In dit artikel

Persoon teleurgesteld vanwege geannuleerd abonnement op smartphone.

coolblue abonnement opzeggen: Hoe kan ik mijn abonnement bij Coolblue opzeggen?

In dit artikel

Veel mensen denken dat het opzeggen van een abonnement moeilijk is. Maar, dit hoeft niet zo te zijn. Ik, Martijn Meeuwis, ken de ins en outs van het opzeggen van abonnementen. Met mijn ervaring help ik jou door dit proces.

Het stopzetten van je Coolblue abonnement kan makkelijker zijn dan je denkt.

Een belangrijk feit is dat je jouw Coolblue abonnement maandelijks kosteloos kunt beëindigen. Dit artikel laat zien hoe dat moet en geeft nuttige tips. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Om je Coolblue abonnement op te zeggen, kun je gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice via telefoon of e-mail tot 23.59 uur elke dag.
 • Je kunt je abonnement na een jaar gebruik maandelijks kosteloos beëindigen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de opzegtermijn van één maand na de minimale periode.
 • Bij het opzeggen van je abonnement biedt Coolblue hulp bij het kiezen tussen het overnemen van het apparaat tegen een bepaalde prijs of het terugsturen ervan.
 • Een opzegbrief of e – mail moet duidelijk jouw intentie om het abonnement te beëindigen vermelden, inclusief je persoonlijke klantgegevens.
 • Na succesvolle opzegging, ontvang je van Coolblue een bevestigingsbericht en informatie over de volgende stappen met betrekking tot het gehuurde apparaat.

Wat is een Coolblue abonnement?

Overgaand van de inleiding naar wat meer details, een Coolblue abonnement geeft je de mogelijkheid om huishoudelijke apparaten te gebruiken voor een vast bedrag per maand. Dit betekent dat je niet in één keer voor het apparaat betaalt, maar elke maand een klein bedrag overmaakt.

Je huurt dus eigenlijk het product van Coolblue. Denk hierbij aan wasmachines, drogers of koelkasten.

Het mooie van dit systeem is dat je na een jaar elke maand kunt stoppen zonder extra kosten. Ook zit er eens in de twee jaar een service inbegrepen waarbij ze het apparaat kosteloos naar je nieuwe huis verhuizen als je gaat verhuizen.

Zo blijf je flexibel en zit je niet vast aan langdurige verplichtingen.

Een gezin geniet van nieuwe huishoudelijke apparaten in gezellige woonkamer.

Hoe werkt een Coolblue abonnement?

Met een Coolblue abonnement krijg je toegang tot verschillende services voor jouw apparaten, zoals wasmachines, koelkasten, en meer. Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit is niet voor het afbetalen van het apparaat, maar voor de huur ervan.

Na een jaar kun je het abonnement elke maand kosteloos stopzetten.

De service omvat onder meer gratis reparatie of vervanging bij problemen. Na twee jaar mag je het apparaat gratis laten verhuizen als je gaat verhuizen. Het kiezen van een leverdatum voor je wasmachine of ander groot apparaat gebeurt zonder onverwachte extra kosten.

Voor alle vragen of hulp kun je contact opnemen met de klantenservice van Coolblue. Zij helpen bij het bekijken van bestellingen, aanmelden van retouren of reparaties en het wijzigen van gegevens.

Een gezin geniet van Coolblue-apparaten in een moderne keuken.

Het opzeggen van het Coolblue abonnement

Het stopzetten van je Coolblue contract is eenvoudiger dan je denkt; lees verder om te ontdekken hoe.

Contact opnemen met klantenservice

Je kunt de klantenservice van Coolblue gemakkelijk bereiken om je abonnement op te zeggen. Ze zijn beschikbaar tot 23.59 uur elke dag. Gebruik je telefoon of stuur een e-mail naar abonnementen@coolblue.nl.

Dit is handig als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt over bijvoorbeeld wasmachine abonnementen of koelkast abonnementen.

Als je abonnement bijna eindigt en je overweegt een aanschaf, praat dan met de klantenservice voor een koopoptie. Ook kun je kiezen voor kosteloos maandelijks opzeggen door simpelweg contact op te nemen.

Hierna gaan we kijken naar de opzegtermijn van je abonnement.

De opzegtermijn

Nadat je contact hebt opgenomen met de klantenservice van Coolblue, is het belangrijk om te weten hoe de opzegtermijn werkt. De termijn voor het beëindigen van je contract is één maand na de minimale periode van je abonnement.

Dit betekent dat, als jouw overeenkomst een minimale duur heeft, je pas na deze periode maandelijks kun stopzetten zonder extra kosten.

Voor bijna alle typen abonnementen, zoals witgoed services en media apparatuur lidmaatschappen, geldt deze maximale opzegtermijn van één maand. Zorg ervoor dat je deze termijn in gedachten houdt om onverwachte kosten te voorkomen.

Het proces is eenvoudig: zodra de minimale looptijd van 12 maanden verstreken is, kun je jouw abonnement elke maand kosteloos annuleren.

Stap-voor-stap handleiding voor het opzeggen van een Coolblue abonnement

Het opzeggen van je Coolblue abonnement hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze eenvoudige stappen en je bent zo klaar.

 1. Zoek eerst je klantgegevens op. Dit zijn je naam, adres en het e – mailadres dat je gebruikt hebt bij het aanmelden voor het abonnement.
 2. Bereid een opzegbrief voor of gebruik de 123opzeggen service om dit proces te vereenvoudigen. Vermeld in de brief duidelijk je wens om het abonnement te beëindigen.
 3. Bepaal of je binnen de minimale looptijd van het abonnement valt of niet. Als dat zo is, controleer dan de minimale periode die je moet afwachten voordat je kunt opzeggen.
 4. Neem contact op met de Coolblue klantenservice via telefoon of e – mail. Geef aan dat je jouw abonnement wilt stopzetten.
 5. Verstuur de opzegbrief per e – mail als bijlage of gebruik de post als alternatief. Zorg ervoor dat je een bevestiging vraagt van ontvangst.
 6. Houd rekening met de opzegtermijn van minimaal 30 dagen na de minimale looptijd van het contract.
 7. Controleer of er eventuele eenmalige kosten verbonden zijn aan het vroegtijdig beëindigen van jouw abonnement.
 8. Wacht op een bevestigingsbericht van Coolblue over het succesvol annuleren van jouw abonnement.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, verzeker je jezelf ervan dat het proces om jouw Coolblue abonnement te annuleren soepel verloopt.

Wat gebeurt er na het opzeggen van het abonnement?

Na het stopzetten van je abonnement neemt Coolblue contact met je op. Zij sturen een brief met informatie over de volgende stappen. Deze brief legt uit wat je moet doen na de opzegtermijn van één maand.

Ook als je gebruik hebt gemaakt van de tevredenheidsgarantie, ontvang je deze informatie.

Je krijgt opties voor wat je kunt doen met het gehuurde apparaat, zoals een wasmachine of een stofzuiger. Coolblue biedt soms de keuze om het apparaat over te nemen tegen een bepaalde prijs of terug te sturen.

De klantenservice helpt je graag met deze beslissingen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Veelgestelde vragen over Coolblue abonnementen

Na het afmelden van je abonnement, heb je misschien nog vragen. Daarom duiken we hier dieper in op de meest gestelde vragen over de Coolblue abonnementen. Veel klanten vragen zich af hoe lang de minimale looptijd van een abonnement is.

Dit is belangrijk om te weten voordat je besluit een contract aan te gaan. De minimale looptijd is vaak een jaar. Na dit jaar kun je je abonnement elke maand kosteloos stopzetten. Dat geeft flexibiliteit als je behoeften veranderen.

Een andere veelgestelde vraag gaat over het proces van opzeggen via e-mail en wat de opzegtermijn dan is. Klanten vinden het prettig om te weten dat ze hun abonnement op elk witgoed, zoals wasdrogers of was-droogcombinaties, met slechts één maand opzegtermijn kunnen beëindigen.

Het enige wat je moet doen is een e-mail sturen naar de klantenservice van Coolblue. Zij helpen je vervolgens met het stopzetten van de automatische incasso en zorgen dat jouw abonnement correct wordt beëindigd.

Dit proces toont aan dat Coolblue waarde hecht aan goede service en klantvriendelijkheid.

Conclusie

Je abonnement bij Coolblue opzeggen is makkelijk en kosteloos na de eerste 12 maanden. Simpelweg contact opnemen met de klantenservice volstaat. De stappen die we hebben besproken, tonen aan dat iedereen dit snel kan regelen.

Ontdek de kracht van eenvoudige acties om meer controle te hebben over jouw diensten. Laat deze tips je motiveren om slimme keuzes te maken in de wereld van abonnementen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe neem ik contact op met de klantenservice van Coolblue om mijn abonnement op te zeggen?

U kunt de klantenservice van Coolblue bereiken via hun website of door te bellen. Zij helpen u graag bij het opzeggen van uw witgoed, wasdroger, of was-droogcombinatie abonnement.

2. Kan ik mijn abonnement online opzeggen?

Ja, u kunt uw abonnement online opzeggen door in te loggen op uw account in de online winkel van Coolblue. Volg de instructies voor het beëindigen van uw abonnement.

3. Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen van mijn abonnement bij Coolblue?

De prijzen en voorwaarden voor het opzeggen kunnen variëren. Controleer de specifieke voorwaarden van uw abonnement of neem contact op met de klantenservice van Coolblue voor meer informatie.

4. Hoe snel wordt mijn abonnement bij Coolblue stopgezet na het opzeggen?

Na het opzeggen van uw abonnement bij Coolblue wordt deze meestal binnen enkele werkdagen stopgezet. Voor de exacte timing kunt u het beste direct contact opnemen met de klantenservice van Coolblue.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on coolblue abonnement opzeggen: Hoe kan ik mijn abonnement bij Coolblue opzeggen?

Laat een reactie achter