm.

MerkenOver het merk
Tony’s ChocolonelyDeze pionier in duurzame chocolade zet zich in voor eerlijke handel en een leefbaar loon voor cacaoboeren.
The Other BarThe Other Bar is een radicaal nieuw soort chocolade. Elke reep bevat een blockchain-token voor een cacaoplant, waardoor boeren meer winst kunnen maken.
ChocolatemakersChocolatemakers maakt haar chocolade zelf van boon tot reep in haar eigen fabriek in Amsterdam, en gebruikt hiervoor uitsluitend biologische ingrediënten.
Johnny DoodleJohnny Doodle is een jong en hip chocolademerk dat zich niet alleen kenmerkt door haar originele smaakcombinaties, maar ook door haar MVO-beleid en duurzame productieproces.

Ieder van deze merken biedt een abonnementsdienst aan, waarbij je maandelijks een reep van hun eerlijke chocolade ontvangt. Zo’n chocolade-abonnement werkt net zoals een tijdschriftabonnement: je kiest je favoriete repen en deze worden dan regelmatig bij jou thuis bezorgd. Het is een heerlijke manier om te genieten van je favoriete chocolade en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere wereld.

Meer over ‘Chocolade Abonnement’

Wil je meer weten over wat een chocolade abonnement precies inhoudt? Ontdek de voordelen van het hebben van een chocolade abonnement, inclusief informatie over de duurzaamheid van deze abonnementen.

Leer over de verschillende soorten chocolade die je kunt vinden in abonnementen en vergelijk een chocolade abonnement met losse aankopen. Ontdek hoe je een chocolade abonnement als cadeau kunt geven en hoe om te gaan met eventuele allergieën.

Lees over de relatie tussen chocolade en gezondheid, de kosten van een chocolade abonnement, en ontdek veelgestelde vragen met betrekking tot deze abonnementen zoals “Wat zijn veelgestelde vragen over chocolade abonnementen?“.

Ontdek het proces van cacaoboon tot chocolade abonnement, en vergelijk lokale en internationale chocolade abonnementen. Lees ook over de invloed van seizoensgebonden chocolade in abonnementen, ontdek chocolade abonnementen voor bedrijven, en leer hoe je zelf een DIY chocolade abonnement kunt creëren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Duurzaamheid en Chocolade Abonnementen?

Duurzaamheid en Chocolade Abonnementen verwijzen naar abonnementen op fairtrade chocolade zoals puur, melk, en chocolade reep die milieuvriendelijk zijn.

2. Hoe draagt fairtrade chocolade bij aan duurzaamheid?

Fairtrade chocolade helpt bij duurzaamheid door sociale ondernemingen te steunen en verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu bij klimaatverandering.

3. Kan ik ook thee krijgen met mijn chocolade abonnement?

Ja! In sommige abonnementen, zoals die van Thee & Chocolade, krijg je zowel thee als fairtrade melkchocolade en puur.

4. Is er wetgeving over duurzame en fairtrade chocolade?

Ja, er zijn wetten die bedrijven zoals Ecoboxennl helpen om fairtrade en milieuvriendelijke producten zoals chocolade te verkopen.

5. Is het mogelijk om duurzaam te snoepen met een Chocolade Abonnement?

Ja, met een Chocolade Abonnement krijg je fairtrade chocolade geleverd die goed is voor het milieu en sociaal ondernemen ondersteunt.

» Referenties


Natalie Butler, R.D., L.D. en Joseph Nordqvist. (Datum publicatie niet beschikbaar). “Health Benefits and Risks of Chocolate.” Medical News Today.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/270272

» Referenties

Conclusie beste chocolade abonnement 2024 

 • Beste chocolade abonnement algemeen – Chocstar
 • Beste chocolade abonnement van Belgische chocolade – Bonbonnina
 • Beste chocolade abonnementen van eigen chocolade – Tony’s Chocolonely
 • Beste aanbieder van veel verschillende chocolade abonnementen – Chocstar
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Duurzaamheid en Chocolade Abonnementen: Wat Je Moet Weten 2024)

Laat een reactie achter