In dit artikel

Alles wat je moet weten over Dropbox-abonnementen

In dit artikel

Het kiezen van het juiste opslagsysteem voor je digitale leven kan voelen als een doolhof. Gelukkig ben je hier op het juiste adres. Mijn naam is Martijn Meeuwis, expert in product abonnementen, en samen gaan we alles ontdekken over Dropbox-opslagopties.

Met jarenlange ervaring in het adviseren over de beste abonnementen, begrijp ik precies wat belangrijk is bij het selecteren van de ideale dienst voor jouw behoeftes.

Dropbox heeft verschillende abonnementen die passen bij individuele gebruikers, gezinnen en professionals. Elk met unieke capaciteiten en hulpmiddelen die de manier waarop je documenten en foto’s bewaart en deelt kunnen transformeren.

Eén belangrijk feit: met Dropbox kun je jouw bestanden overal veilig openen en delen, of je nu op je mobiele telefoon, tablet of computer zit. Lees verder.

Samenvatting

 • Dropbox biedt verschillende abonnementen voor iedereen, van gratis persoonlijke accounts tot opties voor gezinnen en professionals. Hierdoor kun je kiezen wat het beste bij jouw opslagbehoeften en samenwerkingsvereisten past.
 • Het gratis Dropbox Basic – account geeft je 2 GB opslag, terwijl de betaalde abonnementen zoals Plus, Professional en Family meer opslag en extra functies bieden, zoals geavanceerde beveiliging en samenwerkingshulpmiddelen.
 • Met Dropbox Plus krijg je 2 TB opbergruimte en bij Professional zelfs 3 TB, waardoor deze plannen ideaal zijn voor mensen met veel bestanden. Het Family-abonnement biedt 2 TB die gedeeld kan worden met tot zes gezinsleden, wat het een geweldige keuze maakt voor gezamenlijk gebruik.
 • Bijzondere functies van sommige Dropbox-abonnementen omvatten versiegeschiedenis, waarmee je wijzigingen tot een halfjaar terug kunt herstellen, en Dropbox Vault in het Family-plan voor extra beveiliging van waardevolle informatie.
 • Voor specifieke behoeften kun je altijd beginnen met een eenvoudiger abonnement en later upgraden. Informatie over de verschillende abonnementen, hun functies en prijzen is te vinden op de website van Dropbox, waar je ook terechtkunt voor ondersteuning en het aanmelden voor een gratis proefperiode.

Verschillende soorten Dropbox-abonnementen

Dropbox biedt een scala aan abonnementen om je bestanden op te slaan en te beheren. Van gratis accounts met basisopslag tot geavanceerde opties die meer ruimte en speciale functies bieden, er is voor ieder wat wils.

Dropbox Basic (gratis account)

Met Dropbox Basic krijg je zonder kosten een account om je gegevens veilig te bewaren. Dit gratis abonnement biedt je 2 GB aan opbergruimte voor belangrijke documenten zoals video’s, foto’s en PDF-bestanden.

Je kunt eenvoudig bestanden opslaan en toegang tot ze krijgen vanaf verschillende apparaten, wat het delen met vrienden en familie moeiteloos maakt.

Dit abonnement laat ook toe om snel grote dossiers te verzenden via Dropbox Transfer, een handige tool voor als email te beperkend is. Zelfs zonder te betalen, bescherm je je persoonlijke data met basisbeveiligingsfuncties.

Zo beheer je wie jouw gedeelde links kan zien en herstel je per ongeluk verwijderde bestanden binnen 30 dagen.

Dropbox Plus

Dropbox Plus geeft je 2 TB aan opslag. Dat is veel ruimte voor al je persoonlijke documenten, foto’s en video’s. Je kunt makkelijk bestanden en mapjes synchroniseren, veilig houden en herstellen als dat nodig is.

Beheer van je abonnement gaat eenvoudig via dropbox.com. Je kunt het aanpassen, stopzetten of extra opties toevoegen. Ook regel je hier je teruggaven.

Na Dropbox Plus komt de beurt aan Dropbox Professional. Dit plan biedt nog meer mogelijkheden voor wie nog uitgebreidere functies zoekt.

Dropbox Professional

Na Dropbox Plus komt Dropbox Professional. Dit abonnement is een flinke stap vooruit voor individuen die meer nodig hebben. Je krijgt maar liefst 3 TB opbergruimte. Dat is genoeg ruimte om al je persoonlijke documenten, hoge kwaliteit afbeeldingen en zelfs grote videobestanden moeiteloos op te slaan.

Elke gebruiker kan ook gebruikmaken van versiegeschiedenis van 180 dagen. Dat betekent dat je wijzigingen in documenten tot een halfjaar terug kunt herstellen.

Een ander groot voordeel is de toegang tot geavanceerde mogelijkheden voor samenwerking. Met functies voor gedeelde links kun je makkelijk bestanden delen met anderen, zonder dat ze een Dropbox-account nodig hebben.

Dit maakt het ideaal voor professionals die vaak grote bestanden uitwisselen of feedback moeten verzamelen op hun werk. Zo houd je alles georganiseerd en op één plek, terwijl je de controle behoudt over wie jouw werk kan zien en bewerken.

Dropbox Family

Na het behandelen van Dropbox Professional richten we nu de aandacht op Dropbox Family. Dit abonnement is een schat voor gezinnen die samen willen blijven in de digitale wereld. Hiermee kunnen tot zes leden van je gezin of huishouden gezamenlijk 2 TB aan cloudopslag gebruiken.

Het idee is om essentiële bestanden, zoals foto’s, documenten en videos veilig te bewaren en gemakkelijk toegankelijk te maken voor iedereen.

Dropbox Family helpt niet alleen bij het geordend houden van jullie digitale leven, maar maakt ook back-uppen een fluitje van een cent. Met dit abonnement deel je belangrijke momenten en documenten zonder gedoe.

Elk familielid krijgt toegang tot Dropbox Vault, een extra beveiligde plek voor jullie meest waardevolle informatie. Dit maakt het samen gebruiken van opslagruimte en tools efficiënter dan ooit.

Een open laptop omringd door diverse opslagapparaten en stadsfotografie in een moderne kantooromgeving.

Voordelen en kenmerken van elk Dropbox-abonnement

Een persoon werkt op een laptop met Dropbox-abonnementen en stadfoto's. Dropbox-abonnementen bieden verschillende voordelen en kenmerken, afhankelijk van de keuze die je maakt. Elk abonnement is ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen, of je nu op zoek bent naar een basisopslagruimte of behoefte hebt aan uitgebreide functies voor samenwerking en beveiliging. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen en kenmerken van elk Dropbox-abonnement.

AbonnementVoordelenKenmerken
Dropbox BasicGratis, ideaal voor individueel gebruik2 GB opslag, bestanden delen, Dropbox Paper
Dropbox PlusGrote opslagcapaciteit, meer beveiliging2 TB opslag, wachtwoordbeveiliging, bestanden tot 100 GB versturen
Dropbox ProfessionalVoor professionals, geavanceerde tools3 TB opslag, slimme synchronisatie, Dropbox Showcase
Dropbox FamilyDelen met gezin, één factuur2 TB opslag deelbaar met 6 leden, bestands- en mapdelen

Elk abonnement richt zich op verschillende gebruikersbehoeften. Dropbox Basic is perfect voor individuele gebruikers die basisopslag nodig hebben. Dropbox Plus en Professional bieden meer opslag en extra functies voor degenen die veel bestanden hebben of samenwerken aan projecten. Dropbox Family maakt het mogelijk om opslagruimte te delen en is daarom ideaal voor gezinnen. Door te kiezen voor het abonnement dat het beste bij je past, kun je optimaal profiteren van wat Dropbox te bieden heeft.

Een persoon werkt op een laptop met Dropbox-abonnementen en stadfoto's.

Hoe je het beste Dropbox-abonnement voor jou kunt kiezen

Het kiezen van het juiste Dropbox-abonnement hangt af van je behoeften en hoe je wilt dat Dropbox jou ondersteunt. Overweeg de volgende stappen om een weloverwogen keuze te maken:

 1. Bepaal eerst hoeveel opslag je nodig hebt. Als je alleen belangrijke documenten veilig wilt bewaren, kan een Basic-account genoeg zijn. Maar als je veel grote bestanden, zoals video’s en fotoalbums, hebt, kijk dan naar Plus of Professional voor meer ruimte.
 2. Denk na over met wie je wilt delen en samenwerken. Voor individueel gebruik zijn persoonlijke abonnementen prima. Wil je echter bestanden met je familie delen, dan is een Family-abonnement met 2000 GB opslag voor maximaal zes leden geschikter.
 3. Overweeg speciale functies die elke optie biedt. Zoek je naar versleutelde cloudopslag of heb je wachtwoordbeheer nodig? Het Plus-abonnement biedt deze extra’s.
 4. Vergeet niet de mogelijkheid om abonnementen te wijzigen te verkennen. Je kunt altijd beginnen met een eenvoudiger abonnement en later upgraden als je behoeften veranderen.
 5. Raadpleeg support als je vragen hebt over het aanmeldproces of om hulp bij veelvoorkomende problemen bij het opzeggen van een gratis proefperiode.
 6. Controleer de verschillende funties en prijzen nauwkeurig. Weeg de kosten tegen de voordelen af om ervoor te zorgen dat het gekozen abonnement waarde toevoegt aan jouw dagelijkse taken.

Nu weet jij hoe het beste Dropbox-abonnement voor jou te kiezen is, laten we eens kijken naar meer informatie over Dropbox-abonnementen.

Meer informatie over Dropbox-abonnementen

Voor meer details over welk Dropbox-abonnement het beste bij je past, kun je terecht op de website van Dropbox. Hier vind je een duidelijke vergelijking van abonnementen, variërend van persoonlijke accounts tot teams.

Je ziet er ook hoe Dropbox je belangrijke bestanden beschermt en samenwerking makkelijker maakt. Het aanmelden voor een gratis proefperiode geeft je de kans om de functies zelf te ervaren zonder direct te betalen.

Als je hulp nodig hebt met je abonnement of vragen hebt over het opzeggen, biedt Dropbox ondersteuning via hun helpsectie. Daar leer je hoe je automatisch back-ups van je gegevens maakt en hoe je bestanden deelt met dierbaren of teamleden.

De mobiele toepassing maakt toegang tot je bestanden gemakkelijk, zelfs onderweg. Dit alles helpt je om een geïnformeerde keuze te maken die past bij jouw behoeften.

Conclusie over Dropbox-abonnementen

Dropbox biedt veel opties aan. Elk abonnement heeft zijn eigen pluspunten, zoals meer opbergruimte en handige functies voor zowel alleen als samen gebruik. Bij het kiezen zie je duidelijk de voordelen van elk aanbod.

Het Family-pakket laat gezinnen samen hun digitale spullen bewaren. Kortom, Dropbox past bij allerlei behoeftes en helpt gebruikers efficiënter te werken en leven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de verschillende Dropbox-abonnementen?

Er zijn verschillende abonnementen die je kunt vergelijken, zoals het persoonlijke plan met 2 TB opslagruimte, het Dropbox Family-abonnement voor bestanden van je gezin, en teamabonnementen voor samenwerken.

2. Hoe beschermt Dropbox mijn persoonlijke bestanden?

Dropbox beschermt je bestanden en mappen door automatisch een back-up te maken en biedt de mogelijkheid om wachtwoorden en opmerkingen toe te voegen voor extra beveiliging.

3. Kan ik mijn Dropbox-abonnement opzeggen als ik dat wil?

Ja, je kunt je Dropbox-abonnement op elk moment opzeggen, zelfs als je een gratis proefperiode hebt.

4. Hoe kan ik Dropbox gebruiken om samen te werken met anderen?

Met Dropbox kun je eenvoudig bestanden en mappen delen, samenwerken door opmerkingen te plaatsen en samen toegang hebben tot allemaal met Dropbox, ongeacht of je werkt via dropbox.com of via de mobiele app.

5. Werkt Dropbox op alle apparaten?

Ja, Dropbox werkt op verschillende apparaten, waaronder Windows, Android, externe harde schijven en meer, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot je bestanden waar je ook bent.

6. Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik mijn abonnement wijzig?

Als je je Dropbox-abonnement wijzigt of opzegt, kun je nog steeds vertrouwen dat we zorgvuldig omgaan met je gegevens. Je hebt de mogelijkheid om bestanden terug te draaien of door te verkopen aan een nieuw plan dat beter bij je behoeften past.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.