In dit artikel

Een persoon die door een digitaal doolhof navigeert met een laptop en het Canva-logo, omringd door hoge gebouwen en stadslichten.

Hoe kan ik mijn Canva abonnement opzeggen bij een ontwerpprogramma?

In dit artikel

Het opzeggen van een abonnement lijkt soms op een doolhof zonder uitgang. Ik, Martijn Meeuwis, heb door BesteAbonnementen.nl veel ervaring in het navigeren door deze digitale doolhoven.

Met mijn kennis help ik je graag door het proces van het annuleren van jouw Canva lidmaatschap, een populaire tool voor ontwerp. Het is belangrijk om te weten dat je niet vastzit aan Canva als je besluit dat het platform niet meer bij je past.

Dit artikel leidt je stap voor stap door het opzeggen van je Canva-abonnement. Eén belangrijk feit om te onthouden is dat Canva Pro een proefperiode biedt, wat betekent dat je zelfs na aanmelding tijd hebt om te beslissen zonder kosten.

Lees verder voor eenvoudige stappen om vrijheid terug te krijgen in je keuze van ontwerptools. Blijf lezen.

Samenvatting

 • Je moet inloggen op je Canva – account en navigeren naar ‘ Facturering en abonnementen‘ om je abonnement te annuleren of de automatische verlenging uit te zetten.
 • Als je een jaarlijks Canva – abonnement hebt, kun je het pauzeren om niet te betalen voor de tijd dat je het niet gebruikt.
 • Na opzegging blijft je Canva – account actief, waardoor je nog steeds toegang hebt tot je ontwerpen, maar zonder de premium functies.
 • Je kunt altijd je Canva Pro of Canva for Teams – abonnement wijzigen afhankelijk van je behoeften via de accountinstellingen.
 • Voor het definitief verwijderen van je Canva – account ga je naar de pagina Accountinstellingen, maar bedenk goed dat dit niet omkeerbaar is en alle gegevens permanent verloren gaan.

Wat is een Canva-abonnement?

Nu je weet dat Canva een ontwerptool is, vraag je je misschien af wat een abonnement inhoudt. Een Canva-abonnement geeft je toegang tot extra functies die het ontwerpen nog makkelijker maken.

Je krijgt bijvoorbeeld toegang tot premium sjablonen, foto’s, video’s en muziektracks. Dit maakt het mogelijk om nog professionelere ontwerpen te maken voor bijvoorbeeld sociale media of presentaties.

Er zijn verschillende abonnementstypen beschikbaar, waaronder Gratis, Pro, Teams en Enterprise opties. Elke optie biedt andere voordelen en prijspunten, afhankelijk van je behoeften.

Zo kun je met een Pro-abonnement gebruikmaken van de Canva Magic Studio voor geavanceerde bewerkingsopties, terwijl Canva for Teams ideaal is voor samenwerking binnen groepen. Met deze abonnementen haal je dus meer uit de Canva-ervaring, of je nu alleen werkt of deel uitmaakt van een team.

Een creatief ingericht bureau met computer en kleurrijke kantoorartikelen.

Hoe annuleer je een Canva-abonnement?

Om je Canva-abonnement te stoppen, moet je eerst inloggen op je account. Hierna zoek je de sectie ‘Facturering en lidmaatschappen’ om je betalingsplan te annuleren.

Inloggen op je Canva-account

Zorg dat je inlogt op het juiste Canva-profiel of team. Op het beginscherm van Canva tik je op Menu en dan op Instellingen. Dit is de eerste stap om bij je facturering en abonnementen te komen.

Het is belangrijk voor eigenaren en beheerders om deze actie uit te voeren om toegang te krijgen tot meer acties betreffende het abonnement.

Als je bij de instellingen bent, kun je gemakkelijk navigeren naar ‘ Facturering en abonnementen‘. Hier kun je alle details over je betaling identificeren en indien nodig aanpassingen maken.

Dit maakt het beheren van je Canva-abonnement eenvoudiger en stelt je in staat de controle te houden over je ontwerptools en -resources.

Toegang tot instellingen

Nadat je bent ingelogd, ga je verder naar het volgende belangrijke deel. Klik op het Menu in de linkerbovenhoek van je scherm. Dit is een eenvoudige stap om dichter bij het annuleren van je abonnement te komen.

Vervolgens vind je daar de keuze ‘ Instellingen‘.

In deze sectie krijg je toegang tot allerlei opties voor je account. Het is essentieel om hier de juiste keuzes te maken. Zo vind je er bijvoorbeeld de optie ‘ Facturering en abonnementen‘.

Hier kun je alles vinden over je huidige abonnement en hoe je deze kunt aanpassen of stopzetten.

Ga naar Facturering en abonnementen

Zodra je de instellingen hebt geopend, is je volgende stap het vinden van het deel waar je abonnementen beheert. Klik op ” Facturering en abonnementen“. Hier krijg je een overzicht van je huidige Canva-abonnement.

Je ziet opties om je abonnement op te zeggen of te wijzigen. Dit is vooral handig als je van Canva Pro naar Canva for Teams wilt overstappen of andersom.

Om je abonnement echt te annuleren, volg je de aanwijzingen op het scherm onder “Facturering en abonnementen”. Het systeem leidt je door het proces. Het is een eenvoudige manier om controle over je uitgaven in de Google Play Store of App Store te houden.

Na deze stap kun je andere wijzigingen aanbrengen, zoals het aanpassen van je lidmaatschap of het verwijderen van je account.

Persoon annuleert Canva abonnement op laptop in modern kantoor.

Automatische abonnementsverlenging stopzetten

Om de automatische verlenging van je Canva-abonnement te stoppen, moet je eerst inloggen op je account. Daarna zoek je de sectie ‘ Facturering en abonnementen‘ in de instellingen. Hier vind je de optie om de automatische verlenging uit te schakelen.

Het is belangrijk dit te doen voordat je laatste betaalperiode afloopt, zodat je niet ongewild voor een nieuwe periode betaalt.

Het uitzetten van de automatische verlenging zorgt ervoor dat je abonnement stopt aan het einde van de huidige periode. Je behoudt toegang tot de betaalde functies tot de laatste dag van je abonnement.

Dit proces is eenvoudig en zorgt ervoor dat je volledige controle hebt over je abonnement en betalingen.

Pauzeren van een jaarlijks Canva-abonnement

Je kunt je jaarlijkse Canva-abonnement even stopzetten als je het tijdelijk niet nodig hebt. Tik op “Annulering aanvragen” en kies dan “Ik wil mijn abonnement pauzeren“. Zo voorkom je dat je betaalt voor de tijd dat je het niet gebruikt.

Zorg ervoor dat je dit doet voordat de laatst betaalde periode afloopt, om automatische vernieuwing te vermijden.

Het is handig als je alleen jaarlijks betaalt voor de periodes dat je Canva echt benut. Na het pauzeren kun je altijd je abonnement weer activeren wanneer het jou uitkomt. Dit maakt het flexibel en aangepast aan jouw behoeften.

Wat gebeurt er met je account en ontwerpen na opzegging?

Na het opzeggen van je abonnement blijft je account actief. Dit betekent dat je nog steeds kunt inloggen en toegang hebt tot je ontwerpen. Echter, je verliest de toegang tot premium functies.

Deze functies zijn onder andere geavanceerde ontwerptools en een uitgebreide bibliotheek met afbeeldingen en lettertypen. Je ontwerpen blijven bewaard, maar sommige premium elementen zijn mogelijk niet meer bewerkbaar.

Het is belangrijk om te weten dat, hoewel je abonnement stopt, automatische verlenging niet meer plaatsvindt. Je moet dus handmatig verlengen als je weer toegang wilt tot Pro-functies.

Wil je helemaal stoppen met Canva, dan kun je je account verwijderen via de Accountinstellingen pagina. Maar wees voorzichtig, want eenmaal verwijderd, kunnen je gegevens en ontwerpen niet worden hersteld.

Laten we nu kijken hoe je een Canva Pro- of Canva for Teams-abonnement kunt wijzigen.

Een Canva Pro- of Canva for Teams-abonnement wijzigen

Je kunt gemakkelijk je Canva Pro of Canva for Teams-lidmaatschap aanpassen als jouw behoeften veranderen. Wil je upgraden naar Canva Pro of overstappen naar Canva for Teams? Dat kan direct in je accountinstellingen.

Het proces is simpel en je hebt de vrijheid om te kiezen wat het beste bij jou of je team past.

Als je deel uitmaakt van een groep en meer samenwerkingsfuncties nodig hebt, schakelt Canva for Teams automatisch in zodra een nieuw lid zich aansluit. Deze flexibiliteit maakt het makkelijk om altijd de juiste tools voor jouw ontwerpbehoeften bij de hand te hebben.

Account verwijderen

Om je Canva-account definitief te verwijderen, ga je naar de pagina Accountinstellingen. Dit is een belangrijke stap als je besluit niet langer gebruik te willen maken van het ontwerpprogramma.

Eens verwijderd, is er geen weg terug. Je account en alle gegevens zijn voorgoed weg.

Wist je dat verwijderde ontwerpen in je prullenbak na dertig dagen ook permanent verdwijnen? Dit betekent dat als je een abonnement opzegt en je account wist, alle creaties die je mogelijk nog wilt bewaren, ook verwijderd worden.

Zorg dus dat je alles wat belangrijk is eerst opslaat.

Hoe je Canva-abonnement opzeggen bij een ontwerpprogramma

Het opzeggen van je Canva-abonnement bij een ontwerpprogramma is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen en maak je geen zorgen meer over ongewenste verlengingen.

 1. Open de website of app waar je jouw ontwerpen maakt en log in met je gegevens.
 2. Zoek de knop of link naar ‘Instellingen’ of ‘Accountinstellingen’ en klik hierop.
 3. Vind het gedeelte ‘Facturering’, ‘Abonnementen’ of iets soortgelijks. Hier zie je jouw huidige plan.
 4. Je ziet nu een optie om jouw abonnement te annuleren of te wijzigen. Kies voor annuleren.
 5. Vaak vraagt het systeem om een reden voor opzegging. Vul dit naar waarheid in, want jouw feedback is belangrijk.
 6. Bevestig dat je echt wilt opzeggen door nogmaals op een annuleer – knop te drukken.
 7. Controleer je e – mail voor een bevestiging van opzegging.

Onthoud dat als je besluit jouw abonnement te pauzeren of te wijzigen, de stappen vergelijkbaar kunnen zijn, maar kies dan voor de optie die past bij wat jij wilt doen met jouw account.

Conclusie

Je Canva abonnement beëindigen is eenvoudig. Volg de stappen die we hebben besproken om zonder problemen af te zeggen. Hierdoor blijf je in controle over je digitale gereedschapskist en financiën.

Vergeet niet, na opzegging kun je nog steeds toegang krijgen tot gratis opties. Dit biedt flexibiliteit en keuzes voor elke gebruiker. Jouw creatieve reis hoeft hier niet te eindigen.

Ontdek altijd nieuwe mogelijkheden binnen Canva.

Veelgestelde Vragen

1. Waar vind ik de optie om mijn Canva abonnement op te zeggen?

Je kunt de optie om op te zeggen vinden in de accountinstellingen onder het tabblad ‘Abonnementen’.

2. Kan ik mijn Canva abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je abonnement op elk moment opzeggen.

3. Krijg ik mijn geld terug als ik mijn Canva abonnement opzeg?

Nee, Canva biedt geen terugbetalingen voor reeds betaalde abonnementsperiodes.

4. Wat gebeurt er met mijn ontwerpen als ik mijn abonnement opzeg?

Je ontwerpen blijven bewaard in je account, maar je verliest toegang tot premium functies.

5. Kan ik later mijn Canva abonnement weer activeren?

Ja, je kunt je abonnement op elk moment weer activeren om toegang te krijgen tot premium functies.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan ik mijn Canva abonnement opzeggen bij een ontwerpprogramma?

Laat een reactie achter