In dit artikel

Coolblue Abonnement Review Ervaringen en Test!

Coolblue Abonnement Review (2024) | Ervaringen en Test!

In dit artikel

Dat Coolblue al jarenlang dé winkel is waar je terechtkunt voor allerlei apparaten voor in en om het huis, is bij bijna iedereen wel bekend. Maar dat deze winkel ook abonnementen aanbiedt, staat bij nog maar weinig mensen op de radar. Terwijl een Coolblue abonnement juist zo handig kan zijn! Met een witgoed abonnement van Coolblue mag je namelijk minimaal 1 jaar gebruikmaken van een gloednieuw apparaat en daarvoor betaal je een vooraf bekend en relatief laag maandbedrag. En na afloop van het jaar mag je maandelijks gratis opzeggen en komt Coolblue je apparaat weer kosteloos ophalen. Je huurt de machine dus als het ware van Coolblue. Ben je hier benieuwd naar? Lees er in dit artikel meer over!


Klik hier voor de beste deal

Over Coolblue

Coolblue is een bekende, online retailer die is opgericht in 1999. Het bedrijf begon oorspronkelijk als een studentenbedrijf dat camera’s verkocht, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste webwinkels van Nederland en België. Coolblue heeft een breed scala aan productcategorieën, waaronder elektronica, huishoudelijke apparaten, persoonlijke verzorging, sportartikelen, speelgoed en nog veel meer. Het bedrijf heeft een hele sterke focus op klantenservice en staat erom bekend alles te doen voor een glimlach. 

Enkele voordelen van Coolblue zijn gratis levering en aansluiting, een 30 dagen retourbeleid en verschillende betaalmethoden. Tot enkele jaren geleden was Coolblue alleen een webwinkel, maar tegenwoordig heeft het bedrijf ook fysieke winkels en afhaalpunten in Nederland en België.

Coolblue biedt sinds enige tijd verschillende abonnementen aan, zoals een wasmachine abonnement, droger abonnement, koelkast abonnement, wasdroogcombinatie abonnement en een vriezer abonnement. Deze abonnementen bieden klanten de mogelijkheid om producten te leasen en maandelijks te betalen, inclusief gratis reparaties en vervanging, indien nodig. Na afloop van het abonnement neemt Coolblue het apparaat weer terug. Je kunt er echter ook voor kiezen om de machine tegen een lage prijs over te kopen. In dat geval ben je wel eigenaar van het artikel. De producten die na de looptijd terug worden genomen, krijgen een tweede leven of worden op verantwoorde wijze afgevoerd. 

Al met al is Coolblue een populaire en betrouwbare winkel met een breed scala aan producten, een uitstekende klantenservice en diverse handige abonnementsmogelijkheden. Laten we er eens induiken!

Coolblue Abonnement Review  Ervaringen en Test!

De Coolblue abonnementen

Ben je benieuwd naar welke abonnementen je allemaal bij Coolblue kunt vinden? In de volgende alinea’s leg ik alle beschikbare abonnementen kort uit. Daar gaan we!

Coolblue witgoed abonnement

Witgoedapparaten zijn vaak een van de duurdere kostenposten voor je woning. Voor een nieuwe wasmachine, koelkast of bijvoorbeeld vriezer betaal je al gauw enkele honderden euro’s. Een van de grootste voordelen van abonnementen op witgoed is dan ook dat je deze grote uitgave spreidt over een bepaalde, vooraf vastgestelde looptijd. Je betaalt dus een veel lager maandelijks bedrag voor hetzelfde witgoed apparaat dat je anders misschien niet eens had kunnen kopen. 

Coolblue biedt voor wasmachines, koelkasten, vriezers, vaatwassers, drogers en wasdroogcombinaties een abonnement aan. Na afloop van het abonnement neemt Coolblue je apparaat weer terug en ben je er vrij in om opnieuw een witgoed abonnement af te sluiten. Je mag er echter ook voor kiezen om het apparaat over te kopen nadat je abonnement is afgelopen. Coolblue maakt dan een speciale prijs voor je. 

Coolblue wasmachine abonnement

Een Coolblue wasmachine huren? Dat kan al vanaf €16,99 per maand. Nu heeft Coolblue natuurlijk geen eigen merken wasmachines, maar je kunt wel een wasmachine leasen vía Coolblue. Deze wasmachines hebben altijd energielabel A, wat betekent dat ze uitermate zuinig zijn in zowel energiegebruik als watergebruik. Momenteel kun je kiezen voor een Coolblue lease wasmachine van bekende merken zoals AEG, Bosch en Samsung. Ieder model heeft een vulcapaciteit van 8-11 kilogram en daarmee zijn ze allemaal geschikt voor middelgrote tot grote huishoudens. 

Een wasmachine abonnement van Coolblue is na 1 jaar kosteloos op te zeggen. Je zit er dus helemaal niet zo lang aan vast en dat is voor deze lage maandprijs van nog geen €17 best bijzonder. Gaat er iets stuk aan je wasmachine tijdens je Coolblue wasmachine abonnement, dan wordt het onderdeel gratis gerepareerd of vervangen. Als dat niet mogelijk is, krijg je een heel nieuw apparaat ter vervanging. 

Kies je er bovendien voor om vóór 23:59 uur een wasmachine te huren via Coolblue, dan heb je je apparaat de volgende dag gratis op de juiste plek staan. Let op: een Coolblue wasmachine abonnement is iets anders dan een Coolblue wasmachine op afbetaling. Wat betreft Coolblue wasmachine abonnement ervaringen; het overgrote merendeel van de klanten is positief over zowel de producten als de klantenservice. 

Coolblue Abonnement Review  Ervaringen en Test!

Coolblue koelkast abonnement

Ook als het gaat om koelkasten, dan kun je bij Coolblue hele mooie abonnementen afsluiten. Je kunt op dit moment kiezen voor een tweetal koelkasten: eentje van Samsung en eentje van Veripart. De goedkoopste koelkast kost in zijn geheel al bijna €600, maar met een koelkast abonnement van Coolblue betaal je nog geen €23 per maand. Voor een Coolblue abonnement op de Samsung koelkast betaal je €24,99 per maand. Dit model is eveneens geschikt voor 5 personen en bevat ook de no-frost-functie. De Samsung koelkast maakt echter minder geluid dat de Veripart koelkast. De koelkasten hebben een energielabel A, B of C.

Net als het wasmachine abonnement is ook het Coolblue koelkast abonnement na 1 jaar kosteloos op te zeggen. En omdat het bij koelkasten helemaal belangrijk is dat je altijd een functionerend apparaat hebt staan, krijg je bij defecten binnen 48 uur een nieuwe thuisbezorgd. En, voor 23:59 uur besteld, is morgen gratis bezorgd en aangesloten. 

Coolblue vriezer abonnement

Heb je meer diepvriesruimte nodig, dan is een extra vrijstaande vriezer een goede keuze voor jou. Maar ook hiervoor betaal je normaal gesproken al snel enkele honderden euro’s als je het apparaat in één keer betaalt. Gelukkig vind je bij Coolblue vriezer abonnementen, waarbij je voor het goedkoopste model nog geen €15 per maand betaalt. De maandprijs van het duurste model vrijstaande vriezer abonnement is €27,99 per maand. In een notendop is het duurdere model 2 keer zo groot, maakt hij minder geluid en hoef je hem nooit te ontdooien dankzij de no-frost-functie. Op dit moment kun je kiezen uit 10 modellen vriezers. 

Alle vriezer abonnementen van Coolblue zijn na 1 jaar iedere maand gratis op te zeggen. Je vriezer wordt dan kosteloos opgehaald en jij kunt opnieuw kijken naar een nieuw vriezer abonnement. Je mag er ook voor kiezen om je huidige vriezer voor een vriendenprijsje over te kopen. Onder de uitstekende Coolblue service hoort zelfs een vervangend apparaat als je vriezer stukgaat. Activeer je bovendien je vriezer abonnement voor 23:59 uur, dan wordt hij de volgende dag gratis bezorgd en op de juiste plek aangesloten.

Coolblue Abonnement Review  Ervaringen en Test!

Coolblue abonnement vaatwasser

Nieuwe vaatwasser nodig, maar wil (of kun) je niet het hele bedrag in één keer betalen? Bekijk dan eens een Coolblue vaatwasser abonnement. Zo heb je al een gloednieuwe vaatwasser voor nog geen €20 per maand. Door de aanschafprijs van het apparaat te spreiden, wordt het voor heel veel mensen ineens haalbaar om een nieuwe vaatwasser aan te schaffen. 

Momenteel kun je bij Coolblue kiezen uit een 9 modellen vaatwassers van Bosch, AEG en Siemens. De AEG vaatwasser is met een maandprijs van €19,99 de budgetoptie, maar met ruimte voor 13 couverts, een eco-programma en ruime bestekmand, is het een echte topper. Deze vaatwasser heeft energielabel D, wat hem iets minder zuinig maakt dan de Bosch en Siemens vaatwassers. Voor een abonnement op de Siemens vaatwasser betaal je €24,99 per maand en het Bosch vaatwasser abonnement kost je net geen €27 per maand. Deze vaatwassers hebben energielabel C, een besteklade en een intensieve zone voor extra reiniging. De Bosch vaatwasser heeft 3 sproeiarmen, waar de Siemens en AEG vaatwassers 2 sproeiarmen hebben. 

De standaard looptijd van een Coolblue vaatwasser abonnement is 1 jaar. Hierna kun je je vaatwasser kosteloos laten ophalen en een nieuw abonnement afsluiten, maar je mag het apparaat ook voor een extra lage prijs overnemen. Stuur je de vaatwasser retour, dan zorgt Coolblue ervoor dat het apparaat een tweede leven krijgt. Merk je dat er een onderdeel aan vervanging toe is tijdens je vaatwasser abonnement, dan wordt de machine kosteloos gerepareerd of vervangen.

Coolblue droger abonnement

Ook als je een nieuwe droger nodig hebt, dan kun je bij Coolblue terecht. Je kunt kiezen uit 19 verschillende drogers, waarbij je voor de goedkoopste nog geen €20 per maand betaalt. Deze AEG SensiDry droger heeft een vulgewicht van 8 kilogram en is daarmee heel geschikt voor gemiddelde huishoudens. En hoewel deze droger de minst zuinige in de selectie is, heeft hij alsnog energielabel A++. Dit maakt de AEG SensiDry droger niet alleen een budgetvriendelijke, maar ook een zeker duurzaam verantwoorde keuze. 

Nog een stapje duurzamer gaan? Kies dan voor de Siemens, Samsung of AEG Absolute Care droger. Alle drie hebben ze energielabel A+++ en kunnen ze 8 kilogram vulgewicht aan. De Siemens droger bevindt zich qua prijs en functionaliteiten in het hoogste segment. Je betaalt voor dit apparaat €26,99 per maand. Deze Siemens droger is echter zeer onderhoudsarm, dankzij de zelfreinigende condensor. 

Ook voor het Coolblue droger abonnement geldt een minimale looptijd van 12 maanden. Daarna kun je maandelijks en zonder bijkomende kosten opzeggen. Lever je het apparaat weer in, dan kun je opnieuw een droger abonnement afsluiten. Word je liever eigenaar van je droger, dan kun je via de Coolblue klantenservice vragen wat de verkoopprijs is. Andere voordelen van het Coolblue droger abonnement: gratis reparatie of vervanging van een defect onderdeel (of de volledige machine). 

Coolblue Abonnement Review  Ervaringen en Test!

Coolblue wasdroogcombinatie abonnement

Coolblue biedt ook wasdroogcombinatie abonnementen aan waarbij je een splinternieuwe wasdroogcombinatie kunt kopen in combinatie met een abonnement. Je hebt al zo’n Coolblue wasdroogcombinatie abonnement vanaf €24,99 per maand. Op dit moment kun je kiezen uit een zestal wasdroogcombinaties: een Samsung, AEG en Bosch. 

Met energielabel C zijn de Samsung en Bosch combinaties de meest zuinige in zowel energieverbruik als waterverbruik. De AEG combinatie komt daarna met energielabel D. Met een vulgewicht van 9 en 6 kilogram is de Bosch combinatie geschikt voor grotere huishoudens. Zowel de Samsung als de AEG hebben een vulgewicht van 8 en 5 kilogram en dat maakt ze geschikt voor gemiddelde huishoudens. 

Het feit dat je na 1 jaar iedere maand kosteloos opzeggen en je dus echt niet lang aan een abonnement vastzit, siert Coolblue. Bij andere aanbieders kan de looptijd namelijk toenemen tot enkele jaren. Als er tijdens het contract iets misgaat met je apparaat, wordt het defecte onderdeel gratis en snel gerepareerd. En als reparatie niet meer mogelijk is, dan ontvang je binnen 48 uur een nieuwe wasdroogcombinatie van Coolblue.

Coolblue Abonnement Review  Ervaringen en Test!

Coolblue abonnementen reviews en ervaringen

Hieronder vind je een samenvatting van enkele Coolblue abonnement ervaringen en een paar voorbeelden van reviews. 

De reviews van Coolblue op Trustpilot zijn over het algemeen zeer positief. Veel klanten waarderen de snelle en betrouwbare levering van producten, de goede service en het brede assortiment van de webshop. Daarnaast wordt de klantenservice geprezen om haar vriendelijkheid en behulpzaamheid bij het oplossen van problemen. Enkele klachten gaan over vertragingen bij de levering, maar deze lijken in de meeste gevallen opgelost te zijn door Coolblue. Over het algemeen wordt Coolblue beoordeeld als een uitstekende webshop met een uitstekende klantenservice.

Nathalie benoemt in haar review dat Coolblue een groot aanbod heeft en dat je gemakkelijk een vergelijking maakt tussen artikelen. Ook de snelle levering vindt ze ideaal. Philip voegt hier aan toe dat de productinformatie klopt en dat de bezorging van het artikel op het afgesproken moment plaatsvond bij zijn bestelling.

De voordelen van een Coolblue abonnement

Benieuwd naar de concrete voordelen van Coolblue abonnementen? Ik heb ze voor de volledigheid nogmaals hieronder voor je gebundeld. 

✅ Geen hoge aanschafprijs, wel gelijk gebruikmaken van nieuwe A-kwaliteit apparaten;  

✅ Voor nagenoeg ieder witgoed apparaat een geschikt abonnement; 

✅ Na 1 jaar kosteloos en maandelijks opzeggen;

✅ Na de looptijd wordt je apparaat opgehaald, maar je mag hem ook voor een lage prijs overkopen;

✅ Uitstekende Coolblue service: gratis reparatie of vervanging van onderdeel of machine.  

Enkele nadelen van Coolblue lease

Ook bij Coolblue kan ik enkele nadelen benoemen. Die vind je hieronder.

❌ De apparaten zijn nooit echt van jou, tenzij je ervoor kiest om de machine over te kopen;

❌ Het hangt van het abonnement af, maar bij bepaalde abonnementen is het aanbod wat karig. 

Coolblue leasen; waar te vinden?

Weten waar je de producten van de Coolblue lease kunt vinden? Heel eenvoudig: via de Coolblue website en de fysieke filialen die zich door heel Nederland bevinden. Coolblue heeft een deel van de website gewijd aan abonnementen en leaseproducten. Hier vind je dus meer informatie over Coolblue abonnementen én je ziet snel welke producten in combinatie met een abonnement worden aangeboden. 


Klik hier voor de beste deal

Kies voor gemak met verschillende abonnementen

Dat Coolblue niet de enige is die abonnementen aanbiedt, wist je misschien al. Maar weet je ook dat er voor bijna alles in en om je huis een abonnement te vinden is? En de beste, die onderzoek ik allemaal op deze website. Zo vertelde ik in eerdere artikelen al wie het beste koffiemachine abonnementbed abonnement en matras abonnement aanbiedt. Nieuwe boxspring nodig? Bekijk dan eens wie de beste boxspring lease aanbiedt. 

Zeker voor in het huishouden zijn er abonnementen in overvloed. Zo vertelde ik je al wie het beste fornuis abonnementkeukenmachine abonnementwasmachine abonnementwasmiddel abonnementdroger abonnementwasdroogcombinatie abonnementkoelkast abonnementvriezer abonnementvaatwasser abonnementvaatwasblokjes abonnementstofzuiger abonnement en WC papier abonnement aanbiedt. 

En zelfs voor reviews over de aanbieders achter de abonnementen ben je hier aan het juiste adres. Benieuwd naar mijn BlueMovement abonnementen review, Bundles abonnementen review, Skala abonnementen review of Splash lease review? Je vindt ze allemaal op deze website. Ook lees je meer over Coolblue abonnementen opzeggen, mocht je ooit van je abonnement af willen.

Coolblue Abonnement Review  Ervaringen en Test!

Meest gestelde vragen over abonnement Coolblue

Wil je nog meer weten over Coolblue? Hieronder lees je antwoorden op enkele meest gestelde vragen. 

Kan ik gebruikmaken van korting op Coolblue?

Of er op dit moment een kortingscode geldt voor Coolblue abonnementen? Helaas niet. Dat betekent echter niet dat er nooit korting geldt. Deze abonnementen zelf zijn bijvoorbeeld al echte prijs stunters. Het zou bovendien best kunnen dat er in de toekomst wel kortingen en kortingscodes geïntroduceerd worden. Op dit moment kun je daar echter nog geen gebruik van maken, maar het loont vaak om even te Googelen.

Hoe werkt een Coolblue abonnement?

Hoe een Coolblue abonnement precies werkt? Heel simpel: je weet wat voor soort apparaat je wilt hebben en je weet dat je je abonnement bij Coolblue wilt afsluiten. Bekijk via de website welke modellen aangeboden worden in combinatie met een abonnement en maak je keuze. Doorloop het bestelproces zoals je bij normale Coolblue bestellingen ook doet en je abonnement is actief. Doe je dit allemaal voor 23:59 uur, dan wordt je machine de volgende dag al gratis bij je thuisbezorgd en aangesloten. Na de looptijd van 1 jaar kun je je abonnement kosteloos maandelijks opzeggen. Je kunt er dan voor kiezen om het apparaat te laten ophalen of hem voor een lage prijs over te kopen. 

Wat zijn de algemene Coolblue.nl abonnement ervaringen?

Meer over de algemene Coolblue ervaringen weten, is altijd handig. En die ervaringen zijn werkelijk uitmuntend. Coolblue is een verkoper die erom bekendstaat alles te doen om de klant tevreden te houden. En dat betekent een breed servicepakket, zoals gratis reparatie of vervanging én een korte looptijd van 1 jaar. Mocht je nog twijfelen: niet doen! Dat deden veel klanten van Coolblue ook niet en nu zijn ze hartstikke blij met hun nieuwe abonnement. (1)

Foto van Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.