In dit artikel

Een laptop met een geannuleerd Dropbox-abonnement in een kantooromgeving.

Hoe Dropbox abonnement opzeggen: Een stap-voor-stap handleiding

In dit artikel

Het opzeggen van een abonnement klinkt vaak eenvoudiger dan het is. Vooral bij online diensten zoals Dropbox kan dit een uitdaging vormen. Martijn Meeuwis, de oprichter van BesteAbonnementen.nl, weet alles van de valkuilen die je kunt tegenkomen.

Met zijn achtergrond in productabonnementen en als iemand die dagelijks advies geeft over deze zaken, staat Martijn klaar om jou door dit proces te leiden. Zijn ervaring en kennis over Dropbox, van de Plus variant tot aan Dropbox Business, maken hem de perfecte gids voor dit onderwerp.

Dit artikel is niet zomaar een handleiding. Het duikt diep in de specifieke stappen om je Dropbox-abonnement, of dat nu Professional, Essentials of zelfs Family is, succesvol te beëindigen.

Ook behandelen we wat er na de opzegging met je bestanden en mappen gebeurt. Dit is cruciaal om te weten voordat je besluit afscheid te nemen van je account. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Je kunt je Dropbox – abonnement opzeggen door in te loggen op de website, naar ‘Instellingen’ te gaan en de optie ‘Abonnement opzeggen’ te selecteren. Dit proces is eenvoudig en rechttoe rechtaan.
 • Als je opzegt, worden betaalde plannen omgezet naar de gratis versie van Dropbox, waarbij je nog steeds toegang hebt tot je bestanden en mappen, maar met minder opbergruimte.
 • Het is belangrijk om een proefperiode vóór het einde op te zeggen om te voorkomen dat er kosten in rekening gebracht worden. Volg dezelfde stappen als bij het opzeggen van een betaald abonnement.
 • Mocht je problemen ondervinden bij het opzeggen, controleer dan eerst of je inloggegevens correct zijn en probeer eventuele technische storingen te verhelpen. Lukt het nog niet, neem dan contact op met de klantenservice van Dropbox voor hulp.
 • Na het succesvol opzeggen van je Dropbox – abonnement keert je account terug naar de gratis basisversie of worden leden van een teamabonnement omgezet naar individuele gratis accounts, waarbij bestanden veilig blijven bewaard.

Hoe een Dropbox-abonnement op te zeggen

Het opzeggen van jouw Dropbox-abonnement vraagt slechts enkele stappen. Je moet inloggen op de website, je accountinstellingen vinden en daar de optie voor opzeggen aanklikken.

Inloggen op dropbox.com

Ga eerst naar de website van Dropbox. Klik dan rechtsboven op ‘Aanmelden’ om je account te openen. Dit is een belangrijke stap voordat je jouw abonnement kunt stopzetten. Zorg ervoor dat je jouw inloggegevens bij de hand hebt.

Als je ingelogd bent, krijg je toegang tot verschillende opties, waaronder het beheren van jouw Dropbox Professional of Plus abonnement.

Vervolg jouw weg door naar de accountinstellingen te navigeren. Hier vind je alle informatie over jouw huidige plan, zoals Dropbox Essentials, Basic of Family-abonnement. Dit gedeelte biedt een overzicht van wat je momenteel gebruikt en geeft de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen, zoals het opzeggen van je proefperiode of het switchen naar een gratis Dropbox Basic-account.

Navigeren naar accountinstellingen

Om je Dropbox-abonnement op te zeggen, moet je eerst naar de juiste plek in je account gaan. Dit doe je door in te loggen op dropbox.com met je gegevens. Eenmaal ingelogd, zoek je naar het tandwielpictogram of de knop die meestal in de rechterbovenhoek staat.

Deze leidt je naar ‘ Instellingen‘. In dit gedeelte vind je allerlei opties om je account aan te passen, waaronder het beheren van je abonnementstype, zoals Dropbox Plus of Dropbox Family.

Zodra je in ‘Instellingen’ bent, scroll je naar beneden tot je de sectie voor abonnementsbeheer vindt. Hier zie je welk abonnement je momenteel hebt en krijg je de optie om veranderingen aan te brengen.

Of je nu een proefperiode wilt opzeggen of overstappen van Dropbox Business Plus naar een standaardpakket, dit is waar je moet zijn. Het proces is ontworpen om eenvoudig en rechttoe rechtaan te zijn, zodat je zonder gedoe wijzigingen kunt aanbrengen.

Klikken op ‘Abonnement opzeggen’

Na het navigeren naar je accountinstellingen, vind je de optie ‘Abonnement opzeggen’. Dit is cruciaal om een individueel Dropbox-abonnement te beëindigen. Zowel voor Dropbox Standard, Advanced als voor het familiepakket, volg je deze stap.

Het systeem vraagt om een reden voor opzegging en bevestiging. Wees gerust, dit proces verloopt snel en eenvoudig.

Voor diegenen die een gratis proefversie willen stopzetten, gelden dezelfde stappen. Selecteer ‘Abonnement opzeggen’, kies een reden en bevestig je keuze. Dit zorgt ervoor dat er geen kosten in rekening worden gebracht op je creditcard of via Google Play en de iPhone App Store.

Zorg dat je deze actie onderneemt voordat de proefperiode afloopt om ongewenste kosten te vermijden.

Een laptop op een rommelig bureau met een open browser en een muis die op de Abonnement Annuleren knop klikt, benadrukkend frustratie en opluchting.

Stap-voor-stap handleiding voor het opzeggen van een Dropbox-abonnement

Opzeggen van je Dropbox-abonnement hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze eenvoudige stappen om snel en effectief je abonnement op te zeggen.

 1. Open een webbrowser en ga naar dropbox.com.
 2. Log in met je accountgegevens.
 3. Beweeg je cursor naar de afbeelding van je profiel in de rechterbovenhoek.
 4. Kies ‘Instellingen’ uit het dropdownmenu.
 5. Zoek het tabblad ‘Abonnement’ aan de linkerzijde en klik hierop.
 6. Scroll naar beneden tot je de optie ‘Abonnement opzeggen’ vindt. Klik op deze link.
 7. Dropbox zal proberen te begrijpen waarom je wilt opzeggen en kan alternatieven bieden of kortingen voorstellen. Kies ‘Doorgaan met opzegging’ als je nog steeds wilt doorgaan.
 8. Je krijgt verschillende vragen over waarom je opzegt. Vul deze in of sla ze over volgens jouw voorkeur.
 9. Bevestig dat je wilt opzeggen door nogmaals op ‘Abonnement opzeggen’ of een vergelijkbare bevestigingsknop te klikken.

Vergeet niet dat, als je een proefperiode wilt stopzetten voordat deze verandert in een betaald abonnement, het essentieel is dit voor het einde van de proefperiode te doen om ongewenste kosten te vermijden. Voor mobiele apparaten open je de mobiele applicatie, tik je op het tabblad ‘Abonnementen’ en volg je vergelijkbare stappen om jouw abonnement te beëindigen.

Als beheerder van een Dropbox Family-abonnement heb jij ook de controle om wijzigingen aan te brengen, inclusief leden uitnodigen of verwijderen, naast het controleren van de beschikbare online ruimte.

Het is belangrijk om bewust te zijn dat wanneer jij besluit jouw teamabonnement bij Dropbox Advanced te annuleren, alle data toegankelijk blijft tot aan het einde van jouw huidige factureringscyclus.

Na succesvolle annulering keert jouw account terug naar Dropbox Basis, waardoor sommige geavanceerde functies wellicht niet langer beschikbaar zijn maar jouw bestanden veilig blijven bewaard in de cloudopslagdienst.

Een desktopcomputer met een geopende webbrowser naar de Dropbox-instellingenpagina en luchtfotografie.

Wat gebeurt er na het opzeggen van het Dropbox-abonnement?

Na het beëindigen van je Dropbox-abonnement verandert er iets in je account. Als je een individueel betaald plan had, blijft je account actief, maar schakelt over naar de gratis versie.

Je behoudt toegang tot je bestanden en mappen, maar met minder opbergruimte.

Heb je een Dropbox-teamabonnement opgezegd? Dan worden alle leden aan het einde van de factureringsperiode omgezet naar individuele gratis accounts. Voor een Family-plan kun je tot die tijd nog steeds leden beheren en de gebruikte ruimte controleren.

Het is ook handig te weten dat als je een proefperiode opzegt voor deze eindigt, je niet wordt gefactureerd.

Problemen bij het opzeggen oplossen

Kom je een probleem tegen bij het opzeggen van je Dropbox-abonnement? Geen zorgen. Er zijn stappen die je kunt volgen om dit op te lossen. Allereerst, controleer of je inloggegevens juist zijn.

Verkeerde informatie kan vaak het proces verstoren. Vervolgens, als je tijdens een proefperiode opzegt, zorg dan dat je dit doet voordat de proef eindigt. Dit om te voorkomen dat er kosten in rekening gebracht worden op je creditcard.

Soms kan het probleem liggen bij technische storingen van de website. In zo’n geval kan het helpen om de pagina te vernieuwen of later nog eens te proberen. Als geen van deze stappen werkt, neem dan direct contact op met de klantenservice van Dropbox.

Zij kunnen specifieke problemen vaak snel en efficiënt oplossen. Zo krijg je direct hulp en voorkom je ongewenste verrassingen op je bankrekening.

Laten we nu eens kijken wat er gebeurt nadat je het Dropbox-abonnement succesvol hebt opgezegd.

Conclusie

Het opzeggen van je Dropbox-abonnement hoeft niet moeilijk te zijn. Deze handleiding laat zien hoe eenvoudig het proces kan zijn, of je nu een individuele gebruiker bent of deel uitmaakt van een groter team.

Volg gewoon de stappen en neem zo nodig contact op met de ondersteuning van Dropbox voor hulp. Of je nu naar een andere dienst wilt overstappen of gewoon wilt stoppen met betalen, deze stappen helpen je op weg.

Ontdek hoe vrijheid in het beheren van je online opslag binnen handbereik is.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Dropbox proefperiode opzeggen voordat deze afloopt?

Je kunt je Dropbox proefperiode eenvoudig opzeggen door naar je accountinstellingen te gaan en de optie ‘Abonnement opzeggen’ te selecteren. Dit moet je doen voordat de proefperiode afloopt om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht op je creditcard.

2. Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik mijn Dropbox abonnement opzeg?

Wanneer je jouw Dropbox abonnement opzegt, blijven je bestanden bewaard in je account in de gratis versie. Je hebt nog steeds toegang tot al je bestanden, maar met beperkte opslagruimte.

3. Kan ik mijn Dropbox abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je Dropbox abonnement op elk moment opzeggen. Ga gewoon naar de instellingen van je account, kies voor ‘Abonnement beheren’ en volg de stappen om je abonnement te annuleren.

4. Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van mijn Dropbox abonnement?

Nee, het opzeggen van je Dropbox abonnement is gratis. Je hoeft geen extra kosten te betalen om je abonnement te beëindigen, ongeacht of je dit tijdens de proefperiode of daarna doet.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Dropbox abonnement opzeggen: Een stap-voor-stap handleiding

Laat een reactie achter