In dit artikel

Een persoon sluit hun bunq-account op hun smartphone in een modern interieur.

Hoe bunq abonnement opzeggen: eenvoudige gids voor het opzeggen van je bunq abonnement

In dit artikel

Het opzeggen van een bunq abonnement lijkt soms een grote uitdaging. Martijn Meeuwis, expert in productabonnementen en oprichter van BesteAbonnementen.nl, weet echter dat het makkelijker kan.

Met zijn achtergrond en passie voor het helpen van mensen bij het vinden van de beste diensten, biedt Martijn betrouwbare adviezen voor het eenvoudig annuleren van je bunq lidmaatschap.

Wist je dat je je bunq bankdienst snel kunt beëindigen direct via de app? Deze gids laat zien hoe je dat doet, stap voor stap. Blijf lezen voor handige tips. Ontdek hoe simpel het is.

Samenvatting

  • Je kunt je bunq abonnement makkelijk stopzetten via de app door naar “Mijn abonnement” te gaan en “Account opheffen” te selecteren.
  • Dyme biedt een service om het opzeggen van je bunq abonnement te vereenvoudigen door het proces voor jou te beheren.
  • Het stopzetten van je bunq abonnement bespaart je geld op diensten die je niet gebruikt en helpt financiële problemen voorkomen.
  • Zorg ervoor dat je banksaldo nul is voordat je probeert je account te sluiten, aangezien rekeningen met een saldo niet gesloten kunnen worden.
  • Door je bunq abonnement op te zeggen, krijg je meer controle over je financiën en voorkom je onverwachte schulden of kosten.

Wat is Bunq abonnement?

Bunq is een Nederlandse fintech bank, bekend om zijn moderne bankdiensten. Dit bedrijf biedt verschillende abonnementen aan. Elk abonnement heeft zijn unieke voordelen, zoals meerdere spaarrekeningen openen, wereldwijd geld overmaken zonder extra kosten en milieuvriendelijke opties zoals Easy Green.

Je kunt binnen de bunq app makkelijk jouw type abonnement kiezen.

Gebruikers kunnen hun bunq abonnement opzeggen wanneer ze willen. Hiervoor log je simpelweg in op je account en navigeer je naar het tabblad ‘Mijn abonnement’. Daar vind je de optie om je abonnement stop te zetten.

Bunq maakt het eenvoudig om van bankdiensten te wisselen zonder gedoe.

Een persoon gebruikt de bunq app op een mobiele telefoon in een moderne omgeving.

Stap voor stap gids om Bunq abonnement op te zeggen

Wil je je bunq abonnement stopzetten? Volg onze eenvoudige gids waarin we je door het proces leiden, vanaf het openen van de app tot aan het definitief verwijderen van je account.

Profiel en instellingen

In de bunq app vind je gemakkelijk jouw profiel. Ga naar het tabblad “Profiel” en tik dan op “Instellingen”. Dit staat in de rechterhoek van je scherm. Hier pas je gemakkelijk instellingen aan volgens jouw wensen.

Om jouw bunq abonnement op te zeggen, selecteer je “Mijn abonnement” binnen de instellingen. Kies vervolgens voor “Account opheffen”. Zo start je het proces om jouw bankrekening te sluiten.

Dit is een eenvoudige stap om je financiële zaken naar eigen hand te zetten.

Mijn abonnement en account opheffen

Na het aanpassen van je instellingen, kun je besluiten om je bunq abonnement stop te zetten. Volg hiervoor eenvoudige stappen in de app. Eerst ga je naar je profiel. Hier selecteer je ‘Plan’.

Daarna kies je voor ‘Account sluiten’. Op dit moment vraagt bunq je om te bevestigen dat je jouw rekening echt wilt sluiten.

Zorg ervoor dat je banksaldo nul is voordat je verdergaat. Dit is cruciaal omdat rekeningen met een saldo niet gesloten kunnen worden. Het is dus belangrijk om eventuele resterende geldbedragen over te maken naar een andere bankrekening.

Na deze stap ben je klaar om afscheid te nemen van je bunq rekening. Dit proces verzekert dat het opzeggen soepel en zonder problemen verloopt.

Een smartphone met de Bunq app op een houten bureau.

Bunq abonnement opzeggen met Dyme

Met Dyme kun je jouw bunq abonnement snel en eenvoudig opzeggen. Deze dienst neemt het hele proces uit handen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen en Dyme regelt de rest.

Zij garanderen dat je abonnement 100% zeker wordt opgezegd. Dit geeft een hoop rust, want je weet zeker dat alles goed komt.

Als je een Dyme Premium lidmaatschap hebt, kun je deze optie ook gebruiken om het op te zeggen. Het werkt net zo simpel. Vul je informatie in en laat Dyme het werk doen. Zo bespaar je tijd en moeite met het opzeggen van je bunq lidmaatschap of zelfs andere abonnementen.

Voordelen van het opzeggen van je Bunq abonnement

Je bespaart geld door geen kosten meer te betalen voor diensten die je niet gebruikt. Dit is een direct financieel voordeel als je besluit om je bunq abonnement op te zeggen. Het geld dat je hiermee uitspaart, kun je voor andere zaken gebruiken of opzijzetten voor de toekomst.

Daarnaast voorkom je een negatief saldo op je rekening, waardoor financiële problemen uitblijven. Zonder een negatief saldo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte schulden of kosten.

Bunq moedigt aan om hun rekening vooral voor bankzaken te gebruiken. Het opzeggen van je abonnement zorgt ervoor dat je jouw account gemakkelijker beheert en in lijn brengt met de voorschriften van de bank.

Het vereenvoudigt je financiën en geeft je meer controle over waar je geld naartoe gaat. Laten we nu kijken naar hoe bunq samenwerkt met Dyme voor het opzegproces.

Conclusie

Je hebt nu alle stappen om je bunq account te stoppen. Met deze gids lukt het snel en moeiteloos. Gebruik de instellingen in je profiel of een online assistent zoals 123opzeggen voor extra gemak.

Zo houd je meer tijd over voor dingen die echt belangrijk zijn. Dit proces laat zien dat bunq bankieren eenvoudig en gebruikersvriendelijk maakt, zelfs als het tijd is om afscheid te nemen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn bunq abonnement opzeggen?

Je kunt je bunq abonnement opzeggen door in de app naar je profielfoto rechtsboven te gaan, het tandwieltje aan te klikken en onderaan de optie voor opzegging te kiezen.

2. Moet ik contact opnemen met de bunq klantenservice om mijn abonnement op te zeggen?

Nee, je hoeft niet direct contact op te nemen met de bunq klantenservice om je abonnement op te zeggen. Je kunt dit zelf regelen via de app, maar als je hulp nodig hebt, staat de klantenservice klaar om je te assisteren.

3. Wat gebeurt er met mijn rekening nadat ik mijn bunq abonnement heb opgezegd?

Nadat je je bunq abonnement hebt opgezegd, wordt je account gesloten en kun je niet meer bij je rekening. Zorg ervoor dat je alle geplande betalingen controleert en een nieuwe bankrekening hebt voordat je opzegt.

4. Kan ik mijn bunq abonnement op elk moment opzeggen?

Ja, je kunt je bunq abonnement op elk moment opzeggen. Check wel even of er kosten zijn afgeschreven voor de periode dat je het abonnement al gebruikt hebt.

5. Hoe weet ik zeker dat mijn bunq abonnement succesvol is opgezegd?

Na het opzeggen van je bunq abonnement ontvang je een bevestiging in de app of via e-mail. Controleer dit goed om zeker te weten dat je abonnement volledig is stopgezet.

6. Kan ik na het opzeggen van mijn bunq abonnement nog steeds toegang krijgen tot mijn oude rekeningoverzichten?

Nee, nadat je jouw bunq abonnement en account hebt opgezegd, kun je niet meer bij je oude rekeningoverzichten. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt downloadt voordat je jouw account sluit.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), oprichter van de website BesteAbonnementen.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit en voetbal) en mindset. Laat je inspireren door onze ervaringen met productabonnementen en kies het abonnement dat het beste bij jou past. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail naar info@besteabonnementen.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis.